Bardzo łatwy w przygotowaniu i niezwykle, wręcz diabelnie kuszący domowy sernik japoński na zimno. Na delikatnym cieście, z pyszną pianką i orzeźwiającym wiśniowym wykończeniem. Sernik jest nieziemsko puszysty, kremowy, konsystencją przypomina wręcz suflet. A przepis jest jak prosty, że z pewnością każdy poradzi sobie z wykonaniem. Sernik będzie bez wątpienia doskonałym deserem do kawy i herbaty. Także(...)Sprawdzi się na wszystkich imprezach i na każdym przyjęciu. Ten sernik znika z patery raz dwa, dlatego radzimy przygotować go w większej formie A Wam który sernik smakuje bardziej? Pieczony czy na zimno? Podzielcie się swoimi opiniami w komentarzach pod postem lub na naszym Facebook. Zapraszamy! DOMOWY SERNIK JAPOŃSKI NA ZIMNO Składniki: ( na blachę
Kuchnia Na Wypasiepiec w nagrzanym piekarniku do 180 C, przez 15 minut. Wyjąć podpieczone ciasto z piekarnika, zdjąć fasolkę i papier. Przestudzić. Brzoskwinie odcedzić i rozłożyć na kruchym spodzie. Wykonanie ciasta kruchego w thermomix do naczynia miksującego dodać pokrojone w kawałki masło i pozostałe składniki, interwał, czas 1 do 1,5 minuty reszta jak wyżej Wykonanie masy serowej – twaróg zmielić trzykrotnie(...)już łyżką bardzo delikatnie. Wykonanie masy serowej w thermomix założyć motylek, wlać białka, dodać szczyptę soli, ubijać 3 minuty, obroty 3,5 wyjąć białka, zdjąć motylek do naczynia miksującego dodać twaróg, serek waniliowy, żółtka, cukier, olejek waniliowy, proszek budyniowy, ucierać 2 minuty, obroty 6 dodać pianę z białek i wymieszać kopystką delikatnie Wykonanie masy serowej w malakserze – wszystkie składniki
Kuchnia Pokoleńzdecydowanie jeden z moich ulubionych deserów. Najbardziej lubię kiedy masa jest aksamitna, nie za sucha, absolutnie nie lubię serników pieczonych z dodatkiem ubitej piany z białek, są dziwnie napowietrzone. Serniki w ogóle cieszą się dużym powodzeniem, zawsze jako pierwsze znikają ze stołu, ja nie wyobrażam sobie bez niego wielkanocnego podwieczorku, ale serwują sobie tą przyjemność w wersji mini również(...)wstawiamy do piekarnika na 15-20 minut w temperaturze 180 stopni, masa nie powinna być płynna 9. Serniczki muszą spędzić w lodówce ok 12 godzin, dopiero wtedy nabierają właściwej konsystencji, przed podaniem wyjąć z lodówki żeby ogrzały się do temp pokojowej i posypujemy borówkami lub innymi ulubionymi owocami *wszystkie składniki sernika powinny mieć temperaturę pokojową, najlepiej wyjąc je z lodówki
Słodki KompromisTaki sernik gości na moim wielkanocnym stole w tym roku Składniki Ciasto -1 szklanka mąki - 1/2 szklanki cukru pudru - 1/2 szklanka mleka w proszku - 1 żółtko - 125 g masła - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa - 1 kg sera - 2 jajka - 10 białek - 2 budynie śmietankowe - 1/2 szklanki mleka w proszku - 200 g masła - 300 g cukru - 2 łyżeczki(...)minut później zmniejszyć na 150 stopni piec 1 godzinę studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika 3. Polewa - rozpuścić czekoladę i masło w kąpieli wodnej dodać kilka łyżek przegotowanej wody 4. Posypka - miękkie masło utrzeć z cukrem dodać mleko w proszku wyrobić rękami masę dać schłodzić do lodówki lepiej zrobić dzień wcześniej 5. - Na wystudzony sernik zetrzeć
W królestwie smaków Beatykońcu nadeszły cieplejsze dni a z nimi oczywiście sezon na truskawki. Dziś więc zpraszam na pierwsze ciasto z ich udziałem. Padło na banalnie prosty i błyskawiczny w przygotowaniu sernik na zimno z truskawkami i galaretką. To idealne ciasto na letnie dni, jest lekkie, orzeźwiające i nie zawiera dużo kalorii. Chyba nie ma innego tak prostego i pysznego ciasta(...)opłukać i dokładnie osuszyć, oderwać szypułki i pokroić na połowki. Obie galaretki rozpuścić w 500 ml zagotowanej wody. Żelatynę zalać 1/4 szklanki zimnej wody, odstawić do napęcznienia na 10 minut. Po tym czasie podgrzać i wymieszać, do jej rozpuszczenia (można to również zrobić w mikrofali). Na dno tortownicy położyć papier do pieczenia, na spodzie poukładać biszkopty. Twaróg zlendować z jogurtami
Healthy food explorerChyba najprostszy i najpyszniejszy sernik na zimno jaki udało mi się stworzyć to właśnie ten, o którym Wam zaraz napiszę. Pyszny spód z kruchych ciasteczek oblanych czekoladą, serowa warstwa, która smakuje jak lody śmietankowe (mniam!) i wiśniowa galaretka (chyba najlepsza z najlepszych) z owocami, u mnie były to truskawki i jagody kamczackie, ale bez problemu możecie użyć malin, porzeczek(...)uciec ;) Ciasto wkładamy do lodówki na kilka minut. Następnie na masę serową wkładamy owoce. Jeżeli są to truskawki to należy je zatopić w serze, bądź przekroić na pół, ponieważ są dość duże, a galaretka nie będzie w stanie ich zakryć. Ja dawałam całe. ponieważ chciałam, żeby zmieściło się ich jak najwięcej :) Sernik zalewamy tężejącą galaretką i odstawiamy do całkowitego
MamaOskarkaustach. Orzeźwiający w smaku dzięki polewie lemon curd. Idealna propozycja dla wielbicieli lekkich i delikatnych serników. Pięknie prezentuje się na elegancko zastawionym stole, choć wcale nie jest trudny do wykonania. Może też stanowić świetną bazę do własnych eksperymentów i modyfikacji. Szybki przepis na Tradycyjny sernik wiedeński Składniki 220 g herbatników typu petitki 100 g masła 500 g tłustego(...)minut. Chłodzimy. Z pozostałej cytryny również ścieramy skórkę i wyciskamy sok. Przekładamy do małego garnka, roztrzepujemy razem z cukrem pudrem, jednym jajkiem, dwoma żółtkami i mąką ziemniaczaną. Podgrzewamy na bardzo małym ogniu, ciągle mieszając. Po zagotowaniu dodajemy pozostałe 25 g masła, mieszamy i gotujemy do uzyskania konsystencji budyniu. Przelewamy do słoiczka i chłodny wstawiamy do lodówki wraz z naszym sernikiem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pół szklanki zimnej wody* 3 żółtkaPrzygotowanie :Tortownicę wyłożyć folią spożywczą. Ciastka pokruszyć, dodać roztopione masło i dobrze przycisnąć ciastka do brzegów tortownicy. Odstawić do lodówki na 20 minut. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Żółtka razem z cukrami ubić nad kąpielą wodną, dodać pół śmietanki oraz żelatynę, ubijać aż do rozpuszczenia żelatyny, odstawić do wystygnięcia(...)sztywno. Dodać serki, wymieszać razem z ubitą kremówką. Całość przelać do tortownicy, odstawić na 2-3 godziny do lodówki by masa zastygła. Dowolnie dekorować. Moja Sprawdzona Rada :Sernik można zamrozić, wtedy mamy pyszny deser lodowy
Magiczne Życie Martyminut ( zawsze podpiekam spód, bo mój piekarnik słabo piecze od dołu). W tym czasie przygotować masę śmietanową: białka ubić z cukrem, następnie wlać śmietany i wsypać budynie. Jagody zblenderować na mus i wlać do masy. Całość krótko ale dokładnie zmiksować. Wylać na podpieczony spód. Na wierzch zetrzeć odłożone ciasto. Piec w 180*C około godziny. Wystudzony sernik posypać cukrem
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniasłonko trochę grzało i od czasu do czasu deszczyk popadał to można będzie zrobić wypad na grzyby. Dzisiaj przepis na mój ulubiony sernik z rosą i truskawkami. Uwielbiam serniki.. pod każdą postacią. Składniki na spód: 1 i ¾ szklanki mąki 100 g margaryny czubata łyżeczka cukru pudru 1 jajko 2 - 3 łyżki kwaśnej śmietany(...)truskawek świeżych lub mrożonych Sposób wykonania: Wszystkie składniki na ciasto połączyć i wyrobić. Wylepić dużą blachę do pieczenia. Podpiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 10 – 15 minut. Utrzeć 2 jajka, i żółtka z cukrem Następnie do utartej masy dodawać stopniowo po 1 łyżce sera nie przerywając ubijania.. Połączyć z mlekiem, olejem, budyniami oraz zapachem
Na słodko lub wytrawniestefanką. Ponieważ miałam za mało sera aby zrobić sam sernik gotowany, to postanowiłam dodać do niego jeszcze warstwę grysikową jak do mannowca. Ciasto zrobiłam tradycyjnie na herbatnikach, ale pełnoziarnistych. Ciasto na wierzchu oblałam czekolada. Według mnie wyszło bardzo smaczne ciasto, którego przygotowanie zajęło mi dosłownie kilkanaście minut i to z dwójką małych dzieci do upilnowania. Polecam. Oto przepis: (adsbygoogle
Waniliowe ImprowizacjePonieważ użyłam sera prawdziwego - wiejskiego. Dodatkowo powiem Wam, że ten sernik 'nigdy nie opada'. Ciasto: 130g masła 2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 żółtko 1 łyżka śmietany Wszystko razem wymieszać. Wyłożyć na blachę. Piec w nagrzanym piekarniku (180 stopni) ok. 10 minut. Następnie wyjąć i podziękować widelcem. Ser: 1,40 kg twarogu
My World by Dagmara Rekświetny , aromatyczny dodatek do świątecznych wypieków. Idealna do keksa, makowca, sernika .....i wielu innych fantazji kulinarnych. Pięknie się prezentuje jako dodatek i dekoracja zwykłych kruchych ciasteczek. Pomarańcze należy dokładnie umyć i wyparzyć. Obieramy je dokładnie, pozbywając się białej części. Skórkę drobno kroimy i zalewamy wrzątkiem. Gotujemy kilka minut , wylewamy wodę i czynność tę powtarzamy 2,3 razy. Do przygotowanej
WYSPA SZCZĘSLIWAbył przepyszny sernik :) Wiem, nie jestem skromny ;) , ale wyszedł naprawdę super i są to opinie również osób, które robiły go z mojego przepisu :) Niektórzy twierdzą, że do pieczonego sernika już nie wrócą :) Pomysł na zrobienie ciasta z jabłkami podsunęła mi starsza siostra :) Nie jestem, albo raczej nie byłem specjalistą od ciast :) Pomału się to zmienia. Choć ostatnio wyczytałem gdzieś(...)mieszamy, aż wyrobi się jednolita masa. Podobnie jak przy serniku pojemnik na ryż wykładamy folią do pieczenia. Spód folii posypujemy otrębami owsianymi i wkładamy na nie naszą masę.Ciasto w pojemniku wkładamy na 1 poziom parowaru, zalewamy pojemnik na wodę wrzątkiem i włączamy urządzenie na 50 minut. Po 30 minutach dolewałem trochę wrzątku, gdyż mój pojemnik mieści wodę
Parowar Faceta