sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:29/501)

Sernik kajmakowy 114

Podzielę się przepisem na pyszny i prosty sernik kajmakowy. Wystarczy wrzucić wszystkie składniki do jednej miski, dokładnie zblendować i upiec Spróbujecie? Składniki: – 800g sera z wiaderka – 5 jajek – 1 puszka kajmaku (u mnie masa krówkowa gostyńska) – 3op. budyniu o smaku toffi (można zastąpić budyniem waniliowym lub skrobią ziemniaczaną) – 300g herbatników (u mnie Petit Beurre(...)stopni i piec przez 10 minut. Pięć łyżek kajmaku odłożyć do dekoracji. W dużej misce połączyć jajka, twaróg, budynie i resztę kajmaku i wszystko dokładnie zblendować na gładką masę. Masę twarogową przelać na podpieczone i wystudzony spód. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez około 1 godzinę i 15 minut. Gotowy sernik wystudzić w lekko uchylonym piekarniku. Wystudzony

Smaki Armine
Sernik creme brulee 175

piekarnika nagrzanego do 180 C i w takiej temperaturze pieczemy sernik tylko przez 10 min. Następnie zmniejszamy temperaturę do 120 C i w niej pieczemy sernik przez ok. 40 minut. crème brûlée : śmietankę podgrzewamy z cukrem pudrem i serkiem mascarpone (nie gotujemy!), zestawiamy z ognia. Żółtka ucieramy mikserem, ostrożnie wlewając śmietankę. Miksujemy(...)najniższych obrotach miksera. Dodajemy ziarenka i mieszamy już łyżką. W ok. 20 minucie pieczenia się sernika wykładamy crème brulee na jego wierzch. Robimy to bardzo ostrożnie za pomocą łyżki, nie wyciągając go z piekarnika, jedynie wysuwając na blasze lub kratce. cukrowa skorupka : przestudzony sernik posypujemy grubo cukrem i za pomocą palnika karmelizujemy cukier, do utworzenia się skorupki. Tę czynność

Raj dla Podniebienia
Sernik wiedeński 161

piekarnika postawić naczynie z wrzącą wodą. Sernik piec 15 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 150stC i piec jeszcze 45 minut. Po upieczeniu środek sernika powinien być ścięty, ale nie twardy (inaczej sernik będzie zbyt suchy). Wyłączyć piekarnik, sernik studzić przez godzinę przy lekko uchylonych drzwiach piekarnika, następnie wyjąć i pozostawić do całkowitego ostygnięcia w temperaturze pokojowej

Obiad gotowy
Sernik z suszonymi borówkami amerykańskimi 106

dajemy na wierzch sernika. Sernik wkładamy do nagrzanego piekarnika to temperatury 180 stopni i pieczemy 15 minut. Na dno piekarnika dajemy naczynie żaroodporne z gorącą wodę. Po 15 minutach zmniejszamy temperaturę do 140 stopni i pieczemy ok. 50-55 minut. Gotowy sernik posypujemy startą białą czekoladą. Smacznego

Kuchenne Wariacje
Sernik z truskawkami i lawendą na migdałowym spodzie 153

Zmiksować składniki masy serowej i wylać na migdałowy spód. Formę z ciastem  wstawić do większej napełnionej wodą (do wysokości 2/3 foremki z sernikiem), piec 60 minut w  175 stopniach.  Sernik wyst udzić, wstawić do lodówki do dalszego chłodzenia min. kilka godzin, najlepiej na całą noc. Z imny sernik posypać cukrem puderem,  przybrać truskawkami

SzczyptaSmaQ
Sernik Jadzi (z brzoskwinaimi) 245

brzoskwinie.  Na pianę zetrzeć na tarce o grubych oczkach mocno schłodzone pozostałe ciasto. Przygotowany sernik wstawić do nagrzanego do 180 st.C piekarnika. Piec około 60-70 minut. Upieczony sernik wystudzić i posypać cukrem pudrem. Uwaga: 1. Do odmierzania składników użyłam szklanki o pojemności 250 ml. 2. Gdyby składniki ciasta nie chciały uformować się w kulę to można

In my kitchen
Sernik z mascarpone na spodzie z musli 225

średnicy 21-22 cm. Wlewamy masę serową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C (bez termoobiegu!). Pieczemy przez 15 minut, a następnie zmniejszamy temperaturę do 120°C i pieczemy jeszcze 80 minut. Po upieczeniu zostawiamy jeszcze sernik na 10 minut w zamkniętym, wyłączonym piekarniku. Studzimy w temperaturze pokojowej. Mrożone owoce podgrzewamy w rondelku wraz z cukrem waniliowym(...)szklanki wody. Gotujemy przez ok. 5 minut. Zdejmujemy z ognia, chwilę odczekujemy i dodajemy galaretkę. Mieszamy, żeby się rozpuściła i zostawiamy do ostygnięcia. Gdy galaretka zacznie tężeć, wykładamy ją na ostudzony sernik. Sernik chłodzimy przez co najmniej kilka godzin w lodówce. Post Sernik z mascarpone na spodzie z musli pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Sernik cytrynowe latte chia z gorącym chutneyem 171

nasiona szałwi. Wadą tego sernika jest dość długi czas oczekiwania na finał bo sernik musi swoje odstać, ale zapewniam warto czekać. Czas przygotowania:  30 minut Czas pieczenia: 1 godzina Składniki: Sernik 1 kg drobno zmielonego sera, 4 jaja, 1/2 szklanki białego cukru, 1/2 szklanki brązowego cukru, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 mocne zaparzone i ostudzone espresso(...)crema di limoncello i  6 łyżkami zimnej wody , odstawić na 30 minut. Połowę sera zmiksować z połową skrobi ziemniaczanej * , białym cukrem, 2 jajkami, skórką cytrynową i namoczonymi nasionami chia. Odstawić na 15 minut.   Tortownicę  (średnica 24 cm)  wyłożyć papierem do pieczenia, żeby sernik nie wyciekł dołem, z zewnątrz zabezpieczyć folią aluminiową, żeby w trakcie pieczenia

SzczyptaSmaQ
Sernik świąteczny z czekoladowym ganasche 193

wrzucamy do masy serowej.Masę wylewamy na ciasteczkowy spód. Wkładamy do piekarnika i pieczemy  przez 10 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 120 stopni. Pieczemy około 80 minut. Upieczony sernik studzimy w uchylonym piekarniku, następnie wkładamy na kilka godzin do lodówki. Przygotowujemy czekoladowy ganache. Śmietankę zagotowujemy w rondelku, następnie dodajemy do niej posiekaną czekoladę. Odstawiamy(...)minuty aby czekolada się rozpuściła, następnie mieszamy, do momentu uzyskania jednolitej masy. Na końcu dodajemy masło i całość jeszcze raz starannie mieszamy, do momentu rozpuszczenia masła.Odstawiamy do wystygnięcia.  Schłodzony sernik polewamy polewą i ponownie wstawiamy do lodówki na około 1,5 godziny, aby wierzch zastygł

Mania Gotowania
Sernik z musem i galaretką z borówki 168

zmiksuj jeszcze raz. Dno formy wyłóż papierem do pieczenia, zaciśnij obręcz. Wylej masę serową do formy, wygładź powierzchnię i piecz w piekarniku nagrzanym na 175ºC przez 35 minut. Upieczony sernik ostudź w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Namocz żelatynę w zimnej wodzie. Zagotuj borówki z cukrem na mus i gotuj przez(...)minut. Zmiksuj i przetrzyj przez sito. W drugim garnku zagotuj borówki z cukrem i wodą i gotuj przez 10 minut. Odciśnij napęczniałą żelatynę i rozpuść w gorących niezmiksowanych borówkach. Odstaw na bok. Ubij śmietanę na pół sztywno. Dodaj przetarte borówki i zmiksuj do połączenia składników. Odciśnij resztę żelatyny i rozpuść lekko podgrzewając. Dodaj do musu cały czas miksując. Umieść sernik

codojedzenia
New York cheesecake 148

minut do lodówki. Po tym czasie należy ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę, dno i boki. Nakłuwamy widelcem, na wierzch kładziemy papier do pieczenie i wysypujemy obciążenie w postaci ryżu, fasoli czy innych ziaren. Bardzo ważne jest aby tego kroku nie pominąć bo inaczej nasze boki spłyną na dół. Pieczmy w 180 stopniach przez 20 minut. Ciasto należy pozostawić(...)mieszamy mikserem na małych obrotach do całkowitego połączenia się masy. Całość wykładamy na nasz spód i pieczemy 40 minut w 200 stopniach. Następnie trzeba przygotować wierzch poprzez zmiksowanie śmietany z cukrem i aromatem waniliowym przez około 3 minut. Wyciągamy nasz sernik z piekarnika i nakładamy na wierzch śmietanę utartą z cukrem. Pieczemy kolejne 15 - 20 minut w 180 stopniach

Delusional Trine
Pyszny Sernik na Zimno z Jagodami 212

przez chwilę miksuję aby żelatyna dobrze połączyła się z masą. Następnie do masy dodaję jagody i delikatnie mieszam. Masę serową przekładam do tortownicy i wyrównuję. Sernik wstawiam do lodówki na około 60 minut żeby masa stężała. Przygotowanie musu jagodowego: Żelatynę zalewam zimną wodą, mieszam i odstawiam do napęcznienia. Jagody przekładam do rondelka i rozdrabniam blenderem, do rozdrobnionych jagód dodaję(...)gazie. Od momentu zagotowania gotuję około 3 minut i zdejmuję z gazu. Do gorących jagód dodaję żelatynę i dokładnie mieszam, następnie odstawiam do wystudzenia – gdy mus będzie zimy wyleję go na masę serową. Końcowe przygotowanie sernika z jagodami: Gdy masa serowa stężeje, wylewam na nią zimny mus jagodowy i ponownie sernik wstawiam do lodówki na około 60 minut

Uwaga Babcia Gotuje
Przepis na sernik – przepis miesiąca 163

sernika. Posiekaj zimne masło nożem, a potem dodaj suche składniki i delikatnie zagnieć kruche ciasto, zawiń w folię i włóż do lodówki na godzinę. Rozwałkuj ciasto na cienki placek o rozmiarach formy. Formę do ciasta wyłóż papierem do pieczenia, a następnie przykryj spodem do sernika. Nastaw piekarnik na 175ºC na termoobieg. Wstaw spód i podpiecz przez 15 minut. Wyjmij(...)jajka. Na koniec dodaj ziemniaczaną mąkę i wanilię. Zmiksuj raz. Wylej masę dyniową serową na podpieczony spód i wstaw formę do większej formy wypelnionej wodą. Piecz sernik przez 35 minut. Otwórz drzwi od piekarnika i ostudź sernik. Ostudzony sernik posmaruj ganache i konfiturą z borówki lub wedle smaku

codojedzenia
Sernik krówkowy z czekoladą 416

Zapraszam na FILM .   Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});     Sernik krówkowy z czekoladą   Składniki: 750g gotowego sera na sernik 250g serka mascarpone 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru 150g cukru 3 jajka 300g gotowej masy krówkowej – kajmakowej (użyłam gotowej z puszki) 100g gorzkiej czekolady o zawartości kakao(...)masę czekoladową, wyrównać. Na wierzch wylać masę serowo – krówkową. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika (piekłam na najniższym poziomie piekarnika). Po 30 minutach zmniejszyć temperaturę do 160oC i piec dalej przez 30 minut. Po upieczeniu sernik pozostawić w piekarniku na około 40 minut. Po tym czasie wyciągnąć go do całkowitego ostygnięcia. Wierzch: 6. Sernik wyjąć z blaszki

Mała Cukierenka
Sernik z lemon curd 225

create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); SERNIK Z LEMON CURD Składniki na spód: - 250 gramów ciastek pełnoziarnistych typu digestive - 100 gramów masła Przygotowanie spodu: Pokruszone ciastka i rozpuszczone masło miksujemy razem do uzyskania konsystencji bardzo mokrego piasku. Wyklejamy masą tortownicę i schładzamy w lodówce przez około 30 minut. Składniki na masę serową: - 750 gramów twarogu półtłustego(...) po upieczeniu powinien być równy jak stół. Wyjmujemy formę z lodówki, masę serową wylewamy na schłodzony spód z ciastek. Pieczemy w temperaturze 150 stopni przez około 60 minut. Gotowy sernik powinien być ścięty i sprężysty na wierzchu. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku, następnie chłodzimy w lodówce przez około 12 godzin.  Składniki na lemon curd: - 45 gramów masła

Życie zamknięte w smaku

Proponowane wyszukiwania