sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:54/501)

Sernik wiśniowy 239

żółtko, składniki posiekać razem, zagnieść gładkie ciasto- ciasto schłodzić 30 minut w lodówceformę wyłożyć papierem, schłodzonym ciastem wylepić równo dno formy, nakłuć gęsto widelcem, podpiec w 180 stopniach przez około 20 minut, wyjąć z piekarnika, ostudzićMUS WIŚNIOWY- wydrylowane wiśnie przełożyć do rondelka, dodać sok z cytryny, gotować kilka minut do zmięknięcia owoców i lekkiego zredukowania soku, który się wytworzył- wiśnie(...)śmietanę rozmieszać z cukrem, upieczony sernik wyjąć na chwilę z piekarnika, na jego wierzch wylać śmietanę, wyrównać i wstawić ponownie do piekarnika- zapiekać 20-25 minut aż śmietana nie będzie płynna- sernik studzić w wyłączonym piekarniku przy uchylonych drzwiczkach- wystudzony sernik schłodzić w lodówce przez kilka godzin, najlepiej przez całą noc Sernik wiśniowy można przygotować poza

Smakołyki Bereniki
Sernik z karmelizowanymi śliwkami 135

masę na schłodzony spód  . Piekarnik nagrzać do 180'C Na spód wstawić formę z wodą (np jakieś żaroodporne naczynie) Na środkowej półce ustawić formę z naszym sernikiem. Po ok 15 minutach pieczenia obniżamy temperaturę pieczenia do 150'C i pieczemy jeszcze godzinę. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i pozostawiamy w nim sernik do całkowitego wystudzenia. Sernik(...)koloru.Wtedy wsypujemy przyprawę korzenną i  wrzucamy przepołowione , pozbawione pestek śliwki i smażymy całość ok 3 min.. Lekko studzimy. Śliwki wykładamy na wierzch sernika . Ciasto przechowujemy w lodówce , ale najlepiej wyjąć go kilkanaście minut przed jedzeniem. Smacznego :) Polecam

Malinowa Kawiarenka
Podwójny sernik piernikowo-śliwkowy 184

przelać na pierniczki w tortownicy (delikatnie, by nie wypłynęły na wierzch), na sernik wysypać drobno posiekaną gorzką czekoladę. Piec w 160 st.C przez około 45 minut w kąpieli wodnej . Po tym czasie sernik powinien być ścięty i sprężysty. Pozostawić go jeszcze na 30 minut w zamkniętym, ale już wyłączonym piekarniku. Dopiero wtedy wyjąć i odstawić do wystudzenia. Wystudzony(...)utworzył się kożuch. Letnią masę wyłożyć na upieczony sernik w lodówce. Całość ponownie schłodzić, a w międzyczasie zabrać się za przygotowanie musu... Mus śliwkowo-czekoladowy: Śliwki umyć, odpestkować, pokroić na mniejsze kawałki i umieścić w garnuszku. Zalać dwoma łyżkami mleka i gotować na średnim ogniu przez około 30 minut, co jakiś czas mieszając, by śliwki się nie przypaliły. Śliwki

Nastoletnie Wypiekanie
Sernik podwójnie wiśniowy 125

formy ugniatam szklanką masę ciasteczkową. Wstawiam do lodówki na 30 minut. Ser mielę dwa razy, przekładam do miski. Dodaję jajka, sok z cytryny, śmietanę kremówkę, cukier, budyń, skórkę z pomarańczy i miksuję ale nie za długo,  do połączenia składników i uzyskania gładkiej masy. Zbyt długie miksowanie napowietrza sernik. Masę wylewam na spód z ciastek, i układam na wierzchu(...)folią aluminiową żeby nie dostała się woda do środka.  Wstawiam sernik do nagrzanego piekarnika termoobieg 180 stopni na 10 minut, po czym zmniejszam na temp 120 stopni i piekę jeszcze 55 minut. Po upieczeniu wyjmuję sernik z  wody i zostawiam do ostygnięcia w piekarniku. Zimny wstawiam do lodówki na noc do stężenia. Bardzo łatwo sernik

wesoła kuchnia
Puszysty mleczny sernik 147

puszystą konsystencję.  Wylać na schłodzone ciasto kruche i włożyć sernik do gorącego piekarnika piec przez 1 godzinę na grzaniu góra dół bez termoobiegu. Po 30 minutach podczas pieczenia sernik zacznie się mocno przypiekać, należy przykryć wierzch folią aluminiową i piec dalej.  Studzić  przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika. Nie ma potrzeby przechowywania sernika w lodówce. Chyba

Wanilia i Kardamon
Sernik bazyliowy z truskawkami i czekoladą 214

Wyłoży na kakaowy spód. Na dno piekarnika wstawić blachę z wodą. Sernik wstawić do nagrzanego piekarnika, od razu zmniejszyć temperaturę do 150 stopni C i piec 90 minut. Po upieczeniu sernik pozostawić w uchylonym piekarniku do ostygnięcia. Ostygnięty przechowywać w lodówce. Kuweturę połamać rozpuścić w kąpieli wodnej, dodając olej. Polać sernik, udekorować truskawkami i delikatnie oprószyć cukrem

kolorowotorcikowo
Sernik z ricotty z bekonem karmelizowanym w whisky i syropie klonowym 111

mleko. Zagnieć ciasto i uformuj w kulę. Kolejno wstaw na 30 minut do lodówki. Foremkę pokryj od spodu papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkuj i wyłóż nim spód formy. Ponakłuwaj widelcem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez 20-25 minut. Spód odstaw do całkowitego wystudzenia. Sernik Ser riccota przełóż do malaksera, wbij jajka, dodaj cukier kokosowy(...)formy z podpieczonym spodem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz przez godzinę, a następnie zmniejsz temperaturę do 160°C i piecz ok. kolejne 30 minut do suchego patyczka. Gotowy sernik wystudź całkowicie w piekarniku z uchylonymi drzwiami. Karmelizowany bekon (najlepiej przygotować w momencie podania — wtedy będzie chrupiący) Połącz whisky z syropem klonowym. Przelej do naczynia

Food Square
Sernik z orzechami w miodzie 102

wlać masę serową. • Piec w 200 st.C przez 15 minut, następnie obniżyć temp do 120 st.C  i piec jeszcze  60 minut. Polewa orzechowa • Miód wymieszać z cukrem waniliowym, podgrzać i dodać orzechy. Pogotować 2-3 minuty i wymieszać ze śmietanką. • Sernik po godzinie wyjąć i wylać(...)piekarniku na 10 minut. • Wyjąć z piekarnika, po ostygnięciu zdjąć z sernika obręcz tortownicy. • Wstawić do lodówki na co najmniej 12 godzin, najlepiej na noc. Polewa czekoladowa • Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić ze śmietanką na parze. • Udekorować sernik kleksami czekolady i połówkami orzechów

To co kocham
ODCHUDZONY SERNIK STRACIATELLA Z JEŻYNAMI 131

krótko mówiąc podbił moje kubki smakowe. Autorka wykorzystuje w nim maliny ja jednak postawiłam na jeżyny. Sernik jest odchudzony   i w niczym nie ustępuje  tradycyjnemu sernikowi, jest pyszny, dodatkowo spód orzechowo-kokosowy jest nieziemski, pycha. Krótko mówiąc przepis rewelacyjny i warto go wypróbować :) Składniki ( tortownica 18cm): Spód: 100g orzechów brazylijskich lub nerkowca 50g wiórków kokosowych 2 łyżki(...)jeszcze raz dokładnie wszystko mieszamy masę serową wykładamy na podpieczony   wcześniej spód orzechowo-kokosowy, a na wierzchu układamy jeżyny lub maliny, które delikatnie wciskamy w masę sernik pieczemy   50 minut w piekarniku nagrzanym do 150°C w kąpieli wodnej czyli najprościej na półkę pod tortownicą umieszczamy drugą formę wypełnioną gorącą wodą, dzięki temu zabiegowi sernik

Słodkie zapomnienie
Prosty sernik bez spodu 226

miski z masą sernikową. Po każdej porcji delikatnie mieszamy pianę z masą za pomocą szpatułki. Masę serową przekładamy do przygotowanej blaszki. Blaszkę wkładamy na środkowy poziom piekarnika. Sernik pieczemy około 60 minut (czas pieczenia zależny jest od piekarnika, sernik należy obserwować, ale nie otwieramy piekarnika podczas pieczenia, upieczone piernik będzie rumiany z wierzchu i będzie lekko odchodził

Słodkie okruszki
Sernik z pierniczkami 165

tartą. Wlać połowę masy serowej, ułożyć pierniczki i zalać resztą masy. Piekarnik nagrzać do 160 stopni, wkładając na spód naczynie żaroodporne z wodą. Na środkowej półce ułożyć sernik. Piec ok 50 minut. Piekarnik lekko uchylić i tak ostudzić sernik. Polewa: żelatynę namoczyć w 2-3 łyżkach zimnej wody. Gdy spęcznieje, podgrzać i rozpuścić. Resztę składników rozpuścić, zdjąć

Smakołyki Asi
SZPINAKOWY RAJ POD BZEM. 237

piekarnika nagrzanego na 180 stopni.4. Pieczemy - termoobieg, góra - dół.5. Po 30 minutach zmniejszamy temperaturę do 160 stopni.6. Pieczemy kolejne 20 minut.7. Studzimy jak sernik - wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki, po 15 minutach wyciągamy./Reasumując: pieczemy 50 minut - pierwsze 30 w 180 stopniach, następne 20 w 160 /SKŁADANIE W CAŁOŚĆ:1. Wystudzony biszkopt tniemy na odpowiedniej wielkości części

Wypisz Wymaluj
TORT WYTRAWNY Z CZOSNKIEM (Bezglutenowy). 172

piekarnika nagrzanego na 180 stopni.4. Pieczemy - termoobieg, góra - dół.5. Po 30 minutach zmniejszamy temperaturę do 160 stopni.6. Pieczemy kolejne 20 minut.7. Studzimy jak sernik - wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki, po 15 minutach wyciągamy./Reasumując: pieczemy 50 minut - pierwsze 30 w 180 stopniach, następne 20 w 160 /SKŁADANIE W CAŁOŚĆ:1. Wystudzony biszkopt tniemy na odpowiedniej wielkości części

Wypisz Wymaluj
Sernik nowojorski 342

brzegi papieru wystawały poza formę. Tortownicę z zewnątrz owijamy dokładnie folią aluminiową, minimum dwa razy. Sernik będziemy piec w kąpieli wodnej, dlatego musimy dokładnie zabezpieczyć go przed dostaniem się wody do środka.  Masą ciasteczkową wykładamy dno tortownicy, dociskamy, wyrównujemy i chłodzimy 30 minut w lodówce. Masa serowa:  Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Wszystkie składniki umieszczamy(...)pieczemy przez 10 minut. Po tym czasie obniżamy temperaturę do 110 stopni C i pieczemy kolejne 60 minut, lub dłużej, do momentu, aż cała powierzchnia sernika będzie ścięta i sprężysta (sprawdzamy dotykając delikatnie patyczkiem powierzchnię sernika na środku). Wyłączamy piekarnik, sernik pozostawiamy w nim do przestudzenia na 1 godzinę, lekko uchylamy drzwi piekarnika. Po godzinie wyjmujemy z piekarnika

Smakowity Blog Kulinarny
Pomarańczowy sernik na chałwowym spodzie 161

wyciągamy z lodówki. Masę serową wylewamy na nasz spód. Sernik pieczemy na środkowym poziomie nagrzanego do 210 stopni piekarnika. Czas pieczenia zależy od piekarnika – około 45 minut. Należy obserwować sernik, boki powinny delikatnie pod koniec pieczenia odchodzić od formy. Sernik zostawiamy do przestudzenia w uchylonym piekarniku. Wyciągamy, gdy całkiem ostygnie zdejmujemy obręcz, posypujemy cukrem pudrem

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania