jeden Piekarz! Dziekuję,że byliście, dziękuję za piękne chleby i miłe słowa. Niech chleb nas łączy! Amber Kuchennymi drzwiami Ania Bajkorada Ania Nie tylko na słodko Ania W Moje pasje.Kuchnia i ogród Ania Pieczywo na zakwasie Alutka nie-ład mAlutki Arnika Arnikowa kuchnia Bea Bea w kuchni Bożena Smakowe kubki Bożena
Moje domowe kucharzenielodówki.Następnie kawałki ryby obtoczyć w mące wymieszanej z odrobiną mąki ziemniaczanej i smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju . W skład przyprawy do ryby wchodzą: papryka słodka, czosnek, pieprz biały, majeranek, oregano, rozmaryn, szałwia, kminek i papryka chili. Używając przyprawy do ryb nie musimy już dodatkowo solić ryby, w trakcie jej przygotowywania. Zastosowanie w kuchni
Moje domowe kucharzeniePrzyprawa do gulaszu to aromatyczna mieszanka nie tylko do gulaszu ale również do wszelkiego rodzaju farszy mięsnych czy sosów. Może służyć również jako marynata do mięs. Skład: sól papryka słodka czosnek cukier majeranek kolendra cząber gorczyca pieprz pieprz ziołowy rozmaryn
Moje domowe kucharzenieGofry..ale nie na słodko.. tym razem wytrawne..podane z sosem tysiąca wysp ..Do takich gofrów ..do ciasta możemy dodać to co lubimy lub to co mamy lodówce.. 1 szkl.mąki 1/2 szkl. mleka 1 jajko 1 łyżka oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia sól, pieprz przyprawa do pizzy dowolne dodatki: ogórek, pomidor, szynka
Moje domowe kucharzeniemąki pszennej (typ 650) 50 g świeżych drożdży 1/2 szkl.otrębów owsianych Kupiec 1/2 łyżeczki miodu 1 łyżka słodu 100 ml jogurtu naturalnego szczypta pieprzu ziołowego, słodkiej papryki [ nie dałam] 1 duża łyżka soli 1 l letniej wody (w zależności od konsystencji) Drożdże rozrobić w szklance wody z dodatkiem miodu i dwóch łyżek mąki.Suche składniki (mąkę, przyprawy, otręby
Moje domowe kucharzenieMoja gofrownica znów była w użyciu..i znów kolejne orzeszki...tym razem kakaowe...przepis na nie podpatrzyłam tutaj ..według mnie ciasto było ciut za słodkie.. i dlatego nie robiłam masy orzechowej..a niepotrzebne resztki [ nie zawsze uda się upiec idealne orzeszki, jeśli damy za dużo ciasta] odcięte od upieczonych orzeszków wymieszałam z dżemem..najlepiej kwaskowatym.i tak nadziałam orzeszki...Przepis
Moje domowe kucharzeniePysznostki Babka pomarańczowa Babka czekoladowa Ramydada Czekoladowe muffiny Red Hot Chili Cake Biszkoptowa babka wielkanocna Sama złodycz Babka czekoladowa z daktylami i rodzynkami Silver Teaspoon Babka na bitej śmietanie Słodkie niebo Babka kryzysowa Smaczny kąsek Kisielowa babka malinowa Smakołyki alergika Baba czekoladowa z charakterem Smakołyki i koraliki Babka z ajerkoniakiem Jogurtowe babeczki z limonką Smakowy Raj Pomarańczowa babka z łezką
Moje domowe kucharzenieponownie układamy na blasze i pieczemy około 8 minut. Przekręcamy na drugą stronę i pieczemy kolejne 8 minut. Włosi jadają biscotti maczając je w kawie lub jako dodatek do słodkiego toskańskiego deserowego wina Vin Santo. Ale równie dobrze biscotii smakuje samo, bez niczego. Albo do pochrupania przy herbacie. *UWAGI: - biscotti znane są również jako cantucci lub biscotti di Prato. Albo
Moje domowe kucharzeniekajzerka Healthy Craving Konwalie w kuchni Kuchnia Gucia Kuchennymi drzwiami Kulinarne przygody Gatity Leśny Zakątek Magnolia-rozmaryn Moje domowe kucharzenie Moje małe czarowanie Nieład Malutki Nie tylko na słodko Ogrody Babilonu Proste potrawy Red and Pale Ruskie raz! Smakowe kubki Smakowity chleb Stare gary W poszukiwaniu SlowLife W sezonie Zacisze kuchenne Dziękuję Wam bardzo za wspólne pieczenie. To wspaniałe uczucie
Moje domowe kucharzeniesię...no ale sama nie wiedziałam czego...pizzy? nie ..zapiekanki ? nie ..i tak pomyślałam zrobić coś w stylu odrywanego chlebka..kiedyś już robiłam taką odrywaną drożdżówkę, ale na słodko.. pomarańczową ..pyszna była...ale i ten wytrawny wytwór też był pyszny... ciągnąca się mozzarella ...mniam..polecam..dodatki można użyć dowolne,..u mnie tylko kiełbaska, szczypiorek i ser.. 3 szkl
Moje domowe kucharzeniejakiegoś bzika Konwalie w kuchni Kuchnia Alicji Kuchennymi drzwiami Kulinarne przygody Gatity Leśny Zakątek Magia w kuchni Moje małe czarowanie Moje domowe kucharzenie Nieład malutki Nie tylko na słodko Ogrody Babilonu Para w kuchni Poradniczanka Smakowity chleb Ugotujmy to Zacisze kuchenne Zakalce mego życia Dziekuję Wam bardzo serdecznie. Do następnego upieczenia
Moje domowe kucharzenieżurawina, migdały, skórka pomarańczowa (wszystkich bakalii ma być w sumie 120 g) 1 łyżka maizeny lub mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru (opcjonalnie, w zależności od tego jak słodka jest masa makowa) 2 małe jajka 1/3 szklanki śmietanki kremowej 36% 70 g ciemnej czekolady, posiekanej na kawałki Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia (tortownicę zapiąć
Moje domowe kucharzenieBył sernik z masą makową ..zostało masy makowej..i postanowiłam zrobić rogaty makowiec..przepis znalazłam w książce Słodki Świat Kasi..no i...zaczęłam poszczególne składniki na ciasto dodawać do pojemnika w automacie do chleba..i ...zamiast cukru waniliowego wsypałam ...proszek do pieczenia...no i co teraz? robić dalej? wyrzucić? ..troszkę udało mi się wybrać tego proszku ..ale wiadomo, że część
Moje domowe kucharzenieWitam! Dzisiaj postanowiłam podzielić się opinią na temat jednego z przepisów, który został odnaleziony w sieci ;) Przepis pochodzi ze strony Słodkiej Babeczki , którą btw. gorąco pozdrawiam! Składniki: 400g mąki pszennej 100g mąki żytniej (ja dałam aż 300g) 250 ml mleka 30g świeżych drożdży 50g masła 100ml śmietany (18%) 3-4 łyżki oliwy 1 łyżeczka soli
Emcia Pichci