wstawiłam foremkę z ciastem do większej blachy wypełnionej 4 szklankami wody. Piec ok. 1 godziny w temp. 180 C. Po tym czasie piekarnik uchylić i po 20 minutach wyjąć sernik do wystudzenia. Polewa czekoladowo- kokosowa 100 g czekolady deserowej rozpuścić w kąpieli wodnej , dodać 100 ml śmietanki , wymieszać i dolać 2 łyżki likieru kokosowego. Odczekać 5 minut
Różne smaki w kuchniwstawiłam foremkę z ciastem do większej blachy wypełnionej 4 szklankami wody. Piec ok. 1 godziny w temp. 180 C. Po tym czasie piekarnik uchylić i po 20 minutach wyjąć sernik do wystudzenia. Polewa czekoladowo- kokosowa 100 g czekolady deserowej rozpuścić w kąpieli wodnej , dodać 100 ml śmietanki , wymieszać i dolać 2 łyżki likieru kokosowego. Odczekać 5 minut
Słodkości i nie tylkoolejku śmietankowego (nie trzeba) Wszystkie produkty umieszczamy w misie miksera i mieszamy do połączenia składników. Dokładnie wymieszaną płynną masę wylewamy na schłodzony spód sernika. Tortownicę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 140*C i pieczemy ok.65-70 minut na programie z termoobiegiem(...)programie góra-dół, bez termoobiegu w temp.160*C. Pieczemy do wypieczenia środka, tzn. przy poruszeniu formą środek nie powinien się trząść, serników nie sprawdzamy patyczkiem... Można na kilka minut zostawić sernik w uchylonym piekarniku, ja mam złe doświadczenie z pozostawianiem serników w piekarniku, zawsze mi potem pęka..., Sernik wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Polewa: - 200g kwaśnej
Smaczne Zdrowelodówki na 30 minut. MASA SEROWA Wszystkie składniki na masę serową, oprócz otartej skórki miksujemy na jednolitą masę. Na koniec dodajemy otartą skórkę pomarańczy i mieszamy. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 °C (góra – dół). Masę serową wylewamy do tortownicy na spód z ciastek. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy około 45 minut. Gdy sernik się upiecze, studzimy(...)lodówce. POLEWA Czekoladę drobno siekamy i przekładamy do miseczki. W rondelku zagotowujemy śmietankę z syropem z konfitowania pomarańczy i gorącym płynem zalewamy posiekaną czekoladę. Po dwóch minutach dokładnie mieszamy i polewamy sernik. Na koniec dekorujemy konfitowanymi pomarańczami. Smacznego! * Purée z dyni – dynię przekrawamy na pół, usuwamy pestki razem z włóknistym miąższem, kroimy na niewielkie kawałki. Układamy na blasze
Tajemnice Smakujest już kilka przepisów na sernik z polewą krówkową , czy kajmakową . Jednak ten jest dużo prostszy i równie pyszny :) Składniki na masę serową: 1 kg twarogu na sernik (użyłam tego z Lidla) 3 jajka 1/2 szklanki cukru brązowego Spód: 200 g ciasteczek maślanych 80 g masła Sos toffi: 200 ml śmietanki 30% 1 szklanka cukru trzcinowego(...)spód i brzegi). Sernik umieszczamy w nagrzanym do 175 C piekarniku i pieczemy przez 15 minut, a następnie zmniejszamy temperaturę pieczenia do 125 C i pieczemy sernik przez kolejne 90 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i otwieramy jego drzwiczki. Sernik w otwartym piekarniku pozostawiamy jeszcze przez 15 minut, następnie wyciągamy go i pozostawiamy do w tortownicy
Emcia Pichcisypiemy borówki. Sernik wkładamy do nagrzanego do 210 stopni piekarnika (grzanie góra-dół, środkowy poziom, bez termoobiegu). Pieczemy około 45 minut. Boki sernika powinny odchodzić lekko od blaszki, a wierzch być przyrumieniony. Po upieczeniu zostawiamy sernik w wyłączonym piekarniku, przy lekko uchylonych drzwiczkach (jeszcze kilka minut). Gdy ciasto całkowicie ostygnie oprószamy je cukrem pudrem. Smacznego Sernik
Słodkie okruszkimożna wzbogacić pomarańczową skórką kandyzowaną lub rodzynkami. Podany z plasterkami pomarańczy na pewno zachwyci domowników i gości. Przepis ze strony Kwestia Smaku. Niebo w gębie! Sernik pomarańczowy Składniki: Na spód czekoladowo - kakaowy: 65g ciemnej czekolady 65g miękkiego masła 50g drobnego cukru do wypieków 1 jajko 40g mąki 1 łyżeczka przyprawy korzennej do piernika(...)mieszamy łyżką. Masę wylewamy na podpieczony spód, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni, pieczemy 15 minut, następnie obniżamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy 90 minut. Masa śmietanowa: śmietanę miksujemy z dżemem na gładką masę. Masę wylewamy na sernik 15 minut przed końcem pieczenia. Po upieczeniu sernik studzimy w uchylonym piekarniku, całkowicie wystudzony sernik
Smak mojej kuchnidokładnie wymieszać szpatułką do połączenia się składników. Masę serową przelać na schłodzony ciasteczkowy spód. Piekarnik rozgrzać do temperatury 150 ° C bez termoobiegu. Piec sernik przez około 70 minut. Gotowy sernik ma sprężysty wierzch i jest ścięty na środku. Wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i pozostawić sernik do wystudzenia. Następnie wyjąć i schłodzić w lodówce przez kilka godzin
maniapieczeniawiększej formie, którą uzupełnić do 1/3 wodą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Piec godzinę. Po tym czasie piekarnik wyłączyć i trzymać sernik jeszcze przez 15 minut. Wyjąć sernik, zdjąć folię i ostudzić. Następnie chłodzić w lodówce przez całą noc. Galaretka: Galaretkę przygotować w 1,5 szkl gorącej wody, pozostawić do ostygnięcia i lekkiego tężenia. Banany pokroić
Smakołyki Asiżurawiny i wylej na schłodzony spód ciasteczkowy. Na wierzch wysyp równomiernie pozostale 100 g żurawiny.Na dno nagrzanego piekarnika wstaw większe naczynie z gorącą wodą. Piecz sernik najpierw przez 20 minut w temperaturze 170 stopni C, a następnie zmniejsz temperaturę do 140 stopni i piecz przez 45 minut.Upieczony sernik pozostaw w piekrniku z otwartymi drzwiczkami do calkowitego
Słodko-Słony Świat Ilonymasy serowej. Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 o C, a po 1/2 godzinie zmniejszyć temperaturę do 150 o C i piec około 45 minut. Środek sernika powinien z wierzchu być ścięty i w środku niezbyt wiotki. W razie potrzeby dopiekać z funkcją termoobiegu w 130 o C. Można też piec 50-60 minut na termoobiegu
Czerwień i błękitmalinami – szybki biszkopt z rabarbarem – najlepsze kruche ciasto ze śliwkami – prosta szarlotka SERNIK z kajmakiem Przygotowanie: 2 h + chłodzenie Składniki: – 1 kg sera do serników – 250 g miękkiego masła – 150 g cukru pudru – 6 jajek – 1 opakowanie cukru waniliowego – 100 ml śmietanki 36% – 4 łyżki mąki ziemniaczanej – masło(...)przygotowanej formy wlej masę sernikową. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170 st C i piecz 60 minut. Po zakończeniu pieczenia wyłącz piekarnik i uchyl drzwiczki. Zostaw sernik na 10 minut. Następnie otwórz całkowicie piekarnik i pozostaw sernik w środku jeszcze przez 15-20 minut. Teraz możesz wyjąć go z piekarnika i wystudzić. Czas na przygotowanie polewy kajmakowej
nietylkopasta.plkandyzowanej skórki pomarańczowej ( można pominąć ze względu na cukier ) otarta skórka z 1 pomarańczy otarta skórka z 1 cytryny 1 budyń waniliowy Przygotowanie sernika: 1 . Daktyle zalać wrzącą wodą - odstawić na 10 minut. Po tym czasie odsączyć daktyle. Wody nie wylewać. 2. Gotowane płatki jaglane zmiksować z namoczonymi daktylami. Jeśli masa była by trudna do zmiksowania, dolać(...)łyżką. 4. Masę serową wylać na przygotowany spód. Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C, piec 15 minut. Po tym czasie temperaturę zmniejszyć do 150 stopni C i piec jeszcze 90 minut. Upieczony sernik pozostawić w uchylonym piekarniku, do ostygnięcia. Smacznego
kolorowotorcikowostopni po upływie określonego czasu ubijamy białka z mlekiem w proszku i stewią na sztywną pianę wykładamy ubite białka na nasz sernik i pieczemy jeszcze 15 minut zostawiamy sernik w piekarniku do wystygnięcia SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćmasło i dodajemy do skruszonych herbatników. Całość dokładnie mieszamy i przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (wyłożony tylko spód tortownicy). Tortownicę wraz ze spodem wkładamy na ok. 15 minut do lodówki. Przed nałożeniem ciasta należy wysmarować brzegi tortownicy masłem. Przepis na masę serową: Ser przekładamy do miski razem z puree z dyni, dodajemy przesianą mąkę pszenną oraz ziemniaczaną, całość(...)przekładamy do tortownicy. Sernik umieszczamy w nagrzanym do 175 C piekarniku i pieczemy przez 15 minut, a następnie zmniejszamy temperaturę pieczenia do 125 C i pieczemy sernik przez kolejne 90 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i otwieramy jego drzwiczki. Sernik w otwartym piekarniku pozostawiamy jeszcze przez 15 minut, następnie wyciągamy go i pozostawiamy do w tortownicy
Emcia Pichcipolewą śmietanowo-kawową o aksamitnej konsystencji ptasiego mleczka. Rozpływa się w ustach! Specjalnie zrobiłam bez spodu, aby niepotrzebnie nie jeść zbędnych węglowodanów i nie zaburzyć smaku sernika. Składniki: • 1 kg sera białego mielonego • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego • 6 jajek • 3 łyżki mąki ziemniaczanej • 1 czekolada biało-czarna kawowa • 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej • 1/2 szklanki śmietanki(...)samej temperaturze. • Po tym czasie wyłączyć piekarnik i zostawić sernik w środku na ok. 15 minut, po czym otworzyć piekarnik i zostawić jeszcze na 15 minut. • Po wystygnięciu wstawić sernik do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc. • Przed podaniem udekorować cukierkami
To co kocham