sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:200/501)

Sernik czekoladowy z mascarpone na kruchym cieście czekoladowym 170

Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); SERNIK CZEKOLADOWY Z MASCARPONE NA KRUCHYM CIEŚCIE CZEKOLADOWYM Składniki na kruchy spód: - 1 żółtko - 1 łyżka wody - 2 łyżki kakao - 150 gram mąki krupczatki - 100 gram masła - 50 gram cukru(...)wody. Masło ucieramy z cukrem i kakao. Dodajemy do nich żółtko z wodą i mąkę. Zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy. Wyklejamy formę i wstawiamy do lodówki na minimum 30 minut. Podpiekamy przez 10-15 minut. Składniki na masę serową: - 250 gram mascarpone - 100 mililitrów kwaśne śmietany 18% - 2-3 jajka - 1 łyżka skrobi ziemniaczanej - 1-2 łyżki cukru pudru - 1 tabliczka czekoladowy gorzkiej

Życie zamknięte w smaku
Sernik na zimno waniliowo-czekoladowy z malinami 207

Warstwowy sernik na biszkoptach z mrożonymi malinami i grubą warstwą galaretki. Warstwy czekoladowe są z dodatkiem dwóch tabliczek rozpuszczonej czekolady, dosłownie rozpuszczają się w ustach. Sernik jest obłędny w smaku i wcale nie wymaga długiego przygotowania.   Składniki: ( blacha: 28cm średnica, 7cm wysoka) 100g biszkoptów (do wyłożenia dna tortownicy) 1kg sera białego śmietankowego (trzykrotnie zmielonego, nie polecam wiaderek(...)waniliowym na gładką masę, dodajemy ostudzoną żelatynę i miksujemy przez 3-4minuty aż połączy się z masą serową. Przygotowaną masę dzielimy na dwie równe porcje. Pierwszą miksujemy z serkiem waniliowym, drugą z rozpuszczoną czekoladą.  Na spód biszkoptowy wlewamy połowę jasnej masy, wstawiamy na 3-4 minut do lodówki, wyciągamy i wlewamy połowę masy czekoladowej. Tak samo postępujemy tworząc

Gotowanie i blogowanie
Sernik białkowy (bez glutenu, mąki i cukru białego) 125

przypominają popularne Oreo! Może być coś piękniejszego? 💗 Składniki: Czeko-białkowy biszkopt (śr: 18cm) -2 duże jajka -3 łyżki gorzkiego kakao -1 miarka odżywki białkowej (u nas nugatowa) Białkowy sernik -240g serka ricotty -750g jogurtu naturalnego -ksylitol (w ilości indywidualnej) -2-3 miarki odżywki białkowej (u nas waniliowa) -5 pełnych łyżeczek żelatyny + ¼ gorącej wody Dodatkowo -kilka kostek gorzkiej(...)góra i dół) ok 20 minut (sprawdzić patyczkiem czy w środku się dopiekło). Ostudzony biszkopt oddzielić nożem od boków tortownicy i go wyjąć. Wyrównać górę i podzielić go na 3 blaty (nasze były równe ale można dół zrobić grubszy a dwa uciąć cieńsze). Dwa blaty zmniejszyć w średnicy na ok 13 cm. BIAŁKOWY SERNIK Ser, jogurty i odżywkę zmiksować

Candy Pandas
sernik na zimno z malinami i herbatnikami kokosowymi... 199

blendera zmiksować z 1 minutę na galaretkę malinową dać herbatniki kokosowe z czekoladą, dać połowę masy serowej, na wierzch herbatniki kokosowe i maliny dać resztę masy serowej i dać biszkopty lekko je wciskając do sera schować do lodówki najlepiej na całą noc, formę nakryć talerzem i odwrócić do góry dnem, zdjąć formę z sernika sernik jest orzeźwiający

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik z malinami na serku mascarpone 118

zrobiliśmy całą masę fajnych rzeczy. Zrobiliśmy pasztet z mięsa które zostało z rosołu (przepis niedługo), przetopiliśmy słoninę na smalec i jeszcze kilka innych rzeczy. A Madzia ogarnęła ten sernik. 200 g owsianych ciasteczek 100 g migdałów 90 g masła 15 g żelatyny + 60 ml wody 500 g serka mascarpone 100 g cukru 400 ml śmietanki(...)śmietaną i dokładnie mieszamy. Masę wylewamy na spód z pokruszonych ciasteczek i wygładzamy powierzchnię. Maliny układamy na serniku i wkładamy do lodówki na 3 godziny. W tym czasie robimy galaretkę. Rozpuszczamy ją w 400 ml wody. Po 3 godzinach zalewamy galaretką sernik i ponownie wkładamy do lodówki na kilka godzin, go całkowitego zastygnięcia. W przepisie, z którego korzystaliśmy podane

Marder&Marder Manufacture
SERNIK Z GALARETKĄ MANGO-MARAKUJA 265

przepis na pyszny, delikatny sernik na kruchym, herbatnikowym spodzie przykryty galaretką z mango i marakui. Jej kwaskowaty smak idealnie komponuje się ze słodkim, kremowym serem. Sernik smakuje fantastycznie! Jest świetnym pomysłem nie tylko na lato! Ps. marakuję możecie zamienić np. na pomarańczę – będzie się równie świetnie komponować! Spróbujcie! SKŁADNIKI : ( 24×28 ) MASA SEROWA: * ser biały(...)wygładzamy. Wkładamy do nagrzanego na 170C piekarnika na 55-60 minut. Pieczemy z kąpielą wodną. Studzimy. GALARETKA: Żelatynę rozrabiamy z odrobiną zimnej wody, odstawiamy. Pulpę z mango gotujemy z sokiem z marakui oraz cukrem. Lekko studzimy, dodajemy masę żelatynową, mieszamy. Odstawiamy do tężenia. Lekko tężejącą wylewamy na wystudzony sernik, odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Smacznego

Ostra na Słodko
Sernik z białą czekoladą z warstwą budyniową na kruchym spodzie 99

Dzień dobry, ostatni gwizdek na planowanie menu świątecznego, dlatego podsyłam Wam kolejną słodkości 🎂 Tym razem czekoladowy sernik z warstwą budyniową na kruchym spodzie 👌 Zdecydowanie wpasuje się na Świąteczna ucztę 🐣 Tortownica 22-24 cm  Składniki: ⚡️Spód⚡️ 200 g herbatników  80 g miękkiego masła  ⚡️Warstwa budyniowa⚡️ 300 ml mleka 3,2% 200 ml  śmietany, min. 30% tłuszczu(...)masę lekko studzimy i przelewamy do tortownicy z wcześniej przygotowanym spodem. Toasty ponownie uśmieszkami w lodowce na ok 40 minut  ✅ warstwa czekoladowa: w garnku umieszczamy ser, cukier, żółtka, mieszamy za pomocą miksera, stopniowo dodajemy śmietanę i gotujemy ok 15 minut cały czas mieszając. ✅Na sam koniec dodajemy czekoladę i masę odstawiamy do lekkiego przestudzeniu. ✅ żelatynę rozpuszczamy w wodzie

Niezły Młynek
Makaron z dynią i boczkiem 84

serem Pierogi z dynią Krem z dyni z jabłkiem Ciasto dyniowe z czekoladą Sernik dyniowy Dyniowe gnocchi Dyniowe latte Dynia marynowana w occie Szakszuka z dynią Placuszki z dyni Zupa krem z dyni Zupa dyniowa z pomidorami MAKARON Z DYNIĄ I BOCZKIEM Przygotowanie : 20 minut + 25 minut przygotowanie puree z dyni Porcje : 2 porcje Składniki: 250 g makaronu tagliatelle

nietylkopasta.pl
Domowa lava cake - ciastko z płynną czekoladą 80

foremki) posmarowanych masłem oraz posypanych bułką tartą. Piec 15 minut w 180 stopniach. Wierz powinien być upieczony, lecz środek płynny.  Jeść na ciepło, od razu po wyjęciu z piekarnika. Zajrzyj również tu: 1.  Szybkie do zrobienia muffinki (babeczki) czekoladowe 2.  Sernik o smaku krówkowym 3.  Sernik Złota Rosa

My World by Dagmara Rek
Dżem z czerwonej porzeczki 136

kisiel. Pyszne będą ciasta drożdżowe czy też ucierane, przepyszny też jest porzeczkowy sernik na zimno. Porzeczki możemy również zamknąć w słoikach, przygotujemy z nich galaretkę dżem,  sosy do mięs czy też nalewkę. Możliwości jest bez liku ! ------------------------------------------------------------- Dżem  z czerwonej porzeczki Czas przygotowania: 180 minut Składniki: 1000 g czerwonej porzeczki 700 g cukru Wykonanie : Borówki dokładnie myjemy. Wsypujemy

Kulinarne przygody Gatity
Biszkoptowe ciasto z porzeczkami 117

kisiel. Pyszne będą ciasta drożdżowe czy też ucierane, przepyszny też jest porzeczkowy sernik na zimno. Porzeczki możemy również zamknąć w słoikach, przygotujemy z nich galaretkę dżem,  sosy do mięs czy też nalewkę. Możliwości jest bez liku ! ------------------------------------------------------------- Biszkoptowe ciasto z porzeczkami Czas przygotowania: 60 minut Proporcje  na formę o wymiarach 25 x 25 cm Składniki: 4 jajka (temperatura

Kulinarne przygody Gatity
Kokosowa tarta z malinami (bezglutenowa) 112

roztopieniem) masa: 190 g jogurtu naturalnego 130 g naturalnego twarożku (zmielonego jak na sernik) 40 g organicznego cukru kokosowego 30 g wiórków kokosowych 2 jajka   pół szklanki malin Składniki na ciasto zagniatamy i wykładamy nim formę o średnicy około 30 cm. Pieczemy przez 15 minut w 180 stopniach. Odstawiamy do przestudzenia. Składniki na masę miksujemy i wylewamy

Mienta blog
WANILIOWO-TRUSKAWKOWE SERNICZKI NA ZIMNO 124

SERNIK WANILIOWY: 600 g serków homogenizowanych 80 g cukru pudru 1 cukier waniliowy 1 galaretka krystaliczna o smaku truskawka-wanilia Dr.Oetker BISZKOPT KAKAOWY: 3 jajka 95g cukru 65g mąki pszennej 3 łyżki kakao PRZYGOTOWANIE: BISZKOPT KAKAOWY: 1.Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. 2. Do ubitej piany dodajemy po łyżce cukru. 3. Cały czas(...)przez 15 minut – do suchego patyczka.  MUS TRUSKAWKOWY: 1.Truskawki odsączamy z zalewy i miksujemy. 2. Do szklanki wlewamy odrobinę gorącej wody, wsypujemy żelatynę i dokładnie mieszamy. 3. Do rozpuszczonej żelatyny dodajemy 3 łyżki musu i mieszamy. 4. Tak przygotowaną żelatynę wlewamy do reszty musu cały czas mieszając. SERNIK WANILIOWY: 1.Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody, następnie

Marcepanowa kuchnia
Malinowy sernik bez sera 173

blenderem ) Tortownicę  średnicy 26 cm wyłożyć masą herbatnikową i schłodzić w lodówce. Maliny rozmrozić i zetrzeć na miazgę (rozdrobniłam maliny za pomocą blendera), 2/3 rozdrobnionych malin zużyć do sernika a 1/3 porcji do kremu. Żółtka utrzeć z  cukrem pudrem,   dodać jogurty , budynie, olej, cukier waniliowy,  2/3 rozdrobnionych malin i krótko zmiksować.   Osobno białka ubić(...)minut. Składniki na krem malinowy : 1/3 ilości rozdrobnionych malin 250 ml śmietanki 30%  2 łyżki cukru pudru 1 i 1/2 łyki żelatyny w proszku odrobina wody Sposób wykonania kremu: Śmietanę lekko ubić z cukrem pudrem, dodać rozdrobnione maliny a na końcu rozpuszczoną żelatynę w małej ilości gorącej wody i wszystko dokładnie zmiksować. Gotowym krem wyłożyć na wierzch wystudzonego sernika

Na słodko lub wytrawnie
Sernik waniliowy 131

kremowej konsystencji. Podałam go z domowej roboty sosem wiśniowym ( na który przepis również znajdziecie w tym wpisie ) i muszę powiedzieć, że to był strzał w dziesiątkę - dzięki takiemu dodatkowi sernik nabiera charakteru i smakuje po prostu bosko; nie jest mdło i nie jest nudno :). Sama masa serowa jest bardzo prosta i szybka w wykonaniu - to tylko zmiksowanie razem wszystkich(...)się ze sobą łączyć i przypominać kruszonkę. Zagnieść szybko jednolite, gładkie ciasto. Ciasto uformować w kulę, lekko ją spłaszczyć, owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 30 - 60 minut. Formę o wymiarach dolnych około 21 x 31 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Schłodzone ciasto rozwałkować mniej więcej na wielkość formy, następnie przenieść je do niej i dokładnie wylepić

Opowieści z piekarnika

Proponowane wyszukiwania