sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:184/501)

Sernik z konfiturą jagodową na spodzie z kruszonych ciastek (bez glutenu) 311

Fantastyczny sernik w klasycznym nowojorskim stylu. Kremowy, puszysty i delikatny. Przepyszny :)  Składniki: herbatniki  bezglutenowe np. petit beurre 400 g masło 150 g tłusty twaróg mielony 750 g cukier puder 1 szklanka skórka cytryny 2 łyżeczki ekstrakt waniliowy 2 łyżeczki jajka 3 szt kurze lub 10 przepiórczych śmietana kremówka 3/4 szklanki sok cytrynowykonfitura jagodowa, z czarnej porzeczki(...)mikserem. Przelać masę na ciasteczkowy spód, wstawić do piekarnika i piec około 60 minut. Wyłączyć piekarnik, lekko uchylić drzwiczki - ciasto pozostawić w środku do ostygnięcia. Po około 2 godzinach przenieść do lodówki i schłodzić. Konfiturę podgrzać lekko do rozpuszczenia  (np. w mikrofalówce), polać wierzch sernika

głodny alergik
Toblerone cheesecake 172

Dzisiejszy przepis dedykuję wielbicielom czekolady, a zwłaszcza wszystkim, którzy nie mogą oprzeć  się  najsłynniejszej szwajcarskiej czekoladzie na świecie, Toblerone. Zapraszam Was na sernik na zimno z Toblerone w roli g ł ó wnej,  który dosłownie rozpływa się w ustach.   Cheesecake na spodzie z czekoladowych ciasteczek z niezwykle kremow ą  mas ą z kawałeczkami miodowo(...)wciskając w dno. Schładzamy w lodó wce ok. 30 minut.  Masa sernikowa Toblerone kroimy na drobne kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem śmietany. Rozpuszczoną czekoladę zdejmujemy z ognia i odstawiamy do wystygnięcia. Listki żelatyny namaczamy w zimnej wodzie ok. 5-10 minut (w zależności od instrukcji na opakowaniu). W niewielkim garnuszku na  małym

La grande e la piccola cuoca
Sernik kajmakowy na cieście orzechowym 460

kawałki). Orzechy możecie zmielić sami w malakserze lub termomixie. Ja kupiłam gotowe orzechy mielone – 120 cukru – 50 g mąki pszennej – 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Sernik kajmakowy: – 650 g sera (najlepiej z wiaderka, żeby nie miał grudek, tylko był kremowy) – 100 g masła – 0,5 szklanki cukru – 330 g kajmaku(...)cukrem, aż podwoją swoją objętość, będą bardzo gęste i dużo jaśniejsze. Trwa to około 10 minut. Dodajemy orzechy z mąką i proszkiem do pieczenia. Miksujemy bardzo krótko na najmniejszych obrotach lub mieszamy masę szpatułką. Ciasto przelewamy do foremki i pieczemy około 35 minut w 170 stopniach. U mnie ciasto wyrosło na płasko, ale gdyby wyrosła wam górka, wystarczy delikatnie ściąć

Relaxtime
Frużelina wiśniowa. 206

ziemniaczanej płaska 150 ml wody Instrukcje Umyte i wydrylowane wiśnie przekładamy do garnka, zasypujemy cukrem i odstawiamy na 1-2 godziny. Następnie zagotowujemy i gotujemy dosłownie chwilę, max 2 minuty. (nie mieszamy żeby wiśnie się nie rozpadły.) W szklance z wodą rozpuszczamy mąkę ziemniaczaną. Dodajemy do wiśni i doprowadzamy do wrzenia. Gorące wiśnie przekładamy do słoików. Zakręcamy i odstawiamy(...)wodę słoiki mogą nam popękać. Na niewielkim gazie doprowadzamy wodę do wrzenia i tak gotujemy 10 minut. Słoiki odwracamy do góry dnem i zostawiamy do całkowitego wystudzenia. Uwagi Inne przepisy z wiśniami znajdziecie tutaj: Ciasto z wiśniami bez pieczenia. Pierogi z wiśniami. Sernik z wiśniami i bezową pianką na kruchym spodzie . Ciasto czekoladowe z wiśniami Beza Pavlova z frużeliną

To co lubię - gotuję i polecam
Sernik pod dżemem jagodowym 156

Bardzo prosty sernik z dżemem jagodowym. Moja szybka propozycja na jedno ze Świątecznych ciast :-) - tylko kilka składników - proste i szybkie - bez spodu i dodatkowych dekoracji Czas przygotowywania:  10 minut Czas pieczenia:  60 minut Ilość porcji:  tortownica średnicy 20 cm Składniki na masę serową: • 500 g dobrego mielonego twarogu np. Piątnica • 1 jajko

AniaGotuje.pl
Karmelizowany rabarbar 286

rabarbarem Drożdżówki z karmelizowanym rabarbarem i imbirową kruszonką Muffiny z truskawkami rabarbarem Muffiny z rabarbarem Sernik z rabarbarem na zimno Jagielnik rabarbarowy Dżem rabarbarowy Domowe lody wiśniowe z karmelizowanym rabarbarem Kompot z rabarbaru Lemoniada z rabarbaru ------------------------------------------------------------- Karmelizowany rabarbar Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 150 g cukru 2 łyżki wody lub soku z cytryny 5 łodyżek rabarbaru 1 łyżeczka kardamonu

Kulinarne przygody Gatity
ambrozja- składany sernik z bezą 314

papierze do pieczenia. Ostudzić. Przykryć ściereczką i odstawić (można upiec nawet dwa dni przed składaniem ciasta). Sernik: żółtka utrzeć z cukrem, dodać ser, budynie i stopione masło. Krótko zmiksować, na końcu dodać rodzynki. Przełożyć do blaszki wyłożonej papierem i piec około 45 minut w 170*C, wystudzić (najlepiej przez noc). Krem budyniowy: budynie i cukier rozpuścić w połowie mleka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
kandyzowana skórka pomarańczy 240

cukrem. Do wrzącego syropu wrzucam pokrojoną skórkę pomarańczy i smażę na wolnym ogniu około 15-20 minut do momentu, kiedy skórka będzie szklista, a syrop niemal całkowicie wyparuje. Tak przygotowaną skórkę przechowuję w lodówce zamkniętą w słoiku. Dodaję ją do piernika, keksu, sernika czy czekoladowych muffinów

babka w formie
Sernik z rabarbarem 172

Bardzo lubimy serniki i rabarbar i postanowiliśmy połączyć to razem zwłaszcza że rabarbar w końcu pojawił się na targowiskach. Składniki na spód: - 50 g masła - 1/2 szklanki mąki - 1/4 szklanki cukru - 1 łyżeczka cukru waniliowego - 1 jajko - 1 łyżka śmietany Składniki na masę serową z rabarbarem: - 400 g sera białego - 4 jajka - 1/2 szklanki cukru pudru - aromat waniliowy(...)budyń waniliowy - 50 g masła - 300 g rabarbaru Do wypieku sernika użyłam tortownicę o średnicy 17 cm. Najpierw robimy spód sernika. Wszystkie składniki łączymy ze sobą i wyrabiamy ciasto. Spód tortownicy wykładamy papierem a następnie ciastem. Podpiekamy w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni przez 10 minut. W trakcie pieczenia spodu robimy masę serową. Ser miksujemy i dodajemy po kolei

Kuchenne Wariacje
♥ Sernik mojej Mamy ♥ najlepszy na świecie!!! 710

pozostałe z ciasta i masy serowej; 1 szkl. cukru. Z pozostałych białek można zrobić na wierzch sernika piankę, ale nie jest to konieczne... (ja lubię bez, mąż lubi z... ) Białka ubijamy na sztywno z cukrem i powstałą masą pokrywamy ciasto na 20 minut przed końcem pieczenia

Miksturownik
Sernik pofalowany niczym karpatka. 162

racji, że Święta coraz bliżej,  wszelakie ciasta, zwłaszcza serniki i makowce, cieszą się dużym zainteresowaniem. Postanowiłam  ze starego ( czytaj publikowanego) przepisu zrobić niby takie samo ciasto,  a jednak wyglądające całkiem inaczej. I co jeszcze jest fajnego w takiej wariacji przepisu? To, że każdy jeden kawałek wygląda inaczej. Ciasto robimy zgodnie z tym przepisem(...)ciasto twaróg. Gdy się już upiecze, zostawiamy w piekarniku, po 15 minutach uchylamy lekko piekarnik i zostawiamy na godzinę. Zimne oprószamy cukrem pudrem. Tam gdzie jest więcej ciasta mamy wzniesienia, a ta gdzie masy twarogowej są wgłębienia. I tak oto w łatwy sposób można sernik wizualizować na karpatkę. 😊 Jeszcze słów kilka o twarogu. Wiadomo, najlepszy ten z kostki który

Dieta moja pasja
Sernik na Zimno z Rabarbarem 215

Przepis na biszkopt - z zeszytu domowego. Przepis na sernik - już nie pamiętam skąd go mam, trochę go zmodyfikowałam - zawsze wychodzi! Przepis na galaretkę z bloga Kwestia Smaku.  Sernik z rabarbarem - naprawdę niesamowity smak i do tego taki łatwy w wykonaniu. Warto! Naprawdę!  SPÓD: Upiec biszkopt z 2 jajek. (szukaj w kategorii "biszkopty") MASA SEROWA(...)centymetrowe kawałki. Do szerokiego garnka wrzucamy pokrojony rabarbar, wsypujemy cukier i podgrzewamy kilka minut, tak aby lekko zmiękł, ale pozostał jędrny. Następnie wlewamy 3 szklanki wody i zagotowujemy. Garnek zestawiamy z ognia, wsypujemy galaretki i mieszamy do rozpuszczenia żelatyny galaretki. Studzimy. Tężejącą galaretkę wylewamy na sernik. Prostokątna forma o wymiarach minimum 20 x 30 cm lub około

Blondynka Gotuje
Sernik na zimno z białą czekoladą i malinami (Cheesecake fredda con cioccolato bianco e lamponi) 179

zucchero a velo PRZYGOTOWANIE Spód ciasteczkowy Przygotowanie sernika rozpoczynamy od rozpuszczenia masła. Ciasteczka rozdrabniamy blenderem na piasek, mieszamy z rozpuszczonym masłem. Masę ciasteczkow ą   wykładamy do okrągłej formy o średnicy 24 cm,  wyrównując wierzch i wciskając w dno. Schładzamy w lodó wce ok. 30 minut.  Masa sernikowa Listki żelatyny namaczamy w zimnej(...)żelatynę ze śmietaną. Masę delikatnie mieszamy do połączenia się wszystkich składników. Przygotowaną masę sernikową delikatnie wykładamy na spodzie z ciasteczek. Wierzch sernika delikatnie wyrównujemy. Sernik schładzamy w lodówce przynajmniej przez 5-6 godzin. Przed podaniem sernik dekorujemy malinami oraz kawałkami lub kropelkami białej czekolady; oprószamy cukrem pudrem. **** PREPARAZIONE Base di biscotti Per preparare

La grande e la piccola cuoca
Sernik królewski – niebo w gębie 179

czubata szklanka cukru 2 łyżki śmietany 18% 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 i 1/4 kostki masła 3 łyżki kakao   Oprócz tego potrzeba Ci: 1 kg sera na sernik (np. w wiaderku) 5 jajek 1 kostka masła 1 szklanka cukru 2 budynie śmietankowe   Do miski wsyp mąkę, cukier, kakao i proszek do pieczenia. Połącz wszystkie składniki. Oddziel(...)dwie części. Każdą z nich zawiń w folię aluminiową i włóż do zamrażarki na 30 minut. Blachę do pieczenia posmaruj masłem i obsyp bułką tartą. Wyjmij ciasto z zamrażalnika. Jedną część zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Rozprowadź równomiernie po blaszce. Włóż na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 180 C. Po upływie wskazanego czasu wyjmij upieczony spód z piekarnika

Niunioki