serniku najważniejsze czyli na masie serowej. Zrezygnowałam ze spodu , co zaoszczędziło znów kilka minut pracy . Ale za to pokusiłam się o solidną porcję czekoladowej polewy z pomarańczowym aromatem :) Wyszło pysznie . Polecam Wam do wypróbowania. Składniki : 1 kg sera na sernik (użyłam wiaderkowego ) 1 i 1/4 szklanki cukru (270g) - można dać nieco więcej jeśli mamy kwaśny ser 4 jajka(...)wodą Masę serową wlać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C . Po 15 minutach pieczenia zmniejszyć temperaturę do 150'C i piec jeszcze godzinę i 15 min. Wyłączyć piekarnik , a sernik wyjąć dopiero po ok pół godzinie . Schłodzić kilka godzin w lodówce. Masło , cukier , kakao i śmietanę umieścić w garnuszku
Malinowa KawiarenkaWitajcie! Pogoda za oknem nie rozpieszcza, nastroje też jakieś takie ponure, ale Sebastian, Sławek i Gosia ruszają Wam na ratunek! A czym będą przywracać funkcje życiowe? Pysznym sernikiem z rosą. Zapraszamy zatem do lektury. Składniki na 24 porcje Kruche ciasto: 250 gram mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150 gram zimnego masła 1/2 szklanki cukru pudru 2 żółtka 1 jajko(...)minut. Po upieczeniu piekarnik przestawiamy na 150°C. Bezowa pianka: 6 białek 1 szklanka cukru Wykonanie (Gosia): Białka ubijamy z cukrem na 10 minut przed końcem pieczenia sernika. Wykładamy na gorące ciasto i gładzimy powierzchnie. Pieczemy w 150°C przez 15 minut. Po około 30 minutach pojawią się pierwsze krople rosy. I to na tyle kochani. Życzymy słodkiego wieczoru
Sprawni w smakuSernik z jagodami na ciasteczkowym, bezglutenowym spodzie, który zachwycił całą moja rodzinę. Delikatny, wilgotny i po prostu przepyszny. Ja mój wykonałam w wersji bez białego cukru - użyłam ciastek bezcukrowych i ksylitolu. Rewelacyjny w smaku i wyglądzie. Inspiracja z blogu Moje Wypieki. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: spód: 150 g bezglutenowych ciastek pełnoziarnistych ( u mnie bezcukrowe Biscofibre Nutrisi) 50 g masła, roztopionego(...)miksera umieść wszystkie składniki. Zmiksuj tylko do połączenia składników ( nie miksować zbyt długo!) Masę serową wylej na schłodzony spód, wyrównaj. Piecz w temperaturze 150ºC przez około 70 minut. Polewa: Składniki wymieszaj. Sernik wyjmij z piekarnika, delikatnie wyłóż śmietankową polewę, wyrównaj i piecz jeszcze 10 minut. Wystudź w lekko uchylonym piekarniku, następnie schłodź w lodówce przez około 12 godzin. Smacznego
Kuchnia bezglutenowadelikatnie łyżką do połączenia się składników. Blaszkę 23x38 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 30 minut, a następnie wylać na sernik pianę z kokosem i piec ponownie 15 minut. Piana kokosowa 4 białka 150 g cukru 150 g wiórków kokosowych 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku
O kuchni z uczuciemUwielbiany przez nas sernik szefowej , doczekał się letniej wersji. Do pysznego sernika na kruchym spodzie z dodatkiem bezy, doszły teraz sezonowe owoce, u mnie kwaskowe porzeczki. Słodycz przełamana odrobiną kwaskowatości... Całość... mniam... palce lizać. Tamten jest pyszny, ten jest obłędny. Idealny na letnie dni. Polecam ;-) Piekłam w tortownicy o śr. 25cm Składniki: Kruchy spód: - 65g zimnego masła (pokrojonego(...)mnie z tapioki) Ok. 10-15 minut przed końcem podpiekania sernika, przygotowujemy sobie masę bezową. W misie miksera ubijamy białka ze szczyptą soli. Gdy będą już prawie sztywne dodajemy po łyżce cukier, po każdym dodaniu miksujemy dalej. Na samym końcu dodajemy skrobię i delikatnie mieszamy. Masę bezową wykładamy na podpieczony sernik i dokładnie rozsmarowujemy. Formę wstawiamy z powrotem
Smaczne Zdroweprysznicem miałam złe przeczucia; gdy tylko nieco się ręcznikiem osuszyłam, pobiegłam do kuchni, znacząc drogę śladami mokrych stóp. Oczywiście, ustawiłam zegar na kolejne pięćdziesiąt minut, ale o zmniejszeniu temperatury tylko pomyślałam... Efekt był taki, że sernik wyrósł jak szalony, żeby później spektakularnie opaść. Złapał też nieco złoto-brązowego koloru, co w przypadku serników amerykańskich pożądane zdecydowanie nie jest(...)Podpiec spód w 180 st. C. przez 15 minut. Przestudzić. Serek kremowy i mascarpone, kremówkę, cukier, ekstrakt i jajka zmiksować tylko do połączenia składników. Wylać na spód. Piec w 180 st. C. przez 10 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 140 st. C. i piec 50-60 minut, aż wierzch będzie ścięty. Sernik wystudzić w uchylonym piekarniku, a następnie schłodzić
Pożeraczka, czyli raz adobrzeWitajcie! Znów nasza grupa ma dla Was niesamowicie smaczny i słodki wpis. Śmiało możemy stwierdzić, że serniczek świetnie się sprawdzi na Wielkanocnym stole. Gwarantujemy, że goście będą zachwyceni! ZAPRASZAMY! Sernik krówka z orzeszkami Składniki na spód z ciastek owsianych: ok. 210g ciasteczek owsianych z orzechami 50g miękkiego masła Składniki na masę serową: 1 kg gęstego twarogu z wiaderka(...)sernik mocno urośnie, a potem opadnie. Kinga masę serową wylałay na schłodzony spód ciasteczkowy i wyrównała. Piekliśmy w temperaturze 160 st.C przez około 60 – 70 minut. Po upieczeniu zostawiliśmy sernik w piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami na około godzinę. Następnie wyciągnęliśmy go z piekarnika i pozostawiliśmy do całkowitego ostudzenia. Gdy sernik będzie już całkiem zimny należy
Sprawni w smakuminut. Gotowane gruszki5 gruszek2 czubate łyżki miodu naturalnegokilka kawałków świeżego imbiruWodę zagotowujemy z miodem i imbirem. Gruszki obieramy równo ze skóry zostawiając ogonki, obcinamy spód, aby stabilnie można było je postawić i polewamy sokiem z cytryny (aby nie ściemniały). Gotujemy do zmięknięcia (moje gruszki- konferencje, były dość twarde, gotowałam je ok. 10-15 minut). Tak przygotowane gruszki wyjmujemy(...)mieszając. Tak przygotowany sernik wylewamy na podpieczony spód z gruszkami. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 15 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 155 stopni i pieczemy ok. 70-90 minut (zależy od piekarnika, sernik powinien zarumienić się). Upieczony sernik studzimy w piekarniku. Smacznego kolejnego dnia Świąt
Symfonia SmakówCiasto prezentuje się wspaniale i okazale, ma wyrafinowany i subtelny smak. Czas przygotowania nie zajmie Wam więcej niż 15 minut, później już tylko czekamy aż się upiecze ;-).Jest to dobry przepis na niespodziewaną wizytę gości, czy to rodziny czy znajomych. Sernik jest przepyszny podawany na ciepło (nie tak jak standardowe serniki, które najlepiej jeść na drugi dzień).Zapraszam(...)gotowego puree z dyni to po prostu możesz upiec dynię, oddzielić miąższ od skórki i zmiksować na gładką masęMasę wylej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Sernik pieczemy przez 50 -60 minut w nagrzanym piecu. Studzimy przez 15- 20 minut i możemy posypać wierzch kakao (przez sitko koniecznie). Kto ma ochotę na chwilę słodkości?;-)Uwielbiam wypieki!Buuuziaki!!!!Przepis
SMYKWKUCHNIlodówki. 2. Wszystkie składniki wkładamy do miski i dokładnie mieszamy, miksujemy. 3. Ciasto kruche wykładamy na wysmarowaną tortownicę (26 cm). Na to wylewamy masę serową. Łącznie sernik pieczemy godzinę. 15 minut przed końcem pieczenia ubijamy pianę z białek z cukrem i wylewamy na sernik. Mmm Pycha
NA MOIM TALERZUlodówki. 2. Wszystkie składniki wkładamy do miski i dokładnie mieszamy, miksujemy. 3. Ciasto kruche wykładamy na wysmarowaną tortownicę (26 cm). Na to wylewamy masę serową. Łącznie sernik pieczemy godzinę. 15 minut przed końcem pieczenia ubijamy pianę z białek z cukrem i wylewamy na sernik. Mmm Pycha
Na moim talerzumasy serowej i łyżką delikatnie wmieszać w sernik. Sernik wyłożyć na biskwity, łyżką wygładzić wierzch, piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, sernik piec około 55-60 minut, w formie dobrze wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem - sernik jest bardzo aksamitny, delikatny, wilgotny, po upieczeniu nie opadł, spód z ciastek biskwit jest bardzo chrupiący..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięcałość dokładnie ucieramy. Na koniec wsypujemy rodzynki i posiekane orzechy i dokładnie mieszamy. 3. Do pieczenia i pieczenie: Masę serową wykładamy na ciasto. Sernik pieczemy około 70-80 minut w temperaturze 170 stopni do zrumienienia. Upieczony sernik studzimy. Ja studzę w piekarniku, a następnie zimny przekładam do lodówki na kilka godzin. 4. Polewa: Cukier i kakao
Izabelawkuchnibudynie w proszku, dodajemy ser i kajmak i całość dokładnie ucieramy. Na koniec wsypujemy rodzynki i dokładnie mieszamy. 3. Pieczenie: Masę serową wykładamy na ciasto. Sernik pieczemy około 70-80 minut w temperaturze 170 stopni do zrumienienia. Upieczony sernik studzimy. Ja studzę w piekarniku, a następnie zimny przekładam do lodówki na kilka godzin. 4. Podanie: Dobrze wystudzony
Izabelawkuchnipieczenia i na spód wykładamy herbatniki mi wyszło po 3 na szerokość blaszki, następnie przekładamy masę serową. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 175 stopni. W moim piekarniku sernik piekł się około 70 minut z wierzchu ma być ładnie rumiany. Upieczony sernik studzimy przy wyłączonym piekarniku i uchylonych drzwiczkach, następnie wyjmujemy blaszkę i wynosimy w chłodne miejsce aż całkowicie wystygnie
Sama słodycz i szczypta chili