około 30 minut. Masa serowa Galaretki rozpuścić w szklance gorącej wody i odstawić do schłodzenia. Do sera dodać tężejące galaretki i dokładnie zmiksować. Na kokosowy biszkopt wylać połowę masy serowej, na niej układać ptasie mleczko pozostawiająca małe odstępy między nimi zlać pozostałą masą serową. Na wierzchu położyć biszkopt kakaowy, i polać polewą . Wstawić do lodówki aby sernik stężał. rrarossa@gmail.com
RAROSSAzrobiłam polewę czekoladową. Jeśli chcecie upiec duży sernik na spodzie kruchym skorzystajcie z przepisu Marzyni. Mój sernik nie wygląda jakoś super ale jest faktycznie przepyszny. Sernik przepyszny 450 g twarożku "Mój ulubiony" (lub inny zmielony) 450 g kwaśnej gęstej śmietany 18% 1łyżka masła stopionego i ostudzonego 2 duże jaja 1/3 szklanki brązowego cukru ziarenka(...)st.C 45 minut (grzanie góra i dół) ze względu na ilość masy i kształt formy. Z podwójnej ilości w okrągłej formie na pewno trzeba piec z godzinkę jak pisze Marzynia na swoim blogu. Po upieczeniu trzymałam jeszcze ciasto w piecu pół godzinki przy uchylonych drzwiczkach. Po dobrych kilku godzinach w chłodzie (a raczej całej nocy) wyłożyłam sernik
Gotuj Sam!miksować ( około 1 minutę ). Dodać mus truskawkowy i zmiksować do połączenia. Powoli wlewać wystudzone galaretki cały czas miksując. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić na sztywno, dodać ją do masy truskawkowej i delikatnie wymieszać szpatułką. Masę wstawić do lodówki do lekkiego zgęstnienia, a gdy zacznie tężeć wmieszać pokrojone truskawki. Masę wylać na biszkopty w blaszce, wyrównać. Sernik wstawić do lodówki
Opowieści z piekarnikaSernik najlepszy z najlepszych .W oryginale był ser mielony ,ale ja posiadam tylko kremowe typu President .Nie ma to większego znaczenia, ważne ,żeby ser był wypróbowany ,nie wodnistej konsystencji a wyjdzie na pewno.Wierzch ciasta pokrywa bita śmietana ,karmel i sól morska w płatkach. Prawdziwe sernikowe niebo !.Tylko nie przesadźcie z solą. Składniki: okrągła foremka o średnicy(...)stopniach przez około 50 minut .Studzimy. Sos karmelowy: W małym garnku umieścić śmietankę ,masło i cukier.Mieszając podgrzewać do momentu ,aż cukier się rozpuści .Zagotować ,mieszać aż sos zgęstnieje ,trwa to dosłownie chwilkę.Odstawić do ostygnięcia,sos jeszcze zgęstnieje . Bita śmietana: Zimną śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywną masę. Sernik upieczony ,he,he i schłodzony wyjąć z lodówki
Ladylaura.Znakomity przepis na klasyczny sernik wiedeński, czyli bez jakiegokolwiek spodu. Puszysty, bardzo delikatny, wilgotny o wyraźnym smaku pieczonego sera. Zdecydowanie jest to ulubiony sernik mojej rodziny i znajomych, którzy niejednokrotnie mieli okazję go próbować Ja wybieram wersję klasyczną z nutką wanilii, ale można do niego dodać także otartą skórkę z cytryny lub pomarańczy albo rodzynki, co oczywiście wpływa(...)wysmarować masłem a następnie wylać masę serową. Piec przez 50-60 minut w temperaturze 170 (góra-dół). Jeśli wierzch jest zbyt przypieczony przełączyć grzałki tylko na dół (można połączyć z termoobiegiem). Po upływie godziny sprawdzać patyczkiem czy ciasto jest gotowe. Ewentualnie piec przez kolejne 10-15 minut. Po upieczeniu ciasto zostawić na chwilę w lekko uchylonym piekarniku do wystygnięcia. Wystudzone
Ola la LCHFemocjom i staram się dostrzec plusy w całej tej sytuacji. Całe szczęście można jeszcze wyczarować namiastkę letnich dni w kuchni, a to już całkiem pocieszająca propozycja spędzania czasu. Sernik z mango to subtelna, orzeźwiająca rozkosz napawająca optymizmem w tym trudnym czasie. Kruchy ciasteczkowo-maślany spód, delikatny, rozpływający się w ustach puszek o smaku mango opatulony kokosową chmurką(...)przez ok 40-50 minut. W międzyczasie przygotuj polewę i dodatki. składniki na polewę: mango (pozostała część) - 225 g czekolada biała - 100 g (tabliczka) mleko 3,2 % - 1/2 szklanki Czekoladę połam na kawałki i rozpuść w kąpieli wodnej z dodatkiem mleka, dokładnie wymieszaj przy użyciu rózgi kuchennej. Wylej na upieczony i wystudzony sernik. Włóż do lodówki
Kuchnia Elliealuminiową do pieczenia. Ułożyć na blasze piec 20 – 30 minut . Batat po upieczeniu ostrożnie odwinąć, obrać skórkę i pociąć w kostkę .Awokado umyte,osuszone obrać i pokroić w kostkę. Olej, miód i ocet wymieszać do uzyskania jednorodnej masy. Dodać chia ,dobrze wymieszać.:)) ps. ja piekłam swojego razem z sernikami ,zapachy nie przeszły
mojej kuchnialuminiową do pieczenia. Ułożyć na blasze piec 20 – 30 minut . Batat po upieczeniu ostrożnie odwinąć, obrać skórkę i pociąć w kostkę .Awokado umyte,osuszone obrać i pokroić w kostkę. Olej, miód i ocet wymieszać do uzyskania jednorodnej masy. Dodać chia ,dobrze wymieszać.:)) ps. ja piekłam swojego razem z sernikami ,zapachy nie przeszły
w mojej kuchniczasu, ale nie jest trudne. Pięknie prezentuje się na sernikach, ciastach oblanych lukrem królewskim, czy białą czekoladą. Składniki: 1 szklanka żurawiny (umytej i przebranej) 1 szklanka wody 1 szklanka cukru 1/2 szklanki cukru do obtaczania Przygotowanie: Wodę i cukier zagotować w rondelku, gotować na wolnym ogniu ok. 2 minuty, po czym wystudzić. Żurawinę przełożyć do syropu, który powstał
Kulinarne InspiracjeZamiast wyrzucać suche końcówki ciast lepiej poświęcić 15 minut i wyczarować coś pysznego! W mojej wersji dodałam alkoholu, jeżeli chcecie zrobić takie ziemniaczki dla dzieci, zamiast adwokatu dodajcie więcej czekolady Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 600 g (16 – 20 porcji) Składniki: 500 g różnego rodzaju ciasta (sernik, przekładaniec, babka) 40 g masła 1 łyżka kakao
KuchniaWeDwoje.plzrobić z dowolnych owoców. Do ciast, naleśników, kanapek, gofrów, serników… Słoiczek w lodówce obowiązkowy. Składniki 400 g wydrylylowanych wiśni niecałe pół szklanki cukru 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 3 łyżki wody 1,5 łyżeczki żelatyny Przygotowanie Wiśnie wsypcie do rondla, zasypcie cukrem. Poczekajcie kilka minut, aż wiśnie puszczą sok. Zagotujcie na małej mocy palnika
OliveandThymeciasto, którego wersji jest niemalże tyle co sernika. W tej wersji wystarczy je upiec 2-3 dni przed jedzeniem. U mnie prosto, tradycyjnie. Trzy kruche spody i budyniowo-maślany krem. A na wierzchu polewa kakaowa o karmelowym posmaku. Mniam. Poziom trudności: łatwe Czas przygotowania: 60 minut Ilość porcji
Bazując na smakuzatopi się trochę w masie serowej. Włożyłam sernik do nagrzanego piekarnika. Piekłam godzinę w temperaturze 180 stopni. Trzeba pilnować,żeby góra za bardzo się nie przypaliła. Można przykryć go papierem do pieczenia albo folią aluminiową. Po upieczeniu,otworzyłam drzwiczki piekarnika i zostawiłam ciasto jeszcze przez 10 minut. Smacznego
potrawyregionalneSpód: 6 łyżek otrąb (u mnie żytnie) 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki fruktozy(opcjonalnie) 2 łyżki karobu/kakao 4 łyżki jogurtu naturalnego Wszystko
Powiedz dietom niepizzy (jeden duży- blaszka taka jak na ciasto sernik, drugi mały- mała okrągła blaszka tortownica) 25 g świeżych drożdży 1,5 szklanki ciepłej wody 3 szklanki mąki pszennej 1 łyżka oliwy z oliwek 1,5 łyżeczki soli Drożdże rozpuścić w przegotowanej ciepłej wodzie i odstawić na 5 minut. Mąkę przesiać przez sitko, zrobić w niej zagłębienie, do którego wlewamy
ClauditteMissCooking