nasączonymi w kawie biszkopcikami i musem malinowym to kolejna propozycja ciasta na weekend. Ciasto jest smaczne i podzielne. Z pewnością zadowoli fanów tych mniej tradycyjnych serników. Spód: 180 g herbatników 85 g masła Sernik: 1 kg twarogu sernikowego (u mnie Piątnica z wiaderka) 200 ml śmietanki 30% 3/4 szkl. drobnego cukru 3 jajka 1 op. budyniu śmietankowego 3 łyżeczki(...)spód. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na około 70-80 minut. Studzimy w wyłączonym piekarniku. Przestudzone espresso wlewamy do małej miseczki. Łączymy z likierem amaretto. Biszkopty nasączamy w kawie (za pomocą pędzelka, lub zanurzając je dosłownie na 1 sekundę w kawie). Układamy na zimnym serniku, jeden obok drugiego. Maliny miksujemy na mus (mrożone wpierw rozmrażamy). Następnie przeciskamy przez
Smaki Na Talerzujednolita kula ciasta. Wylep lub rozwałkuj dno wyłożonej pergaminem okrągłej tortownicy o wym 26 cm. Wstaw na 20 minut do lodówki. Po tym czasie nakłuj ciasto gęsto widelcem, włóż do nagrzanego do 195*c piekarnika i podpiec przez 10-12 minut. Wyjmij i ostudź. Masa serowa: Twaróg przełóż do miski, wlej śmietanę wsyp cukier i zmiksuj blenderem, w trakcie(...)Wstaw do piekarnika na grzanie góra dół na temp 140*c i piecz 70 minut. Studź przy otwartych drzwiczkach piekarnika aż do całkowitego wystudzenia. Krem z białej czekolady: Kremówkę podgrzej w rondelku, ale nie gotuj, dodaj połamaną czekoladę, odczekaj 2-3 minuty po czym wymieszaj dokładnie. Do całkiem zimnej masy dodaj ser mascarpone i zmiksuj blenderem
Wanilia i Kardamonpowstał ten bardzo przyjemny w smaku sernik na zimno na spodzie chałwowo-otrębowym. Z początku nie byłam zachwycona efektem, ale jak już się "przegryzł" to wiem, że na pewno zrobię go jeszcze nie raz, bo jest łatwy, szybki i do tego pyszny. Wam też polecam, bo jego zrobienie to jakieś 20 minut maksymalnie. Zapraszam na przepis i rewelacyjne zdjęcia(...)wtedy łatwiej się połączą) i wykładamy na dno tortownicy (22 cm) dokładnie dociskając i odstawiamy do lodówki na czas przygotowania warstwy serowej Bez pieczenia, chałwa, ciasto z chałwa, sernik, sernik na zimno, sernik z chałwa, Serniki, szybkie ciasto, łatwe ciasto, łatwy sernik, Masa serowa: 200 g (małe opakowanie) śmietany 30 2 łyżki cukru pudru
Cynamonowe szczęścieprawie cały dzień aż mogłem go spróbować :) Ale to ja w takim razie już nie przedłużam i poniżej znajdziecie przepis na to pyszne ciasto :) Polecam… Składniki na spód sernika (tortownica 24cm) 20 ciasteczek oreo ok. 50 g masła (4 łyżki) Składniki na krem 500g serka mascarpone 250 ml śmietany 30% wanilia (aromat, cukier waniliowy) 10 ciasteczek oreo 200g białej(...)Przepis na krem mascarpone Śmietanę miksujemy przez 1 minutę, dodajemy śmietan fix i miksujemy aż będzie gęsta. Dodajemy mascarpone, wanilię i mieszamy. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i jak delikatnie ostygnie mieszamy z masą serową. Ciasteczka kroimy w ćwiartki, dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy łyżką. Wykładamy masę na spód sernika. Ciasto wkładamy do lodówki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!szklanki śmietany 30% 1 kg sera na sernik 1 szklanka cukru pół opakowania budyniu waniliowego lub czekoladowego - proszku (ok 1 łyżki ) 3 jajka Polewa : 1/4 szklanki śmietany 30% 100 g gorzkiej czekolady Wykonanie : Ciastka wymieszać z masłem i wylepić nimi dno tortownicy ( u mnie 26 cm ) Schłodzić w lodówce kilkanaście minut. Śmietanę doprowadzić do wrzenia , wsypać do niej(...)wystudzeniu odstawić najlepiej na całą noc do lodówki. Śmietanę na polewę doprowadzić do wrzenia , dodać pokruszoną czekoladę . Po ok 2 min wymieszać i polać nią sernik. Smacznego :) Polecam
Malinowa Kawiarenkaobkroić nożem. Ciasto odstawić do wystudzenia. Po dokładnym wystudzeniu zimny sernik wyłożyć z formy, ściągnąć papier do pieczenia. Zimne ciasto posypać cukrem pudrem. Moje uwagi: 1. Ser do sernika dobrze jest kupić w kostkach i zmielić. Mimo dodatkowej pracy, jaką jest mielenie sera, wierzcie mi, że ten czas warto poświęcić dla efektów upieczonego ciasta:) Czasami korzystam z gotowego mielonego(...)minut. Po tym czasie rodzynki odcedzić, dobrze osuszyć w papierowym ręczniku, a przed włożeniem do masy serowej delikatnie obtoczyć w mące. 3. Wiem, że będzie się Wam wydawało, że w przepisie jest podane bardzo dużo cukru (500g). To nie jest dużo zwłaszcza, że w oryginale podane jest 600g. Do sernika idzie bardzo dużo sera i ziemniaki, zatem sernik
In my kitchenCiasto Poduszkowiec – to wilgotne ciasto czekoladowe połączone z białym serem, którego wykonanie zajmuje mniej niż 15 minut – nie licząc oczywiście czasu pieczenia. Swoją nazwę
Kulinarne Przebojezebry. Masa serowa jest naturalnie barwiona szafranem i zieloną japońską herbatą Matcha. Idealny na wiosenny podwieczorek do kawy. Składniki: Ser • 1 kg sera zmielonego na sernik, najlepiej Piątnica • 8 jajek • 3/4 szklanki cukru pudru • 250 g masła • 1 szklanka śmietany 18% – 250 g • 3 łyżka mąki ziemniaczanej • 1/2 łyżeczki szafranu • 1 łyżeczka mielonej zielonej(...)st.C i piec 30 minut. Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 120 st. C i piec jeszcze 1,5 godziny. • Studzić najpierw w otwartym piekarniku, potem wyjąć i po ostudzeniu wstawić do lodówki. • Masę kajmakową podgrzać, wylać na wystudzony sernik. • Śmietanę ubić z cukrem pudrem i udekorować
To co kochamresztę składników. Nie wiem..., ale następny sernik też zrobię w tej kolejności i sprawdzę. Na pewno Was o tym poinformuję :) Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej tortowej 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 czubata łyżka kakao 150 g. masła 1 jajko Masa serowa: 1 kg sera na sernik (użyłam w wiaderku) 6 jajek(...)stopni i piec 15-20 minut. Następnie zostawić do wystudzenia. Masło roztopić. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać ser i zmiksować. Następnie dodać, masę krówkową i mąkę. Na koniec wlać roztopione i przestudzone masło. Zmiksować do połączenia składników. Tak przygotowaną masę serową, wyłożyć na podpieczone ciasto. Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury
Agusiowe smakołykistarcie kęs białej czekolady a na finiszu chrupkość maślanych herbatników. Nie za słodki o kremowej konsystencji otulony kwaskowym musem, sernik z malinami i malinowym musem. Sernik z malinami na herbatnikowym maślanym spodzie ukryty w indywidualnych szklaneczkach pod pysznymi malinami. Lekkości i puszystości nadaje mu ubita, pyszna śmietana a po schłodzeniu wgryza się w niego jak w lodowe chmurki(...)JAGODAMI I MASCARPONE SZARLOTKA FAWORKI KLASYCZNE SERNIK Z MALINAMI I MALINOWYM MUSEM – Nie za słodki – O kremowej konsystencji – Z białą czekoladą i maślanymi herbatnikami – Szybki deser w indywidualnych szklankach – Idealny kiedy przychodzi ochota na coś słodkiego ILOŚĆ PORCJI: 4 CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT CO POTRZEBUJESZ: – Herbatniki – 10 sztuk – Ser Mascarpone 225g – Śmietanka 30% 200g
globuskulinarnyspód. Blaszka może być większa bo też już robiłam, wtedy sernik jest troszkę niższy. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą białą masę ,im lepiej utrzemy tym bardziej nam sernik wyrośnie :) zmniejszamy obroty i kolejno dodajemy śmietankę , kaszę wymieszaną z budyniem i proszkiem do pieczenia , dalej mieszając dodajemy ser . Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli i łączymy pianę(...)stopni piekarnika i pieczemy 70 minut ( grzałka góra ,dół ) Sprawdzamy patyczkiem czy jest suchy i wyciągamy , czasem muszę dłużej dopiekać bo jeszcze jest mokry w środku dlatego warto sprawdzać bo nie każdy piekarnik piecze tak samo . Nie przejmować się , że ciasto wyrasta i pęka :) Po wyjęciu jak to sernik trochę opadnie ale taki urok prawdziwych serników , w smaku
Wypieki Rene: 750 g sera na sernik 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 3 jajka 50 g masła 1 opakowanie budyniu waniliowego + ok. 2 szklanki jagód Spód brownie przygotowujemy wg. przepisu , ja swój piekłam wieczorem poprzedniego dnia. Jeśli pieczecie wszystko tego samego dnia, spód po upieczeniu trzeba odstawić na ok. 30 minut do przestudzenia. Jagody myjemy i osuszamy(...)masy. Do masy serowej dodajemy ok. 1 szklanki jagód i delikatnie mieszamy. Przelewamy na spód brownie (spód blaszki powinien być wyłożony papierem do pieczenia, boki nie – dzięki temu sernik przyklei się do brzegów i będzie miał ładne równe krawędzie). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 160 stopni. Pieczemy ok. 1 godz. do 1 godz 15 min. (brzegi powinny lekko
Ciastkozercyrozsmarowujemy na cieście, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170°C i pieczemy około 30 minut. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Kruche ciasto z rabarbarem, truskawkami i bezą → Szarlotka z bezą (pianką) → Proste ciasto dyniowe → Pomarańczowe brownie z kremem dyniowym → Sernik dyniowo – pomarańczowy
Oryginalny smakPanna Cotta to delikatny deser podobny do sernika na zimno. Wspaniale smakuje z dodatkiem ulubionych owoców :-) Możesz go podawać wyjęty z formy lub tężejący w niskiej szklance jak w tym przepisie na pudding . Czas przygotowywania: 25 minut Czas tężenia w lodówce: minimum 2 godziny Ilość porcji: 6 porcji pojemności
AniaGotuje.plminut w temp. 160 C. Czekoladę 100 g z 2 łyżkami kremówki topimy w kąpieli wodnej. Gorzką czekoladę siekamy. W miseczce ubijamy serek śmietankowy , cukier i jajka. Dokładamy serek mascarpone , resztę kremówki , mąkę kukurydzianą , sok i skórkę z pomarańczy. Stopioną czekoladę wlewamy do masy i wsypujemy posiekaną czekoladę gorzką . Dokładnie i mieszamy i wylewamy masę na podpieczony spód. Sernik
Różne smaki w kuchni