zrobić smaczne śledzie w śmietanie w domowej kuchni? Zapraszam po mój przepis, będziesz zachwycony ich smakiem. Artykuł Śledzie w śmietanie pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją
Pieprzyć z Fantazjązrobić smaczne śledzie w śmietanie w domowej kuchni? Zapraszam po mój przepis, będziesz zachwycony ich smakiem. Artykuł Śledzie w śmietanie pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z FantazjąŚledzie w śmietanie - klik oraz z jabłkiem i cebulą - klik w mojej rodzinie najczęściej goszczą na świątecznym stole. Troszeczkę z wyprzedzeniem przygotowałam ich kolejną przepyszną wersję. Dla mnie śledź musi mieć słodki akcent, dlatego uwielbiam dodawać do nich różne suszone owoce - klik , czy to rodzynki, czy śliwki, czy jak w tym przypadku żurawinę. Wracając do przepisu... Tak przygotowane śledzie(...)łyżeczki suszonej żurawiny 250 ml śmitany 2 łyżki majonezu pieprz Ponadto: mleko do namoczenia śledzi Filety śledziowe należy odrobinę wymoczyć w mleku, a następnie pokroić na mniejsze kawałki. Cebule pokroić w piórka, wymieszać z cukrem i odstawić na kilkanaście minut. Żurawinę sparzyć. Śmietanę połączyć z majonezem i wymieszać z resztą składników. Całość doprawić za pomocą pieprzu
Di gotujeNajlepsze śledzie w śmietanie robi mój brat :) Jak? A nie mam bladego! Zielonego też nie mam ;) Ja, jak kupuję matjasy i chcę zrobić z nich śledzie w śmietanie (czy w ogóle cokolwiek z nich) to wychodzi mi jedna, wielka SÓL ! Czyli krótko mówiąc: DANIE NIE DO PRZEŁKNIĘCIA ! Próbowałam matjasy moczyć ze 2-3 godziny w wodzie - skutek żaden mimo(...)słoika! Dlatego postanowiłam zrobić z nich sałatkę śledziową, która chodziła za mną od momentu, gdy kupiłam taką w sklepie. Koszt? 5 zł z groszami za jedną porcję. A tu śledzie - dyszkę za 650 gramów, plus włoszczyzna i puszka groszku. Porcji? Z 10 będzie. Koszt? Nieporównywalny. Polecam :) Składniki: 1 słoik wiejskich filetów śledziowych w oleju z cebulką (650 gramów
Szczęśliwa kuchniaNajlepsze śledzie w śmietanie robi mój brat :) Jak? A nie mam bladego! Zielonego też nie mam ;) Ja, jak kupuję matjasy i chcę zrobić z nich śledzie w śmietanie (czy w ogóle cokolwiek z nich) to wychodzi mi jedna, wielka SÓL ! Czyli krótko mówiąc: DANIE NIE DO PRZEŁKNIĘCIA ! Próbowałam matjasy moczyć ze 2-3 godziny w wodzie - skutek żaden mimo(...)słoika! Dlatego postanowiłam zrobić z nich sałatkę śledziową, która chodziła za mną od momentu, gdy kupiłam taką w sklepie. Koszt? 5 zł z groszami za jedną porcję. A tu śledzie - dyszkę za 650 gramów, plus włoszczyzna i puszka groszku. Porcji? Z 10 będzie. Koszt? Nieporównywalny. Polecam :) Składniki: 1 słoik wiejskich filetów śledziowych w oleju z cebulką (650 gramów
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comProste i szybkie do zrobienia - śledzie z jabłkiem, dla innych takie z jabłkiem są to śledzie pod pierzynką. Jednak u mnie pod pierzynką to po prostu są z ogórkiem i cebulką pod śmietaną- tutaj możecie je znaleźć. Składniki: 1 opakowanie śledzi Mr Śledź z musztardą francuską Seko , 1 jabłko, 1 mała cebula, 1 łyżeczka chrzanu(...)ręcznika papierowego i kroimy w kostkę. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce (odciskamy z nich sok), dodajemy pokrojoną drobno cebulkę, chrzan i śmietanę. Przyprawiamy solą i pieprzem- mieszamy. Śledzie zalewamy śmietaną i dekorujemy czerwonym pieprzem
Aga w kuchniśledzi marynowanych 200 ml śmietany 18% 200 ml jogurtu naturalnego 1 cebula 1 jabłko sól pieprz 1-2 pieczone lub gotowane buraczki 1 łyżka chrzanu 1 łyżka octu winnego 2 łyżeczki cuku 1 łyżka oliwy dodatkowo rzeżucha 1 jajko na tardo natka pietruszki Śmietanę wymieszać z jogurtem, cebulę i jabłko posiekać w drobną kosteczkę i dodać do śmietany, doprawić(...)dodać do śmietany i wymieszać. Buraczki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dopawić cukrem, octem, oliwą i chrzanem, wymieszać. w salaterce ułożyć z jednej strony buraczki, z drugiej śledzie w śmietanie i udekorować, rzeżuchą, jajkiem i natką pietruszki. Schłodzić przed podaniem. Takie śledziki podałam z ziemniakami z wody. To postna potrawa i w tym wydaniu smakuje idealnie
Gotowanie jest łatweulubione przez moją mamę, śledzie w śmietanie z jabłkiem. Śledzie są gotowe na kolejny dzień po przygotowaniu. W lodówce można trzymać je do 5 dni po przygotowaniu. Składniki: 6 filetów śledzi matias (wymoczonych) 1 cebula biała 2 jabłka twarde i soczyste 1 ząbek czosnku pęczek koperku 200g śmietany 18% pieprz wrzątek Cebulę obieramy i kroimy w drobną(...)kostkę. Zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na ok 5 minut. Odcedzamy i studzimy. Wymoczone śledzie kroimy na kawałki. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Koperek siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę. Do miski wkładamy pokrojone śledzie, odsączoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, koperek i śmietanę. Mieszamy, doprawiamy pieprzem. Odstawiamy na całą noc do lodówki. Smacznego
CookYourselfbyłam zaskoczona genialnym efektem. Śledzie po Kołobrzesku to zdecydowanie moje odkrycie! Kapitan Navi stworzył ten produkt. Co znajdziecie w środku? Pyszne, wyraziste w smaku i bardzo mięsiste kawałki śledzia, cebulkę, zalewę na bazie oleju rzepakowego z odrobinką octu, przyprawy. Próbując tych śledzi z moją rodziną, byliśmy niesamowicie zaskoczeni. Produkty Kapitan Navi w tym Śledzie po Kołobrzesku znajdziecie w Biedronce(...)grill. Ziemniaki przekrawaj wzdłuż na pół, ale nie do końca, jedynie na tyle, aby umożliwić ich nadzianie. Czas na Śledzie po Kołobrzesku Kapitan Navi. Do środka włóż 3-4 lub więcej kawałków śledzi, po łyżce gęstej śmietany, trochę cebuli z zalewy śledziowej i dodatkowo trochę cebuli czerwonej pobrojonej w piórka. Wszystko posyp posiekaną dymką i koperkiem i raz jeszcze
nietylkopasta.plsmaki, próbować. Dziś padło na kolejną odsłonę śledzia (nie na raz:) zapas to podstawa. Szczególnie, że na drugi dzień smakuje jeszcze lepiej, i następnego dnia... Niby taki oczywisty śledź - śmietana, koper, ALE jest tu też inne ciekawe połączenie, musztarda dijon, pieprz cytrynowy, koper suszony, ziele mielone. Zawsze to nieco inny smak, proporcje, przyprawy, itp. Zajadamy go do świeżej kromki(...)śledziowych a la matjas w oleju (ok. 4 płaty) 1 cebula łyżka suszonego koperku 5 łyżek śmietany 12% pół łyżeczki lub płaska łyżeczka (jaką ostrość wolicie) musztardy dijon mielony pieprz cytrynowy do smaku świeży pieprz do smaku szczypta mielonego ziela angielskiego Przygotowanie śledzi: śledzie kroimy w paseczki, kosteczkę, jak wolicie, cebulę drobno siekamy, w misce łączymy wszystkie składniki, doprawiamy
Zasmakuj Kuchniprzyrządzeniu. Przepis znajdziecie tutaj KLIK 3. Śledzie w śmietanie i z chrzanem - bardzo lubię te śledzie ze względu na ostry, chrzanowy smak. Drobno pokrojone jabłko i drobno posiekana cebulka nadają fajnej chrupkości, mają bardzo ciekawą teksturę. Jeśli macie na nie ochotę to zapraszam tu KLIK 4. Śledzie z rodzynkami - to śledzie dla miłośników słodkości. Z gałką muszkatołową i miodem(...)delikatnie słodkie, ale zachowują również swoją słoność dzięki podsmażonej cebulce i przyprawom. Polecam ten przepis KLIK (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 5. Sałatka śledziowa z papryką - bardzo smaczna sałatka, w której śledzie są pokrojone w kostkę mniejszą lub większą, zależy od upodobań. Ze świeżą papryką, serem żółtym i świeżą natką pietruszki. Do tej sałatki idealnie pasuje majonez, ale można ją zrobić także
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniejeśli chcesz możesz je obrać ze skórki, ja nie obieram. Jabłka obierz ze skórki, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Pokrojoną cebulę , ogórki, starte jabłka wymieszaj z majonezem i śmietaną. Śledzie włóż do salaterki, wymieszaj z przygotowanym sosem śmietanowym. Możesz doprawić odrobiną soli i pieprzu. Odstaw na około 2 godziny w chłodne miejsce. Następnie podaj na stół
Przepisy i porady kulinarnetaki własnie sposób. Coś bym zjadła, sama nie wiem co, więc przeglądam szafki i lodówkę. Czasami powstają pyszności! Dzisiejsze śledzie powstały też w taki sposób. Miały być w klasycznej śmietanie, a wyszły troszkę inaczej. Składniki: 500 g solonych filetów śledzi 1 większa cebula 5 średnich ogórków kiszonych 1 puszka kukurydzy (około 300 g) 1/2 łyżeczki grubo mielonego pieprzu(...)wpływem cukru zeszkliła się i puściła sok. Ogórki kiszone zetrzeć na grubej tarce jarzynowej lub drobno posiekać. Koperek opłukać, osuszyć i posiekać. Majonez wymieszać ze śmietaną i musztardą. Dodać cebulę, ogórki, śledzie, koperek i kukurydzę. Przyprawić pieprzem i ewentualnie solą, jeśli trzeba - dobrze wymieszać. Odstawić do lodówki przynajmniej na pół godziny, aby smaki się przegryzły. Podawać jak klasyczna śledziową sałatkę
Codzienna kuchnia niecodziennapowitał nas f estiwalowymi drinkami z Martini Fiero w pięknych kieliszkach i od razu zrobiło się przyjemniej. Zamówione przez nas menu prezentowało się następująco: Zestaw mięsny: Bliny ze śledziem i śmietaną Kaczka z koprem włoskim, ziołowymi kluskami w sosie buraczano–wiśniowym Tarta truskawkowa Zestaw bezmięsny: Bliny z łososiem gravlax i kremem z pieczonego buraka Linguine, ośmiornica baby z rukolą(...)pomidorami Semifredo z truskawką i bananem Jako jedyna wybrałam zestaw mięsny, więc opinii o drugim jest dużo więcej. Moje bliny ze śledziem i śmietaną były poprawne, ale niestety trochę za zimne. Na pewno więcej temperatury bardziej rozgrzałoby moje wspomnienia o tej przystawce. Wojtek nie był zadowolony ze swojej przystawki, bo według niego nie zagrało połączenie poszczególnych elementów. Kaczka była przepyszna
Pasja Smakuniemal wszystkie zjedliśmy jeszcze przed pierwszym dniem Bożego Narodzenia. Później przygotowałam je jeszcze na Sylwestra i znowu zniknęły w oka mgnieniu! Polecam! Składniki na śledzie po polsku w śmietanie: 800-1000 g śledzi matjasów 2 cebule 4 jajka ugotowane na twardo 900-1000 g kwaśnej śmietany 18% ZALEWA: 3 łyżki octu 15 łyżek wody 2 ziarna ziela angielskiego(...)piórka, dodajemy do śledzi. Jajka obieramy, wyjmujemy żółtka (odkładamy do osobnej miseczki), a białka kroimy w plasterki o grubości około pół cm i dodajemy do śledzi i cebuli. Śmietanę wlewamy do sporej miski, dodajemy żółtka przetarte przez sitko (lub bardzo dobrze utarte), 3/4 zalewy, dokładnie mieszamy i wlewamy do śledzi. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy pieprzem, resztą
Rozpustne gotowanie