sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:23/501)

sernik pomarańczowy na biszkopcie 168

około 25 minut.  W tym czasie przygotować masę serową: żółtka utrzeć z cukrem pudrem. Następnie dodać budynie, ser a na końcu wystudzone masło. Zmiksować. Białka ubić na sztywno i delikatnie wymieszać z masą serową. Wylać ją na biszkopt kiedy ten będzie jeszcze nie całkiem upieczony ale kiedy nie będzie już miękki (po około 25 minutach pieczenia). Sernik piec(...)termoobiegiem w 160*C przez kwadrans a następnie co 15 minut zmniejszać temperaturę o 10*C. W sumie piec około godziny. Sernik mało urośnie ale będzie równy i nie popęka.Po upieczeniu zostawić na pół godziny w uchylonym piekarniku a następnie wyjąć i wystudzić.  Pomarańcze wyfiletować i pokroić. Sok pomarańczowy zagotować, zdjąć z ognia, wsypać galaretki i rozpuścić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Limonkowo-czekoladowy sernik Nigelli Lawson 117

mniej więcej do połowy wysokości tortownicy. U mnie było troszkę mniej wody, ponieważ moja jedyna większa blaszka jest dosyć niska ;)5. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy około 60 minut. Gotowy sernik po poruszeniu blaszką, tylko delikatnie drży.6. Wyciągamy z naczynia, obrywamy folię z boków tortownicy i odstawiamy do wystygnięcia. Kiedy nie będzie już ciepły, wstawiamy do lodówki, żeby(...)porządnie się schłodził - u mnie stał całą noc, ale myślę, że godzina czy dwie w zupełności wystarczą.Sernik wyciągamy z lodówki około 15 minut przed podaniem, kroimy gorącym nożem. Wierzch posypałam czekoladą z młynka. Jeśli go upieczecie koniecznie dajcie znać jak Wam smakował - bardzo jestem ciekawa Waszych opinii

Kraina Tysiąca Smaków
Serniczki z gruszką i sosem karmelowym 118

sera ekstraktu waniliowego, ale Wam podaję oryginalny przepis stworzony przez Kasię. Polecam, bo są łatwe i pyszne! Składniki na 5 serniczków w kokilkach o średnicy 12 cm lub jeden sernik w tortownicy o średnicy 22 cm: Ciasto: - 270 g mąki; - 150 g miękkiego masła; - 120 g cukru pudru; - 2 duże żółtka Masa serowa: - 500 g sera białego ; - 3 jajka(...)robicie duży sernik, to ustawiamy je obok siebie, najlepiej na planie koła. Jeśli pieczecie małe serniczki, to pieczemy je w 190 stopniach około 45 – 50 minut, natomiast duży sernik pieczemy około 70 minut. Upieczone serniczki odstawiamy do przestudzenia. Składniki na karmel umieszczamy w garnku z grubym dnem i doprowadzamy do wrzenia. Kiedy karmel się zagotuje zmniejszamy ogień

dom-agi.pl
Tahini cheesecake 223

Sernik z dodatkiem pasty tahini i fantastyczną polewą czekoladową - sprawdzi się idealnie na każdą okazję :) Składniki na tortownicę o średnicy 22 cm. Składniki na masę serową: 600 g sera trzykrotnie mielonego (np. z Lidla) 100 g pasty tahini 1/2 szklanki brązowego cukru 3 jajka 3 łyżki mąki pszennej 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej Składniki na spód: 150 g ciastek zbożowych(...)przekładamy do tortownicy. Sernik umieszczamy w nagrzanym do 175 C piekarniku i pieczemy przez 15 minut, a następnie zmniejszamy temperaturę pieczenia do 125 C i pieczemy sernik przez kolejne 90 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i otwieramy jego drzwiczki. Sernik w otwartym piekarniku pozostawiamy jeszcze przez 15 minut, następnie wyciągamy go i pozostawiamy do w tortownicy

Emcia Pichci
Sernik z białą czekoladą i kakaowym spodem 492

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Ciasto aksamitne i delikatne w smaku to ten właśnie sernik. Połączenie sera, białej czekolady i delikatnej śmietanki   smakuje wybornie. Kakaowy spód fajnie łamie smaki więc wszystko się pięknie uzupełnia. Może jest tu sporo kalorii ale czy warto je liczyć kiedy smak jest tak niebiański;). Zapraszam… Normal(...)sernikową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec ok. 80 minut funkcja góra-dół. Po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i pozostawić sernik tak na 10 minut. Następnie wyjąć sernik i po zupełnym jego wystudzeniu wstawić do lodówki na min.4 godziny.  Na koniec sernik polać białą czekoladą - W garnku podgrzać mleko do wrzenia.Wystawi

Kubki smaku
Sernik z frużeliną porzeczkową 140

tortownicy o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wysypać ciasteczka. Wyrównać, docisnąć masę do dna formy i schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Formę dwukrotnie owinąć z zewnątrz folią aluminiową, ponieważ sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej. Masa serowa: 750 g twarogu zmielonego minimum dwukrotnie 250 ml śmietany kremówki 3 jajka 1 szklanka cukru(...)robiąc z niej kleksy. Po powierzchni sernika i kleksach przeciagnąć drewnianym patyczkiem tworząc esy - floresy. Piec w temperaturze 150 stopni w kąpieli wodnej przez około 60 - 70 minut. Upieczony sernik będzie ścięty i sprężysty przy dotyku patyczkiem. Wyjąć i przestudzić. Wystudzony sernik schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Smacznego :) Frużelina porzeczkowa: 250 g porzeczek swieżych

Domowa cukiernia Ewy
Sernik na zimno z bananów i serków homogenizowanych 109

Sernik na zimno z serków homogenizowanych to fajny i prosty pomysł na deser o tej porze roku. Sernik z truskawkami, zawsze cieszy się dużym

SMYKWKUCHNI
Sernik z wiśniami 627

lekko uklepać. Piekarnika nagrzać do temperatury 180°C ( na czas nagrzewania piekarnika formę z ciastem włożyć do lodówki ). Przed pieczeniem ciasto nakłuć widelcem. Piec przez około 12 - 14 minut, do lekkiego wypieczenia ciasta. Wyjąć z piekarnika i odłożyć na czas przygotowywania masy serowej. Masa serowa: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. W naczyniu umieścić wszystkie składniki na masę serową(...)grubych oczkach na wierzch sernika.  Piec przez około 55 minut w temperaturze 165°C - 170°C. Po upływie czasu pieczenia wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik na około 15 minut, następnie uchylić drzwiczki piekarnika i pozostawić sernik do całkowitego wystudzenia. Można kroić od razu po wystudzeniu :). Smacznego

Opowieści z piekarnika
Sernik pomarańczowy 191

mąkę, esencje i skórki pomarańczowe. Wszystko miksujemy. Białka ubijamy na sztywną masę i wraz z kandyzowanymi owocami dodajemy do masy serowej. Delikatnie mieszamy i wylewamy na tortownicę.Sernik pieczemy 60 minut. Studzimy w piekarniku.Porada:  Po upieczeniu wystudzony sernik chowamy do lodówki na cała noc. W żadnym wypadku nie można go kroić, gdy będzie jeszcze letni. Jest bardzo

Kulinarne przygody Gatity
Sernik zebra 126

minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 160 stopni C i dalej piec jeszcze przez 40 minut. Po upieczeniu i wyłączeniu temperatury, piekarnik uchylić dopiero po 20 minutach i pozostawić w nim sernik do całkowitego wystudzenia. Sernik po upieczeniu nieco opadnie, ale tak ma być. Wstawić do lodówki, aby stężał. Zimny sernik polać nieregularnie lukrem. Sernik ma być(...)Gorącą śmietanę dodać do cukru pudru i rozetrzeć razem z ekstraktem na lśniący i jednolity lukier. Od razu polać nim schłodzony sernik i wstawić na 15 minut do lodówki. Zobacz również: sernik czekoladowy na zimno

Kuchcik gotuje
Sernik z malinami 147

Postanowiłam podzielić się z Wami przepisem na ten pyszny sernik, idealny do kawy.Składniki:- 25 dag malin świeżych bądź mrożonychCiasto:- 1/2 kostki masła- 1 i 1/3 szklanki mąki- 3 łyżki cukru- 1 żółtko- 2 łyżki zimnej wodyMasa serowa:- 6 jajek- 2/3 szklanki cukru- 1 budyń waniliowy- 1/2 kostki stopionego masła- 50 dag mielonego twarożku- 2 torebki cukru waniliowego- skórka(...)pieczemy 20 minut w temperaturze 200 C. Twaróg mieszamy z 6 żółtkami, budyniem, cukrem waniliowym i skórką z cytryny. Do masy serowej dodajemy roztopione (wystudzone) masło oraz pianę ubitą z 6 białek z cukrem. Delikatne wszystko mieszamy i wylewamy na ciasto. Posypujemy malinami. Pieczemy 45 minut w temperaturze 175 C. Po 30 minutach smarujemy sernik przygotowaną bezą i pieczemy

Zainspirowana w kuchni
Sernik z mirabelkowym musem 156

przecięłam" kreską "narysowaną" dźgulcem- wyszło coś w rodzaju pokracznych serduch. Przy użyciu bardziej gładkiej masy można się pokusić o mniejsze kropki i bardziej dekoracyjne serduszka. Przez pierwsze 10 minut pieczemy sernik w 200*C, następnie zmniejszamy ogień do 170*C i pieczemy jeszcze(...)minut. Pilnujemy, żeby nie piec zbyt długo, bo skończy się zbyt suchym sernikiem, a tego byśmy nie chcieli. Jeśli na wbitym dźgulcu zostają pojedyncze okruszki, ciasto jest gotowe. Studzimy je, obserwując jak opada (smutne, lecz nieuniknione), żeby wystudzone schować do lodówki- najlepiej na całą noc. Jemy następnego dnia.  Nie da się ukryć- to całkiem rasowy sernik. Niezmiernie mnie

les mirabelles
Sernik morelowy "Jak pszczoły do miodu" 172

tortownicą o blat, by pozbyć się ewentualnych pęcherzyków powietrza w masie. Tortownicę włożyć do piekarnika i od razu zmniejszyć temperaturę do 160 stopni C. Piec 60 - 65 minut. W tym czasie sernik mocno wyrośnie. W pewnym momencie zacznie wystawać z tortownicy. Brzegi będą już wypieczone, więc nie trzeba się tym przejmować . Po upieczeniu sernika, uchylić lekko drzwiczki piekarnika(...)potrzymać sernik w środku jeszcze 10 minut. Po tym czasie wyjąć sernik na kratkę, by zaczął się studzić. Warto na ten czas zdjąć rant tortownicy. Resztę powideł (dwa słoiczki po 190 g) zmiksować blenderem na jednolitą masę. Do garnka wlać 250 ml wody i wsypać cukier. Zagotować. Morele przepołowić i wyjąć pestki. Połówki moreli włożyć na gorącego syropu

Weekendy w domu i ogrodzie
Sernik z truskawkami i borówkami 196

Pyszny kremowy sernik z dodatkiem prawdziwej wanilii pieczony z truskawkami i borówką amerykańską. Mniam <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki na formę o średnicy 24 cm: 1 kg twarogu z wiaderka dobrej jakości 2 jajka 1 i 1/3 szklanki cukru 2 łyżki soku z cytryny ziarenka z jednej laski wanilii 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej(...)laski wanilii i obie mąki. Miksujemy do połączenia składników. Formę smarujemy masłem, wylewamy masę. Układamy truskawki i borówki, lekko dociskamy. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 70 minut, po tym czasie sernik studzimy 30 minut w lekko uchylonym piekarniku, następnie wyciągamy i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Przy pomocy noża odcinamy sernik od obręczy, zdejmujemy. Wkładamy do lodówki na kilka

My Culinary Art
Sernik z piernikami 138

wyłożonej papierem do pieczenia. • Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C na 15 minut, zmniejszyć temp. do 120 st.C i piec jeszcze 1 godzinę. • Po tym czasie wylać na wierzch sernika śmietanę wymieszaną z cynamonem i cukrem pudrem. • Na wierzchu położyć obok siebie pierniczki w kształcie gwiazdek. • Piec(...)samej temperaturze. • Po tym czasie wyłączyć piekarnik i zostawić sernik w środku na ok. 15 minut, po czym otworzyć piekarnik i zostawić jeszcze na 15 minut. • Po wystygnięciu zostawić sernik, najlepiej

To co kocham

Proponowane wyszukiwania