sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:50/501)

SERNIK ŚLIWKOWY 138

folię spożywczą i wkładam na 30 minut do zamrażalnika. Po tym czasie wyjmuję ciasto. Tortownicę smaruję masłem i wykładam papierem do pieczenia, także boki (papier łatwiej się przykleja). Piekarnik nagrzewam do temp. 200 st. C. Ciasto trę na tarce o dużych oczkach i wykładam nim tortownicę (dno). Piekę 10-12 minut. Wyjmuję z piekarnika i studzę. Twaróg, cukier, jajka, mąkę(...)połączenia. Wlewam masę na podpieczony i wystudzony spód. Śliwki myję, osuszam i kroję wzdłuż na połówki. Wtykam je w sernik (skórką do góry). Piekę sernik ze śliwkami 60-70 minut w temp. 170 st. C. Sernik studzę w lekko uchylonym piekarniku. Gotowy i ostudzony posypuję cukrem pudrem. Smacznego Przepis pochodzi z gazety: Dobre rady , 09/2019

Zasmakuj Kuchni
SERNIK Z MASCARPONE I DŻEMEM MALINOWYM 175

jest to łatwe zadanie, ale zabawy było co niemiara. Relacja z dwóch dni kucharzenia niebawem, a już dziś polecam niezły odstresowywacz :) Taki jak lubię puszysty i wilgotny, najlepszy sernik na świecie :) SKŁADNIKI: spód 200 g ciastek petit beurre 70 g masła masa serowa 500 g serka twarogowego w wiaderku (waniliowego) 500 g sera mascarpone 3 łyżki mąki(...)Sernik skropić sokiem malinowym i przy pomocy wykałaczki narysować esy-floresy. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni. Po 15 minutach zmniejszyć temperaturę do 120 i piec jeszcze przez 90 minut. Po upieczeniu sernik zostawić jeszcze na około pół godziny w piekarniku z uchylonymi drzwiami. Po całkowitym przestygnięciu najlepiej schłodzić go przez noc w lodówce

Kuchnia w opałach
Sernik z musem z owoców czarnego bzu 282

przez 12 minut. Przestudzić. Serek kremowy i mascarpone, cukrem, kremówkę, jajka i wanilię zmiksować na gładki krem, tylko do połączenia składników. Wylać na przestudzony spód. Piec w 180 st. C. przez 10 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 140 st. C. i piec jeszcze 70-80 minut, aż wierzch sernika będzie ścięty. Ostudzić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Owoce czarnego(...)cytryny i wodą. Gotować na małej mocy palnika przez około 15 minut. W tym czasie namoczyć żelatynę w zimnej wodzie. Owoce zmiksować blenderem, przetrzeć przez sitko. Dodać żelatynę, dokładnie wymieszać, aż do jej rozpuszczenia. Ostudzić. Kremówkę ubić na sztywno, partiami dodawać do ostudzonych owoców. Na serniku rozsmarować dżem, następnie wyłożyć mus, wyrównać wierzch. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin, najlepiej

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik nowojorski z owocami jagodowymi 211

Od dawna bylam ciekawa jak smakuje klasyk z Nowego Jorku,ktorym zachwyca sie caly swiat.Sernik bardzo prosty w przygotowaniu,wilgotny,gesty,bardzo kremowy,rozplywajacy sie w

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik Michałek 153

lodówki na 20 minut. Wszystkie składniki masy serowej (które powinny mieć temperaturę pokojową) łączymy w misce i miksujemy tylko do chwili połączenia się składników. Masę serową przelewamy na schłodzony spód i wstawiamy do nagrzanego do 175 stopni piekarnika. Pieczemy 20 minut, a następnie zmniejszamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy kolejne 40-45 minut. Po upieczeniu sernik wyjmujemy(...)garnuszka i podgrzewamy do momentu połączenia składników. Wylewamy go na schłodzony sernik i rozprowadzamy po całym wierzchu. Wierzch sernika dekorujemy również pokrojonymi Michałkami i wstawiamy do lodówki na całą noc. Sernik najlepiej smakuje w temperaturze pokojowej, więc należy wyjąć go z lodówki na około 30 minut przed podaniem. Smacznego życzy Agnieszka

Kocham Czekoladę
Sernik Michałek 233

przelewamy na schłodzony spód i wstawiamy do nagrzanego do 175 stopni piekarnika. Pieczemy 20 minut, a następnie zmniejszamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy kolejne 40-45 minut. Po upieczeniu sernik wyjmujemy z piekarnika i studzimy do temperatury pokojowej. Składniki polewy wkładamy do garnuszka i podgrzewamy do momentu połączenia składników. Wylewamy go na schłodzony sernik i rozprowadzamy(...)całym wierzchu. Wierzch sernika dekorujemy również pokrojonymi Michałkami i wstawiamy do lodówki na całą noc. Sernik najlepiej smakuje w temperaturze pokojowej, więc należy wyjąć go z lodówki na około 30 minut przed podaniem. Smacznego życzy Agnieszka

Kocham Czekoladę
Sernik Snickers 245

przelewamy na schłodzony spód i wstawiamy do nagrzanego do 175 stopni piekarnika. Pieczemy 20 minut, a następnie zmniejszamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy kolejne 40-45 minut. Po upieczeniu sernik wyjmujemy z piekarnika i studzimy do temperatury pokojowej. Puszkę z pozostałym kajmakiem umieszczamy w rondelku z wrzątkiem i mieszamy do chwili, aż będzie miał konsystencję polewy. Wylewamy(...) i rozprowadzamy po całym wierzchu. Wierzch sernika dekorujemy również pokrojonymi w plasterki batonami i wstawiamy do lodówki na całą noc. Sernik najlepiej smakuje w temperaturze pokojowej, więc należy wyjąć go z lodówki na około 30 minut przed podaniem. Smacznego życzy Agnieszka     Przepis zaczerpnęłam z bloga gotowaniecieszy.blox.pl

Kocham Czekoladę
Placek serowy z masą kokosową wg siostry Anastazji 215

Masę serowa wylewamy na ciasto i pieczemy około 40 minut w 180 ⁰ C (jeśli ciasto jest pieczone w większej blaszce, czas pieczenia skracamy). Około 10 minut przed końcem pieczenia, przygotowujemy masę kokosową. Białka ubijamy na sztywną pianę z szczyptą soli, dodajemy cukier i miksujemy około 3 minut, by się lekko rozpuścił, ale nie do końca. Na koniec dodajemy proszek(...)mieszamy. Gorący sernik wyjmujemy z piekarnika, rozsmarowujemy na jego wierzchu równomiernie masę kokosową, po czym wkładamy do piekarnika i pieczemy jeszcze około 10 – 15 minut. Nie przejmujcie się tym, że sernik upadnie, bo zawsze upada. Po upieczeniu ciasto pozostawimy jeszcze na około 10 minut w piekarniku, po czym wyjmujemy i pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia.  Na zimnym serniku

Smakowy Raj
Rewelacyjny Czekoladowy Sernik ze spodem Brownies 265

pszennejłyżeczka mąki ziemniaczanej2 jajka1/3 szklanki śmietanki kremówki 30% (ok. 100 ml)50 g czekolady mlecznej50 g czekolady gorzkiej2 łyżki kakaocukier waniliowy Polewa:60 g czekolady40 g masła Rewelacyjny Czekoladowy Sernik ze spodem Brownies - Sposób przygotowania:Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową.Spod Brownies:Czekoladę mleczną, gorzką rozpuszczamy w kąpieli wodnej - studzimy.Jajko ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym(...)smarujemy tłuszczem i wylewamy masę serową. Temperaturę piekarnika zmniejszamy do 150 stopni i pieczemy ok. 40 minut. Po tym czasie wyłączamy piec i pozostawiamy w nim sernik na kolejne 30 minut. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach.Gdy ciasto ostygnie przygotowujemy polewę:Połamaną czekoladę wraz z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji - polewamy cały sernik

Słodka Strona
.844. wypiekania nigdy dość 171

sernik z ricotty z karobem i borówkami~ Mimo że w Święta dużo się napiekłam i nagotowałam nic nie odciągnęło mnie dzisiaj od piekarnika :D Uwielbiam śniadaniowe serniczki :) Ten był bardzo delikatny za sprawą ricotty i oczywiście zawierał w sobie mój ulubiony do niej dodatek - karob <3 PRZEPIS /1 porcja/ ~250g ricotty ~jajko ~łyżka budyniu czekoladowego lub mąki pszennej/ziemniaczanej(...)Mieszamy wszystkie składniki oprócz owoców i przelewamy masę serową do foremki. Na wierzchu układamy owoce lub inne wybrane dodatki. Pieczemy ok. 40 minut w 180*C. Zostawiamy w uchylonym piekarniku na ok. 10 minut. Można upiec sernik poprzedniego dnia wieczorem i zostawić go na noc w piekarniku (będzie lepszy :)). Wtedy pieczemy ok. 30 minut, wyłączamy piekarnik i nie otwieramy

breakfast of dreams
SERNIK SEZAMOWIEC 190

można przygotować z nich wiele dań i słodkości. W mojej kuchni najczęściej jest to twaróg i śmietana. Twaróg lubi każdy domownik w mojej rodzinie. Najprostszy ze śmietaną i szczypiorkiem. Sernik to także deser, który często gości przy kawie i nie może go zabraknąć.  PRZEPIS Spód tortownica/ średnica 26 cm. biszkopty okrągłe małe 1 op. Biszkopty wykładamy w tortownicy(...)tortownicy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 170 stopni z termoobiegiem. Na najniższym szczebelku w piekarniku wkładamy naczynie żaroodporne z wodą, pod sernikiem. Pieczemy około 30-40 minut, aż się zarumieni i boki sernika skurczą się. Odstawiamy do ostygnięcia. Polewa olej kokosowy 4 czubate łyżki kakao 2-3 łyżki cukier puder 4 łyżki wiórki kokosowe do obsypania płatki migdałów do ozdoby

Kuchnia Paulettes
Caramel cheesecake! 221

robiłam dla mojego K. z okazji jego urodzin (wiem , wiem powinien być tort). Na przygotowanie ciasta po 12 godzinach pracy nie miałam zbyt dużo siły i energii, sernik zrobiłam w 15 minut. Smak boski, mega kremowy, bardzo karmelowy z nutą kakaową. Boski, a że nie trzeba się zbyt napracować, to jeszcze lepiej! A co!SKŁADNIKI:-1 kg sera(...)brązowego cukruWykonanie:- żółtka oddziel od białek- do żółtek dodaj w/w składniki i zmiksuj blenderem na gładką masę, co najmniej przez 7 minut- białka ubij na sztywno z dodatkiem szczypty soli- Pianę z białek delikatnie łyżką wymieszaj z sernikiem, tak aby jak najwięcej go napowietrzyć- masę wylej do dużej tortownicy wyłożonej papierem- wstaw do nagrzanego pieca na 200 stopni C, pieczemy

SMYKWKUCHNI
Puszysty mokry sernik 122

część ciasta rozwałkowałam i wyłożyłam do wcześniej przygotowanej foremki wyłożonej pergaminem do pieczenia. Podpiekłam 20 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Ciasto wyciągnęłam i wylałam na nie dość rzadką masę serową. Piekłam 30 minut. Mniejszą część ciasta wyciągnęłam i starłam na wierzch sernika. Piekłam następne 30 minut. Po 1 godzinie pieczenia wyciągnęłam ciasto do ostudzenia. Kiedy już osiągnęło temperaturę

Pieprzyć z Fantazją
Sernik na czekoladowym spodzie z posypką 380

Sernik! Na kruchutkim, czekoladowym spodzie i z kruchą posypką, mniam! Jak na razie nie ustaliłam co jest lepsze, szarlotka czy sernik. A jak Wy uważacie? Zapraszam na Sernik na czekoladowym spodzie z kruchą posypką."Składniki:Na kruche ciasto:200 g masła500 g maki3 żółtka180 g cukru100 g czekolady deserowejMasa serowa:1 kg mielonego sera białego5 jaj3 białka150(...)mieszamy. Na koniec, do masy należy dodać ubitą na sztywno pianę z białek.Ciasto przelewamy na kruchy upieczony spód, ciasto wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy 40 minut, następnie wierzch sernika posypujemy drugą częścią ciasta również startą na tarce o grubych oczkach. Pieczemy jeszcze przez około 20 minut. Studzimy w piekarniku, następnie wstawiamy do lodówki - najlepiej na noc.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Sernik z frużeliną malinową. 224

pieczenia o wymiarach około 24 cm x 35 cm, następnie na masę serową wykładamy ,,kupkami'' lekko wystudzoną frużelinę. 4. Pieczenie: Sernik pieczemy około 70-80 minut do ładnego zrumienienia sera. Sernik studzimy. Ja studzę w piekarniku, a następnie zimny przekładam do lodówki na kilka godzin. 5. Podanie: Gotowy sernik kroimy, podajemy i smacznego życzę. Moje rady: Szklanka

Izabelawkuchni