sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:175/501)

Mleczny sernik ,,Zebra” 136

Sernik jest bardzo delikatny, kremowy i obłędnie czekoladowy. Przygotowanie go zajmuje mało czasu. Cierpliwością w czekaniu na zjedzenie musimy jedynie wykazać się podczas pieczenia, ponieważ tu troszkę czekamy. Ale na taki smak warto! Spód: 300g maślanych herbatników 150 g masła Masa serowa: 1 kg twarogu z wiaderka ¾ szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mleka w proszku(...)Zmniejszamy temperaturę do 120*C. Ciasto pieczemy przez 70 minut. Po tym czasie wyjmujemy foremkę z wodą oraz przełączamy na funkcję termoobiegu. Pieczemy jeszcze przez 30-40 minut. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach. Polewa: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Wlewamy do niej śmietankę, energicznie mieszamy. Ciepłą polewę wylewamy od razu na sernik. Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni. Obsypujemy nimi

VioletoweKucharzenie
Sernik z trzema czkoladami 534

szybko nie nadejdą... Uwielbiam wiejski ser oraz czekoladę, kocham "ciężkie" serniki i ubóstwiam czekoladowe ciasta- jeżeli i Wy macie podobne upodobania to ciasto na pewno jest dla Was!! Sernik z trzema czekoladami (wspaniały przepis znaleziony w Kuchni nad Atlantykiem) Sp ód: 150g herbatników 50g masła 3 łyżki kakao Masa serowa: 1 kg twarogu 150 g cukru(...)mleczną, a na końcu z ciemną czekoladą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut, następnie temperaturę obniżamy do 160 stopni i pieczemy około godziny. Gdy brzegi masy serowej będą sztywne wyłączamy piekarnik i uchylamy delikatnie drzwiczki pozostawiając sernik do całkowitego wystudzenia

Zapiski Młodej Żony
Romantyzmu niedosyt i bazyliowy sernik. Z truskawkami 178

smaku, przełamanym wyrazistą limonką. Do tego soczyste truskawki - i już. Mi nic więcej do szczęścia nie potrzeba, a Wam...? Inną wersję sernika z truskawkami znajdziecie dzisiaj również u Mirabelki . Sernik bazyliowy z truskawkami Składniki: (na tortownicę o średnicy 18 cm) spód: 100 g ciastek digestive 30 g masła masa serowa: 500 g ricotty 100 g cukru skórka otarta(...)przez 10 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 120 st. C. i piec kolejne 50 minut. Ostudzić  piekarniku, a następnie schłodzić w lodówce przez noc. Smacznego! Koloru, niestety, bazylia nie oddała, więc wspomogłam się barwnikiem spożywczym. Oczywiście, można go pominąć - wtedy smak sernika będzie jeszcze większym zaskoczeniem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
sernik z buźką 3796

pieczona a górna warstwa była na zimno to całość była bardzo lekka, konsystencją przypominała ptasie mleczko.  *foremka 25*34 cm Składniki: na masę serową: 1 kg sera na sernik z wiaderka 5 jajek 2 opakowania budyniu waniliowego 1 szklanka cukru 1/2 szklanki oleju na piankę: 200 ml mleka zagęszczonego nie słodzonego (z kartonika, takie do kawki) 1 opakowanie(...)masy serowej. Wylać na biszkopty i piec w 170*C przez około 50 minut. Wystudzić.  Galaretki rozpuścić: jedną w 400 ml wrzątku, drugą w 125 ml wrzątku. Wystudzić.  Zimne mleczko ubić na pianę. Wlać 125 ml galaretki i zmiksować. Wylać na sernik. Kiedy zastygnie na wierzch wylać drugą galaretkę. Wstawić do lodówki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
SERNIK Z ODROBINĄ KOKOSU 252

Sernik, tak bardzo uwielbiany przez wielu z nas. Zazwyczaj kojarzy nam się ze zwykłą masą ciasta...no może z dodatkiem jakiś owoców?  Szukając przepisu na ciasto na imieniny mojej córki, natrafiłam na tym blogu na ten oto przepis. Jak zwykle zresztą, bardzo lubiąc kombinować z nowymi przepisami, zabrałam się i za ten :) Przepis jest hm... jak dla mnie(...)jedną część rozwałkować i wyłożyć na dużą blaszkę. Podpiec spód w 180 stopniach C przez około 15 minut. Następnie wyłożyć masę serową i zetrzeć na tarce o grubych oczkach resztę kruchego ciasta. Całość piec 1h w 180 stopniach C, aż środek sernika będzie twardy. Masa Serowa: Zmiksować ser z żółtkami, cukrem, likierem, budyniem i śmietaną. W osobnej misce ubić białka

Smaczne Zdrowe
Kolorowe Ciasto z Truskawkami Serowe z Galaretką 884

Serowe z Galaretką – Kolejne, pyszne ciasto z truskawkami w Małej Cukierence, taki sernik z galaretkami na biszkopcie. Ciasto jest bardzo smaczne, nie za słodkie, wilgotne i aromatyczne. Ładnie wygląda, tak kolorowo i wiosennie. W przygotowaniu nie jest trudne, tylko pamiętajmy, aby zieloną galaretkę rozpuścić 20 minut po tym, jak rozpuścimy czerwoną galaretkę (aby zielona i czerwona galaretka nie tężały(...)mąki pszennej (użyłam tortowej) 120g cukru 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Do nasączenia: 120ml wody 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka cukru pudru Krem: 700g gotowego sera na sernik w temperaturze pokojowej 600g waniliowego serka homogenizowanego w temperaturze pokojowej 3-4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 270g umytych truskawek bez szypułek 2 galaretki czerwone + 300ml gorącej

Mała Cukierenka
Sernik na zimno z białą czekoladą i sosem truskawkowym 351

Kremowy, zwarty, a równocześnie lekki i puszysty, nie za słodki, idealny… :)Jeżeli chcecie, to można zrobić ten sernik na spodzie biszkoptowym czy z ciastek, ja

Kraina Miodem Płynąca
Fit sernik orzechowy z truskawkami na czekoladowym spodzie 227

słodzika użyłam syropy karmelowego Walden Farms, który dodatkowo pysznie smakuje. Do masy serowej dodałam prawie całą szklankę truskawek! Deser jest znakomitym źródłem białka i sprawdzi się jako zamiennik tradycyjnych serników. Spód: 1/2 szklanki płatków owsianych 2 łyżeczki syropu karmelowego Walden Farms 0 kcal 2 łyżeczki kakao 1 łyżka wody Płatki zmielić na mąkę, dodać pozostałe składniki i wymieszać. Wylepić masą(...)łyżeczki miodu 1 szklanka pokrojonych truskawek Orzechy zalać wrzątkiem i odstawić na 10 minut. Po tym czasie zmiksować. Dodać twaróg i pozostałe składniki oprócz truskawek i zmiksować na gładką masę. Delikatnie wmieszać truskawki. Masę wyłożyć na schłodzony spód. Umieścić w zamrażarce na całą noc. Sernik należy przechowywać w zamrażarce lub usztywnić go żelatyną namoczoną w wodzie i roztopioną. Wierch

Chocolate Muffin Blog
Świąteczny tort piernikowo - serowy 188

pełnotłustego białego sera (nie na sernik z wiaderka) 1 kostka margaryny 1 szklanka cukru pudu 2 całe jajka  kilka kropli aromatu -  wg uznania: waniliowy, arakowy, cytrynowy lub rumowy Przygotowanie masy serowej Wszystkie składniki (jeszcze zimne) dokładnie wymieszać, a następnie gotować na niewielkim ogniu 10 minut. Gorącą masą serową przekładać placki piernikowe Polewa 2 łyżki margaryny

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sernik orzechowy 173

składników w porównaniu do pierwotnego przepisu. Najpierw zabieramy się za robienie spodu sernika. Do robota wrzucamy pokruszone herbatniki i chwilę miksujemy a potem dodajemy masło i miksujemy do momentu połączenia składników. Następnie wypełniamy dno tortownicy i podpiekamy w nagrzanym piekarniku do temperatury 175 stopni przez 6 minut. Teraz zabieramy się za masę orzechową. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą, podgrzewamy(...)minut do momentu kiedy masa zgęstnieje. Gotową masę wylewamy na podpieczony spód i odstawiamy na bok. No to czas na masę serową. Ser miksujemy i dodajemy po kolei cukier, mąkę, jajka, aromat i śmietanę. Wszystko razem miksujemy na gładką masę i wylewamy na masę orzechową. Całość wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 175 stopni i pieczemy przez godzinę. Upieczony sernik

Kuchenne Wariacje
SERNIK ZEBRA 540

Już od jakiegoś czasu chodził mi po głowie sernik zebra. Kiedyś piekłam zebrę czekoladową , był pyszny, ale czekolady niekoniecznie są moim ulubionym dodatkiem. Jak tylko nadarzyła się okazja, zmodyfikowałam poprzednią wersję tak, by obyło się bez dodatku czekolad. Wyszedł pyszny, kremowy, bardzo delikatny i co najważniejsze na rodzinnej imprezie zrobił furorę, zarówno wizualnie jak i smakowo. Polecam bardzo gorąco(...)serom). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 100*C i pieczemy 80 minut na termoobiegu, następnie temperaturę podnosimy do 120*C i pieczemy jeszcze ok.55 minut, również termoobieg  (środek powinien być dopieczony, można go delikatnie dotknąć, nie sprawdzamy jednak patyczkiem). Niska temperatura i długi czas pieczenia sprawiają, że sernik nie wyrasta gwałtownie, choć w drugiej fazie pieczenia wzrost jest

Smaczne Zdrowe
Jagielnik owocowy bez pieczenia +FILM 113

Owocowe, zdrowe i pyszne ciasto z kaszy jaglanej na ciasteczkowym spodzie. Przygotowanie: 40 minut Koszt: tanie Wielką zaletą tego deseru jest to, że wiele osób nawet nie jest świadomych o istnieniu kaszy jaglanej! Większość moich degustatorów jest przekonana, że zajadają sernik owocowy. Po uświadomieniu im, że głównym składnikiem nie jest ser, byli bardzo pozytywnie zaskoczeni. Także jeśli chcecie przemycić(...)blendujemy i mieszamy ze zmiksowanymi owocami i ponownie blendujemy na gładką masę. Śmietankę ubijamy ze słodzikiem i łączmy z ostudzoną galaretką. Obie masy łączymy dokładnie i odstawiamy na 5 minut. Po tym czasie krótko przemieszać i wylewamy na utwardzony spód. Ozdabiamy wedle uznania. Wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Zapraszam również na mój kanał YouTube gdzie zamieszczony jest film

zdrowo i aktywnie
Jagielnik owocowy bez pieczenia +FILM 141

Owocowe, zdrowe i pyszne ciasto z kaszy jaglanej na ciasteczkowym spodzie. Przygotowanie: 40 minut Koszt: tanie Wielką zaletą tego deseru jest to, że wiele osób nawet nie jest świadomych o istnieniu kaszy jaglanej! Większość moich degustatorów jest przekonana, że zajadają sernik owocowy. Po uświadomieniu im, że głównym składnikiem nie jest ser, byli bardzo pozytywnie zaskoczeni. Także jeśli chcecie przemycić(...)blendujemy i mieszamy ze zmiksowanymi owocami i ponownie blendujemy na gładką masę. Śmietankę ubijamy ze słodzikiem i łączmy z ostudzoną galaretką. Obie masy łączymy dokładnie i odstawiamy na 5 minut. Po tym czasie krótko przemieszać i wylewamy na utwardzony spód. Ozdabiamy wedle uznania. Wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Zapraszam również na mój kanał YouTube gdzie zamieszczony jest film

Zdrowie i pysznie na talerzu
Sernik ze skrórką pomarańczową 194

skórką pomarańczową. Pyszny i rozpływający się w ustach. Bez wątpienia głównie dla fanów sera i serników, bo j es t zupełnie b ez ciasta, jedynie z polewą. Bardzo słodki, ale nie mdły . Nie mogłam się pows trzymać i wyjęłam go z formy kilkanaście minut po upieczeniu, przez co na zdjęciach wygląda na rozpadający się. Formę zachowuj e po nocy spędzonej(...)jajka nadal miksując. Dodajemy twaróg, mąkę, aromat i skórkę pomarańczową. Miksujemy do dokładnego połączenia składników.  2. Masę przelewamy do keksówki wysmarowanej tłuszczem. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, wkładamy sernik i zmniejszamy temperaturę do 150 stopni. Pieczemy przez około 1,5 godziny. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika, po czym wstawiamy na noc do lodówki nie wyciągając ciasta z keksówki

Szefowa kuchni
Sernik biało-czekoladowy z truskawkami i bitą śmietaną 254

Sernik na kakaowych biszkoptach z 2 warstwami masy serowej. Jedna to masa serowa z czekoladą, drugą warstwę tworzy biała masa serowa. Wszystko przykryte warstwą konfitury, bitą śmietaną i świeżymi truskawkami. Składniki na tortownicę o średnicy 21cm: z przepisu ze strony Kwestia Smaku Spód: 200 g ciasteczek kakaowych z dziurką 1 łyżka kakao 50 g masła 50 g gorzkiej czekolady(...)powierzchnię. Ciasto włożyć do piekarnika, od razu zmniejszyć temperaturę do 120 stopni. Piec przez 45 minut. Ostudzić, włożyć do lodówki na 1 h, aż masa zgęstnieje. Wierzch: około 200 g truskawek 200 ml śmietanki 30% (schłodzonej) 200 g konfitury truskawkowej Śmietanę 30% ubić. Schłodzony sernik posmarować warstwą konfitury (zostawić 2 łyżki). Na to nałożyć bitą śmietanę. Na bitą śmietanę

Moja Galeria Smaku