sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:58/501)

Sernik turecki – na jogurcie, z morelami 215

Sernik bez grama sera. Gęste jogurty greckie i sok z cytryny sprawiają, że to ciasto jest niesamowicie wilgotne, kremowe i aromatyczne. Süzme yoğurt tatlısı – tureckie ciasto jogurtowe. Ja uwielbiam je z morelami, ale możecie do niego użyć śliwek, truskawek, fig, albo zostawić je czyste, bez owoców. Wszystkie składniki ciasta powinny być w tej samej temperaturze. Wyjmijcie je z lodówki(...)wcześniej morele. Pieczemy ciasto w piekarniku nagrzanym góra-dół na 180⁰C, na środkowej półce przez 30 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 160-170⁰C i pieczemy sernik kolejne 70-90 minut aż wierzch przyjemnie się zrumieni, a włożony w ciasto patyczek po wyjęciu będzie suchy. Ciasto studzimy w piekarniku, a następnie schładzamy w lodówce. Minimum 3 godziny

Karo in the Kitchen
Sernik z polewą toffi 355

Składniki na spód:200 g herbatników maślanych150 g masłaSkładniki na sernik:1 kg sera twarogowego mielonego 6 jajek1 szklanka cukru1/2 szklanki śmietanki 30%5 łyżek mąki pszennej2 łyżki cukru waniliowego domowej robotyPolewa toffi:200 g krówek mlecznych kruchych1 łyżka masła4 łyżki mlekaPrzepis na spód:Herbatniki przekładamy do miski i dokładnie zgniatamy na "mąkę". Następnie masło rozpuszczamy w rondelku(...)formy z ciasteczkowym spodem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170C i pieczemy sernik w tej temperaturze przez 15 minut, a następnie zmniejszamy temperaturę do 125C i pieczemy przez kolejnych 90 minut. Po upływie tego czasu upieczony sernik wyciągamy z piekarnika i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia.Przepis na polewę:Krówki wraz z masłem i mlekiem umieszczamy w rondelku

Emcia Pichci
Sernik kokosowy z czekoladowym spodem i michałkowo-śliwkową polewą 216

Składniki: (temp. pokojowa)Spód1 i 3/4 szklanki krupczatki175 g margarynyjajkołyżeczka sodycukier waniliowyłyżka kakaoMasa serowa1 kg sera trzykrotnie mielonego100 g  margaryny6 jaj1/2 szklanki cukru pudrucukier waniliowy2.5

Moje pyszne gotowanie
delikatny puszysty sernik 197

Sernik  Okres Nowego Roku to czas niezwykły i jest również czas na delikatny i puszysty  sernik.  O wyjątkowym smaku pochodzącym z dobrego twarogu, oraz masła i o niezwykłym zapachu wanilii i rodzynek. składniki kruche ciasto ( spód i wierzch) 350 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 100 g masła 2 jajka(...)wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 185 stopni. W tej temperaturze pieczemy ciasto przez pierwsze 50 minut. Następnie  zmniejszamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy sernik przez dalsze 25-35 minut.  Upieczone ciasto całkowicie studzimy, a następnie dzielimy na porcje i podajemy

Miód i pieprz
Sernik z serka wiejskiego na spodzie z płatków owsianych 106

sernika? No chyba każdy zna, ale jak to zwykle bywa, każdy ma swój sposób na jego przygotowanie. Tym razem u nas trochę odchudzony sernik z serka wiejskiego z dodatkiem mąki orkiszowej pełnoziarnistej i miodu na spodzie z płatków owsianych. Sernik jest kremowy, niezbyt słodki i wart wypróbowania. Sernik z serka wiejskiego na spodzie z płatków owsianych Składniki(...)wykładamy na owsiany spód i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy 30-35 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i pozostawiamy sernik jeszcze przez kilka minut. 3.    Przygotowujemy polewę czekoladową: w garnuszku roztapiamy masło i miód, następnie dodajemy kakao i mieszamy. Na koniec dodajemy łyżkę mleka (w razie potrzeby można dodać

Na kulinarnym poligonie
Świąteczny sernik z masą makową 160

pieczenia: Masę serową wykładamy na ciasto, następnie porcjami nakładamy masę makową z bakaliami.   4. Pieczenie: Następnie sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 70 minut do zrumienienia. Upieczony sernik studzimy. Ja sernik studzę w piekarniku i zimny przekładam do lodówki, wtedy super się kroi. 5. Podanie: Gotowy sernik kroimy i podajemy. Smacznego życzę. Moje

Izabelawkuchni
Sernik z rosą | bez spodu, bez cukru, bez glutenu | 257

przed końcem pieczenia ubijamy białka z cukrem pudrem. Przekładamy piankę na sernik, robimy ślaczki widelcem. Temperaturę zmniejszamy do 150 stopni. Pieczemy jeszcze przez 20 min. Upieczony sernik studzimy. Po kilkudziesięciu minutach zaczną pojawiać się pierwsze kropelki. Więcej pomysłów na serniki znajdziesz

Czarnawisienka
Sernik z masłem orzechowym 472

Kolejny mój sernik , tym razem dwa różne sery i masło orzechowe :)    smak rewelacyjny ,delikatny....nie za słodki ....lekko słony za sprawa masła orzechowego ... jeden z ciekawszych serników pod względem smakowym ,polecam dla smakoszy orzeszków :) Składniki na blaszkę 26 cm : Spód : - 400 g ciastek owsianych - 1 duża łyżka masła orzechowego Masa serowa ( powinny być w temperaturze pokojowej(...)dużą blaszkę piekarnikową nalewamy wrzącą wodę i ustawiamy na środkowy poziom w piekarniku , do wody wstawiamy blaszkę z sernikiem , zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy 90 minut. Po upieczeniu studzimy sernik przy uchylonych drzwiczkach piekarnika, wystudzony wstawiamy do lodówki aż się schłodzi. Masło orzechowe mieszamy z serkiem mascarpone i cukrem, śmietankę ubijamy na sztywno i mieszamy delikatnie

Wypieki Rene
Sernik piernikowy 435

masę ciasteczkową przełożyć do tortownicy, wklepać w dno formy, wyrównać, schłodzić - schłodzony spód ciasteczkowy podpiec w 180 stopniach przez około 10 minut, ostudzić - piekarnik nastawić na temperaturę 150-160 stopni - poniżej półki, na której będzie pieczony sernik, ustawić szerokie naczynie z wodą, sernik będzie pieczony z parą wodną, która zmniejsza ryzyko jego pękania (można pominąć, jeśli macie wypróbowaną(...)składników i uzyskania jednolitej konsystencji - masę serową przełożyć na podpieczony i ostudzony spód ciasteczkowy, wyrównać - sernik wstawić do nagrzanego piekarnika, piec przez 60-70 minut lub do momentu ścięcia się sernika - upieczony sernik powinien być ścięty na całej powierzchni, zwłaszcza na środku, nie należy go jednak piec zbyt długo - sernik pozostawić w wyłączonym i uchylonym piekarniku

Smakołyki Bereniki
Łatwy sernik waniliowy z brzoskwiniami z puszki 921

wszystkich składników. Formę o średnicy 26 cm wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy serową masę, na wierzchu układamy połówki brzoskwiń. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 70-75 minut, aż wierzch sernika będzie sprężysty. Sernik studzimy w lekko uchylonym piekarniku, a następnie wkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Przed podaniem możemy posypać cukrem pudrem lub polać

My Culinary Art
Sernik mocno czekoladowy 166

średnich obrotach dodawać ser, śmietankę i rozpuszczone w kąpieli wodnej czekolady Goplana Klasyczna Gorzka. Masę serową wylac na spód z herbatników. Piekarnik nagrzać do 160 stopni. Sernik piec 60 minut, następnie wyłączyć grzanie i studzić go przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika. Gdy będzie zimny przełożyć do lodówki i chłodzić najlepiej całą noc. Dekoracja: 1,5 czekolady Goplana Oryginalna Mleczna(...)blaszce. Można również zrobić na kawałku papieru do pieczenia esy-floresy i zwinąć aby utworzyć rulon. Wstawić czekoladę na chwilę do lodówki. Zeskrobywać nożem lub szpatułką. Wiórkami czekolady posypać sernik, udekorować truskawkami i rulonikami z czekolady

Smakołyki Asi
Sernik królewski 1012

przypadku serników, jest dobry twaróg, najlepiej taki w kostce, własnoręcznie zmielony. Chyba, że macie dostęp do dobrej jakości sera z wiaderka, wówczas użyjcie takiego, skróci to czas przygotowania. Sernik możecie wzbogacić o swoje ulubione dodatki, np. bakalie, ja dodałam jedynie otartą skórkę z pomarańczy i dla mnie było idealnie :).  Kruche ciasto: 400 g mąki pszennej 2,5 łyżki(...)pianę. Delikatnie wmieszać ją do masy serowej za pomocą szpatułki lub łyżki. Masę serową przelać na podpieczony spód, wyrównać. Na wierzch zetrzeć drugą część zamrożonego ciasta. Sernik piec około 60 - 75 minut ( do momentu, aż podniesie się środek sernika; w pierwszej kolejności podnoszą się boki ) w temperaturze 160 - 170°C. Wystudzić w lekko uchylonym piekarniku. Smacznego

Opowieści z piekarnika
Sernik kakaowy według przepisu babci 175

zniknął szybciej niż trwało jego przygotowanie, a to znak, że naprawdę jest bajeczny Nie będę Wam go tutaj już dłużej zachwalać. Upieczcie sami i dajcie znać, czy miałam rację Sernik kakaowy według przepisu babci Masa kakaowa: 250 g masła 1 szklanka cukru 1 szklanka mleka 4 łyżki kakao 2, 5 szklanki mąki łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka sody oczyszczonej(...)połączenia się składników. Blachę o wymiarach 39,5 cm na 24,5 cm wysmaruj masłem. Wykładaj na nią ciasto kakaowe na przemian z masą serową. Wyrównaj wierzch. Sernik piecz ok. 60 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Podawaj po przestygnięciu. Smacznego Artykuł Sernik kakaowy według przepisu babci pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
Sernik z mango (na kruchym cieście) 214

termoobiegu). Pieczemy około godziny (u mnie 60-65 minut, czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika, obserwujemy ciasto powinno być dobrze zarumienione z wierzchu). Sernik zostawiamy na 15-20 minut w wyłączonym piekarniku przy uchylonych drzwiczkach.Wyjmujemy i studzimy. Gdy całkowicie ostygnie można zdjąć obręcz i posypać sernik cukrem pudrem. Smacznego

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania