sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:62/501)

sernik bardzo smaczny bez ubitej piany kokosowo-cytrynowy na kruszonkowym spodzie... 169

drobną kruszonkę, tortownica 24cm wysmarowana masłem, posypana tartą bułką wsypać kruszonkę i denkiem szklanki przyklepać w blaszce na ciasto wlać masę serową i piec około 55 minut w 200C, sernik z blaszki wyjąć jak będzie dobrze wystudzony sernik posypać cukrem pudrem, ciasto jest bardzo aksamitne, smaczne, aromatyczne...............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik japoński-bajecznie lekki, piankowy, puszysty-najlepszy :) Japanese cheesecake 137842

dość proste, ale trzeba trzymać się dokładnie przepisu. Piecze się go w kąpieli wodnej, co zapewnia mu powolne rośnięcie i wspaniałą konsystencję. Zapraszam i gorąco polecam bo warto :) Ten sernik Was zachwyci :) SKŁADNIKI *przepis na tortownicę o średnicy 18cm -200g kremowego serka śmietankowego typu philadelphia (ja użyłam Wieluń) -150ml mleka -30g masła -4 jajka(...)nagrzanego do 160 stopni piekarnika i pieczemy około 90 minut. Pod koniec można na chwilkę zwiększyć temp do 170 stopni.  Po wyłączeniu piekarnika sernik zostawiamy w nim na około 20 minut. Potem wyciągamy go, wylewamy wodę, i wyciągamy sernik delikatnie z tortownicy i zostawiamy do ostygnięcia.  Minimalnie opadnie, co jest normalne, ale i tak pozostanie wysoki

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Lekki sernik z białą czekoladą :) 160

zastanawiam - czy to jeszcze sernik z czekoladą, czy czekolada z sernikiem? 😂 Bo czekoladę znajdziesz tu zarówno w masie serowej, jak i polewie i na polewie. Czyli iście czekoladowo . Sernik jest przepyszny! Ma kremową konsystencję i wyważoną słodycz, a czekolady świetnie dopełniają smak. Składniki: 250 g twarogu półtłustego  1 jajko  40 g ksylitolu  40 g białej(...)czekoladę i ponownie zmiksuj.  Masę przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie mała keksówka) i piecz w nagrzanym na 180*C piekarniku przez 35 minut.  Po upieczeniu sernik wyciągnij od razu z piekarnika, wyciągnij z formy i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Kolejno w kąpieli wodnej rozpuść jedną z czekolad i polej nią sernik

Zdrowie na języku :P
Instrukcja pieczenia sernika. I sernik dyniowo-cytrynowy 201

naprawdę wysoką formę, lub - tak jak ja - już po upieczeniu, podwyższyć standardową specjalną folią. Albo po prostu użyć tortownicy o średnicy dwudziestu sześciu centymetrów, i mieć problem z głowy. Sernik dyniowo-cytrynowy z cytrynowym musem Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) spód: 115 g orzeszków z pieprzem 40 g masła masa serowa: 500 g sera ricotta(...)przez 12 minut, przestudzić. Ricottę, kremówkę, mus dyniowy, jajka, cukier, sok i skórkę z cytryny, imbir i budyń zmiksować na gładką masę, tylko do połączenia składników. Przelać na przestudzony spód, wyrównać wierzch. Piec w 160 st. C. przez 10 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 130 st. C. i piec jeszcze 60-70 minut, aż wierzch sernika się zetnie. Zostawić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik cynamonowy na makowym cieście. 171

wygładzamy wierzch. Schłodzone ciasto wałkujemy na stolnicy posypanej mąką pszenną, za pomocą foremki w kształcie gwiazdki wycinamy ciasteczka i układamy ja na masie serowej. 4. Pieczenie: Sernik pieczemy około 70-80 minut do zrumienienia w temperaturze 170 stopni. Sernik studzimy. Ja studzę w piekarniku, a następnie zimny przekładam do lodówki na kilka godzin. 5. Podanie: Gotowy sernik

Izabelawkuchni
Sernik 200

mniej) i dodać  do masy serowej i dokładnie i delikatnie wymieszać. Wylać na ciasto. Masa serowa jest dość  luźna, ale taka ma być.   Sernik piec około 45-55 minut w temp 180 stopni. WAŻNE-SERNIK STYGNIE W PIEKARNIKU, NIE WYCIĄGAMY GO, BO OPADNIE

Moje domowe kucharzenie
puszysty, piankowy sernik z wiaderka 2210

soli, dodajemy 1,5 szkl cukru (można dać troszkę mniej) Miksujemy do rozpuszczenia cukru, Pianę dodajemy do masy serowej i dokładnie mieszamy-delikatnie. Wylewamy na ciasto. Sernik pieczemy około 45-50 minut w temp 170 stopni. WAŻNE-SERNIK STYGNIE W PIEKARNIKU, NIE WYCIĄGAMY GO, BO OPADNIE. I gotowe :-) banalnie proste a pyszne :-)  SMACZNEGO

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Sernik Zebra 309

masa się skończy. Oczywiście jeśli ktoś nie lubi się bawić, może zrobić mniej warstw. Sernik pieczemy w 180 ⁰ C przez około 1 ½ godziny. Po upieczeniu sernik pozostawiamy na około 15 minut w wyłączonym piekarniku, po czym wyjmujemy i pozostawiamy do ostygnięcia. Gdy całkowicie wystygnie wyjmujemy z tortownicy i robimy polewę. Czekoladę kroimy lub łamiemy na mniejsze części, wsypujemy(...)garnuszka, zalewamy mlekiem i gotujemy na wolnym ogniu, stale mieszając, aż czekolada się całkowicie rozpuści i zagotuje. Po zagotowaniu polewę pozostawiamy jeszcze przez około 3 minuty na ogniu, po czym polewamy nią sernik i pozostawiamy, by polewa stwardniała. R E K L A M A (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); var linkwithin_site_id = 1628261; linkwithin_text='Zobacz także

Smakowy Raj
pyszny pieczony sernik z suszonymi morelami na biszkoptach... 165

gram, lukier biały - w opisie, skórka pomarańczowa kandyzowana 100 gram składniki temperatura pokojowa = suszone miękkie morele rozdrobnić w rozdrabniaczu, jeśli są twarde to wymoczyć je w letniej wodzie 30 minut żółtka, cukier utrzeć do białości mikserem na dużych obrotach do masy dodać twaróg z wiaderka, twaróg śmietankowy, budynie, kaszę manną, olej, olejek pomarańczowy i połączyć składniki dodać zmiksowane morele(...)keksówka silikonowa 20x15, formę dużą wyłożyć papierem do pieczenia, na dnie w formach poukładać biszkopty, wlać masę serową piekarnik nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, serniki piec około 60 minut, w formach zostawić do wystudzenia, najlepiej na całą noc z formy silikonowej wyjąć sernik, duży jest w formie do zabrania, 1 szklanka pudru cukru, śmietana

W Mojej Kuchni Lubię
Migdałowy sernik z jeżynami. Absolutnie wspaniały 188

też prawdziwie polską konsystencję: jest ciężki i sycący, a jednocześnie rozpływa się w buzi. Chrupiące migdały, kwaskowate jeżyny i słodka, kremowa masa serowa tworzą wyjątkowo udane połączenie. W dodatku sernik wygląda wspaniale.Zamiast jeżyn można użyć jagód albo malin, też będzie smakował wyśmienicie.Co do twarogu, to użyłam gotowego, już zmielonego, ale nie z wiaderka, tylko z kiełbaski. Jest zwarty(...)budyń i ekstrakt dokładnie wymieszać tylko do połączenia składników (nie ubijać). Masę przełożyć na spód, posypać jeżynami i płatkami migdałów.Piec w 150 st. C. przez 60-90 minut, aż wierzch sernika się zetnie, ale masa będzie jeszcze lekko galaretowa.Wystudzić w zamkniętym piekarniku, a następnie schłodzić w lodówce przez 4-5 godzin, a najlepiej całą noc.Smacznego!Jutro będę pływać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik malinowo makowy 283

każdemu uda się go zrobić. biszkopt makowy: 3 jajka wielkość M 40 g maku 3 łyżki mąki tortowej płaskie 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru Trzcinowego sernik malinowy: 1 kg serka homogenizowanego 350 g malin 1 galaretka malinowa 4 łyżeczki żelatyny pozostałe: 250 g malin 2 galaretki  u mnie przezroczyste, mogą być czerwone mięta posypka(...)mieszam delikatnie od spodu. Formę o wymiarach 24X24 cm wykładam jej dno papierem do pieczenia. Wylewam ciasto, i wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 180 stopni na 15 minut góra dół. Sernik: Galaretkę i żelatynę rozpuszczam w szklance gorącej wody. Maliny miksuję blenderem i przecieram przez sito, żeby pozbyć się pestek. Serki przekładam do misy, dodaję, wystudzoną galaretkę, mus malinowy

wesoła kuchnia
sernik na jabłkowo-orzechowo-biszkoptowym spodzie... 169

Składniki: 4 sztuki jajka 3/4 szklanki cukru. 1 łyżka cukier waniliowy, 1 kg wiaderko ser na sernik,1 opakowanie budyń śmietankowy, 180 gram biszkopty, 2 szklanki zmiksowane podprażone orzechy laskowe,10 sztuk jabłek + 1/2 szklanki wody + 2 łyżki cukru + 1 opakowanie kisielu cytrynowego, 1 opakowanie polewa czekoladowa, - posypka czekoladowa ile potrzeba białka o temperaturze pokojowej ubić na sztywno żółtka(...)rozłożyć z 3/4 opakowania biszkoptów - rozłożyć jabłka kisielowe i resztę biszkoptów - posypać orzechami - wyłożyć masę sernikową i piec w 200C około 40-45 minut na upieczonym serniku rozsmarować ciepłą polewę czekoladową i posypać posypką czekoladową sernik jest bardzo puszysty, wilgotny........POLECAM........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Lekko różowy sernik z truskawkową pianką 143

ostudzony tłuszcz. Mieszamy dokładnie a następnie dodajemy budynie, mąkę oraz wiórki. Mieszamy dokładnie. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto, wyrównujemy. Wstawiamy sernik do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę i 15 minut w temperaturze 180 stopni. Studzimy w uchylonym piekarniku. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i kroimy w plasteki. Przekładamy owoce do garnka, dolewamy wodę(...)gazu a następnie wsypujemy galaretkę i mieszamy razem do rozpuszczenia się galaertki, odstawiamy do ostudzenia. Lekko ciepłe truskawki blendujemy na mus i tężejącym polewamy ostudzony sernik. Wstawiamy do lodówki na 30 minut. Schłodzoną śmietankę miksujemy z cukrem pudrem na puszysta pianę i rozsmarowujemy na piance truskawkowej. Posypujemy śmietankę wiórkami kokosowymi. Wstawiamy sernik do lodówki. Najlepszy będzie na drugi

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Jogurtowy sernik na zimno 151

mikserze 100 g rozpuszczonego masła/ margaryny Do pokruszonych herbatników dodać rozpuszczony tłuszcz i zagnieść całość. Spód tortownicy wygnieść ciastkami i wstawić do lodówki na min 30 minut. Składniki na sernik: 800 ml jogurtu gęstego - ogrzanego do temperatury pokojowej 130 g cukru pudru 30 g żelatyny 200 g śmietany 30% ekstrakt z wanilii lub olejek owoce na wierzch - borówki, jagody(...)przelać do tortownicy.  Całość może szybko tężeć, w zależności od temperatury żelatyny i śmietany, dlatego należy szybko mieszać. Tortownicę z masą wstawić do lodówki do stężenia - 30-60 minut. Jak stężeje na wierzchu ułożyć owoce. Winogrona wcześniej przepołowić i wyłuskać pestki. Owoce zalać tężejącą galaretką. Należy lać po łyżce inaczej owoce poprzesuwają się. Odstawić do stężenia

Ze smakiem bez glutenu
Sernik z borówkami – na zimno 196

niego galaretkę z owocami.Chłodzimy w lodówce około 2-3 godzin.Po tym czasie możemy przystąpić do wyciągania sernika i dekoracji.Jeśli sernik zrobiony był w miseczce to przed wyjęciem umieszczamy całą miseczkę na 1-2 minuty w gorącej wodzie, uważając, aby woda(...)dostała się do środka.Dzięki temu sernik powinien bez problemów „wyjść” po odwróceniu miseczki do góry nogami. Składniki sosu gotujemy w małym garnuszku ok.5 minut , studzimy.Powstałym sosem i borówkami dekorujemy sernik

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania