Pomimo tego wyszedł i był pyszny, więc wierzę, że tego ciasta nie da się zepsuć Sernik orzechowy Składniki na foremkę o średnicy 20cm: – 1 kg sera na serniki – 250g orzechów laskowych (skorzystałam z mielonych orzechów) – 5 jajek – 200g cukru pudru – 1 i 1/2 płaskiej łyżki mąki ziemniaczanej – 1 płaska łyżka mąki pszennej(...)minut. Boki powinny być ścięte a środek “galaretowaty”. Ciasto studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Gdy ciasto jest całkowicie wystudzone szykujemy polewę. Śmietankę podgrzewamy ale tylko do momentu jak będzie ciepła, a nie wrząca. Dorzucamy połamaną czekoladę i mieszamy do momentu rozpuszczenia czekolady i połączenia się składników. Polewę wylewamy na ciasto i wkładamy je do lodówki. Sernik
Relaxtimecukru wanilinowego Masa serowa: 1 kg twarogu na sernik (mielonego trzykrotnie lub takiego z wiaderka) 4 jajka szklanka cukru 100 g masła 1 opakowanie serfixu lub budyniu śmietankowego Wymiary formy 37 x 24 cm Margarynę wkładamy do rondelka i rozpuszczamy. Dodajemy wodę, cukier, cukier wanilinowy oraz kakao i gotujemy 5 minut. Pozostawiamy do wystudzenia. Rozdzielamy żółtka od białek(...)górę wylewamy resztę ciasta. Wkładamy do dobrze nagrzanego piekarnika i pieczemy około godzinę w 160°C z termoobiegiem (bez termoobiegu 180°) do tzw. suchego patyczka. Gotowy wystudzić. Smacznego Artykuł Sernik Isaura pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujesernik będzie smakował najlepiej. Sernik to ulubione ciasto Piotra, może jeść sernik w każdej ilością i pod każdą postacią, jaką mu zaserwuję. Uwielbiam piec serniki, eksperymentować z ich smakami, ale nie bardzo lubię je jeść. Gdy zobaczyłam zachwyt Piotra podczas jedzenia sernika z wiśniami i czekoladą to wiedziałam, że to mój najlepszy sernik jaki upiekłam(...)siekanymi migdałami na kakaowym kruchym spodem smakuje wyśmienicie. Upiekłam ten sernik, skosztowałam i powiem nieskromnie, że to na 100% idealny sernik . Uwierzcie mi na słowo, że ten sernik jest wart grzechu. Na galaretce z wiśniami zrobiłam dekorację z czekolady i dodatkowo posypałam wierzch sernika siekanymi migdałami. Składniki blaszka od wewnątrz 25×36 cm , szklanka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDzisiaj mamy dla Was propozycje na przepyszny sernik na zimno z borówkami. Ciasto ma bardzo fajny oryginalny kształt, który przyciąga wzrok, a do tego wyśmienicie smakuje. W naszej lodówce wyglądał tak apetycznie, że nie mogłyśmy doczekać się całkowitego zastygnięcia czekolady i zaczęłyśmy kroić go wcześniej… mniam! Czas przygotowania: 20 minut + czas na ochłodzenie Ilość porcji: 8 dużych Składniki: 400g(...)przykładamy paterę i całość odwracamy do góry nogami. Ściągamy miskę, folię i otrzymujemy piękną serową półkule. W kąpieli wodnej rozpuszczamy gorzką czekoladę wraz z pozostałą śmietaną kremówką i polewamy sernik. Odstawiamy do lodówki, aby czekolada zastygła. Smacznego
Kolizje Smakówkolejne fantastyczne ciasto bez pieczenia – tym razem będzie to sernik gotowany. Jak pewnie pamiętacie robiłam już taki Sernik gotowany z orzechami i Sernik gotowany z truskawkami. Tym razem stawiam na jesienną wersję! Takie ciasto nie wymaga pieczenia i jest fantastycznym pomysłem do popołudniowej kawki. Delikatny krem serowy przełożony herbatnikami i pokryty prażonymi jabłkami sprawia , że ciężko(...)miksujemy. Całość gotujemy ok. 5 minut na małym ogniu cały czas mieszając, a następnie wylewamy na herbatniki. Przykrywamy kolejną warstwą herbatników. Obrane jabłka kroimy w kostkę, podlewamy odrobiną wody i prażymy do miękkości. Do gorących wsypujemy galaretki, mieszamy, wylewamy na ciasto, pokrywamy resztą herbatników. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego! Pozostałe serniki gotowane na blogu
Ostra na Słodkokupiłam, ale można użyć malin, wiśni, porzeczek, a w lipcu z powodzeniem truskawek. To taka klasyka, która nigdy się nudzi, a smakuje każdemu. Idealne ciasto na pożegnanie lata... Sernik z borówkami na spodzie z płatków kukurydzianych Składniki: (na tortownicę o średnicy 22 cm) spód: 125 g płatków kukurydzianych 60 g masła 50 g miodu masa serowa(...)lodówki na 30 minut. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Serek, wanilię, cukier waniliowy i cukier puder zmiksować na gładką masę. Żelatynę odcisnąć, rozpuścić, dodać do masy uważając, żeby nie zrobiły się grudki. Kremówkę ubić na sztywno, dodać do masy serowej, delikatnie mieszając. Masę serową wyłożyć na spód, schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. Na serniku ułożyć borówki, część z nich
Pożeraczka, czyli raz adobrzePyszny sernik, prawdziwa rozpusta i uczta dla podniebienia. Bardzo efektownie wygląda, bardzo czekoladowy, z kuszącymi wafelkami Lusette . Myślę, że Was też zachwyci ;) Polecam! Składniki na spód: 250 g kruchych ciasteczek czekoladowych 100 g masła Ciasteczka włożyć do blendera i zmiksować na piasek, dodać masło połączyć do powstania mokrego piasku. Masą ciasteczkową wyłożyć spód blaszki o wymiarach(...)Piec w temperaturze 180 stopni przez około 55 minut. Wystudzić w uchylonym piekarniku. Polewa czekoladowa: 75 g gorzkiej czekolady 75 ml śmietany kremówki 50 g białej czekolady Gorzką czekoladę połamać na mniejsze kawałki, kremówkę podgrzać, dodać czekoladę, wymieszać. Wystudzić. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Polewę z gorzkiej czekolady wylać na sernik, na niej rozsmarować białą czekoladę, Patyczkiem zrobić
Domowa cukiernia Ewyalkoholowy mus dopełniają się idealnie. Ciężko poprzestać na jednym kawałku; nawet tym, którzy twierdzą, że serników nie lubią. Czy może być lepsza rekomendacja...? Polecam na zbliżające się Święta. Sernik porzeczkowy z musem ajerkoniakowym Składniki: (na tortownicę o średnicy 18 cm) spód: 90 g ciastek digestive 30 g masła masa serowa: 500 g twarogu 3krotnie mielonego 250 g porzeczek(...)spód. Piec w 140 st. C. przez 45 minut. Ostudzić w uchylonym piekarniku. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. 50 ml kremówki zagotować, dodać odciśniętą żelatynę, wymieszać aż do jej rozpuszczenia. Ostudzić. Pozostałą kremówkę ubić na sztywno. Powoli wlewać ajerkoniak, a następnie kremówkę z żelatyną, cały czas miksując. Masę wyłożyć na ostudzony sernik, wyrównać wierzch. Pozostał ajerkoniak przelać do woreczka
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSerniczek na spodzie ciasteczkowym ( ciastka owsiane mieszane z pierniczkami), następnie ricotta a w niej mnóstwo pierniczków i mięta, wierzch to serek mascarpone wymieszany z mlekiem, pierniczki, truskawki i mięta. Sernik wyszedł obłędny, mięta i truskawki idealnie pasują do pierniczków. Moi Panowie jak wczoraj zasiedli to od razu zjedli połowę :-) Polecam Wam go bardzo :-) Tortownica 23 cm Składniki spód(...)zmieniamy na funkcja (góra - dół) i pieczemy jeszcze 10 minut. Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i studzimy. 4. Do miseczki dajemy serek mascarpone, mleko i cukier. Mieszamy łyżka, do momentu, aż serek ładnie połączy się z mlekiem (będzie po prostu bardziej puszysty). Tak przygotowaną masę wykładamy na górę naszego przestudzonego sernika. Na masę dajemy pokrojone w drobną kostkę 4 pierniki
kruche babeczkiKarnawałowy, szalenie kolorowy i pyszny sernik. Zatopione kawałki galaretek w puszystej masie serowej, całość oblana kolejną galaretką, a wszystko tak cudownie pyszne i lekkie. Składniki: (tortownica 30cm) 1kg twarogu trzykrotnie zmielonego 400g serka homogenizowanego 100g cukru pudru 30g żelatyny 0,5 szklanki wrzątku kruche ciastka – do wyłożenia dnia tortownicy 2 galaretki pomarańczowe 2 galaretki wiśniowe 2 galaretki jagodowe Dzień(...)żelatynę. Po dodaniu żelatyny miksujemy jeszcze 5 minut. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, układamy na dnie kruche ciastka i wlewamy cienką warstwę masy serowej. Tylko tyle sera, by zakrył ciastka. Galaretki wyjmujemy z lodówki, wyciągamy z miseczek i kroimy na kawałki. Pokrojone delikatnie mieszamy z resztą masy serowej, całość wylewamy do tortownicy. Sernik wkładamy do lodówki. Dwie galaretki jagodowe
Gotowanie i blogowaniemasła na masę: 600 g serka do serników 5 łyżek cukru 400 ml śmietany kremówki 3 łyżeczki żelatyny 150 g czekolady ciemnej (deserowa albo gorzka) 150 g czekolady białej Blachę do pieczenia wyłożyć papierem, ułożyć na niej orzechy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni - piec ok 5-7 minut, mieszając aż orzechy się zarumienią (laskowe lekko popękają(...)Orzechy przełożyć do ściereczki a na na blachę wysypać płatki - piec ok 10 minut, aż się zarumienią ( mieszając co jakiś czas). Orzechy w tym czasie potrzeć w ścierce o siebie, żeby pozbawić je łupinek a następnie rozdrobnić ( w robocie kuchennym albo moździerzu). Czekoladę z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej. Tortownicę ( ok 24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Płatki i orzechy
Smaczny zeszytSernik w wersji świątecznej, który naprawdę świetnie smakuje. Jeśli kompletujecie już pomysły na świąteczny stół, to warto zwrócić uwagę na to ciasto. Składniki (blaszka 24x28cm): Biszkopt orzechowy: 100 g mielonych orzechów włoskich 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru 6 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g masła - rozpuścić i ostudzić. szczypta soli Wkładka(...)wyłożoną papierem do pieczenia, piec w 170st.C przez 60 minut. 4. Ciasto orzechowe przekroić na dwa blaty. 5. Zrobić masę śmietanową, składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Masło utrzeć z cukrami na puch, partiami dodawać śmietanę i lekko miksować lub mieszać łyżką. 6. Przełożyć ciasto: biszkopt orzechowy-masa śmietanowa-sernik-masa śmietanowa-biszkopt orzechowy. 7. Zrobić polewę, czekoladę i śmietanę
Kuchnia domowa Anitego jeszcze wielka ochotę na pyszny serniczek, to bardzo proszę :) Sernik dyniowy zaspokoi Wasze oczekiwania smakowe. To jest to, co mi i Wam trzeba w zimną i mokra niedzielę ;) Wymiary blaszki: tortownica średnica 28 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia: 50-60 minut Składniki : Spod: 180 g herbatników czekoladowych 100 g masła 20 g mielonych orzechów Masa serowa
Różne smaki w kuchnitego jeszcze wielka ochotę na pyszny serniczek, to bardzo proszę :) Sernik dyniowy zaspokoi Wasze oczekiwania smakowe. To jest to, co mi i Wam trzeba w zimną i mokra niedzielę ;) Wymiary blaszki: tortownica srednica 28 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia: 50-60 minut Składniki : Spod: 180 g herbatników czekoladowych 100 g masła 20 g mielonych orzechów Masa serowa
Słodkości i nie tylkoSernik bardzo,bardzo malinowy.Delikatnie mazisty,aksamitnie gladki,idealny.Zrobilam go z polskiego twarogu sernikowego z Piatnicy.Pyszny!Do tego kolorek bardzo trendy.Sernik nie opada nie peka jest
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!przyprawy do sernika lub cynamonuaromat waniliowypłatki owsianeSposób przygotowania:Białko ubijamy na sztywną pianę. W oddzielnej misce dodajemy żółtko, mąkę, jogurt, aromat i przyprawę do sernika lub cynamon. Wszystko dokładnie miksujemy. Do białek dodajemy pozostałą masę i delikatnie mieszamy łyżką. Do natłuszczonej blaszki lub naczynia żaroodpornego na dno posypujemy płatkami owsianymi i przelewamy masę. Pieczemy przez ok. 35 minut w temp
Truskawkowa Fiesta