sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:42/501)

Tort makowo-serowy z wiśniami 239

smarujemy ich masłem. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30-35 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu pozostawiamy do wystygnięcia, wyjmujemy z formy i już całkiem zimne ciasto przecinamy na pół wzdłuż, na dwa krążki. Składniki na masę serową: 500 g sera na sernik 50 ml śmietany kremówki 2 jajka 3 łyżki ksylitolu 1 łyżka mąki ziemniaczanej Wykonanie(...)miksować gdyż to ją napowietrza i w czasie pieczenia sernik mocno wyrasta, a potem opada.  Sernik pieczemy w kąpieli wodnej w 160 stopniach przez 40 minut. Po upieczeniu sernik pozostawiamy do wystygnięcia. Dokładny opis pieczenia w kąpieli wodnej znajdziecie na blogu Moje Wypieki tu. Pozostałe składniki: 100 g gorzkiej czekolady 70% 5 łyżek śmietany

Przysmaki Karolki
Sernik papieski ze słonecznikiem 951

masy serowej i delikatnie połączyć za pomocą łyżki. Ciasto rozwałkować na blachę (forma 20 cm x 30 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Sernik piec 40 – 50 minut w temperaturze 180 stopni na funkcji góra – dół. Sernik wystudzić. Masę krówkową otworzyć, a następnie podgrzać wkładając puszkę do gorącej wody(...)około 20 minut. Słonecznik podprażyć na maśle na patelni. Można go dodatkowo posolić, to zależy czy lubicie słodko słone połączenia, czy wolicie tradycyjnie. Sernik posmarować masą krówkową i posypać słonecznikiem. Krok po kroku: 1. Przełożyć wszystkie składniki na ciasto na stolnicę 2. Wyrobić ciasto i włożyć do lodówki 3. Zmielić

KuchniaWeDwoje.pl
Delikatnie cytrynowy sernik 164

Delikatnie cytrynowy sernik Dziś zapraszam Was na pyszny delikatnie cytrynowy sernik. Nie wiem jak Wy, ale ja po prostu uwielbiam serniki. Moja rodzina również. Bez tego ciasta nie tylko nie wyobrażam sobie świąt wielkanocnych czy też Bożego Narodzenia, ale wielu spotkań, przyjęć i weekendów przy kawie czy herbacie. Pyszny rozpływający się sernik z cytrynowym akcentem możecie(...)papier do pieczenia Stella . W przypadku serników bez spodu papier do pieczenia sprawdza się najlepiej. To kto się skusi na taki delikatnie cytrynowy sernik ? Składniki: 5 jajek (osobno białka i żółtka) 1 szklanka cukru pudru szczypta soli 3 łyżki soku z cytryny + skórka starta z 1 cytryny 1 kg sera na sernik z wiaderka 5 płaskich łyżek mąki

Słodkie okruszki
Sernik czekoladowo-kajmakowy 189

dodatkiem masy kajmakowej i budyniu czekoladowego. Spód: 250 g herbatników 10 łyżek mleka 100 g masła Masa serowa: 500 g sera twarogowego trzykrotnie zmielonego (lub gotowego sera do serników) 500 g mascarpone 4/5 puszki masy kajmakowej 4 jajka 1/3 szklanki cukru 1 budyń czekoladowy 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej Polewa: 1/5 puszki masy kajmakowej 2 łyżki mleka 1 łyżeczka masła(...)nią około 1,5 litra gorącej wody). Najpierw piec około 50 minut w temperaturze 170°C, później zmniejszyć temperaturę do 120°C i piec jeszcze 40 minut. Po wyłączeniu piekarnika sernik pozostawić jeszcze na około 10 minut z uchylonymi drzwiczkami. Przygotować polewę. Masę kajmakową gotować na małym ogniu z czekoladą, masłem i mlekiem aż do całkowitego połączenia. Polać sernik

Bullio
Sernik czekoladowo-kajmakowy 236

dodatkiem masy kajmakowej i budyniu czekoladowego. Spód: 250 g herbatników 10 łyżek mleka 100 g masła Masa serowa: 500 g sera twarogowego trzykrotnie zmielonego (lub gotowego sera do serników) 500 g mascarpone 4/5 puszki masy kajmakowej 4 jajka 1/3 szklanki cukru 1 budyń czekoladowy 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej Polewa: 1/5 puszki masy kajmakowej 2 łyżki mleka 1 łyżeczka masła(...)nią około 1,5 litra gorącej wody). Najpierw piec około 50 minut w temperaturze 170°C, później zmniejszyć temperaturę do 120°C i piec jeszcze 40 minut. Po wyłączeniu piekarnika sernik pozostawić jeszcze na około 10 minut z uchylonymi drzwiczkami. Przygotować polewę. Masę kajmakową gotować na małym ogniu z czekoladą, masłem i mlekiem aż do całkowitego połączenia. Polać sernik

Bullio
Sernik czekoladowo-kajmakowy 370

dodatkiem masy kajmakowej i budyniu czekoladowego. Spód: 250 g herbatników 10 łyżek mleka 100 g masła Masa serowa: 500 g sera twarogowego trzykrotnie zmielonego (lub gotowego sera do serników) 500 g mascarpone 4/5 puszki masy kajmakowej 4 jajka 1/3 szklanki cukru 1 budyń czekoladowy 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej Polewa: 1/5 puszki masy kajmakowej 2 łyżki mleka 1 łyżeczka masła(...)nią około 1,5 litra gorącej wody). Najpierw piec około 50 minut w temperaturze 170°C, później zmniejszyć temperaturę do 120°C i piec jeszcze 40 minut. Po wyłączeniu piekarnika sernik pozostawić jeszcze na około 10 minut z uchylonymi drzwiczkami. Przygotować polewę. Masę kajmakową gotować na małym ogniu z czekoladą, masłem i mlekiem aż do całkowitego połączenia. Polać sernik

Bullio
Sernik śliwkowy 213

mielonego • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego • 6 jajek • 2 opakowania cukru wanilinowego • 4 łyżki mąki ziemniaczanej • 1/2 szklanki śmietanki 30% Mus śliwkowy • 1 szklanka wydrylowanych śliwek • 3 łyżki cukru Wykonanie: Sernik • Sery delikatnie zmiksować z mlekiem skondensowanym, cukrem waniliowym i mąką ziemniaczaną. • Wbijać po jednym jajku co 30 sekund, cały czas miksując na wolnych obrotach(...)Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. • Piec 15 minut, po czym zmniejszyć temperaturę do 120 st.C i piec 90 minut. • Po tym czasie zostawić w wyłączonym piekarniku na 15 minut, otworzyć piekarnik i jeszcze trzymać w nim sernik przez 15 minut. • Wyjąć, całkowicie ostudzić, zdjąć obręcz

To co kocham
Jesienny sernik dyniowy 212

dyni .   Jesienny sernik dyniowy Danie Desery Kuchnia Amerykańska Porcje 12 porcji Czas przygotowania 30 minut Czas gotowania 60 minut Czas oczekiwania 4 godziny Składniki Spód 350 g ciastek Oreo (lub Neo) 70 g masła Masa serowa 1 kg twarogu na sernik 250 g serka mascarpone 350 g puree z dyni 200 g cukru 3 szt. jajek(...)resztę składników (wraz ze startą skórką pomarańczy oraz wyciśniętym sokiem) i zmiksować na jednolitą masę. Masę serową przelać do wcześniej przygotowanej tortownicy. Wstawić do piekarnik. Piec około 60 minut. Po upieczeniu sernik wyjąć z piekarnika i wystudzić. Polewa czekoladowa Białą czekoladę połamać na kosteczki i rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać jogurt i wymieszać na jednolitą masę. Polać sernik

Wypieki i Rumieńce
SERNIK Z ROSĄ 195

bezą na wierzchu. Wprawdzie rosa zrobiła mi się tylko w paru miejscach, ale to nic, następnym razem potrzymam w piekarniku parę minut krócej i na pewno się uda. Polecam zwłaszcza, gdy lubicie takie kremowe serniki to na pewno się nie zawiedziecie :) SKŁADNIKI NA CIASTO : 30 dag mąki pszennej 10 dag cukru 10 dag masła lub margaryny 1 łyżeczka(...)nakładamy pianę ,wyrównujemy widelcem lub łopatką z zębami robimy wzory. Pieczemy jeszcze ok. 10-15 minut (160 stopni C) aż beza będzie lekko różowa. Sernik studzimy w wyłączonym piekarniku ok. 15 minut, następnie wyciągamy. Gdy będzie zimny wkładamy najlepiej na całą noc do lodówki. Smacznego

Pani na deser
Sernik w wersji light + film 187

mniejsze części i umieszczamy je w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia lub folią aluminiową, na ciastka wylewamy masę serową i pieczemy około 50 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st. C, po tym czasie sernik powinien być ścięty, ale nie za mocno(...)Składniki polewy jogurt, słodzik oraz ekstrat waniliowy wlewamy do miski i dokładnie razem łaczymy, następnie wlewamy na gorący sernik, dokładnie rozprowadzamy i wstawiamy na kolejne 10 minut do piekarnika. Upieczony sernik studzimy a następnie wstawiamy do lodówki. Sernik wyjmujemy z lodówki 20 min przed podaniem.   Artykuł Sernik w wersji light + film pochodzi z serwisu Smakowite

Smakowite Dania
Sernik z żurawiną na 1 urodziny bloga 225

ponownie miksujemy. Białka dodajemy do masy i dokładnie, ale szybko mieszamy łyżką lub silikonową szpatułką. Przekładamy do natłuszczonego naczynia lub blaszki. Na wierzch wtykamy suszoną żurawinę. Sernik pieczemy przez 25-30 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu sernik powinien być jeszcze w piekarniku przez ok. 10-15 minut. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Sernik dyniowy na owsianym spodzie 121

etapie można dosypać jeszcze szczyptę stewii. Gotową masę przelewam do przygotowanego spodu. Ciasto piekę w rozgrzanym na 180 stopni piekarniku, funkcja góra-dół, przez około 90 minut. Na ostatnie 30 minut pieczenia przykrywam sernik folią aluminiową, aby wierzch się nie spiekł zbyt mocno Jeśli użyjecie większej tortownicy, np. o średnicy 24 albo 26 cm, to pewnie sernik będzie(...)piekł się krócej, myślę, że około 60 minut. A tak wygląda zaraz po upieczeniu Po upieczeniu, czekamy aż serniczek ostygnie. Przed podaniem warto schłodzić go w lodówce. Ciasto świetnie smakuje posypane cynamonem. Smacznego! Spróbuj także: tarta cytrynowo-kokosowa, fit szarlotka. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na  Facebooku  i  Instagramie

Natka Pietruszki
SERNIK JAPOŃSKI Z TRZECH SKŁADNIKÓW 212

sernik jakiś czas temu był hitem w sieci. Ja postanowiłam przetestować go dopiero teraz. Jest prosty w wykonaniu, puszysty i bardzo smaczny. Z dodatkiem świeżych owoców, komponuje się wręcz idealnie :) SKŁADNIKI: 160 g białej czekolady 160 g kremowego serka Philadelphia  4 jajka do dekoracji świeże owoce (opcjonalnie) A jak to zrobić: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, lekko przestudzić(...)aluminiową, postawić na blasze na którą wylać szklankę gorącej wody. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 15 minut, po czym zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec jeszcze 35-40 minut. Wyłączyć piekarnik i zostawić w nim jeszcze sernik na 15 minut. Po upieczeniu ostudzić i schłodzić, najlepiej przez całą noc. Udekorować świeżymi owocami

Kuchnia w opałach
Sernik z nutą piernika 316

masę serową i na samą górę zetrzeć na tarce drugą część ciasta.Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec przez 75 minut.Po upieczeniu nie wyciągać sernika od razu, zostawić uchylony piec na 20 minut i dopiero po tym czasie można wyciągnąć sernik.Porcjować możemy dopiero po wystygnięciu ciasta.SMACZNEGO

Serce zamknięte w formie pyszności