sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:28/501)

Sernik z solonymi orzeszkami 144

masy kajmakowej i solonych orzeszków, to bardzo smakowite połączenie. Powiem Wam tylko tyle: koniecznie musicie go upiec. Serdecznie zapraszam i polecam. Sernik z solonymi orzeszkami Czas wykonania: 180 minut Składniki: Spód 200 g herbatników 5 łyżek masła orzechowego 2 łyżki kakao Masa serowa 700 g sera białego mielonego 250 g mascarpone 4 jajka 200 g śmietany(...)koniec wsypujemy budyń i mąkę pszenną. Mieszamy, przelewamy do tortownicy. Sernik pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15 minut, po tym czasie temperaturę zmniejszamy do 110 stopni i pieczemy 120 minut. Po upieczeniu sernik studzimy stopniowo delikatnie uchylając drzwiczki piekarnika. Gdy będzie letni wyjmujemy go z piekarnika i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Orzeszki wsypujemy na suchą

Kulinarne przygody Gatity
Wybuchowy sernik 166

przygotowany wcześniej spód biszkoptowy i pieczemy ok 100 minut w temp. 160 st C. Po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika i nie wyciągamy sernika przez ok 30 minut.  4. Jeszcze ciepły sernik polewamy rozpuszczoną z dodatkiem mleka białą czekoladą i posypujemy resztą owoców granatu.  Ps. Owoce granatu najlepiej gdy są pełne i osuszone. Starajmy się wyjąć je delikatnie

Kuchnia w czekoladzie
Urodzinowa pora i Sernik makowy czyli Slodki Czwartek odc.78 158

szklanki cukru (opcjonalnie) 1 łyżka skrobi ziemniaczanej (opcjonalnie) Wszystkie składniki powinny być w temp. pokojowej Ser ucieramy z cukrem (ok 5 minut), dodajemy sok z cytryny i miksując na niskich obrotach dodajemy pojedynczo jajka – po każdym krótko miksujemy. Sernika nie powinno się zbyt długo miksować by nie opadł z powodu zbytniego napowietrzenia. Jeśli masa serowa jest za rzadka dodajemy wówczas(...)wypełnione wrzątkiem. Tortownicę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 st.C i pieczemy ok 15 minut. Po tym czasie zmniejszamy temp. do 130 st.C i pieczemy dalsze 70-90 minut. Zostawiamy sernik w piekarniku do ostygnięcia. Następnie przenosimy do lodówki. Powinien się chłodzić min 4 godziny. Wierzch sernika możemy posypać cukrem pudrem, ja ozdobiłam go wiórkami czekolady i skórka cytrynową

Dzieje kuchennej Wiewióry
Sernik kajmakowy 127

Podzielę się przepisem na pyszny i prosty sernik kajmakowy. Wystarczy wrzucić wszystkie składniki do jednej miski, dokładnie zblendować i upiec Spróbujecie? Składniki: – 800g sera z wiaderka – 5 jajek – 1 puszka kajmaku (u mnie masa krówkowa gostyńska) – 3op. budyniu o smaku toffi (można zastąpić budyniem waniliowym lub skrobią ziemniaczaną) – 300g herbatników (u mnie Petit Beurre(...)stopni i piec przez 10 minut. Pięć łyżek kajmaku odłożyć do dekoracji. W dużej misce połączyć jajka, twaróg, budynie i resztę kajmaku i wszystko dokładnie zblendować na gładką masę. Masę twarogową przelać na podpieczone i wystudzony spód. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez około 1 godzinę i 15 minut. Gotowy sernik wystudzić w lekko uchylonym piekarniku. Wystudzony

Smaki Armine
Sernik creme brulee 187

piekarnika nagrzanego do 180 C i w takiej temperaturze pieczemy sernik tylko przez 10 min. Następnie zmniejszamy temperaturę do 120 C i w niej pieczemy sernik przez ok. 40 minut. crème brûlée : śmietankę podgrzewamy z cukrem pudrem i serkiem mascarpone (nie gotujemy!), zestawiamy z ognia. Żółtka ucieramy mikserem, ostrożnie wlewając śmietankę. Miksujemy(...)najniższych obrotach miksera. Dodajemy ziarenka i mieszamy już łyżką. W ok. 20 minucie pieczenia się sernika wykładamy crème brulee na jego wierzch. Robimy to bardzo ostrożnie za pomocą łyżki, nie wyciągając go z piekarnika, jedynie wysuwając na blasze lub kratce. cukrowa skorupka : przestudzony sernik posypujemy grubo cukrem i za pomocą palnika karmelizujemy cukier, do utworzenia się skorupki. Tę czynność

Raj dla Podniebienia
Sernik wiedeński 172

piekarnika postawić naczynie z wrzącą wodą. Sernik piec 15 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 150stC i piec jeszcze 45 minut. Po upieczeniu środek sernika powinien być ścięty, ale nie twardy (inaczej sernik będzie zbyt suchy). Wyłączyć piekarnik, sernik studzić przez godzinę przy lekko uchylonych drzwiach piekarnika, następnie wyjąć i pozostawić do całkowitego ostygnięcia w temperaturze pokojowej

Obiad gotowy
Sernik z suszonymi borówkami amerykańskimi 117

dajemy na wierzch sernika. Sernik wkładamy do nagrzanego piekarnika to temperatury 180 stopni i pieczemy 15 minut. Na dno piekarnika dajemy naczynie żaroodporne z gorącą wodę. Po 15 minutach zmniejszamy temperaturę do 140 stopni i pieczemy ok. 50-55 minut. Gotowy sernik posypujemy startą białą czekoladą. Smacznego

Kuchenne Wariacje
Sernik z truskawkami i lawendą na migdałowym spodzie 162

Zmiksować składniki masy serowej i wylać na migdałowy spód. Formę z ciastem  wstawić do większej napełnionej wodą (do wysokości 2/3 foremki z sernikiem), piec 60 minut w  175 stopniach.  Sernik wyst udzić, wstawić do lodówki do dalszego chłodzenia min. kilka godzin, najlepiej na całą noc. Z imny sernik posypać cukrem puderem,  przybrać truskawkami

SzczyptaSmaQ
Sernik Jadzi (z brzoskwinaimi) 253

brzoskwinie.  Na pianę zetrzeć na tarce o grubych oczkach mocno schłodzone pozostałe ciasto. Przygotowany sernik wstawić do nagrzanego do 180 st.C piekarnika. Piec około 60-70 minut. Upieczony sernik wystudzić i posypać cukrem pudrem. Uwaga: 1. Do odmierzania składników użyłam szklanki o pojemności 250 ml. 2. Gdyby składniki ciasta nie chciały uformować się w kulę to można

In my kitchen
Sernik z mascarpone na spodzie z musli 236

średnicy 21-22 cm. Wlewamy masę serową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C (bez termoobiegu!). Pieczemy przez 15 minut, a następnie zmniejszamy temperaturę do 120°C i pieczemy jeszcze 80 minut. Po upieczeniu zostawiamy jeszcze sernik na 10 minut w zamkniętym, wyłączonym piekarniku. Studzimy w temperaturze pokojowej. Mrożone owoce podgrzewamy w rondelku wraz z cukrem waniliowym(...)szklanki wody. Gotujemy przez ok. 5 minut. Zdejmujemy z ognia, chwilę odczekujemy i dodajemy galaretkę. Mieszamy, żeby się rozpuściła i zostawiamy do ostygnięcia. Gdy galaretka zacznie tężeć, wykładamy ją na ostudzony sernik. Sernik chłodzimy przez co najmniej kilka godzin w lodówce. Post Sernik z mascarpone na spodzie z musli pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Sernik cytrynowe latte chia z gorącym chutneyem 182

nasiona szałwi. Wadą tego sernika jest dość długi czas oczekiwania na finał bo sernik musi swoje odstać, ale zapewniam warto czekać. Czas przygotowania:  30 minut Czas pieczenia: 1 godzina Składniki: Sernik 1 kg drobno zmielonego sera, 4 jaja, 1/2 szklanki białego cukru, 1/2 szklanki brązowego cukru, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 mocne zaparzone i ostudzone espresso(...)crema di limoncello i  6 łyżkami zimnej wody , odstawić na 30 minut. Połowę sera zmiksować z połową skrobi ziemniaczanej * , białym cukrem, 2 jajkami, skórką cytrynową i namoczonymi nasionami chia. Odstawić na 15 minut.   Tortownicę  (średnica 24 cm)  wyłożyć papierem do pieczenia, żeby sernik nie wyciekł dołem, z zewnątrz zabezpieczyć folią aluminiową, żeby w trakcie pieczenia

SzczyptaSmaQ
Sernik świąteczny z czekoladowym ganasche 203

wrzucamy do masy serowej.Masę wylewamy na ciasteczkowy spód. Wkładamy do piekarnika i pieczemy  przez 10 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 120 stopni. Pieczemy około 80 minut. Upieczony sernik studzimy w uchylonym piekarniku, następnie wkładamy na kilka godzin do lodówki. Przygotowujemy czekoladowy ganache. Śmietankę zagotowujemy w rondelku, następnie dodajemy do niej posiekaną czekoladę. Odstawiamy(...)minuty aby czekolada się rozpuściła, następnie mieszamy, do momentu uzyskania jednolitej masy. Na końcu dodajemy masło i całość jeszcze raz starannie mieszamy, do momentu rozpuszczenia masła.Odstawiamy do wystygnięcia.  Schłodzony sernik polewamy polewą i ponownie wstawiamy do lodówki na około 1,5 godziny, aby wierzch zastygł

Mania Gotowania
Sernik z musem i galaretką z borówki 177

zmiksuj jeszcze raz. Dno formy wyłóż papierem do pieczenia, zaciśnij obręcz. Wylej masę serową do formy, wygładź powierzchnię i piecz w piekarniku nagrzanym na 175ºC przez 35 minut. Upieczony sernik ostudź w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Namocz żelatynę w zimnej wodzie. Zagotuj borówki z cukrem na mus i gotuj przez(...)minut. Zmiksuj i przetrzyj przez sito. W drugim garnku zagotuj borówki z cukrem i wodą i gotuj przez 10 minut. Odciśnij napęczniałą żelatynę i rozpuść w gorących niezmiksowanych borówkach. Odstaw na bok. Ubij śmietanę na pół sztywno. Dodaj przetarte borówki i zmiksuj do połączenia składników. Odciśnij resztę żelatyny i rozpuść lekko podgrzewając. Dodaj do musu cały czas miksując. Umieść sernik

codojedzenia
New York cheesecake 158

minut do lodówki. Po tym czasie należy ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę, dno i boki. Nakłuwamy widelcem, na wierzch kładziemy papier do pieczenie i wysypujemy obciążenie w postaci ryżu, fasoli czy innych ziaren. Bardzo ważne jest aby tego kroku nie pominąć bo inaczej nasze boki spłyną na dół. Pieczmy w 180 stopniach przez 20 minut. Ciasto należy pozostawić(...)mieszamy mikserem na małych obrotach do całkowitego połączenia się masy. Całość wykładamy na nasz spód i pieczemy 40 minut w 200 stopniach. Następnie trzeba przygotować wierzch poprzez zmiksowanie śmietany z cukrem i aromatem waniliowym przez około 3 minut. Wyciągamy nasz sernik z piekarnika i nakładamy na wierzch śmietanę utartą z cukrem. Pieczemy kolejne 15 - 20 minut w 180 stopniach

Delusional Trine
Pyszny Sernik na Zimno z Jagodami 220

przez chwilę miksuję aby żelatyna dobrze połączyła się z masą. Następnie do masy dodaję jagody i delikatnie mieszam. Masę serową przekładam do tortownicy i wyrównuję. Sernik wstawiam do lodówki na około 60 minut żeby masa stężała. Przygotowanie musu jagodowego: Żelatynę zalewam zimną wodą, mieszam i odstawiam do napęcznienia. Jagody przekładam do rondelka i rozdrabniam blenderem, do rozdrobnionych jagód dodaję(...)gazie. Od momentu zagotowania gotuję około 3 minut i zdejmuję z gazu. Do gorących jagód dodaję żelatynę i dokładnie mieszam, następnie odstawiam do wystudzenia – gdy mus będzie zimy wyleję go na masę serową. Końcowe przygotowanie sernika z jagodami: Gdy masa serowa stężeje, wylewam na nią zimny mus jagodowy i ponownie sernik wstawiam do lodówki na około 60 minut

Uwaga Babcia Gotuje

Proponowane wyszukiwania