śledź w śmietanie - 1028 przepisów (strona:20/69)

Śledzie w zupie śmietanowej z obierankami po łódzku 186

śmietanowej zupy ze śledziami. a do tego ziemniaczki gotowane w łupinkach czyli obieranki. Pyszne danie, zachęcam wielbicieli śledzi do spróbowania. Potrzebne będą tutaj śledzie całe z beczki które maja mlecz. Potem się go rozciera z solą i cukrem i dodaje do śmietany. Polecam gorąco. Śledzie w zupie śmietanowej z obierankami po łódzku. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
ziemniaki ze śledziem w śmietanie... 132

czarny mielony 3/4 łytżeczki, śmietana gęsta 18% 330 ml śledzie matiasy wymoczyć w zimnej wodzie: 3 x po 40 minut, za każdym razem wylać wodę i wlać świeżą, na koniec matiasy wylac na durszlak aby obciekły z wody matiasy pokroić na 2 cm kawałki do miski, cebule drobno pokroić w kostkę i dać do śledzi, posypać cukrem, pieprzem mielonym(...)obrane ze skórki jabłka szara reneta zetrzeć na tarce grubsze oczka i dać do śledzi, wlac ocet jabłkowy i wymieszać, dodać śmietanę 18%, wymieszać i schować do lodówki 1 godzinę ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać z łupinki, przekroić wzdłuż na połowę ziemniaki podać ze Śledziami, posypać czosnkiem niedźwiedzim suszonym - sycące, zdrowe, smaczne danie nie tylko na piątek............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Śledzie w śmietanie 111

porcji:) 2 x opakowanie 400 g śledzi matjasów w oleju, wychodzi około 8 płatów 2 średnie cebule 4 średnie ogórki kiszone 1 duże kwaskowate jabłko łyżka posiekanej drobno natki pietruszki 2,5 łyżeczki cukru, dużo świeżo zmielonego pieprzu do smaku 5 łyżek octu winnego opakowanie 400g śmietany 18% 1 duża łyżka + 1 mała ostrej(...)kroimy w kostkę. Zalewamy 5 łyżkami octu winnego, odstawiamy na chwilę. 2. Przez ten czas siekamy drobno cebulę, jabłko, ogórki. Dodajemy do śledzi razem ze śmietaną, majonezem i musztardą. Dodajemy drobno posiekaną natkę i doprawiamy cukrem do smaku. Ewentualnie dodajcie jeszcze octu, pieprzu wedle uznania. Smacznego nie tylko od Święta

Zasmakuj Kuchni
śledź w majonezie z czerwoną cebulą 180

korzennego posmaku. śledź w sosie majonezowo-cebulowym 4 łaty śledzia solonego, 1 czerwona cebula, 1 ząbek czosnku, 100 ml majonezu, 50 ml gęstej śmietany, 1 łyżeczka sosu Worcestershire, 1 łyżka musztardy Śledzia pokrój w 1 cm paski. Cebulę drobno posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę. Majonez wymieszaj ze śmietaną, sosem Worcestershire i musztardą, a następnie ze śledziami, cebulką

Eksperyment sobotni
Jak przygotować wigilijną kolację 92

się strukturą składników. Suszone grzyby można zmielić na puder i w ten sposób wzbogacić walory smakowe kapusty z grochem lub śledzi. Po trzecie na rynku pojawiło się wiele nowych, niedostępnych wcześniej przypraw. Papryka wędzona doskonale współgra ze śledziem z miodem i musztardą francuską, trawa cytrynowa świetnie wzbogaci smak kompotu z suszu, a kmin rzymski perfekcyjnie pasuje do pierogów(...)wybierajmy zdrowe źródła tłuszczy, np. olej kokosowy, rzepakowy w rozsądnych ilościach , a potem odsączmy rybę z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podobnie możemy manipulować dodatkami, przykładowo podajmy zamiast śledzia w tłustej śmietanie, jego wersję z jogurtem naturalnym, a do sałatek przyrządźmy lekkie sosy na bazie zdrowych tłuszczy, jak oliwa z oliwek zamiast majonezu. Jeżeli przygotowujemy mięsa w sosie na Pierwszy

Cztery Fajery
Śledzie w pomidorowo- paprykowym sosie. 93

smażenia Na sos: 4-5 łyżek łyżek oleju 2 łyżki słodkiej papryki 2 pomidory, 2 cebulki ok. 1/2 - szklanki wody  mały kubek śmietany, szczypta cukru, sól, ostra papryka, sok z cytryny Przygotowanie: Sprawione śledzie oprószyć solą, pieprzem i skropić octem lub zastosować przyprawę do ryb, odstawić Obtoczyć w mące i usmażyć na oleju na złoto Cebulkę pokroić drobno(...)solą, ostrą papryką, sokiem z cytryny i cukrem Ułożyć śledzie w słoju  przelewając je jeszcze ciepłym sosem. Zostawić na noc w lodówce, by śledzie przeszły sosem. przepis stąd  z moimi modyfikacjami. Zamiast śmietany użyłam jogurtu greckiego.  Uważać, by się nie" zważył" z ciepłym sosem. Śledzie były niezbyt grube, ale kroiłam je na pół do smażenia

Proste Potrawy
Sałatka śledziowa z pieczonymi burakami 161

kwaśnych smaków. Do tego ziemniaki w mundurkach i pyszny obiad gwarantowany Sałatka śledziowa z pieczonymi burakami Drukuj przepis Składniki 4 płaty śledzi marynowanych 4 średnie pieczone buraki 1 średnia czerwona cebula 1 duże jabłko 3 łyżki śmietany 4 łyżki soku z cytryny przyprawy pieprz, sól listonic_name = "Sałatka śledziowa z pieczonymi burakami (z coolinarnie.pl)"; listonic_theme = "addToShoppingList1"; listonic_content(...)płatów śledziowym i kroimy je w na mniejsze kawałki. Pieczone buraki, jabłko oraz cebulką kroimy w większą kostkę. Na dnie miski układamy kawałki śledzia. Wcześniej pokrojone warzywa i jabłko mieszamy w innej misce ze śmietaną, sokiem z cytryny solą i pieprzem. Tak przygotowaną sałatką przykrywamy śledzie. Bardzo dobrze smakuje z ziemniakami w mundurkach. function load(url, callback

CoolinarniePL
Kolorowa sałatka śledziowa 90

dzień. Przygotowanie (nie licząc czasu moczenia śledzi) zajmuje dosłownie kilka minut. A składniki doskonale się uzupełniają. Jeśli znudziły się Wam tradycyjne śledzie w oleju lub śmietanie, spróbujcie takiej pysznej sałatki. Polecam. Składniki: 6 śledzi a’la matjas (solonych) 3 jajka 1 puszka mieszanki groszku, kukurydzy i papryki około 2 łyżek majonezu 0,5 małej cebuli sól

Słodkie okruszki
ŚLEDZIE W ŚMIETANIE I ŻURAWINĄ 86

) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 7-10 Składniki: 1/2 kg ma tiasów, jabłko, czerwona cebula, 5 dag suszonej żurawiny, 380 g śmietany 18%, sok z 1/2 cytryny, szczypta cukru, sól, pieprz. Przygotowanie: Śledzie moczę w z imnej wodzie przez całą noc.  Cebulę kroję w piórka, solę i odstawiam na 15 minut.  Jabłko obieram, ścieram(...)tarce.  Żurawinę sparzam wrzątkiem, odcedzam.  Śmietanę mieszam z sokiem z cytryny, dodaję żurawinę, cebulę i jabłko.  Doprawiam cukrem, solą i pieprzem.  Śledzie kroję na mniejsze kawałki, wkładam do śmietany, mieszam i odstawiam na godzinę do lodówki

JejKuchnia
Śledzie pod pierzynką z buraczkami 232

filetów śledziowych 2 ziemniaki cebula 2 jajka 2 średnie buraki 4 łyżki majonezu łyżka śmietany 18% WYKONANIE: 1.  Śledzie włożyć do miski i wypłukać w zimnej wodzie. Odstawić na min godzinę, w między czasie      2-3 razy zmienić wodę. 2.  Śledzie osuszyć i pokroić w ukośne paski. 3.  Ziemniaki umyć i ugotować do miękkości(...)białek, zetrzeć na tarce o małych oczkach. 6. Buraki ugotować do miękkości, zetrzeć na tarce o małych oczkach. 7. W miseczce połączyć majonez ze śmietaną. 8. W przezroczystej salaterce układać kolejno warstwy: ziemniaki, sos majonezowy, śledzie, cebula, sos majonezowy, buraki, białka jaj i żółtka. ZAPRASZAM NA FILM - Śledzie pod pierzynką z buraczkami ! Jeśli spodobał Ci się film  subskrybuj mój

Atlas Smaków
Sałatka śledziowa z jabłkiem 104

jabłkiem i rzodkiewką. Bardzo smaczna i odpowiednia na podwieczorek i kolację. Składniki: 4-5 płatów śledzia 1 jabłko 1 czerwona cebula 4-5 rzodkiewek 2 łyżki śmietany 2 łyżki majonezu sól, pieprz Śledzie moczyć w wodzie lub mleku ok. 3 godzin, jeśli są zbyt słone moczyć jeszcze dłużej. Jabłko obrać i zetrzeć na grubej tarce, dodać majonez, śmietanę i wymieszać

talerz przyjemności
Sałatka śledziowa 102

śledziowa z ziemniakami, cebulką oraz śmietaną. Sałatkę robi się błyskawicznie, i jest idealna na kolację bądź śniadanie. Nic dodać nic ująć. Sami spróbujcie :) Składniki: * 10 kawałków śledzia * 2 ugotowane ziemniaki * 2-3 łyżki śmietany * 1 mała cebula * sól i pieprz Przepis na śledzie których użyłam do tego przepisu znajdziecie tutaj:  Śledzie z cebulą Śledzie kroimy na mniejsze kawałki. Ugotowane(...)ziemniaki kroimy w kostkę wielkości kawałków śledzia. Cebulę kroimy w drobną kostkę i mieszamy ze śledziem i ziemniakami. Doprawiamy solą i pieprzem ( 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu) i dodajemy śmietanę. Całość mieszamy i odstawiamy do lodówki na około godzinę, aby sałatka zdążyła przejść smakami.  Smacznego

Klasyka Gotowania
Śledzie w sosie śmietanowo-chrzanowym z żurawiną 168

Nigdy nie łączyłam śledzi z chrzanem więc postanowiłam spróbować. Sos ze śmietany z nutą chrzanu idealnie komponuje się ze śledzikami a całość idealnie dopełnia kwaskowa żurawina. To chyba będą moje ulubione śledzie zaraz po tych w sosie musztardowym . składniki: 700 g filetów śledziowych solonych 400 g śmietany 18% lu 12 % (1 duży kubek) 2 łyżki tartego chrzanu 1 duża(...)świeżo zmielony czarny pieprz Filety śledziowe wymoczyć wcześniej aby pozbyć się słonego smaku. Cebulę pokroić w drobną kostkę i przełożyć do miski. Dodać suszoną żurawinę, śmietanę i chrzan. Wszystko dokładnie wymieszać. Wymoczone wcześniej śledzie pokroić na małe kawałki. Przełożyć do sosu i dokładnie wymieszać. Do smaku doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Odstawić na dobę do lodówki aby smaki się przegryzły

Monia miesza i gotuje
Śledzie z sałatką jabłkowo-porową 159

fanami śledzia tak jak ja na pewno ten przepis przypadnie wam do gustu. Składniki: 1/2 kg śledzi matias 2 duże pory 4 jabłka 400 ml śmietany 18% 200 ml jogurtu naturalnego Wykonanie: Śledzie moczymy w zimnej wodzie (wymieniając wodę kilka razy). Moczymy do momentu, aż nie będą dla nas za słone, trzeba próbować i tyle. Jabłka obieramy ze skórki(...)ścieramy na tarce o grubych oczkach.  Por kroimy w półkrążki. Następnie dodajemy pokrojony por do jabłek, dokładamy śmietanę i jogurt. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Wymoczone śledzie kroimy w 3-4 cm paski i przekładamy warstwowo sałatką (najlepiej ułożyć w szklanym naczyniu). Układamy w tej kolejności: sałatka, śledzie, sałatka śledzie, sałatka. Smacznego

IMPRESJA SMAKU
Śledź z cebulą i jabłkiem 151

klasyczny i chyba najbardziej przeze mnie ulubiony przepis na tę pyszną rybę, czyli śledzia z cebulą i jabłkiem z dodatkiem kwaśnej gęstej śmietany. Do przygotowania tego dania wykorzystałam  marynowane śledzie , ale możecie też użyć zwykłych śledzi, jeśli nie macie czasu na ich moczenie. Na blogu znajdziecie też inne pyszne dania ze śledziem w roli głównej: Śledzie w sosie(...)sosie czosnkowym Śledź z cebulą i jabłkiem Czas przygotowania:  30 minut + czas marynowania Składniki: 4-5  marynowanych śledzi 1 spora cebula 1 kwaśne jabłko 1/2 łyżeczki musztardy 4 łyżki gęstej śmietany 18% koperek Wykonanie: Cebulę obieramy i drobno kroimy w kostkę, przelewamy wrzątkiem na sitku, następnie przelewamy zimną wodą, zostawiamy do obcieknięcia. Jabłko obieramy

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania