sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:186/501)

Prosty sernik z musem truskawkowym 232

się uda to trafiliście na bardzo dobry przepis. Jest on prosty, szybki i wyjątkowy.  Sernik jest niezwykle smaczny.  Truskaweczki z działki były idealnym dodatkiem do tego sernika.  Ciasto mogą spokojnie jeść osoby na diecie bezglutenowej. Gorąco polecamy. Składniki: - 500g masy twarogowej z wiaderka - 500g serka homogenizowanego - 6 jajek - 1 szklanka cukru - 1 budyń wanilinowy - 1/2 kostki(...)przez 60 minut w 180 stopniach. Po tym czasie ciasto wyjmujemy i odstawiamy do całkowitego przestudzenia.  Mus: Truskawki, myjemy, szypułkujemy i miksujemy na jednolity mus. Galaretki mieszamy w 700 ml gorącej wody.  Następnie dodajemy zmiksowany mus i dokładnie mieszamy. Odstawiamy w chłodne miejsce.  W momencie kiedy mus zaczyna tężeć  wykładamy na sernik i wstawiamy

Pan i Pani Smith w kuchni
Sernik dyniowy 150

typowo jesienny, z dodatkiem dyni, imbiru i kardamonu. Delikatnie słodki, polany lukrem, na spodzie z kruchego ciasta. Bardzo smaczny, idealny do ciepłej herbaty czy kawy. Dodatek dyni sprawia, że sernik ma piękny żółty kolor i subtelny dyniowy smak. Zachęcam wszystkich do spróbowania, mamy teraz takie piękne dynie, wykorzystajmy je! To mój drugi przepis w ramach akcji dyniowej organizowanej(...)Pozostałe ciasto zamrozić, przyda się do następnego wypieku. Spód podpiec w piekarniku przez 15 minut w 180 stopniach. Zmielony ser umieścić w misie miksera. Dodać wszystkie pozostałe składniki. Wymieszać wszystko na niezbyt dużych obrotach, tylko do momentu rozmieszania składników - za długie mieszanie spowoduje napowietrzenie masy, sernik urośnie, a potem opadnie. Wylać masę serową na podpieczony spód, wyrównać i piec

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Sernik z musem czekoladowym 188

równy jak stół. - teraz wiem dlaczego  moje serniki opadały! ;) Masę serową przelać na spód,  następnie  tortownice wsadzić w większą blachę,  zalać wrzącą wodą ( można to zrobić  po wsadzeniu ich do piekarnika).  Piec w  temperaturze 150 ºC przez  około 45 - 50 minut w kąpieli wodnej. Wyjąć z piekarnika, wystudzić, można  schłodzić(...)Śmietanę dodać do  masy  czekoladowej,  delikatnie wymieszać.  Na koniec dodać  resztę ubitych białek i równie delikatnie  wymieszać. Mus czekoladowy wyłożyć na  wystudzony sernik, wyrównać.  Schłodzić przez 12 godzin w lodówce  (całą noc). Można przechowywać do 5  dni. Z dnia na dzień smakuje coraz lepiej :) Gorąco polecam ten przepis ! Buziaki

Cukier&Puder
Sernik na zimno z matchą 269

Sernik na zimno – masa: 800 g mielonego twarogu 4 łyżki cukru pudru 3 czubate łyżeczki żelatyny 200 – 250 ml śmietanki kremówki 1 łyżeczka ekstraktu/pasty z wanilii Sernik na zimno – wierzch: 220 – 250 g naturalnego serka kanapkowego 3-4 łyżki cukru pudru 1 łyżka matchy (można pominąć, jeśli nie macie lub zrobić wierzch(...)lodówki na 15 minut. Wierzch: W tym czasie serek miksujemy z cukrem pudrem. Dodajemy matchę (ewentualnie kakao lub pomijamy). Jeśli używamy herbaty matcha masa powinna zabarwić się na piękny, zielony kolor. Smarujemy wierzch lekko schłodzonego sernika i wstawiamy do lodówki na co najmniej dwie godziny. Przed podaniem dekorujemy owocami. Polecam też wersję tego sernika bez matchy – do naturalnego serka

Poezja smaku
Sernik karmelowo-orzechowy 258

pieczemy 50 minut w temperaturze 175 stopni. Warto wstawić miseczkę z wodą na niższą półkę piekarnika, dzięki czemu ciasto będzie bardziej wilgotne i kremowe w smaku.      Masło rozpuszczamy na małym ogniu z dodatkiem miodu, cały czas mieszamy, żeby słodka polewa się nie przypaliła. Dodajemy posiekane orzechy włoskie i przelewamy na lekko przestudzony sernik. Zostawiamy do zastygnięcia

sama złodycz
SERNIK "BAKUSIOWY" 404

serników. Nic więcej, tylko od razu zabrałam się do dzieła. SERNIK "BAKUSIOWY". /przepis autorski;/ blaszka ok. 23x30 cmciasto: szklanka mąki pszennej 3 łyżki cukru 3 żółtka 1/2 kostka masła kilka kropel aromatu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Z podanych składników zagniatam ciasto  i na 30 minut odstawiam do lodówki. Następnie wylepiam nim suchą blaszkę. masa serowa(...)sztywno, pod koniec ubijania dodając stopniowo cukier. Lśniąca, sztywną pianę delikatnie przekładam do sera, na zmianę wlewając porcjami mleko. Mieszam za ppomocą drewnianej łyżki (tak robimy od pokoleń - sernik jest wtedy niewiarygodnie pulchny, jeśli nie zostanie "potraktowany" mikserem). Wylewam na gotowy spód. Całość piekę ok. godziny w 180 stopniach, aby wierzch był pięknie brązowo-złocisty.  Po upieczeniu zostawiam

W kuchni Karmel-itki
Po jesiennym spacerze czas na sernik 178

Ostatni pazdziernikowy weekend byl pod znakiem slonca. Slonca, ktore swymi promieniami zalalo cale nasze mieszkanie, slonca ktore sprawilo, ze z checia wyszlismy z domu.Jadac waska, kreta droga w kilka minut znalezlismy sie za miastem. Ruszylismy w kierunku naszego ulubionego miejsca. Po drodze przez samochodowe okna migaly nam pola i lasy, mieniace sie rdzawa paleta barw.Pomyslalam "co za wspanialy dzien(...)chcialam moc zatonac w morzu zoltych lisci. W powietrzu unosil sie ich zapach, pod butami slychac bylo przyjemny szelest.Ciezko bylo wracac do domu.Choc wlasciwie powrot byl slodki, pod znakiem sernika z brzoskwiniami.Sernik z brzoskwiniamiskladniki na ciasto: 3 szklanki maki 1 kostka margaryny 3 lyzki cukru 5 zoltek maly proszek do pieczenia masa serowa: 1kg twarogu poltlustego 2 jajka 1 budyn

Przysmaki Karolki
sernik z budyniem i ciasteczkami 188

Bardzo lubię serniki polane polewą i posypane kokosem. To takie moje wspomnienie dzieciństwa, w domu często były robione w takiej wersji. Ten wyrósł tak wysoko ponad blachę, że bałam się, że się wyleje, ale na szczęście masa serowa była dość zwarta. Robiłam to ciasto w blaszce o wymiarach 24*24 cm, ale spokojnie można zrobić w większej.  Składniki(...)delikatnie wmieszać pianę ubitą z białek. Wylać do blaszki. Piec około 50 minut w 180*C.  Po upieczeniu zostawić na godzinę w uchylonym piekarniku a następnie wystudzić. Czekoladę połamać i umieścić w miseczce z mlekiem. Rozpuścić nad garnkiem z gotującą się wodą, polać sernik i posypać kokosem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik na kruchym cieście 402

ciasto tworząc warstwę kruszonki- ciasto podpiec przez 20 minut w 200 stopniach- margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po żółtku, partiami dodawać ser, budyń, dokładnie utrzeć- z białek ubić pianę, delikatnie wymieszać ją z masą serową- masę wyłożyć na podpieczone ciasto, piec około 1 godziny w 180 stopniach- po upieczeniu nie wyjmować sernika z piekarnika, tylko pozostawić go, żeby gwałtownie

Smakołyki Bereniki
Mocno czekoladowy sernik 166

Klasyczny domowy słodki sernik z duża ilością czekolady z pewnością zaspokoi kubki smakowe wszystkich łasuchów. Idealny dla fanów ciasta na bazie sera oraz dla wielbicieli czekolady w każdej postaci. Składniki: Spód: 130g masła 180g mąki pszennej 3 łyżki kakao 50g cukru 1 żółtko 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowo-czekoladowa: 1,20kg białego sera ( trzykrotnie mielonego) 100g masła(...)stopni i piec w kąpieli wodnej przez około 60-70 minut. 3.   Polewa: Czekoladę połamać na mniejsze części, przełożyć do rondelka, dodać masło, śmietankę i rozpuścić w kąpieli wodnej aż do uzyskania jednolitej konsystencji polewy . 4.  Następnie dokładnie polać polewą cały wierzch sernika   i udekorować czekoladowymi płatkami

Szalona Kuchnia Eweliny
Sernik Karmelowo – Orzechowy 153

Sernikowych wariacji ciąg dalszy. Dziś upiekłam lekki sernik z orzechami, karmelem i biszkoptowo-orzechowym spodem. W smaku jest bardzo delikatny, na śmietankowych serkach typu Philadelphia. Nie za słodki, idealnie komponuje się z karmelem tworząc smaczną całość. Chrupiące orzechy nadają mu charakteru i wyrazistości. Bardzo nam smakował. Taki inny, delikatny. Dodatkową zaletą jest łatwość i szybkość przygotowania oraz niewielka ilość(...)biszkoptowo-orzechowy. Wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 60 minut, sprawdzając patyczkiem czy ciasto jest gotowe. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Na ostudzone nakładamy pozostały karmel i posypujemy pozostałymi, posiekanymi orzechami. Wstawiamy do lodówki, na kilka godzin lub całą noc.                 The post Sernik Karmelowo – Orzechowy appeared first on Made

Made By Mom And Son
Limonkowy sernik na zimno 143

dodajemy rozpuszczone i ostudzone masło i jeszcze chwilę blendujemy. Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy i dokładnie rozprowadzamy łyżką. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do 190 stopni i podpiekamy 10 minut. Teraz zabieramy się za masę. Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody i mieszamy. Limonki dobrze myjemy, ścieramy z nich skórkę, a potem wyciskamy sok. Sok z limonki zagotowujemy i dodajemy(...)stopniowo dodajemy ser. Na końcu dodajemy rozpuszczoną żelatynę oraz skórkę z limonki i miksujemy. Gotową masę przekładamy na podpieczony spód i wkładamy do lodówki, aby masa nam stężała. Sernik dla każdego smakosza cytrusów i słodkości Smacznego

Kuchenne Wariacje
sernik dyniowo-piernikowy 175

Ostatni sernik dyniowy tak mnie zachwycił, że postanowiłam przerobić trochę przepis i spróbować jeszcze raz. To sernik typowo jesienny: aromatyczny, przeplatają się w nim nuty pomarańczy i przypraw korzennych. Jest kremowy, za sprawą nieubijanych jajek raczej ciężki, wilgotny. Zamiast spodu użyłam nadziewanych pierniczków w czekoladzie, dzięki czemu zaoszczędziłam trochę czasu a i efekt był ciekawszy.  *tortownica(...)zalać masą serową. Piec w 160*C około 70-80 minut. Po upieczeniu studzić przez godzinę w uchylonym piekarniku a po całkowitym wystudzeniu wstawić na kilka godzin do lodówki. Czekoladę połamać, przełożyć do miseczki, wlać mleko i wsypać cynamon. Rozpuścić w kąpieli wodnej i polać sernik

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik limonkowo-miętowy mojito 199

pewno go zrobię:)Sernik limonkowo-miętowy mojitoSkładniki:Spód:150 g ciastek digestive50 g roztopionego masłaMasa:750 g serka kremowego typu Philadelphia (w oryginale 500 g mielonego twarogu do sernika + 250 g mascarpone)3 jajka200 g drobnego cukru3 limonki (otarta skórka i sok)1 łyżka mąki pszennej25 g liści świeżej mięty, drobno posiekanych30 ml rumu200 ml śmietanki kremówki(...)koniec dodać śmietanę mieszając masę łyżką. Wylać na spód ciasteczkowy.4. Piec 10 minut w temperaturze 250 stopni a następnie zmniejszyć temperaturę do 100 stopni i piec kolejne 40 min. Po upieczeniu studzić w lekko uchylonym piekarniku a następnie wstawić na całą noc do lodówki.Smacznego Post Sernik limonkowo-miętowy mojito pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Sernik królewski na ciemnym cieście 326

Sernik królewski to klasyka, która często pojawia się u mnie na świątecznym stole. Jakoś nie wyobrażam sobie Świat Wielkiej Nocy bez sernika. Pychotka Składniki: Ciasto: 0,5 margaryny 0,75 szklanki cukru 7 łyżek wody 2 łyżki kakao 0,5 cukru waniliowego 3 jajka 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2,5 szklanki mąki Ser: 0,5 kg sera(...)wierzch zetrzeć ciasto na tarce o grubych oczkach. Piec 45 minut w temperaturze 180 st. C. Bardzo mi będzie miło jeżeli polubisz, skomentujesz lub udostępnisz mój post. Zapraszam też na mój profil fb  Cukiernia Pychotki Cukiernia Pychotki A może masz ochotę na inny sernik? Sernik na jogurtach greckich z brzoskwiniami Chatka Baby Jagi Sernik gotowany siostry

Cukiernia Pychotki
SERNIK NA ZIMNO Z JEŻYNAMI 141

sezonu. W zasadzie to każde owoce się tutaj nadadzą. Ciasto bez pieczenia, bardzo proste w wykonaniu i przede wszystkim smaczne. Przepis zaczerpnięty z Bake&Taste z niewielkimi modyfikacjami. Sernik na zimno z jeżynami Spód 140 g herbatników 60-70 g masła Masa serowa 1 kg twarogu mielonego z wiaderka 170 g jogurtu naturalnego 1 łyżka soku z cytryny(...)schłodzony spód herbatnikowy i wstawić do lodówki do stężenia na około 15 minut. Po tym czasie do masy jeżynowej dodać drugą część żelatyny, ponownie cały czas miksując. Jeżeli żelatyna stężała trzeba ją lekko podgrzać. Masę wylać do wierzch i schłodzić przez noc w lodówce. . Artykuł SERNIK NA ZIMNO Z JEŻYNAMI pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia