siedziała i czekała przy małym, okrągłym kawiarnianym stoliku. Niespokojnie spoglądając na zegarek, zerkała w kierunku drzwi. On przyszedł po kilku minutach. Dosiadł się do jej stolika. W ręku trzymał żółte tulipany. Siedzieli bez słowa i co chwilę zerkali nieśmiało na siebie, nic do siebie nie mówiąc. Kiedy ona podnosiła na niego wzrok, on go spuszczał. I odwrotnie…Wtedy pomyślałam(...)coś przegapicie…Coś, co tylko można odczytać właśnie w oczach tego drugiego…” Patrzyłam, jak młoda kelnerka przynosi im do stolika dwa małe talerzyki. A na nich sernik. Mój sernik amaretto. I wtedy pomyślałam: „Niech ich zaczaruje!”. Życzę, aby zaczarował i Was! Składniki: 850g twarogu półtłustego 2 łyżki serka mascarpone 1 łyżka śmietany
Raj dla Podniebieniawcześniej masie serowej. Ciasto piec pierwsze 20 min w temp. 170 stopni Celsjusza a następnie 30 minut w temp.150 stopni Celsjusza. W celu sprawdzenia czy ciasto jest upieczone można włożyć wykałaczkę, jeżeli ser nie przykleja się do patyczka, to sernik jest upieczony ;) Smacznego
Receptura smakumagnez i spore ilości potasu ale także fosforu. Pastę Daktylową wykorzystałam w tym przepisie na sernik : przepis tutaj . Składniki : 400 g daktyli suszonych 200 ml wrzątku Wykonanie: 1. Daktyle zalać wrzątkiem odstawić do napęcznienie na co najmniej 20 minut. Ja odstawiam na całą noc. 2. Po wchłonięciu wody blendujemy w malakserze na gładką
vaniliowoczekoladowanajmniej 2 godziny przed pieczeniem. Jagody blendujemy na gładką masę. Do miski wkładamy wszystkie składniki na sernik i miksujemy krótko – tylko do uzyskania jednolitej masy. Zbyt długie miksowanie niepotrzebnie napowietrzy masę. Przelewamy masę do tortownicy i pieczemy około 60 minut w temperaturze 150°C z termoobiegiem (lub 160 bez termoobiegu). Oprószamy cukrem pudrem źródło
Smaki Nataliipłaska mąki ziemniaczanej aromat pomarańczowy PRZYGOTOWANIE: Białka z pozostałymi składnikami ubijamy na sztywną pianę. Na chwilę wyjmujemy sernik z piekarnika i pierzynkę wylewamy na masę sernikową. Ponownie umieszczamy blaszkę w piekarniku. Zmniejszamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy przez 60 minut
ClauditteMissCookingPrzed samym pieczeniem warto posmarować jajkiem roztrzepanym z łyżką mleka. Piec w temperaturze 180ºC przez około 15-17 minut. Wyjąć, wystudzić ma kratce. Nadzienie: 300 g twarogu 1 żółtko 50 g cukru pudru 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 opakowanie przyprawy do sernika Delecta Ser utrzeć za pomocą widelca z resztą składników nadzienia, wymieszać. W razie potrzeby dosłodzić
dom-agi.plpozostałe składniki na spód i mieszamy tortownicę owijamy z zewnątrz folią aluminiową (potem będziemy piec sernik w kąpieli wodnej) , a środek wykłądamy papierem do pieczenia przygotowane ciasto rozsmarowujemy na spodzie tortownicy pieczemy w temp. 170 stopni przez 10 minut w tym czasie miksujemy jajka z fruktozą (na najwyższych obrotach) przez około minutę dodajemy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćstężałą warstwę serową. 4. Włożyć do lodówki do całkowitego stężenia masy śmietanowej. Może to zająć od 30 minut do 2 h w zależności od stopnia chłodzenia lodówki. Stężałe ciasto obficie posypać grubo startymi wiórkami czekolady. Podawać schłodzone Smacznego :) Zobacz także: Sernik czekoladowy z malinami Sernik
KreatywnePiny250g serka mascarpone 5 jajek 4 batony Snickers 2/3 szklanki cukru pudru 100g orzeszków ziemnych 2 łyżki nutelli 1/2 szklanki śmietany 30% 1/2 szklanki mleka w proszku puszka kajmaku Sernik Snickers- przepis: Masło rozpuszczamy w rondelku. Herbatniki mielimy w blenderze na drobny pył. A następnie łączymy z rozpuszczonym masłem. Tak przygotowaną masą wylepiamy dno tortownicy (o średnicy(...)cieście "kleksy" z kajmaku. Ciasto pieczemy przez pierwsze 15 minut w temperaturze 180 st. C, a następnie przez kolejne 60 minut w temperaturze 150 st. C. Po upieczeniu zostawiamy go jeszcze chwilę w uchylonym piekarniku. Wierzch ciasta smarujemy warstwą kajmaku, a następnie posypujemy drobno pokrojonym batonem Snickers. Smacznego! Post Sernik Snickers pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!wszystko co z sezamem ten sernik rozkocha was w sobie bez pamięci. Zapraszam. Składniki: Na spód: 80 g masła 150 g mąki 50g cukru pudru 1 żółtko Na sernik: 750 g sera twarogowego z wiaderka 530 ml mleka skondensowanego 3 jaja 1 łyżka miodu 1 łyżka tahini 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 2 opakowania sezamków(...)formę. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok. 10-15 minut, wystudzić. Twaróg zmiksować mikserem na średnich obrotach z jajami, mlekiem skondensowanym, mąkami i sokiem z cytryny. Uwaga miksujemy tylko do połączenia składników, żeby masa nie nabrała puszystości ( to bardzo ważne, żeby sernik był delikatny, wilgotny i nie popękał). Masę serową wylewamy na upieczony spód
Wielki apetytpiecz przez 13 -15 minut na słomkowy kolor, wyjmij z piekarnika i przestudź. Na podpieczony spód wylej masę serową i wstaw do nagrzanego piekarnika do temp. 150 stopni C. Czas pieczenia 1,5 godziny, grzanie góra i dół piekarnika. Po upływie czasu pieczenia, uchyl minimalnie drzwiczki piekarnika i studź powoli sernik ( ja wkładam drewnianą łyżkę między piekarnik na drzwiczki
SMYKWKUCHNImasę serową. Wkładamy do lodówki, żeby leko stężała. Potrwa to o 30 minut. W tym czasie robimy galaretkę w 250 ml wody. Odstawiamy do wystygnięcia. Truskawki wrzucamy do kielicha blendera i dolewamy schłodzoną galaretkę dodajemy łyżkę curu pudru. Blendujemy. Ta przygotowany mus wylewamy na sernik, na wierzchu układamy truskawki i chłodzimy - najlepiej przez całą noc. Smacznego
Cook&Lovestopniowo, aby nie wypłynęły herbatniki. Formę wstawić do lodówki, aby sernik stężał. Jak zrobić frużelinę z truskawek? Truskawki oczyścić z szypułek, umyć, duże pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do garnka z cukrem i sokiem z cytryny. Gotować ciągle mieszając na niezbyt dużej mocy palnika przez około 15 minut, aż nie będzie widać surowych truskawek. Dodać mąkę ziemniaczaną(...)gorącą masą truskawkową. Delikatnie podgrzewać, aby żelatyna się rozpuściła (nie gotować). Frużelina powinna mieć żelową konsystencję, którą po całkowitym wystudzeniu, rozsmarować na zastygniętym serniku. Najlepiej na całą noc wstawić do lodówki, aby sernik całkowicie stężał. Sernik przechowywać w lodówce. Zobacz również: sernik gotowany
Kuchcik gotuje