Delecta - 4 żółtka - 120 g cukru pudru Z w/w składników energicznie zagniatamy ciasto. Ciasto przekładamy do torebki foliowej i schładzamy przez 20 minut w lodówce. MASA SEROWA: - 2 całe jajka - 1 kg sera na sernik - 3/4 szklanki mleka - 1 laska wanilii - 1 opakowanie cukier cytrynowy Delecta - 1/2 kostki masła - 1/2 szklanki cukru pudru Wszystkie w/w składniki miksujemy(...)WYKONANIE: - schłodzonym ciastem wylep formę do pieczenia - na ciasto wylej masę sernikową - wstaw do pieca, temp. 170 stopni C, dół + góra, pieczemy na złoty kolor, u mnie sernik piekłam 50 minut - wyjmujemy ciasto z pieca i studzimy, polewamy gorącym karmelem z orzechami - po całkowitym wystudzeniu kroimy - pamiętaj, że sernik zawsze smakuje najlepiej na drugi dzień po pieczeniu Przepis
SMYKWKUCHNIpotrzeby napowietrzania masy ubijaniem. Masę serową wylewamy na ciasteczkowy spód . Wstawiamy do nagrzanego piekarnika ,zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy w kąpieli wodnej przez 90 minut . Upieczony sernik studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Wystudzony wstawiamy na ok. godzinę do lodówki. Śmietanę ubijamy dodając pod koniec cukier wymieszany ze śmietanfiksem . Wykładamy masę na schłodzony sernik i wstawiamy
Wypieki Renez jagodami – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – najlepsze kruche ciasto ze śliwkami – prosta szarlotka SERNIK POMARAŃCZOWY Przygotowanie: 1 h 30 minut + chłodzenie Składniki: – 800 g sera białego na sernik (koniecznie wybierz dobrej jakości) – 200 g ciastek czekoladowych (nie mogą być jednak oblane czekoladą(...)przygotowanym dnem. Do piekarnika nagrzanego do 170 st C wstaw dużą formę, do jej środka a następnie wlej ciepłą wodę do połowy wysokości formy sernikowej. Piecz sernik przez 1 h 15 minut. W tym czasie przygotuj kandyzowane owoce. 2 pomarańcze dobrze umyj pokrój w plastry o grubości około 3-4 mm. Przygotuj 2 garnki, do każdego wlej po szklance
nietylkopasta.plpiekarniku, a powyżej na kratkę wstawić foremkę z sernikiem. Sernik piec w nagrzanym (góra-dół) do 170 stopni C piekarniku 20 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 160 stopni C i piec 40 minut. Po upieczeniu sernik studzić w piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami około 15 minut, następnie wyjąć z piekarnika i całkowicie wystudzić bez wyjmowania z foremki. Polewa(...)tężejącej galaretki. Polewę z mascarpone rozsmarować na wystudzonym serniku, łyżką nierównomiernie powykładać na nią niezastygniętą jeszcze galaretkę i delikatnie łyżeczką na powierzchni robić wzorki podobne, jak na zdjęciu powyżej. Sernik wstawić najlepiej na 12 godzin do lodówki do całkowitego zastygnięcia
Kuchcik gotujeGotową masę serową wylać na kruchy spód, wierzch sernika przykryć folią aluminiową, włożyc do dobrze nagrzanego piekarnika i piec 55 minut, folię zdjąć 5 minut przed końcem pieczenia-sernik ma pozostać biały . Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Mus czekoladowy-najlepiej jest zrobić dzień przed przygotowaniem sernika: Śmietankę podgrzewamy, aż będzie dobrze ciepła, dodajemy połamaną gorzką czekoladę(...)lodówki. Następnego dnia do masy czekoladowej dodajemy łyżkę cukru pudru miksujemy aż powstanie gęsty krem, przekładamy do szprycy cukierniczej z tylką gwiazdką, wyciskamy na zimnym serniku rozetki, oprószamy ciemnym kakao, schładzamy 30 minut w lodówce, podajemy. Słodkich wypieków
Wanilia i Kardamonpostanowiłam zrobić sernik łaciaty. Zdecydowałam się na taki sernik ponieważ miałam ogromną ochotę na coś czekoladowego. Chodziło mi po głowie żeby nawet zrobić cały sernik czekoladowy, ale jeszcze nigdy takiego nie robiłam i nie wiedziałam czy to wyjdzie. Ponieważ miałam mało czasu na szukanie przepisów, to zrobiłam jedynie ciemne łatki a po upieczeniu sernik polałam czekoladą(...)lekko przemieszałam widelcem. Sernik piekłam ok. 55 minut w temp. 180 stopni bez termoobiegu. Po upieczeniu sernik studziłam w formie na metalowej kratce. Gdy sernik wystygł, przygotowałam polewę. Smietanę podgrzałam i wrzuciłam do niej połamaną na kawałki czekoladę. Odczekałam minutę i wymieszałam do uzyskania jednolitej polewy. Czekoladą polałam ciasto. Sernik przed podaniem chłodziłam całą
Waniliowe Improwizacjegorącej wody. 3. Masę serową wylać na przygotowany wcześniej spód. Piec w temperaturze 150ºC przez około 60 minut. Gotowy sernik powinien być ścięty i sprężysty na wierzchu. Odstawić do wystudzenia. Wstawiamy do lodówki do schłodzenia inaczej mus spłynie jeśli wylejemy go na ciepłą masę. 4. Truskawki
vaniliowoczekoladowaodpowietrzyć sernik umyte śliwki wypestkować, poukładać skórką do dołu na serniku, piekarnik elektryczny nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, do suchego patyczka, sernik wystudzić dobrze w formie pozostałe śliwki włożyć do garnka z dnem takim co nie przypali śliwek, dodać cukier, wlać 1/4 szklanki wody i gotować do miękkości śliwek
W Mojej Kuchni Lubięzucchero 2 uova PRZYGOTOWANIE Przygotowanie sernika rozpoczynamy od rozpuszczenia masła. Ciasteczka rozdrabniamy blenderem na piasek, mieszamy z rozpuszczonym masłem. Masę ciasteczkow ą wykładamy do kwadratowej formy o boku 20 cm, wyrównując wierzch i wciskając w dno. Schładzamy w lodó wce ok. 30 minut. Truskawki myjemy, osuszamy i kroimy w kawałeczki. Piekarnik rozgrzewamy(...)Ciasto miksujemy do uzyskania jednolitej, kremowej masy. Masę przelewamy do formy, wyrównując wierzch łyżką, na którym układamy kawałeczki truskawek. Cheesecake pieczemy ok. 35 - 40 minut. Upieczony sernik odstawiamy do wystygnięcia a następnie schładzamy w lodówce przynajmniej przez 4 godziny. Przed podaniem sernik dekorujemy truskawkami; oprószamy cukrem pudrem. **** PREPARAZIONE Per preparare la torta, iniziate
La grande e la piccola cuocaNajlepsze ciasta to serniki. A ten z dodatkiem kajmaku i orzechów jest wyjątkowy. Składniki: Ciasto kruche: 30 dag mąki pszennej 10 dag cukru pudru 10 dag masła 1 łyżka smalcu 1 jajko 2 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Ze wszystkich składników zagniatamy ciasto. Przygotowane ciasto schładzamy w lodówce. Ciastem wykładamy(...)Białka ubijamy na sztywno pianę. Dodajemy stopniowo cukier. Na koniec dodajemy orzechy i delikatnie mieszamy. Całość wykładamy na podpieczony sernik. Pieczemy około 30 minut. Po upieczeniu pozostawiamy sernik w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami do wystudzenia. Masa kajmakowa: 1 puszka gotowego kajmaku 20 dag masła Masło miksujemy, dodając stopniowo kajmak. Miksujemy do uzyskania
Pyszności Słodkościciasto na zimno, które jest w miarę szybkie do przygotowania i nie za słodkie w smaku 😋 Wystarczy wcześniej rozpuścić oraz ostudzić galaretki i ciasto zrobicie w ciągu kilku minut. Poniższy sernik najlepiej smakuje podany mocno schłodzony. Polecam przygotować. Składniki na formę o wymiarach 20 x 30 cm: masa sernikowa (różowa) 0,4 kg truskawek (świeżych lub odmrożonych
Ugotować