sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:201/501)

Sernik dyniowy z polewą kajmakową 174

tego jeszcze wielka ochotę na pyszny serniczek, to bardzo proszę :) Sernik dyniowy zaspokoi Wasze oczekiwania smakowe. To jest to, co mi i Wam trzeba w zimną i mokra niedzielę ;) Wymiary blaszki: tortownica średnica 28 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia: 50-60 minut Składniki : Spod: 180 g herbatników czekoladowych 100 g masła 20 g mielonych orzechów Masa serowa

Różne smaki w kuchni
Sernik dyniowy z polewa kajmakowa 223

tego jeszcze wielka ochotę na pyszny serniczek, to bardzo proszę :) Sernik dyniowy zaspokoi Wasze oczekiwania smakowe. To jest to, co mi i Wam trzeba w zimną i mokra niedzielę ;) Wymiary blaszki: tortownica srednica 28 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia: 50-60 minut Składniki : Spod: 180 g herbatników czekoladowych 100 g masła 20 g mielonych orzechów Masa serowa

Słodkości i nie tylko
Sernik malinowy z jeżynami inaczej 173

Sernik bardzo,bardzo malinowy.Delikatnie mazisty,aksamitnie gladki,idealny.Zrobilam go z polskiego twarogu sernikowego z Piatnicy.Pyszny!Do tego kolorek bardzo trendy.Sernik nie opada nie peka jest

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Jogurtowy Sernik 183

przyprawy do sernika lub cynamonuaromat waniliowypłatki owsianeSposób przygotowania:Białko ubijamy na sztywną pianę. W oddzielnej misce dodajemy żółtko, mąkę, jogurt, aromat i przyprawę do sernika lub cynamon. Wszystko dokładnie miksujemy. Do białek dodajemy pozostałą masę i delikatnie mieszamy łyżką. Do natłuszczonej blaszki lub naczynia żaroodpornego na dno posypujemy płatkami owsianymi i przelewamy masę. Pieczemy przez ok. 35 minut w temp

Truskawkowa Fiesta
Brownie z dynią. I sernikiem 155

przypadkiem, i od razu zakochałam się w niezwykle apetycznych zdjęciach. Nie czekałam długo z jego przygotowaniem - w końcu sezon i na dynie, i na czekoladę w pełni. Dyniowo-korzenny sernik zamknięty między warstwami mięciutkiego, kleistego ciasta, a całość przykryta grubą warstwą rozpływającej się na języku polewy czekoladowej. Czy muszę pisać coś więcej...? Ślinka cieknie na samo wyobrażenie. Nie czekajcie(...)czekoladowe. Piec w 175 st. C. przez 20-25 minut, aż wierzch będzie ścięty. Ostudzić. Czekoladę na polewę posiekać. Kremówkę zagotować, dodać czekoladę, wymieszać aż do jej rozpuszczenia. Lekko ciepłą polewę wyłożyć na ciasto, wyrównać. Zostawić do zastygnięcia. Przechowywać w lodówce. Smacznego! A jeśli macie ochotę na zupełnie inny sernik lub może typowo duński kisiel, koniecznie zajrzyjcie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik z jabłkami i rabarbarową galaretką 160

najszybciej zrobić galaretkę domowym sposobem? Wystarczy użyć soku owocowego i żelatyny. Smak sernika podkręciłam sokiem jabłkowym Hortex,a galaretkę zrobiłam na bazie napoju Hortex o smaku jabłka i rabarbaru. SERNIK z JABŁKAMI i GALARETKĄ RABARBAROWO - JABŁKOWĄ Składniki: (tortownica 24 cm) spód: 150 g herbatników 70 g masła masa serowa: 750 g sera 2/3 szkl soku jabłkowego Hortex 3 jajka(...)stopniach w kąpieli wodnej przez 60 minut. Studzimy. jabłka duszone:  Jabłka kroimy w małą kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny przekładamy do garnka i dodajemy cukier. Podgrzewamy do momentu, aż jabłka zmiękną. Studzimy wierzch: Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie. Sok podgrzewamy i mieszamy w nim rozpuszczoną żelatynę.  Przestudzony wylewamy na zimny sernik, odstawiamy do lodówki

Bon appetit mon amie
Miodowy sernik z masłem orzechowym, czyli wyjątkowe ciasto na wyjątkową okazję 206

kompozycję. Zagorzałym wielbicielom słodkości polecam dodać większą ilość miodu, aczkolwiek myślę, że zaproponowana przeze mnie ilość jest optymalna. Jeśli nie chcecie przedobrzyć to fajną alternatywą jest po prostu podawanie sernika polanego miodem. Proporcje składników do tortownicy o średnicy 22cm Spód: 100g herbatników pełnoziarnistych 100g domowego masła orzechowego (lub gotowe masło 100%) Herbatniki połamać na mniejsze kawałki, rozdrobnić w blenderze. Dodać(...)stopni i piec przez 30 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 110 stopni i piec jeszcze godzinę*. Piec bez termoobiegu. Po upieczeniu ciasto wyjąć z piekarnika i odstawić do całkowitego ostygnięcia *W trakcie pieczenia warto skontrolować ciasto, bo może być gotowe nieco wcześniej, zależnie od piekarnika; wystarczy lekko poruszyć tortownicą- jeśli sernik nie jest upieczony, środek ciasta po poruszeniu będzie

peanutbuttermonster
Sernik na zimno kakaowo cytrynowy babci Basi 121

cukru, 4 jajka,( na minutę zalać wrzątkiem i szybko ostudzić !, żeby wyparzyć skorupki ) 2 kostki masła roślinnego ( lub 1 pojemnik okrągły 500 g) , 4 łyżeczki żelatyny (namoczyć w 3/4 szklanki wody na 15 min ) i podgrzewając rozpuścić- nie zagotować ! 3-4 łyżki kakao, sok z 1 cytryny, bakalie : rodzynki ( sparzyć na kilka minut ), skórka pomarańczowa itp. wg własnego uznania(...)drugiej sok z całej cytryny. Na ciastka wyłożyć najpierw masę kakaową , a na wierzch masę cytrynową. Wierzch sernika dekorujemy owocami ( w moim przypadku były pomarańcza, ale mogą być inne owoce, wg uznania ) Wkładamy do lodówki na ok. 2-3 godziny , żeby sernik zgęstniał i zalewamy tężejąca galaretką . Smacznego

Pysznosci Babci Basi
Sernik z sosem miętowym 151

moja propozycja na sernik, tym razem z dodatkiem sosu miętowego.  Mega rozkosz dla podniebienia i nawet mój mąż, który nie przepada za smakiem mięty, zajadał się tym sernikiem, aż miło było popatrzeć. Dzieciaki zaś były zachwycone. Polecam !!! Składniki: 600 gram półtłustego twarogu (3 kostki, każda po 200 gram) 6 jaj 3/4 szklanki cukru 1 łyżka mąki pszennej(...)piekarniku na następne 30 minut, wyjmuję i studzę.  Miętę zaparzam w 1/2 szklanki wrzątku, odcedzam na sicie, wywar miętowy doprawiam cukrem i sokiem z cytryny. Masło rozpuszczam na patelni, dodaję mąkę i lekko zasmażam. Rozprowadzam wywarem , dolewam około 1-1 1/2 szklanki wrzątku, wsypuję galaretkę i podgrzewam ,aż żelatyna się rozpuści.   Sernik kroję na 12 części

Ciasteczkowy Potwór
Sernik biały – kuchnia podkarpacka 233

wyszedł idealny. Przepis na ten podkarpacki przysmak pochodzi od pani Jadwigi Gałęzy z Wólki Podleśnej (gmina Trzebownisko), a znaleźć go można w publikacji LGD Eurogalicja pt. „Eurogalicja od kuchni”. Sernik biały - kuchnia podkarpacka Składniki na brytfankę 25x35 cm: ciasto: 400 g mąki pszennej 250 g masła lub margaryny 150 g cukru pudru 5 żółtek cukier waniliowy 2 płaskie łyżeczki(...)piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez około 1h i 10 minut (grzałka góra-dół) lub 1,5 h (grzałka dolna). Po wystudzeniu polewamy lukrem z cukru pudru i soku z cytryny. W tym celu cukier puder ucieramy z wrzątkiem i sokiem z cytryny łyżką lub drewnianą kulą.   Sernik biały - kuchnia podkarpacka Zapraszam również na inne dania i przysmaki

Trzeci talerz
Pyszny sernik na zimno z galaretką i truskawkami 131

muffinkach, deserach, ze śmietaną i z jogurtem, w koktajlu i na śniadanie w naleśnikach :). A kiedy jest najlepsza cena, kupuję większą ilość, myję, usuwam szypułki i mrożę. Zapraszam na sernik, z truskawkami w roli głównej. Składniki: opakowanie biszkoptów 1 kg sera z wiaderka 200 ml śmietanki 36% 1/2 szkl przesianego cukru pudru 1/2 opakowania cukru waniliowego 2 łyżki żelatyny(...)dodać mleko. Odstawić na 5 minut. Po tym czasie dodać 3 łyżki masy serowej i wymieszać, następnie całość przelać do miski z serem i połączyć ze sobą. Kiedy masa będzie gotowa dodać do niej 600 g truskawek. Na blaszkę wyłożyć biszkopty, na nie wylać łyżką masę serową. Schłodzić w lodówce ok godziny. Kiedy sernik stężeje, ułożyć truskawki i zalać

Trufelkowo
Rysiowy sernik wegański z owocami 107

mojprzepisna.pl | Rysiowy sernik wegański z owocami Zapraszam na niecodzienny sernik, bo bez sera, jajek, cukru czy glutenu :). Za to z kaszą jaglaną, kakao, bananami i daktylami. Sernik stworzony z myślą o moim synku, który bardzo lubi kaszę jaglaną, zresztą prawie codziennie ją je, nie je natomiast mleka i jego przetworów. Sernik jest przepyszny, kremowy, mocno kakaowy(...)oprócz porzeczek i śliwek. Zmielić na gładką masę kilka minut. Masa ma być jedwabista, bez grudek czy drobinek. Można też zmielić blenderem ręcznym. Masa ma mieć konsystencję gęstego budyniu, ale łyżka ma nie stać ;). Masę jaglaną przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wyłożyć porzeczki, lekko wbić je w sernik, na to wyłożyć połówki śliwek, rozcięciem ku górze. Piec

moj przepis na
Rysiowy sernik wegański z owocami 177

wyobraźcie sobie – niebo na podniebieniu! Troszkę bazowałam na tym przepisie , ale nie do końca. Na wierzch położyłam porzeczki i śliwki, bo myślę że świetnie się komponują z czekoladowym sernikiem, nie jest to jednak konieczne. Bardzo, bardzo polecam również dla osób, które nie są na żadnej diecie, a zależy im na zdrowym odżywianiu. Przepyszny, zdrowy, mało kaloryczny – Genialny! Składniki(...)oprócz porzeczek i śliwek. Zmielić na gładką masę kilka minut. Masa ma być jedwabista, bez grudek czy drobinek. Można też zmielić blenderem ręcznym. Masa ma mieć konsystencję gęstego budyniu, ale łyżka ma nie stać ;). Masę jaglaną przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wyłożyć porzeczki, lekko wbić je w sernik, na to wyłożyć połówki śliwek, rozcięciem ku górze. Piec

moj przepis na
New York Cheesecake 117

York Cheesecake to sernik o kremowej konsystencji, bardzo wilgotny i delikatny. Cytrynowa nuta tego deseru orzeźwia podniebienie a kruche ciasteczka wykorzystane jako podstawa to miłe zaskoczenie. Jako dekorację (chociaż nie jest to konieczne) użyłam cienko pokrojonego melona. Składniki na spód: 150g ciasteczek typu digestive 90g masła łyżeczka cukru trzcinowego Masło rozpuścić w rondelku, dodać cukier i wymieszać. Ciasteczka zmielić(...)oraz lekka. Piec przez 10 minut w temperaturze 200 º C a następnie 40 minut w temperaturze 120 º C. Odstawić do ostygnięcia a następnie wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny (najlepiej na całą noc). Całość można ozdobić dowolnymi owocami. Ja pokroiłam cienko melona. Delikatny i słodki dobrze komponował się z Nowojorskim sernikiem

wysmienity
Sernik w 20 minut 26807

przez około 10-15 minut, aż masa zgęstnieje. Formę do ciasta wykładamy folią spożywczą oraz warstwą herbatników.  Na ciastka wylewamy połowę masy serowej, wyrównujemy. Układamy następną warstwę herbatników i drugą połowę masy. Na wierzch ponownie warstwa ciastek. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy śmietankę. Mieszamy do uzyskanie gładkiej, lśniącej konsystencji. Wylewamy polewę na sernik. Wstawiamy ciasto do lodówki

Gotowanie moimi oczami
sernik "witaminka" z bezą 170

śmietanę; 300 ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru 1 opakowanie śmietan-fixu na bezę: 4 białka 1 szklanka cukru łyżka soku z cytryny łyżka mąki ziemniaczanej Najpierw przygotować sernik. Jajka podzielić na białka i żółtka. Białka ubić na pianę. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać ser, olej, budynie. Na końcu delikatnie wmieszać pianę. Foremkę do pieczenia wyścielić wysoko pergaminem(...)piec przez 5 minut. Następnie zmniejszyć grzanie do 100*C i suszyć półtorej godziny.  W szklance soku rozrobić budynie, mąki, żółtka i cukier. Resztę soku zagotować, wlać rozrobione budynie i ugotować. Kiedy zgęstnieje dodać masło i na wolnym ogniu mieszać aż budyń całkowicie je wchłonie. Gorącą masę od razu wyłożyć na sernik i odstawić aż całkowicie wystygnie

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik z kaszą manną na biszkopcie. 724

przekonajcie się sami. Składniki Biszkopt: : 2 jajka (jeśli małe to 3) 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki maki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( miałam w wiaderku) 6 jajek 1 szklanka cukru 1 budyń śmietankowy 2 pełne łyżki kaszy manny 1 kostka masła (200 g.) Wykonanie: Przygotować biszkopt. Jajka ubić z cukrem, na puszystą(...)pieczenia. Zmiksować na najniższych obrotach, tylko do połączenia składników. Ciasto wylać na blaszkę, wysmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą. Piec w piekarniku, nagrzanym do 170 stopni, około 20 minut. Upieczony biszkopt, zostawiamy do wystudzenia. W tym czasie, przygotować masę serową. Masło utrzeć z cukrem. Dodawać, stopniowo żółtka. Cały czas ucierać. Wsypać budyń i kaszę manną, a następnie porcjami dodawać

Agusiowe smakołyki
Sernik gotowany z polewą czekoladową 106

wersję sernika gotowanego. Składniki na ciasto 1/2 szklanki cukru pudru 2 jajka 1 łyżka amoniaku 1/2 szklanki śmietany 125 g margaryny 3 szklanki mąki Krok po Kroku 1 Do mąki dodajemy margarynę, i siekamy nożem. Dodajemy resztę składników: cukier puder, jajka oraz amoniak wymieszany ze śmietaną. 2 Wyrabiamy jednolite ciasto. Pozostawiamy do schłodzenia w lodówce na ok. 20 minut(...)Margarynę rozpuszczamy razem z cukrem. 2 Do garnka dodajemy ser, 2 jajka oraz budyń i energicznie mieszając doprowadzamy całość do wrzenia i gotujemy na małym ogniu przez 3 minuty. 3 Upieczone wcześniej placki ciasta przekładamy gorącą masą. 4 Ciasto pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia (najlepiej zostawić na całą noc). Składniki na polewę 1/2 szklanki mleka 50 g masła 2 płaskie łyźki

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy

Proponowane wyszukiwania