spód. Na wierzch naszego sernika układamy pokrojone krążki ananasa. Sernik pieczemy na środkowym poziomie nagrzanego do 210 stopni piekarnika. Czas pieczenia zależy od piekarnika – około 45-50 minut. Należy obserwować sernik, boki powinny delikatnie pod koniec pieczenia odchodzić od formy. Sernik zostawiamy do przestudzenia w uchylonym piekarniku. Wyciągamy, gdy całkiem ostygnie zdejmujemy obręcz. Wkładamy najlepiej
Słodkie okruszkiserka mascarpone nie podwajałam, byłoby to samobójstwo kaloryczne;) Składniki: Na spód 65 g gorzkiej czekolady ( roztopionej ) 65 g miękkiego masła 50 g drobnego cukru 1 jajko 40 g mąki Sernik 500 g tłustego sera twarogowego zmielonego trzykrotnie 500 g sera mascarpone 3 łyżki mąki 1 i 1/2 szklanki cukru 5 jajek 80 ml gęstej śmietanki kremówki(...)spód. Na jej wierzchu, łyżeczką zrobić kropki z musu malinowego. Wykałaczką zrobić esy- floresy. Wstawić na 15 minut do nagrzanego piekarnika. Po tym czasie obniżyć temperaturę do 110 o C - nie otwierając piekarnika i piec dalej około 90 minut, aż wierzch sernika będzie ładnie ścięty (środek może być luźniejszy). Po tym czasie wyłączyć piekarnik, drzwiczki uchylić po ok. pół
Kubki smakuSernik: 1 kg zmielonego białego sera 2 szklanki słodkiego mleka 2 budynie śmietankowe ( mogą być waniliowe) 2 całe jajka 4 żółtka ½ szklanki oleju 1 szklanka cukru Wszystko razem zmiksować i wylać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą fajansowej, podłużnej blaszki ( może być zwykła, ale wtedy należy ją wyłożyć dokładnie papierem do pieczenia). Piec w 180 stopniach(...)minut. Beza: 4 białka 4 łyżki cukru 4 łyżki kokosu Białka ubić na sztywno, dodać cukier dalej ubijając, dodać kokos, lekko wymieszać. Pianę wyłożyć na podpieczony sernik ( 10 – 15 minut przed końcem pieczenia). Piec dalej do uzyskania złotego koloru bezy. Zapraszam do konkursu ma mężowym blogu: http://zegarkiipiora.com/2015/04/17/zegarki-i-piora-1-urodziny-bloga-konkurs/ Kategoria: Ciasta
kuchcikowniamasłem. Powstała masę przełożyć na spód tortownicy i dokładnie rozprowadzić na całości, ugniatając tak aby powstał spód naszego ciasta. Nagrzać piekarnik do 180 stopni i zapiec całość 10- 12 minut. Masa serowa Ser przełożyć do miski i miksować razem z cukrem i budyniem do uzyskania gładkiej masy. Dodawać kolejno jajka( po jednym), śmietanę i wanilię ciągle miksując na jednolitą masę(...)wyłożyć i rozprowadzić na warstwie białej. Trzecią warstwę łączymy z gorzką czekoladą ( do roztopienia do dajemy 2 łyżki śmietanki) i rozprowadzamy łyżką jako następne piętro. Tak przygotowany sernik pieczemy 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, następnie temperaturę obniżamy do 160 stopni i zostawiamy w piecu na 1 godzinę. Mój sernik z wierzchu dodatkowo pokryty jest galaretką
Kuchnia w opałachTeraz już można delikatnie wymieszać. Wylać masę na ciasto kruche. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 180 C, wstawić sernik do nagrzanego piekarnika i piec 65-70 minut. Jeśli zauważycie że sernik robi się za szybko przypieczony to można go przykryć folią aluminiową. Ja nie musiałam, ale uprzedzam. Zostawić w blaszce aż całkowicie ostygnie. Polać lukrem lub czekoladą(...)dodać pokruszony twaróg, wlać ajerkoniak, miksować zaczynając od 1-10, miksować 30 sekund wyjąć masę do miski, umyć naczynie miksujące i dokładnie wysuszyć. Założyć motylek wlać białka, ubijać 3 minuty, obroty 3,5 Następnie podczas ubijania dodawać pozostały cukier wyjąć białka i położyć na masie z sera umyć i dokładnie wysuszyć naczynie do miksowania wlać śmietanę i ubijać, obroty
Kuchnia Pokoleńwyłożona papierem do pieczenia, do formy wlać sernik, parę razy stuknąć formą o blat aby odpowietrzyć masę piekarnik nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, do suchego patyczka, wystudzić przy uchylonych drzwiczkach, przed podaniem posypać pudrem cukrem - sernik jest aksamitny, delikatny, aromatyczny, wilgotny, nie opadł-jest wysoki............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięszklanki mąki pszennej 100 g masła 3 żółtka 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy Z podanych składników zarabiamy kruche ciasto. Schładzamy w lodówce 30 minut. Składniki na sernik: 1200 g zmielonego dwukrotnie sera białego 350 g zmielonych ugotowanych w skórce( a następnie obranych) ziemniaków 350 g cukru pudru cukier waniliowy 8 jaj 200 g stopionego(...)połączenia wszystkich składników. Z białek ubijamy pianę i łączymy delikatnie z masą serową. WYKONANIE I PIECZENIE SERNIKA: tortownicę smarujemy masłem i posypujemy kaszą manną, wykładamy kruche ciasto i nakłuwamy widelcem. delikatnie wylewamy masę serową i wyrównujemy pieczemy 70- 80 minut w temp. 175 stopni zostawiamy do ostygnięcia w lekko uchylonym piekarniku posypujemy cukrem pudrem Smacznego
Domowe ciastaczasie ciasto wałkujemy i wykładamy nim dużą blachę nasmarowaną margaryną. Pieczemy ok. 20 minut, aż ciasto lekko się zrumieni. Wszystkie składniki na masę serową przekładamy do dużej miski i mieszamy mikserem na najwyższych obrotach co najmniej 5 minut. Masa jest dosyć rzadka, ale dzięki temu sernik po upieczeniu będzie delikatny i puszysty. Masę serową wykładamy na upieczony spód(...)pieczemy ok. 50 minut w temperaturze 180 stopni. Ubijamy białka, pod koniec ubijania dodajemy cukier i tak przygotowaną pianę wykładamy na sernik i wkładamy do piekarnika jeszcze na 15 minut. Piana nie może się spiec, w przeciwnym razie rosa nie wyjdzie. Wyjmujemy z piekarnika. Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest
dom-agi.plpokojowej, dlatego ser i jajka warto wyciągnąć wcześniej z lodówki. Ciasteczka Oreo kruszymy na drobno w blenderze. Margarynę rozpuszczamy i dodajemy połowę do ciastek – reszta będzie potrzebna do sernika. Całość mieszamy, przekładamy do tortownicy i dokładnie dociskamy palcami do dna. Spód schładzamy w lodówce. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce (jeśli decydujemy się na drugą opcje warto(...)minut (brzegi powinny lekko się zaokrąglić, środek ciągle ma być jeszcze lekko surowy). Zwalczamy w sobie chęć podpieczenia sernika jeszcze przez kilka minut i wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki (można zablokować drewnianą łyżką lub ściereczką) i zostawiamy sernik na minimum godzinę lub na noc. Upieczony sernik wkładamy do lodówki na minimum godzinę. Przekładamy na paterę, dekorujemy czekoladą i świeżymi
Ciastkozercysłono. I powiem Wam szczerze, że wytrawny sernik z suszonymi pomidorami i oliwkami to BOMBA! Pyszny jest zarówno na kanapce, jak i samodzielne danie z dodatkiem świeżej sałaty. Wytrawny sernik z suszonymi pomidorami i oliwkami Składniki: Ciasto: 100 g masła (dobrze schłodzonego) 1 jajko 200 g mąki sól Sernik: 500 g sera trzykrotnie zmielonego (np. z wiaderka(...)podpieczony spód i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 15 minut w 180°C z termoobiegiem, następnie wyciągamy sernik i zmniejszamy temperaturę do 100°C z termoobiegiem. Kiedy piekarnik będzie miał odpowiednią temperaturę ponownie wstawiamy sernik i pieczemy jeszcze przez 1 godzinę 20 minut. Gotowy pozostawiamy do wystudzenia. Smacznego Artykuł Wytrawny sernik z suszonymi pomidorami i oliwkami pochodzi
PatiGotujeczęść ciasta rozwałkowałam i wyłożyłam do wcześniej przygotowanej foremki wyłożonej pergaminem do pieczenia. Podpiekłam 20 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Ciasto wyciągnęłam i wylałam na nie dość rzadką masę serową. Piekłam 30 minut. Mniejszą część ciasta wyciągnęłam i starłam na wierzch sernika. Piekłam następne 30 minut. Po 1 godzinie pieczenia wyciągnęłam ciasto do ostudzenia. Kiedy już osiągnęło temperaturę
Pieprzyć z Fantazjąbyć z wiaderka) 3 jajka 0,5 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 100 g masła 0,5 cytryny 2 łyżki mąki ziemniaczanej 100 g herbatników Jak zrobić prosty sernik? Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej, dlatego ser i jajka warto wyciągnąć wcześniej z lodówki. Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, masło rozpuszczamy i odstawiamy do przestudzenia(...)minut (brzegi powinny lekko się zaokrąglić, środek ciągle ma być jeszcze lekko surowy). Zwalczamy w sobie chęć podpieczenia sernika jeszcze przez kilka minut i wyłączamy piekarnik. Uchylamy drzwiczki (można zablokować drewnianą łyżką lub ściereczką) i zostawiamy sernik na minimum godzinę lub na noc. Upieczony sernik wkładamy do lodówki na minimum godzinę. Gotowy sernik możemy udekorować świeżymi owocami
Ciastkozercyserowa nie będzie zbyt mocno napowietrzona, wtedy sernik będzie równy i dużo nie opadnie po upieczeniu. Ilość porcji: 20 Czas przygotowania: 90 minut Forma: 29 cm x 24 cm x 7 cm Składniki na sernik na spodzie piernikowym: 1 kg mielonego białego sera twarogowego 5 jajek 100 g masła 3/4 szklanki cukru 1 budyń śmietankowy lub 2 łyżki(...)delikatnie wylać na spód z herbatników i wierzch posypać kruszonką piernikową. Sernik piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C przez 60 minut. Po upieczeniu przez 10 minut studzić w lekko uchylonym piekarniku. Wystudzony sernik posypać cukrem pudrem. Zobacz również: sernik z bezą kokosową
Kuchcik gotujeprzez 1 godz. 20 minut (piekłam na najniższym poziomie piekarnika przez godzinę, potem 20 minut piekłam na środkowym). Po tym czasie wyłączamy piekarnik i zostawiamy sernik przy uchylonych drzwiczkach na około 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika nożem oddzielamy ciasto od brzegów tortownicy i sernik odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Polewa: Czekoladę łamiemy i razem z masą krówkową
Moje-pitraszenie