składniki do ciasta (oprócz pudru cukru) umieścić w misce, mikserem wszystko dokładnie utrzeć na gładką, dość gęstą masę. Jajka, cukier, olejek waniliowy mikserem utrzeć do białości, spienienia z 4 minuty na najwyższych obrotach. Do twarogu z jogurtami, śmietaną dodać masę jajeczną, wsypać budyń, kaszę manną, proszek do pieczenia i mikserem połączyć składniki. Forma silikonowa 25x25 cm (do pracy męża(...)28x20 cm (lub 1 duża forma 34x25 cm), na dnie form rozsmarować ciasto babkowe, na ciasto wylać masę serową. Piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, serniki piec około 55 minut, do suchego patyczka, w formach dobrze wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem - sernik twarogowo-jogurtowy jest bardzo aksamitny, delikatny, wilgotny, na cieście babkowym smakuje idealnie.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik wiedeński to jeden z najbardziej popularnych i najczęściej przygotowywanych wypieków z sera. Można by rzec, że to król pośród serników. Tradycyjnie pieczemy go bez spodu z tłustego twarogu i dużej ilości jajek. Sernik wychodzi puszysty, kremowy i bardzo smaczny. Wręcz rozpływa się w ustach. Brzmi apetycznie prawda? Smak tego wypieku poczujecie, dopiero kiedy pokusicie(...)się dużo przepisów na serniki, ponieważ uwielbiam je przygotowywać a co ważniejsze jeść. Jeśli wśród Was są także miłośnicy domowych serników, koniecznie musicie wypróbować mojego przepisu na sernik wiedeński z polewą . Sernik sam w sobie jest pyszny, ale polewa nadaje mu jeszcze lepszego smaku! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRZEPIS NA SERNIK WIEDEŃSKI Sernik Wiedeński składniki
Przepiski.pltheme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Czekoladowy sernik bez sera z nutą kawy Składniki 1l śmietany 18% 4 białka ¾ szklanki cukru 2 budynie czekoladowe(z cukrem) 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka likieru czekoladowego(...)wymieszać z budyniami,kakao oraz kawą.Białka ubić na sztywno z cukrem. Powoli dodawać do śmietan. Tortownice wyłożyć herbatnikami.Wlać masę. Piec w około 170 st. 45-50 minut. (oczywiście można sernik zrobić na cieście, korzystając z tego przepisu
Smaki Nataliiprzepyszne ciasto (a może torcik?) z dodatkiem ulubionych ciasteczek Oreo . Właściwie piekę je z okazji Dnia Ojca , więc każdy z domowników degustuje mój nowy pomysł na sernik-niesernik. I Was też zachęcam do spróbowania. ❤ Przy okazji życzę bezpiecznych i udanych wakacji - wszelkich wyjazdów, urlopów, lata, czegokolwiek ! I pochwalcie się w komentarzach Waszymi planami(...)dodać ksylitol, rozpuszczony olej kokosowy, kakao oraz puree bananowe. Wszystkie składniki ze sobą dokładnie wymieszać, w razie potrzeby dodając odrobinę wody. Wstawić do lodówki na co najmniej 30 minut przed pieczeniem sernika. Od czterech ciasteczek Oreo oddzielić krem i zachować do jaglanej masy. Czarne herbatniki odłożyć na koniec do dekoracji. na "sernikową" masę bez sera 300 g suchej kaszy jaglanej
Kuchnia Elliepiekarnika i pieczemy 10 minut. 3. Temperaturę w piekarniku zmniejszamy do 160 stopni. Wszystkie składniki na masę serową umieszczamy w misie miksera. Miksujemy jedynie do połączenia składników, aby jej zbytnio nie napowietrzyć. Wylewamy na ciasteczkowy spód, wyrównujemy i wkładamy do piekarnika. Pieczemy 75-90 minut, aż boki będą lekko zarumienione, a środek sprężysty. 4. Sernik studzimy przez godzinę(...)papierowym do przestygnięcia. Tak przygotowanymi paskami dekorujemy sernik - najpierw górę, a następnie boki. Przy pomocy pędzelka smarujemy cały sernik pozostałym w garnuszku syropem. Gotowy sernik wkładamy jeszcze na 30 minut do lodówki. Przechowujemy w lodówce. Smacznego
My Culinary Artzajęła prawie całą wysokość tortownicy), lekko wyrównać- na dół piekarnika wstawić duże naczynie z gorącą wodą, para wodna ułatwi sernikowi równe wyrastanie oraz zapobiegnie pęknięciom - wstawić sernik i piec przez 60-80 minut w 160-170 stopniach, nie otwierając piekarnika przez pierwszą godzinę pieczenia- po pierwszej godzinie można sprawdzić, jaki jest stan upieczenia sernika (konsystencja będzie bardziej galaretowata niż(...)serniku, lecz zauważymy, czy masa na środku jest ścięta), jeśli nie jest jeszcze gotowy, należy pozostawić go na kolejne 10-20 minut w piekarniku- czas podaję orientacyjny, gdyż dużo zależy od posiadanego przez Was piekarnika- upieczony sernik pozostawić w wyłączonym piekarniku przy uchylonych drzwiczkach- gdy sernik wystygnie, należy schłodzić go w lodówce, najlepiej przez całą nocPOLEWA - margarynę
Smakołyki Berenikijajka, wsypać cukier, dodać aromat cytrynowy i z 5 minut na dużych obrotach ucierać do białości, dodać twaróg z wiaderka, śmietanę, wsypać budynie, kaszkę manną i połączyć składniki, długo nie ucierać forma podłużna 29x15,5 cm wyłożona papierem do pieczenia, na dnie rozsypać biszkopty, przelać 3/4 masy serowej do sernika powkładać pianki wciskając(...)masę wyłożyć na wierzch resztę masy serowej, wyrównać, stuknąć kilka razy formą o blat stołu aby odpowietrzyć sernik piekarnik elektryczny, grzanie góra/dół, temperatura 180C, sernik piec około 60 minut, do suchego patyczka, pod koniec pieczenia nakryć folią aluminiową aby za mocno nie spiekły się pianki, sernik wystudzić w blaszce najlepiej całą noc w chłodnym miejscu
W Mojej Kuchni Lubiębiszkopty, łyżką wyrównać, powkładać połówki truskawek piec w nagrzanym piekarniku na 180 C około 60 minut, grzanie góra/dół, następnie na 150 C z 8 minut na termoobiegu, sernik po wyjęciu z piekarnika wystudzić i blaszkę schować do lodówki łatwiej będzie sernik wyjąć z blaszki na talerz - sernik jest aksamitny, delikatny, pyszniutki................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięCiasto jest miękkie i daje się bardzo dobrze rozprowadzić. Tak przygotowany spód sernika nakłuwamy widelcem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 15 minut.W tym czasie przygotowujemy masę serową.Umyte borówki wkładamy na patelnie z 20 g masła i cukrem waniliowym. Podgrzewamy przez 2-3 minuty. Całe masło i cukier mają się rozpuścić.Ser ubijamy mikserem
Przysmaki Karolkijest, ale efekt i smak wynagradza wszelkie wysiłki. Zainspirowana batonikiem snickers stworzyłam wypiek, który z chęcią jeszcze wykorzystam. Spód jest na bazie klasycznego ciasta kruchego- Pate sucree, sernik ma czekoladowo-orzechowy smak, no a wierzch to orzeszki w solonym karmelu. Zatem do dzieła... Składniki : Na kruchy spód (Pate Sucree) : 210 g mąki tortowej(...)minucie dodajmy wrzątek. miksujemy na wysokich obrotach a następnie dodajemy stopniowo cukier (łyżka po łyżce). Puszystą masę mieszamy partiami z serem. Dodajemy ekstrakt waniliowy oraz przesiewamy proszki budyniowe. Na końcu dodajemy masło orzechowe mieszając bardzo delikatnie by nie stracić na puszystości. Przelewamy masę do formy na schłodzony spód. Pieczemy 60 minut w 170 st C. Po upieczeniu postawiamy sernik
vaniliowoczekoladowałyżką delikatnie wszystko wymieszać tortownica 24cm - wyłożyć blaszkę papierem do pieczenia, na dnie rozsypać biszkopty i do blaszki wlać masę serową piec w 200C około 45 minut - po upieczeniu sernik zostawić najlepiej na całą noc do wystudzenia polewę czekoladową z orzechami przygotować wg opisu i polać nią wierzch sernika, posypać od razu kolorową posypką sernik jest bardzo łatwy
W Mojej Kuchni Lubięgram, ciastka z czekoladą 300 gram Twaróg zmielić w maszynce do mięsa na drobnym sitku, w osobnym naczyniu żółtka, cukier, cukier wanilinowy ubić mikserem do spienienia z 3 minuty na najwyższych obrotach i wlać do zmielonego twarogu i mikserem połączyć składniki. Do masy wsypać budyń, kaszę manną i mikserem połączyć składniki. Białka ubić na sztywną pianę, wsypać orzechy i mikserem(...)35x25 cm, na dnie form ułożyć herbatniki, wylać masę serową, i na wierzchu położyć ciastka z czekoladą na spodzie, piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, serniki piec około 55 minut, w formach dobrze wystudzić, najlepiej upiec wieczorem i zostawić na noc do wystudzenia - sernik pieczony z dodatkiem mieszanki orzechowej z ciasteczkami jest bardzo pyszny, lekki, smakuje
W Mojej Kuchni Lubięserowej. Po tym dodajemy mąkę, cukier wanilinowy, oraz sól, ponownie miksujemy. Na schłodzony spód wylewamy masę serową, pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 50-55 minut. Po upieczeniu sernik chłodzimy i upiększamy cienko pokrojonymi gruszkami
Kuchnia ŁukaszaSernik na kruchy spodzie przypomina trochę ciasto drożdżowe (tzn. śląski kołocz :), ale ma taką zaletę, że dłużej trzyma świeżość, dlatego go lubię :) W przyszłości pewnie też zrobię go w wersji oryginalnej, czyli drożdżowej, a tymczasem przepis na kruchy serniczek ;) Ciasto: 12 dkg margaryny 1 szklanka cukru, 2 jajka, 2,5 szklanki mąki, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Margarynę(...)Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200C . Gdy jest już gorący, wkładamy ciasto. Po około 5 minutach zmniejszamy temperaturę do 180C i pieczemy około jeszcze 45 minut, tak aby całkowity czas pieczenia wyniósł 50 minut. Po upływie tego czasu wyłączamy piekarnik i pozostawiamy w nim sernik na około 10 minut. Po upieczeniu serniczek wygląda mniej więcej tak: Oczywiście musiałam jeszcze
Smakowy RajChoć nie ma sobie ani grama sera, smakuje jak prawdziwy sernik. Jest puszysty i delikatny, rozpływa się w ustach. Łatwy w przygotowaniu i bardzo smaczny :) na zdjęciach widoczne jest zbyt grube ciasto kruche (mój błąd, zrobiłam je z większej porcji), w przepisie zmniejszyłam składniki więc powinno wyjść idealnie cienkie ciasto. CIASTO: Składniki: -200 g mąki pszennej -125 g margaryny(...)mieszamy. Schłodzone ciasto wałkujemy i przekładamy do prostokątnej blaszki wyścielonej papierem do pieczenia. Na ciasto wylewamy masę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni, pieczemy 60 minut. Po upieczeniu sernik zostawiamy w piekarniku do wystudzenia - aby nie opadł. Smacznego
KasiekGotuje