Dziś kolejna propozycja świąteczna. Sernik z choinką szpinakową?! pewnie, że tak! Wydaje się być może dla kogoś może trudne ale przekonajcie się , że tak nie jest. Super prezentuje się na świątecznym stole a także bardzo dobrze smakuje! Składniki na zielone ciasto na formę o wymiarach 30x12; 25 dag mąki pszennej 15 dag cukru kryształu 1 łyżeczka proszku(...)pieczenia 3 jajka 10 dag roztopionego masła 20 dag mrożonego szpinaku odrobina zielonego barwnika jeśli jest taka potrzeba Przygotowanie; Jajka z cukrem ubijamy kilka minut na puszystą pianę. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem i płynne masło. Miksujemy do połączenia składników. Na samym końcu dodajemy rozmrożony szpinak który wcześniej należy zblendować na jednolitą masę. Delikatnie mieszamy. Jeśli jest taka potrzeba
Radość kipiąca uśmiechem.przygotowania masy serowej używam znanego już Wam przepisu na sernik wiedeński po lekkiej modyfikacji. Wszystkie składniki masy serowej należy dokładnie zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji. Do przygotowania masy makowej należy mak zalać wrzącą wodą tak, żeby go przykryła i odstawić do wystygnięcia lub zalać wrzątkiem i gotować przez 20 minut. Następnie odsączyć na sitku z nadmiaru wody i zmielić
Ola la LCHFsłodki.. bajeczny! Można się w nim zakochać ;-) To sernik niewymagający a smakuje jak królewski deser. Składniki mogą być prosto z lodówki. Nie ma potrzeby pieczenia go w "kąpieli wodnej". I ten zapach - borówki po upieczeniu pachną, jak świeżo wyciśnięte owoce leśne polane białą czekoladą ❤️ ? ? - szykujesz go w 5 minut! - bez miksera - bez glutenu - tylko kilka składników
AniaGotuje.plpodzielę się z Wami przepisem na pyszny, wilgotny sernik z gruszkami. Połączenie sera z gruszką - rewelacja !!! Polecam wypróbować przepis. Na wierzch serniczka położyłam truskawki i zrobiłam esy floresy z kajmaku <3 Kajmak mogłabym dodawać wszędzie bo uwielbiam :) Wymiary blaszki: 28x24 cm Temp. pieczenia: 190C Czas pieczenia: ok. 60 minut Składniki: 6 gruszek cytryna 100 g masła
Różne smaki w kuchniSerniki, moje ulubione ciasta. Wbrew pozorom nie wszystkie robi się dłuuugo i mozolnie. Ten przepis pozwoli Wam na uzyskanie puszystego sernika z cudowną bezową koroną bez poświęcania mu kilku godzin pracy. Cytrynowa nuta konfitury od MarokoSklep dodatkowo wzbogaci smak i przełamie słodycz. Sprawdźcie sami. Potrzebujemy: CIASTO: 100 g margaryny lub masła, zimnego pokrojonego w kawałki 200 g mąki pszennej(...)trzeba wcześniej nagrzewać piekarnika. Chwilę przed upływem czasu wypieku sernika ubijamy białka ze szczyptą soli. Kiedy białka będą już prawie ubite dodajemy po łyżce cukru pudru, ciągle ubijając. Ciasto wyjmujemy z piekarnika i szybko nakładamy na niego pianę z białek i cukru. Wkładamy ponownie do piekarnika na około 10 minut/ 170 stopni Smacznego! Skomentuj
MamaOskarkajakiś niewypał, ale pieczenie przebiegło pomyślnie, a sernik wszystkim smakował:) Składniki na ciasto: 4,5 łyżki cukru; 1 cukier waniliowy 15 dag masła 2 żółtka 1,5 szkl. mąki Wykonanie: Zagnieść ciasto, włożyć do lodówki na pół godziny. Następnie wyłożyć na blachę, nakłuć widelcem i podpiec 15 minut w 200 st.C na jasno złoty kolor
In my kitchenJako że moja dusza dziecka bez przerwy doprasza się słodkości i śliczności, ten sernik musiałam upiec! Mimo że nie wyszedł tak jakbym tego chciała, bo przez nieszczelną blachę wyciekła mi 1/4 ciasta to i tak sądzę, ze efekt jest godny uwagi i nie przejdzie obojętnie obok niego żaden wielbiciel kiczu i festynów :) Spód: 250 g mąki 80 g cukru(...)minut w 170 stopniach. Bardzo ważną kwestią jest blacha, która powinna być szczelnie zamykana - moja niestety w miejscu zatrzasku czasem przecieka. Jak to w życiu bywa, musiało się to stać właśnie przy okazji robienia tego ciasta, gdzie precyzja jest koniecznym warunkiem - kolory więc trochę się zmieszały. Po upieczeniu i schłodzeniu sernika w lodówce (najlepiej przez całą
sama złodyczwypróbować. Składniki: 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej 1 i 1/3 szklanki cukru pudru 100 g masła 1/2 łyżeczki soli 6 jajek 2 żółtka 1 kg twarogu na sernik 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 50 g roztopionego masła 3/4 puszka orzechowej masy krówkowej cukier waniliowy Polewa: 1/4 puszki orzechowej masy krówkowej 2 łyżki mleka 2 łyżki masła 1 szklankę(...)łyżeczki soli i 2 żółtka, wyrobić ciasto. Wstawić do lodówki na 2 godz., żeby się schłodziło Następnie rozwałkować i wyłożyć do tortownicy (24-26 cm), piec ok. 20 minut w temp. 180 stopni C. Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z resztą cukru pudru. Porcjami dodawać ser, roztopione masło, cukier waniliowy, mąkę ziemniaczaną i 1/3 szklanki mąki pszennej. Masę serową
talerz przyjemnościweekend, upiekłam taki serniczek. To był eksperyment, bo zrobiony jest na serku naturalnym. Z takiego serka, robiłam do tej pory, serniki na zimno. Tym razem, postanowiłam wypróbować, sernik pieczony. Do końca nie wiedziałam, co z tego wyjdzie. Okazało się, że wyszło pysznie. Biszkopt: 2 jajka szczypta soli 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej 1/2 łyżki mąki(...)Dodać obie mąki i proszek do pieczenia. Zmiksować chwilę na najniższych obrotach miksera. Gotowe ciasto przełożyć do tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 170 stopni, 15-20 minut. Zostawić do wystudzenia. Ser przełożyć do miski, dodać cukier i cukier waniliowy. Zmiksować. Następnie dodawać, po jednym jajku, dalej miksując. Kiedy składniki się połączą, wsypać mąkę ziemniaczaną. Zmiksować chwilę
Agusiowe smakołykizrobić swój wypróbowany SKŁADNIKI Ciasto brownie 60 g gorzkiej czekolady 50 g mąki 60 g masła 60 g cukru 1 jajko Masa serowa 1 kg twarogu na sernik ( gotowy lub zmielony dwukrotnie) 1 szklana cukru kryształ 3 łyżki mąki ziemniaczanej 5 jajek 1 laska wanilii lub cukier waniliowy 100 ml. śmietany kremówki Mus śliwkowy(...)natłuszczonej tortownicy średniej wielkości. Pieczemy z termoobiegiem w temperaturze 180 stopni ok. 7 -8 minut. Spód przestudzamy. Mus. Śliwki myjemy, pozbawiamy pestek i kroimy na małe kawałki. Zasypujemy cukrem i wszystko umieszczamy w garnku.Dusimy na małym ogniu ok. 30-40 minut do czasu, gdy śliwki zupełnie się rozpadną i część płynu odparuje. Możemy spróbować
W kuchennym oknie EwyPrzepyszny, delikatny sernik na serkach homogenizowanych, z dodatkiem biszkoptów bezglutenowych Nutrifree, z truskawkami i galaretkę. Prosty do wykonania i co najważniejsze przy aurze na zewnątrz - bez konieczności użycia piekarnika :) Inspiracja z bloga Moje Wypieki. Składniki: 1/2 opakowania biszkoptów Savoiardi Nutrifree 700 g waniliowego serka homogenizowanego (u mnie 'Danio') 250 ml śmietanki 30% schłodzonej 4 łyżki cukru(...)truskawkowa Galaretkę rozpuść w 400 g wrzątku i odstaw do wystudzenia. Biszkopty wyłóż na dno tortownicy lub blaszki z odpinaną obręczą. Żelatynę zalej wodą i odstaw na 10 minut do napęcznienia. Postaw na palniku i podgrzewaj mieszając, do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny. Nie doprowadzaj do wrzenia. Przestudź. Śmietankę ubij na sztywno, pod koniec ubijania dodaj cukier puder
Kuchnia bezglutenowataki kawałek bez żadnych wyrzutów sumienia. Choć jest to sernik bez sera, to w smaku bardzo przypomina zwykły pieczony sernik. [embed]https://youtu.be/jIw4EegMeww[/embed] Składniki na fit sernik na jogurcie (tortownica o średnicy 24 cm): Spód: 8 (35 g) łyżek otrębów pszennych 200 ml jogurtu greckiego 2 jajka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru(...)piekarnika. Pieczemy w 180 C przez około 45 min. Następnie uchylamy piekarnik i nie wyjmujemy sernika dopóki nie wystygnie. Dzięki nie narażaniu go na gwałtowną zmianę temp powinien nie opaść zbyt radykalnie. [caption id="attachment_8081" align="aligncenter" width="1024"] Fit sernik na jogurcie[/caption] Zobacz inne przepisy na lekkie ciasta: Ciasto Z Masą Budyniową I Musem Truskawkowym
e-PrzepisyKulinarnekawałków) Składniki: na biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1/4 szklanka kakao łyżeczka proszku do pieczenia na masę serową: 1 kg serka na sernik (z wiaderka) 5 jajek 2 torebki budyniu waniliowego (po 40 g) 120 ml oleju 1 szklanka cukru na piankę: 330 ml śmietanki kremówki 2 galaretki malinowe 1,5 szklanki wrzątku na wierzch(...)proszkiem i kakao, przesiać do masy jajecznej. Delikatnie wymieszać i przełożyć ciasto do blaszki wyścielonej papierem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około 20 minut. W tym czasie przygotować masę serową: białka ubić. Żółtka osobno utrzeć z cukrem. Następnie ucierając dodawać po trochę sera, budynie i olej. Na końcu wmieszać pianę z białek. Masę serową
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaszklanki mąki 1 szklanka cukru 3 łyżeczki sody oczyszczonej 300 g masła 4 jajka 5 łyżek miodu Masa serowa: 1,5 kg sera na sernik 1,5 szklanki cukru 300 g masła 2 cukry waniliowe 5 jajek 4 budynie waniliowe 1,5 szklanki mleka Dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe Ciasto: Z podanych składników zagnieść(...)zalewy i pokroić w równej wielkości plastry, które następnie poukładać na wierzchu sernika. Zalewę zachować, dolać do niej tyle wody, aby razem było 600 ml. Zagotować, zdjąć z ognia i rozpuścić w tym 2 galaretki. Tężejącą galaretkę wylać na brzoskwinie. Odstawić do zastygnięcia. Sernik najlepiej smakuje na 2-3 dzień po upieczeniu
My simple kitchenLubicie serniki ? ja uwielbiam :) lubicie trufle ? ja uwielbiam :) to ciasto jak najbardziej jest dla Was :) blog " Moje wypieki " wszyscy uwielbiający słodkości znamy. Książkę nie każdy ma , ale ja takie szczęście mam i ją posiadam. Zapewne , to nie ostatnie ciasto z tej książki , którym się z Wami podzielę .Przeglądając sobie kartka po kartce natrafiłam na ten serniczek <3 Cudny(...)porównaniu z truflą :) Następnym razem tak właśnie uczynię :) Przepis już troszeczkę zmodyfikowałam w nawiasach moje zmiany . źródło : "Moje wypieki i desery " Temp. pieczenia 160 C Czas pieczenia : 50 -55 minut Wymiary blaszki : tortownica 24 cm Składniki: Ciasto : 500 g zmielonego twarogu ( ja użyłam sera z wiaderka Włoszczowa ) 3 jajka 125 g drobnego cukru 200 ml śmietanki kremówki
Różne smaki w kuchni