sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:225/501)

Murzynek z serem 148

proszkiem do pieczenia. Po wymieszaniu ubijamy pianę z białek. Dodajemy ją do ciasta i mieszamy łyżką. Wlewamy ciasto do formy ok. 24×36 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Sernik: Cztery białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. W drugim naczyniu pozostałe żółtka oraz cukier i cukier waniliowy miksujemy na puszystą masę. Dodajemy stopniowo miękkie masło, a następnie(...)ubitą na początku pianę z białek, delikatnie mieszając łyżką. Na wierzch masy murzynkowej rozkładamy masę serową. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170°C (bez termoobiegu) i pieczemy ok. 60 minut. Studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach. Gdy ciasto stygnie, przygotowujemy polewę. Jej wszystkie składniki (masło, cukier, kakao i śmietanę) należy rozpuścić w rondelku i wymieszać do połączenia. Aby wypieki były bardziej

Poezja smaku
SERNIK SZACHOWNICA 134

Ciasto: Miękką margarynę ucieramy z cukrem, żółtkami, dodajemy dżem, następnie mąkę wymieszaną z kakao i sodą, wlewamy mleko. Ubijamy pianę z białek, dodajemy do ciasta, mieszamy, pieczemy ok. 30 minut, studzimy. Masa serowa: Ser mielimy. margarynę ucieramy z żółtkami i cukrem, dodajemy ser, a następnie resztę składników. Ubijamy pianę, dodajemy sera, delikatnie mieszamy. Wykonanie ciasta: Ciasto wkładamy do formy, kroimy(...)odwrotnie: tam gdzie była masa serowa układamy ciasto, a pomiędzy paski ciasta wlewamy masę serową. Pieczemy ok. 1 godziny w 180 stopniach. Zostawiamy w uchylonym piekarniku do wystudzenia. Wystudzony sernik polewamy polewą i posypujemy orzechami

słodki bratek
Sernik miodowy z migdałami 159

Sernik to bez wątpienia moje ulubione ciasto (no może na równi z drożdżowym), biorąc pod uwagę smak, ale także wartości odżywcze. Ten rodzaj deseru to bardzo dobre źródło pełnowartościowego białka, które nasyci i świetnie sprawdzi się w wielu dietach. Poniższy sernik przygotowałam na pieczonym spodzie w wersji kakaowej, a samą masę serową wzbogaciłam naturalnym i przepysznym miodem(...)część witamin i składników mineralnych zawartych w miodzie ginie pod wpływem wysokiej temperatury, także gorąca herbatka z dodatkiem miodu to nie najlepszy wybór. Dlatego też ja dodałam go do sernika na zimno.  Spód: 50 g mąki słonecznikowej (można użyć z innych nasion lub dowolnej orzechowej) 150 g dowolnej mąki (ja zmiksowałam musli z różnych płatków; może być np. owsiana

Zdrowie na języku :P
Sernik na zimno z borówkami (Cheesecake ai mirtilli) 213

Jeżeli lubicie serniki na zimno, mam nadzieję, że mój dzisiejszy przepis przypadnie Wam do gustu.  Sernik z ricotty i śmietany kremówki, udekorowany borówkami i listkami świeżej mięty. Prosty i  szybki deser bez pieczenia, delikatny, kremowy, lekki jak puch, po prostu palce lizać ;) polecam Wam serdecznie :) **** Per chi è alla ricerca di un dolce(...)vaniglia foglie di menta fresca zucchero a velo per decorazione PRZYGOTOWANIE Tortownicę o średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia. Listki żelatyny namaczamy w zimnej wodzie ok. 10 minut. Śmietanę podgrzewamy, po czym zdejmujemy z ognia. Namoczoną żelatynę delikatnie odciskamy z nadmiaru wody i dodajemy do podgrzanej śmietany, dokładnie mieszamy, odstawiamy

La grande e la piccola cuoca
Sernik orzechowo-kajmakowy z jabłkami 139

Ciasto, które łączy w sobie to co najlepsze. Sernik na kruchym, orzechowym spodzie, z dodatkiem jabłek, masy kajmakowej oraz podprażonych orzeszków ziemnych. Wspaniały. Ciasto orzechowe: 150 g mąki pszennej 110 g masła 50 g cukru kryształu 1 żółtko 50 g mielonych orzechów laskowych szczypta soli Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego 4 duże jajka 150 g cukru kryształu trochę(...)oraz żółtko i szybko zagniatamy gładkie ciasto. Gotowe ciasto owijamy folią i wstawiamy do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie ciasto wykładamy na blaszkę (21x32cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 15 minut. Obrane i pozbawione gniazd nasienny jabłka kroimy w drobną kostkę. Podpieczony spód, jeszcze ciepły, smarujemy połową masy kajmakowej

Smaki Na Talerzu
składany sernik z bezą i miodem 250

mąki 200 g cukru 200 g masła 2 jajka 1 żółtko 2 łyżki miodu 2 łyżki mleka 2 łyżeczki sody oczyszczonej na sernik: 1 kg sera na sernik 6 jajek 125 g masła 1 szklanka cukru 1 opakowanie budyniu śmietankowego szczypta soli na masę budyniową: 750 ml mleka 40 g mąki ziemniaczanej 40 g mąki pszennej 3 żółtka(...)piec około 15-20 minut aż będą rumiane.  W tym czasie przygotować bezę: białka ubić z cukrem i solą na sztywno. Pod koniec ubijania dodać mąkę ziemniaczaną i ocet. Kiedy placek bez dżemu wystygnie nałożyć na niego pianę i wstawić do piekarnika. Piec w 160*C około 10 minut a następnie suszyć w 140*C (lub niższej, w zależności

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kokosowy sernik na zimno z malinową żelką 179

nich może być malinowa galaretka, a tak naprawdę każda, jaką akurat macie w domu lub jaką dostaniecie w najbliższym sklepie. Jednak nie będę ukrywać - z taką domową galaretką sernik będzie smakował o niebo lepiej. Przekonajcie się sami ;)   Spód: 170 g ciastek kokosowych lub herbatników maślanych 45 g masła Masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego lub tłustego lub dobrej(...)lodówki do schłodzenia, na około 30 minut. Masa serowa: Wszystkie składniki, poza śmietaną kremówką, powinny być w temperaturze pokojowej. Twaróg zemleć w maszynce do mięsa przynajmniej dwukrotnie ( sera z wiaderka nie trzeba już mielić ).  Żelatynę umieścić w małym garnuszku i zalać zimną wodą, tylko do jej pokrycia. Odstawić na 10 minut do napęcznienia. Do zmielonego twarogu dodać cukier puder

Opowieści z piekarnika
30. Pyszny deser na okrągłą trzydziestkę: czyli sernik złota rosa! 201

składników wyrabiamy ciasto kruche. Rozwałkowujemy, wylepiamy dno formy tortowej (o śr. 24-28cm)  Ciasto wstawiamy do lodówki na 20 minut. Kolejno nakuwamy je na całej powierzchni widelcem lub wysypujemy ziarna fasoli i pieczemy 6-7 minut.  Białka z jajek ubijamy z odrobiną soli na jak najwyższych obrotach miksera. Gdy powstanie nam dość sztywna piana partiami dosypujemy cukier(...)budyniem, cukrem, aromatem i cukrem z prawdziwa wanilią) miksujemy na wolnych obrotach sernika aż do najdokładniejszego połączenia - tak aby nie było widocznych grudek twarogu. Płynną masę wylewamy na upieczony spód, a na jej wierzchu rozsmarowujemy pianę z białek - wedle uznania łyżką lub szpatułką (technika dowolna(;) Sernik pieczemy 2 godziny w temperaturze 180stC. Ostatnie 20minut podpiekamy tylko od spodu. Ciasto

Symfonia Smaków
sernik "Pawełek" 305

Składniki: na biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanka mąki łyżka kakao 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki zimnej wody 2 łyżki oleju łyżeczka proszku do pieczenia na sernik: 1 kg sera z wiaderka 6 jajek 1 szklanka cukru 1/2 szklanki oleju 2 opakowania budyniu waniliowego na krem: 2 opakowania budyniu czekoladowego 3 szklanki mleka 2 łyżki cukru(...)kakao i proszkiem do pieczenia. Przesiać do masy jajecznej i delikatnie ale dokładnie wymieszać. Przełożyć do foremki wyścielonej papierem do pieczenia. Piec w 180*C przez około 30 minut. Wystudzić.  Jajka podzielić na białka i żółtka. Białka ubić na pianę. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać ser, olej, budynie. Na końcu delikatnie wmieszać pianę. Przełożyć do foremki w której

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Truskawkowy sernik na zimno 166

Truskawkowe szaleństwo trwa:) Klasyczny, szybki i bardzo smaczny sernik na zimno w wersji truskawkowej. Serdecznie polecam:) Biszkopt: 2 jajka 4 łyżki drobnego cukru do wypieków łyżka mąki ziemniaczanej łyżka mąki tortowej łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie:  Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec stopniowo dodawać cukier, ciągle miksując. Następnie do piany dodać żółtka, cały czas miksując. Kolejno dodać(...)przesiane mąki i proszek do pieczenia, delikatnie wmieszać do połączenia się składników. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 15-20 minut bądź do suchego patyczka. Masa serkowa: 400 gram sera białego zmielonego 200 gram cukru pudru opakowanie galaretki truskawkowej 16 gram żelatyny rozpuszczonej w 80 ml gorącej wody 125 gram jogurtu 250 ml śmietany kremówki 36% 15 truskawek pokrojonych

Krakowskie smaki Ani
Delikatny sernik na czekoladowym spodzie. 109

liście, radzę sobie darować, on nie ma nic wspólnego z twarogiem. To nic innego, tylko masa cukiernicza, a więc uzyskamy słodki wypiek, ale czy przypomni choć w małym stopniu sernik? Wątpię. Wszystkie składniki masy twarogowej mieszamy ręczni, chodzi o to aby jej nie napowietrzyć. Słodzimy według własnych upodobań smakowych.  Tortownicę smarujemy masłem  i obficie posypujemy wiórkami kokosowymi(...)momentu aż powstanie tzw żwirek. Do tortownicy najpierw wylewamy masę twarogową,  a wierzch równo pokrywamy kruszonką. Pieczemy przez 15 minut w 180 stopniach, a następne 70 minut w temperaturze 150 stopni. Wyłączamy piekarnik, po 15 minutach lekko uchylamy i zostawiamy ciasto na dobrą godzinę. Po dwóch godzinach od wyłączenia, wyciągamy z formy. Za pomocą noża oddzielamy brzegi ciasta

Dieta moja pasja
Sernik czekoladowy 104

Sernik mocno czekoladowy na orzechowym spodzie. Jest wykwintny, bardzo smaczny. Najlepiej smakuje na drugi dzień, nabiera jeszcze lepszych walorów smakowych. Wierzch można dekorować białą czekoladą, posypać cukrem pudrem lub polać polewą z gorzkiej czekolady i posypać mielonymi orzechami. Każda wersja będzie smakowała wyjątkowo. Ciasto proste w przygotowaniu nie przysporzy zbyt wielu problemów, nawet początkującym cukiernikom:) Zapraszam do przepisu. Składniki(...)Chłodzimy w lodówce. Jajka ubijamy z cukrami na puszystą masę, nie przerywając dodajemy ser, mąkę, śmietanę i czekoladę. Dokładnie mieszamy i wykładamy na schłodzony spód ciasta. Ciasto pieczemy 30 minut w 180 stopni a następnie zmniejszamy do 150 stopni i jeszcze pieczemy około 40 minut.Studzimy w piekarniku przy otwartych drzwiczkach. Wyjmujemy i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Białą lub ciemną czekoladę

gotuj ze mną
Tarta sernikowa na czekoladowym spodzie 180

mnie dziś 250 g sera na sernik i 250 g sera śmietankowego typu pacynka Dodatkowo: cukier puder do oprószenia ciasta + dowolne ozdoby Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, cukier, kakao i masło. Masło siekamy nożem. Na koniec wbijamy jajko i zagniatamy ciasto. Z ciasta formujemy kulę, schładzamy ją kilka minut w lodówce, następnie wylepiamy nim formę

Słodkie okruszki
Serniczek z mascarpone i świeżymi owocami 142

Spód wylepić herbatnikami, uklepać i schłodzić. Sernik: Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mascarpone zmiksować krótko z cukrem pudrem, proszkiem budyniowym i żółtkami. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Delikatnie wymieszać z masą mascarpone. Wylać na schłodzone herbatniki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Serniczek pieczemy ok 50 minut. Studzimy i dekorujemy owocami, miętą oraz

Smakołyki Asi

Proponowane wyszukiwania