pieczenia i na spód wykładamy herbatniki mi wyszło po 3 na szerokość blaszki, następnie przekładamy masę serową. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 175 stopni. W moim piekarniku sernik piekł się około 70 minut z wierzchu ma być ładnie rumiany. Upieczony sernik studzimy przy wyłączonym piekarniku i uchylonych drzwiczkach, następnie wyjmujemy blaszkę i wynosimy w chłodne miejsce aż całkowicie wystygnie
Sama słodycz i szczypta chiliSchłodzić w lodówce 1/3 ciasta ok. 1h. Wylepić dno formy (33x24),większą częścią ciasta-tzn 2/3 , po nakłuwać i podpiec w 180-190°C ok. 15 minut. Wystudzić. Ser zmielić dwu-trzy krotnie. Masło utrzeć z cukrem i wanilią.Do utartej na gładko masy dodawać po jednym żółtku,na przemian z twarogiem. Miksować po ,każdym dodaniu(...)zetrzeć na tarce jarzynowej i wyłożyć na masę serową.Sernik piec 50-60 minut w 165-170° C.Na 15-20 minut przed końcem pieczenia otworzyć piekarnik i delikatnie nożykiem wokoło odczepić masę serową od boków blaszki .To nam daje ,że sernik jest bardziej równy.Gdy ciasto będzie upieczone wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i zostawić na godzinę
w mojej kuchnipoziom do parowaru, zalewamy pojemnik na wodę wrzątkiem i włączamy urządzenie na 40 minut. Po 40 minutach wystawiamy pojemnik z sernikiem z parowaru i czekamy aż ostygnie. Jak już przestygnie, podkładamy talerz i przewracamy pojemnik tak, żeby sernik znalazł się na docelowym talerzu :) Zdejmujemy folię i wstawiamy do lodówki. Polewę robiłem po kilku godzinach. Gorzką czekoladę połamałem na małe(...)kawałki, wrzuciłem do pojemnika na ryż i dodałem łyżkę miodu wielokwiatowego. Parowałem przez 7 minut, co 2-3 minuty mieszając intensywnie. Przy otwieraniu pokrywy należy uważać, żeby nie wlewać wody do czekolady oraz, żeby się nie oparzyć. Po tym jak czekolada się rozpuściła polałem nią sernik i udekorowałem na wierzchu resztą jagód goji. Gdy polewa trochę przestygła wstawiłem sernik
Parowar Facetawiórki, zmiksować krótko na gładką masę. Na ciasteczkowy spód wylać masę serową. Na dno piekarnika wstawić naczynie z wrzącą wodą. Na środkowej półce postawić tortownicę z sernikiem, piec przez 10 minut w temp. 180stC, następnie zmniejszyć temperaturę do 140st.C i piec przez 50 minut (masa na środku powinna być ścięta). Po upieczeniu drzwiczki piekarnika lekko uchylić, studzić sernik
Obiad gotowyefekcie trzeba było jeść je niejako osobno. Proponuję używać wyłącznie węgierek, albo zrezygnować z zapiekania owoców i np posypać sernik malinami tuż przed wylaniem galaretki. Bo ten niezwykły sernik naprawdę warto zrobić! składniki: ciasto: 300 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 1 żółtko 200 g zimnej margaryny masa serowa: 1 kg twarogu (wiadereczko) ok 350 g ugotowanych(...)temperaturę do 16 stopni, piec sernik około godziny. Następnie nie wyjmując ciasta z piekarnika delikatnie zdjąć folię, na wierzchu sernika ułożyć pozbawione pestek połówki śliwek, piec sernik jeszcze ok 15 minut. Po upływie czasu pieczenia piekarnik wyłączyć, uchylić drzwiczki, wystudzić ciasto wewnątrz. Galaretkę rozrobić wg przepisu na opakowaniu, tężejącą wylać na wierzch sernika. Odstawić na kilka godzin (najlepiej
6niebomną kwaśne. Mogłabym jeść cytryny prawie w całości. Nie wiem, czy to zasługa lata i temperatur za oknem, czy jest tego jakiś inny powód, ale... dobrze mi z tym ;) Sernik jest pyszny! Zwłaszcza jak jest dobrze schłodzony - zwarty, jednolity, kwaśny - rozpływa się w ustach i cudownie orzeźwia. Piecze się go długo, przy robieniu masy serowej ręka prawie odpada(...)studzimy. Na przestudzony sernik wykładamy wystudzony krem - inaczej ciasto może nam się rozbabrać. Krem robi się całkiem długo - ja mieszałam ponad 20 minut. Ale dla tego smaku warto poświęcić każdą minutę tego żmudnego procesu. Sernik chłodzimy przez parę godzin, najlepiej całą noc, w lodówce. Rano? Niebo w gębie! Dosłownie :) Smacznego
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!wylepić dno foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto dobrze się wałkuje przez dwa arkusze papieru do pieczenia. Ciasto podpiec około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Rodzynki zalać gorącą wodą na około 15 minut, następnie odcedzić i przed dodaniem do sera wymieszać z łyżką mąki. Utrzeć masło z cukrem, dodając stopniowo po jednym żółtku. Pod koniec dodać(...)serową wyłożyć do formy z podpieczonym i wystudzonym ciastem. Na wierzchu sera ułożyć kratkę z rozwałkowanej 1/3 części ciasta i posmarować ją roztrzepanym żółtkiem lub odrobiną mleka. Sernik piec 50 - 60 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C, gdyby za mocno się przypiekał, to wierzch przykryć papierem do pieczenia. Upieczony sernik studzić w lekko uchylonym piekarniku
Kuchcik gotujeWprowadziłyśmy do przepisu kilka drobnych zmian i nie ważne, czy skorzystać z naszego przepisu, czy z oryginalnego. Ciasto wychodzi pyszne, delikatne i lekkie. Dla fanów Bounty idealne. Składniki: Sernik: 400ml mleka kokosowego (zazwyczaj jedna puszka) 200g wiórków kokosowych (zazwyczaj jedno opakowanie) 250g maskaronem (zazwyczaj jedno opakowanie) 250g twarogu półtłustego 50g masła 120g cukru pudru 20g cukru wanilinowego(...)łyżkach wlewamy żelatynę do masy kokosowej i mieszamy. Małą formę do tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy masę kokosową. Potrząsamy by się równo rozprowadziła. Sernik umieszczamy na 30 minut w zamrażalniku, a potem przekładamy do lodówki. Możemy od razu umieścić w lodówce, ale wówczas będzie się dłużej wiązał. Kiedy widzimy, że sernik stężał (jakieś 1,5 godziny
Kolizje Smakówbardzo dokładnie mieszamy. Masę serową wykładamy do silikonowych foremek na babeczki. Pieczemy w 175stopniach C przez 1o minut po czym zmniejszamy temperaturę do 120stopni i pozostawiamy sernik na około 35-40 minut do tzw. „suchego patyczka”. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Dowolnie dekorujemy
Pyry na Gazcałość na blaszkę wyłożoną papierem (papier wykładamy tak aby wystawał z blaszki, gdyż ser może nam urosnąć, a papier uchroni przed wykipieniem). Pieczemy 15-20 minut w 170-180 stopniach w piekarniku. Przepyszny sernik na spodzie brownie z musem śliwkowym - przepis Gdy spód się piecze na patelni dusimy śliwki z cukrem i odrobiną wody aż zmiękną a sos zgęstnieje(...)serową. Na ser wykładamy delikatnie łyżką duszone śliwki. Przepyszny sernik na spodzie brownie z musem śliwkowym - przepis Całość pieczemy w piekarniku ok 45-55 minut w 180 stopniach aż ciasto się zrumieni. Przepyszny sernik na spodzie brownie z musem śliwkowym - przepis Smacznego nie trzeba życzyć bo będzie niebo w gębie
Pyza i SurówkaNajlepszy sernik jaki udało mi się jeść. Puszysty, kremowy, śmietankowy z wyraźną nutą wanilii. Przepyszny! Nie da się skończyć na jednym kawałku! Składniki: Na spód: 250g pełnoziarnistych herbatników 125g masła Na masę serową: 750g sera białego (trzykrotnie mielonego lub z wiaderka) 250g serka mascarpone 1 i ½ szklanki cukru 5 jajek 3 łyżki maki ziemniaczanej laska wanilii 3 łyżki likieru(...)bardzo dokładnie mieszamy. Masę serową wykładamy na wcześniej przygotowany spód. Pieczemy w 175stopniach C przez 15 minut po czym zmniejszamy temperaturę do 120stopni i pozostawiamy sernik na około 1h 40 minut do tzw. „suchego patyczka”. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Dowolnie dekorujemy
Pyry na Gazokoło 30-40 minut. Sprawdzaj czy dynia jest miękka. Po upieczeniu wystudź ją i zmiksuj na puree w malakserze lub w blenderze. Jeśli są grudki przetrzyj przez sitko.Jeśli dynia jest zbyt wodnista ,przełóż ją na gazę lub ściereczkę i odciśnij sok. Dyni Hokkaido nie musimy wyciskać jest pięknie zbita i nie jest mokra. Robimy sernik. Dno tortownicy wykładamy(...)włóż do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, na ok. 50-60 minut. Po tym czasie śmietanę i miód wymieszaj ze sobą i ostrożnie wyłóż na sernik. Piecz jeszcze 8-10 minut. Posyp czym chcesz. Nie wyjmuj, pozostaw w piekarniku, przy lekko uchylonych drzwiczkach do ostygnięcia. Włóż do lodówki na całą noc. Na drugi i trzeci dzień jest po prostu
Z Kuchni Do KuchniIdealny dla wszystkich lubiących tego typu serniki. Warunkiem uzyskania takiej konsystencji jest pieczenie ciasta w kąpieli wodnej, zmniejszenie temperatury pieczenia po 10 minutach, dodanie śmietany kremówki oraz pokojowa temperatura wszystkich składników. Tego typu serniki zawsze kroimy szerokim nożem, który zanurzamy za każdym razem w gorącej wodzie. Polecam wszystkim miłośnikom kremowych serników - zwłaszcza w okresie Wielkanocy(...). Masę serową wylewamy na schłodzony ciasteczkowy spód. Wstawiamy do gorącego piekarnika nagrzanego do 180 st i pieczemy 10 minut, po czym zmniejszamy temperaturę do 150 st i pieczemy kolejne 50 minut. Po upieczeniu studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Wystudzony sernik wstawiamy do lodówki najlepiej na kilka godzin. Przed podaniem dekorujemy dowolnie: cukrem pudrem, lukrem, polewą. Tutaj panuje całkowita
Walijskie PichcenieSposób wykonania: Ciastka pokruszyć, dodać masło. Całość połączyć za pomocą blendera ręcznego. Równomiernie rozprowadzić w tortownicy o średnicy 26 cm. Piec 10 minut w temp. ok 180 stopni Celsjusza. Składniki na masę serową: 600 g twarogu na sernik (u mnie Włoszczowa) 300 ml śmietanki 30% 4 jajka 150 g cukru(...)łyżki mąki pszennej Sposób wykonania: Wszystkie składniki połączyć mikserem, przez krótki czas, żeby nie napowietrzyć masy serowej. Przelać na ciasteczkowy spód i piec około 60 minut w temp 160 stopni Celsjusza. Sernik odstawić do wystudzenia. Składniki na mus z mango: 450 g pulpy mango 3 łyżki cukru 5 łyżeczek żelatyny w proszku 300 ml schłodzonej śmietanki 30% Sposób
Kuchnia Pani Wiosny