sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:59/501)

Sernik z pianką na kruchym spodzie 206

zmniejszamy temperaturę na 150 stopni, wyjmujemy sernik wykładamy na niego masę białkową, którą wyrównujemy, a następnie grzebieniem cukierniczym robimy fale na powierzchni ubitego białka. Wstawiamy sernik ponownie na ok. 15 minut do piekarnika. Wyjmujemy. Dobrze jest sernik schłodzić w lodówce aby się bardziej zespolił. Smacznego! The post Sernik z pianką na kruchym spodzie appeared first

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sernik na piernikowym spodzie 151

masłem. Spód tortownicy wylepiamy pokruszonymi ciasteczkami. Wstawiamy na 30 minut do lodówki, a w tym czasie przygotowujemy masę serową. Masa serowa:  Ser ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy po 1 jajku i budyń. Wyjmujemy tortownicę z lodówki i wlewamy masę. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C i pieczemy sernik około(...)czasie wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i zostawiamy sernik do wystygnięcia. Polewa:  Przygotowujemy polewę- mieszamy wszystkie składniki. Polewamy nią sernik i dopiekamy sernik kolejne 15 minut. Po czym studzimy i wstawiamy na kilka godzin do lodówki

Smakowity Blog Kulinarny
Sernik SNICKERS 462

wadze 50g) Masa serowa składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 100g gorzkiej czekolady 180g masła orzechowego (z orzeszków arachidowych, najlepiej o zawartości orzechów 90%-100%) 1kg gotowego sera na sernik 200g cukru 180g kwaśnej śmietany 12% lub 18% 1 łyżeczka pasty waniliowej lub 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 3 jajka Dodatkowo: 70g solonych orzeszków arachidowych 100g czekolady mlecznej(...)orzeszkami. 8. Sernik wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 210C na funkcji góra – dół przez około 10 minut, po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 150C i piec jeszcze przez 50 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po upieczeniu sernik pozostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach przez około 30 minut. Następnie wyjąć go do całkowitego ostygnięcia i wstawić

Mała Cukierenka
Bezglutenowy sernik jeżynowy z kremem kawowym 100

kremowy o jeżynowym smaku, znakomicie komponuje się z kawowym kremem. Wygląda jakby spędziło się nad wiele godzin, a tak naprawdę jest bardzo prosty do przygotowania. Przepyszny! To jeden z tych serników, którymi nie da się tylko poczęstować.... SKŁADNIKI: spód: 200 g bezglutenowych ciastek pełnoziarnistych ( u mnie bezcukrowe Multicereale Nutrifree) 70 g masła, roztopionego Masa serowa:  ( wszystkie składniki powinny(...)blenderem W misie miksera umieść wszystkie składniki. Zmiksuj krótko, tylko do połączenia składników . Masę serową wylej na schłodzony spód, wyrównaj. Piecz w temperaturze 150ºC przez około 70 minut. Polewa: Składniki wymieszaj. Sernik wyjmij z piekarnika, delikatnie wyłóż śmietankową polewę, wyrównaj i piecz jeszcze 10 minut. Wystudź w lekko uchylonym piekarniku, następnie schłodź w lodówce przez około 12 godzin. Krem

Kuchnia bezglutenowa
Sernik turecki – na jogurcie, z morelami 199

Sernik bez grama sera. Gęste jogurty greckie i sok z cytryny sprawiają, że to ciasto jest niesamowicie wilgotne, kremowe i aromatyczne. Süzme yoğurt tatlısı – tureckie ciasto jogurtowe. Ja uwielbiam je z morelami, ale możecie do niego użyć śliwek, truskawek, fig, albo zostawić je czyste, bez owoców. Wszystkie składniki ciasta powinny być w tej samej temperaturze. Wyjmijcie je z lodówki(...)wcześniej morele. Pieczemy ciasto w piekarniku nagrzanym góra-dół na 180⁰C, na środkowej półce przez 30 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 160-170⁰C i pieczemy sernik kolejne 70-90 minut aż wierzch przyjemnie się zrumieni, a włożony w ciasto patyczek po wyjęciu będzie suchy. Ciasto studzimy w piekarniku, a następnie schładzamy w lodówce. Minimum 3 godziny

Karo in the Kitchen
Sernik z polewą toffi 341

Składniki na spód:200 g herbatników maślanych150 g masłaSkładniki na sernik:1 kg sera twarogowego mielonego 6 jajek1 szklanka cukru1/2 szklanki śmietanki 30%5 łyżek mąki pszennej2 łyżki cukru waniliowego domowej robotyPolewa toffi:200 g krówek mlecznych kruchych1 łyżka masła4 łyżki mlekaPrzepis na spód:Herbatniki przekładamy do miski i dokładnie zgniatamy na "mąkę". Następnie masło rozpuszczamy w rondelku(...)formy z ciasteczkowym spodem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170C i pieczemy sernik w tej temperaturze przez 15 minut, a następnie zmniejszamy temperaturę do 125C i pieczemy przez kolejnych 90 minut. Po upływie tego czasu upieczony sernik wyciągamy z piekarnika i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia.Przepis na polewę:Krówki wraz z masłem i mlekiem umieszczamy w rondelku

Emcia Pichci
Sernik kokosowy z czekoladowym spodem i michałkowo-śliwkową polewą 206

Składniki: (temp. pokojowa)Spód1 i 3/4 szklanki krupczatki175 g margarynyjajkołyżeczka sodycukier waniliowyłyżka kakaoMasa serowa1 kg sera trzykrotnie mielonego100 g  margaryny6 jaj1/2 szklanki cukru pudrucukier waniliowy2.5

Moje pyszne gotowanie
delikatny puszysty sernik 187

Sernik  Okres Nowego Roku to czas niezwykły i jest również czas na delikatny i puszysty  sernik.  O wyjątkowym smaku pochodzącym z dobrego twarogu, oraz masła i o niezwykłym zapachu wanilii i rodzynek. składniki kruche ciasto ( spód i wierzch) 350 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 100 g masła 2 jajka(...)wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 185 stopni. W tej temperaturze pieczemy ciasto przez pierwsze 50 minut. Następnie  zmniejszamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy sernik przez dalsze 25-35 minut.  Upieczone ciasto całkowicie studzimy, a następnie dzielimy na porcje i podajemy

Miód i pieprz
Sernik z serka wiejskiego na spodzie z płatków owsianych 92

sernika? No chyba każdy zna, ale jak to zwykle bywa, każdy ma swój sposób na jego przygotowanie. Tym razem u nas trochę odchudzony sernik z serka wiejskiego z dodatkiem mąki orkiszowej pełnoziarnistej i miodu na spodzie z płatków owsianych. Sernik jest kremowy, niezbyt słodki i wart wypróbowania. Sernik z serka wiejskiego na spodzie z płatków owsianych Składniki(...)wykładamy na owsiany spód i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy 30-35 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i pozostawiamy sernik jeszcze przez kilka minut. 3.    Przygotowujemy polewę czekoladową: w garnuszku roztapiamy masło i miód, następnie dodajemy kakao i mieszamy. Na koniec dodajemy łyżkę mleka (w razie potrzeby można dodać

Na kulinarnym poligonie
Lody, lody, lody! Ogórkowe, buraczane i truskawkowy sernik…Z polewą czekoladową (choć bez czekolady). Wegańskie, bezglutenowe i 140

połączenia smakowe tego lata czyli kokos-burak, truskawka-ser oraz ogórek-kokos. Kokosowy burak, jest zaskakująco pyszny, szczególnie, że został wzbogacony o surowe kakao. Truskawkowy sernik, smakuje jak sernik! Ogórek, najbardziej orzeźwiający ze wszystkich, sprawdzi się w upalne dni i dobrze nawodni! Ojej, tyle dobra, a to dopiero początek lata! Następne w kolejce stoją: słony karmel z orzechami(...)garnuszka i gotujemy na jak najmniejszym ogniu ok. 5 minut, ciągle mieszając. Sprawdzamy czy jest wystarczająco słodkie. Powinno być super słodkie! 3. Masę przelewamy do pojemnika na lody i odstawiamy do wystygnięcia. 4. Wystygniętą masę wkładamy do zamrażarki i mieszamy ją co 30-60 minut. Lody ‚truskawkowy sernik’ 1. Składniki na lody miksujemy w wysokim pojemniku. Jeżeli używamy wanilii

Fill The Bowl
Świąteczny sernik z masą makową 150

pieczenia: Masę serową wykładamy na ciasto, następnie porcjami nakładamy masę makową z bakaliami.   4. Pieczenie: Następnie sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 70 minut do zrumienienia. Upieczony sernik studzimy. Ja sernik studzę w piekarniku i zimny przekładam do lodówki, wtedy super się kroi. 5. Podanie: Gotowy sernik kroimy i podajemy. Smacznego życzę. Moje

Izabelawkuchni
Sernik z rosą | bez spodu, bez cukru, bez glutenu | 243

przed końcem pieczenia ubijamy białka z cukrem pudrem. Przekładamy piankę na sernik, robimy ślaczki widelcem. Temperaturę zmniejszamy do 150 stopni. Pieczemy jeszcze przez 20 min. Upieczony sernik studzimy. Po kilkudziesięciu minutach zaczną pojawiać się pierwsze kropelki. Więcej pomysłów na serniki znajdziesz

Czarnawisienka
Sernik z masłem orzechowym 463

Kolejny mój sernik , tym razem dwa różne sery i masło orzechowe :)    smak rewelacyjny ,delikatny....nie za słodki ....lekko słony za sprawa masła orzechowego ... jeden z ciekawszych serników pod względem smakowym ,polecam dla smakoszy orzeszków :) Składniki na blaszkę 26 cm : Spód : - 400 g ciastek owsianych - 1 duża łyżka masła orzechowego Masa serowa ( powinny być w temperaturze pokojowej(...)dużą blaszkę piekarnikową nalewamy wrzącą wodę i ustawiamy na środkowy poziom w piekarniku , do wody wstawiamy blaszkę z sernikiem , zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy 90 minut. Po upieczeniu studzimy sernik przy uchylonych drzwiczkach piekarnika, wystudzony wstawiamy do lodówki aż się schłodzi. Masło orzechowe mieszamy z serkiem mascarpone i cukrem, śmietankę ubijamy na sztywno i mieszamy delikatnie

Wypieki Rene
Sernik piernikowy 424

masę ciasteczkową przełożyć do tortownicy, wklepać w dno formy, wyrównać, schłodzić - schłodzony spód ciasteczkowy podpiec w 180 stopniach przez około 10 minut, ostudzić - piekarnik nastawić na temperaturę 150-160 stopni - poniżej półki, na której będzie pieczony sernik, ustawić szerokie naczynie z wodą, sernik będzie pieczony z parą wodną, która zmniejsza ryzyko jego pękania (można pominąć, jeśli macie wypróbowaną(...)składników i uzyskania jednolitej konsystencji - masę serową przełożyć na podpieczony i ostudzony spód ciasteczkowy, wyrównać - sernik wstawić do nagrzanego piekarnika, piec przez 60-70 minut lub do momentu ścięcia się sernika - upieczony sernik powinien być ścięty na całej powierzchni, zwłaszcza na środku, nie należy go jednak piec zbyt długo - sernik pozostawić w wyłączonym i uchylonym piekarniku

Smakołyki Bereniki

Proponowane wyszukiwania