sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:229/501)

Śnieżny puch 110

mamy ochotę na coś słodkiego. Dlatego w takich sytuacjach najlepsze na świecie będzie ciasto bez pieczenia. Po godzinie w lodówce można już delektować się puszystym, zimnym i wyjątkowo smacznym sernikiem. W wersji oryginalnej przygotowywany jest ze śnieżką, której ja osobiście wyjątkowo nie lubię, dlatego postanowiłam zamienić ją śmietanką. Zapraszam po przepis :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Śnieżny puch Składniki Składniki(...)stężeje. W wersji oryginalnej sernik posypujemy wiórkami wcześniej uprażonymi na patelni z dodatkiem masła i cukru. Ja żeby nie dokładać zbędnych kalorii posypałam wiórkami kokosowymi. Uwagi Żeby ciasteczka nie wypłynęły nam na wierzch warto je wcześniej przykleić masą. Na dno formy wylewamy pod każde ciasteczko po pół łyżki masy. Wstawiamy do lodówki na 5 minut, aż zastygnie, a następnie

To co lubię - gotuję i polecam
Seromakowiec 150

przepis. Świąteczny klasyk. Połączenie sernika i makowca dla tych, którzy nie potrafią się zdecydować, które ciasto lubią bardziej ;) Mam dla Was dwie małe uwagi odnośnie tego ciasta. Mój seromakowiec wyszedł nieco niski - jeśli chcecie, aby Wasz był wyższy, upieczcie go w nieco mniejszej formie - jednak pamiętajcie wówczas, że pieczenie może się wydłużyć o kilka minut. Druga uwaga tyczy się maku

My simple kitchen
Deser "serniczek" z marakują 182

taka mini wersja sernika na zimno, podana w pucharku. PRZEPIS NA DESER "SERNICZEK"  Z MARAKUJĄ Składniki:  ( na 5 porcji ) 500 g sera twarogowego 1 galaretka cytrynowa 5 łyżek granoli 3 owoce marakui  opcjonalnie cukier lub inna substancja słodząca Przygotowanie deseru: 1. Galaretkę zalać około 80-100 ml zimnej wody i odstawić na 10 minut. W ten sposób

kolorowotorcikowo
Sernik z gruszkami 147

pieczenia 1 łyżka śmietany Sernik: 50g masła ½ szklanki cukru 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią 2 jajka 400g sera podwójnie zmielonego 2 łyżki budyniu śmietankowego (sproszkowanego) Dodatkowo: 2-3 gruszki (w zależności od ich wielkości) ½ filiżanki karmelu Sposób przygotowania Spód: Składniki siekamy ze sobą, zagniatamy. Ciasto owijamy folią i wkładamy do zamrażarki na 20 minut. Po tym czasie ciastem

Kuchnia w czekoladzie
Domowy serek z jogurtu 129

gdzieś na jakieś 15 minut ją, żeby ściekło co trzeba z jogurtu i wstaw do lodówki- ja wstawiłam na sitku serek nad miseczką, żeby nadal sobie ściekał spokojnie, a przy okazji serek miał ładny kształt sitka 2. Po około 10 ,12 godzinach otrzymasz serek na kanapkę 3. Po około 24 ,48 godzinach ser na sernik 4. Po około

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Kruche ciasto jablkowo-serowe 148

Miałam wielka ochotę na sernik bądż na szarlotkę ;) Nie mogłam się zdecydować które upiec a więc powstało 2 w 1 :) Pyszne kruche , maślane ciasto z jabłkami i białym serem. Wspaniała propozycja do jesiennej kawki lub herbaty :) Zapraszam na ciacho :) Wymiary blaszki : tortownica - średnica 24 cm Temp. pieczenia : 180 C ; 170 C Czas pieczenia : 20 minut + 50 minut Składniki

Różne smaki w kuchni
Sok z aronii 167

góry dnem na 20 minut. Wytłoczyny z aronii Za pomocą blendera zmiksować owoce na gładką masę. Na tacy rozłożyć folię spożywczą i łyżką formować kulki w niewielkiej odległości jedna od drugiej. Zamrozić. Zamrożone kulki przesypać do woreczka na mrożonki i trzymać w zamrażarce. Używać jako dodatek do musu jabłkowego, do barwienia kremów, bitej śmietany, serników, babek i do farbowania jajek

Posadzone i zjedzone
Kruche ciasto jablkowo-serowe 193

Miałam wielka ochote na sernik badz na szarlotkę ;) Nie mogłam się zdecydować które upiec a wiec powstało 2 w 1 :) Pyszne kruche , maślane ciasto z jabłkami i białym serem. Wspaniała propozycja do jesiennej kawki lub herbaty :) Zapraszam na ciacho :) Wymiary blaszki : tortownica - średnica 24 cm Temp. pieczenia : 180 C ; 170 C Czas pieczenia : 20 minut + 50 minut Składniki

Słodkości i nie tylko
Dyniowy sernik na zimno na piernikowym spodzie 179

Zapraszam na pyszny sernik dyniowy na delikatnym piernikowym spodzie. Na wierzchu znajduje się warstwa kajmaku i chrupiące płatki migdałowe. Wszystkie warstwy ciasta wspaniale razem smakują. #appetytnakopernika Składniki: 2 op. pierników lukrowanych Kopernik (240g) 100 g masła 2 galaretki cytrynowe 300 ml wrzątku 1 szkl puree z dyni 150 g serka śmietankowego 360 g serka homogenizowanego waniliowego 1 puszka kajmaku(...)płatków migdałowych oraz: tortownica o śred. 26 cm Przygotowanie: Pierniczki rozdrabniamy na pył ( w woreczku foliowym najlepiej wałkiem) a masło rozpuszczamy na patelni i odstawiamy na 10 minut aby ostygło. Następnie mieszamy masło z pierniczkami, aż zrobimy "mokry piasek". Przesypujemy masę piernikową do tortownicy wyłożonej folią aluminiową i rozprowadzamy równą warstwę, lekko ugniatamy do dna. Wstawiamy blaszkę do lodówki. Galaretki

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Sernik na zimno z truskawkami 484

mój sześcioletni synek. I przez to muszę zaznaczyć, że faktyczne ilości ciastek i truskawek mogą się odrobinę różnić. Były nieco podjedzone. ;) Nie powinno to jednak wpłynąć na efekt końcowy. Sernik jest kremowy i delikatny. Galaretka również nie jest mocno usztywniona żelatyną. Może nawet bardziej przypomina bardzo gęsty mus. Ciasto bardzo wszystkim smakowało, więc z pełną odpowiedzialnością gorąco polecam. Składniki(...)miękkiego masła Ciastka rozdrobnić na piasek, wymieszać z masłem. Dno tortownicy wyłożyć pergaminem, zostawić po kilka cm z każdej strony. Masą ciasteczkową dokładnie wylepić dno formy. Schłodzic ok. 20 minut w lodówce. Masa serowa 500 g twarogu sernikowego (zmielonego trzykrotnie) 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (530 g) cukier do smaku (u mnie chyba 1 łyżka) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

Pełny talerz
Maki-Sushi 240

Składniki: 500g ryżu do sushi 400g solonego łososia  2 łyżki octu ryżowy 10 listów nori sól Przygotowanie: Ryż do sushi przemywamy pięć razy w zimnej

Kuchnia Łukasza
Ciasteczka ze śliwkami. 276

 Pyszne, smaczne, słodkie, leciutkie ciasteczka ze śliwkami w karmelu. Ciasteczka udały się po prostu niesamowicie, były na tyle smaczne, że zjedliśmy je z rodziną i

Kuchnia Łukasza
Sernik na zimno z truskawkami 496

część masy trzeba było zjeść, bo się nie zmieściła…. ) i zostanie jeszcze wystarczająco miejsca na całą galaretkę Zapraszam ciepło na sernik na zimno z truskawkami Sernik na zimno z truskawkamiSkładniki:1 opakowanie biszkoptów600 g truskawek500 g jogurtu greckiego400 g serka kremowego300 ml śmietany 36%1 szklanka cukru pudrusok z połowy cytryny25 g żelatyny1 galaretka truskawkowa1. Jogurt(...)będzie więcej miejsca na galaretkę na wierzchu) wyłożyć biszkoptami.3. Żelatynę zalać połową szklanki zimnej wody i odstawić do napęcznienia. Po około 10 minutach wlać pół szklanki gorącej wody i dobrze mieszać kilka minut, aż nie będzie żadnych grudek.4. Na warstwę biszkoptów wyłożyć opłukane i osuszone truskawki tak, aby stały.5. Do miski przełożyć serek kremowy, jogurt grecki, sok z cytryny

UgotujmyTo.pl
Sernik na zimno z frużeliną wiśniową 163

pomocą szklanki lub łyżki docisnąć masę i wyrównać. Wstawić do lodówki na czas robienia masy serowej. Owoce wsypać do rondelka, posypać cukrem, zagotować i gotować przez około 5 minut. Twaróg rozetrzeć z cukrem pudrem, dodać mascarpone, roztopioną czekoladę i wszystko dokładnie wymieszać. Połowę owoców (bez syropu) wyłożyć na masę z herbatników. Na wiśnie wyłożyć masę serową, wyrównać. Mąkę ziemniaczaną wymieszać(...)podgrzać, cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje. Lekko wystudzoną frużelinę wyłożyć na masę serową, wyrównać i gotowe Schłodzić serniczek w lodowce przez minimum 3-4h. Smacznego Artykuł Sernik na zimno z frużeliną wiśniową pochodzi z serwisu Kulinarne życie Armine

Smaki Armine
Delikatny sernik z czekoladą i truskawkami 256

Ciasto wyjąć z lodówki, podzielić na dwie części. Większą część ciasta przeznaczyć na wylepienie cienko spodu tortownicy. Pozostałe ciasto zostawić na późniejsze wylepienie boków. Piec przez ok. 15 minut. Wyjąć z piekarnika, wystudzić. Masa serowa: 500 g twarogu tłustego, zmielonego trzykrotnie 440 g serka typu włoskiego (np. Capri, Capresi, Pilos) zmielonego trzykrotnie 400 g śmietany 18% 200 g drobnego cukru(...)cienko wylepić pozostałym ciastem.  Masę serową przełożyć do tortownicy. Piekarnik rozgrzać do 150 ° C bez termoobiegu. Piec 1,5 godziny. Po upieczeniu lekko uchylić drzwiczki piekarnika i zostawić sernik do ostygnięcia. Wyjąć ciasto z piekarnika, schłodzić w lodówce przez kilka godzin a najlepiej przez całą noc. Polewa czekoladowa: 100 g czekolady mlecznej 50 g czekolady gorzkiej

maniapieczenia
Sernik z musem malinowym (bez cukru) 195

wiele, ale przede wszystkim nie ma w nim białego cukru, troszkę zmieniłam proporcje w masie serowej, a zamiast śmietany kremówki jest śmietanka z  mleczko kokosowego, które bardziej lubię. Sernik wyszedł naprawdę przepyszny i bardzo go polecam :) Składniki: Spód: 200 g ciastek owsianych (no. Digestive) 2 łyżki masła Masa serowa: 500 g twarogu tłustego lub półtłustego 500 g mascarpone(...)zmiksować do połączenia się składników. Następnie dodawać jajka miksując. Masę wylać na spód, wyrównać powierzchnię i wstawić do piekarnika. Piec przez 15 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 120 ºC  i piec przez ok. 30 minut Wyjąć i całkowicie ostudzić. Mus malinowy:  500 g malin (mrożone rozmrozić) zmiksować blenderem  a następnie przetrzeć przez sitko pozbywając się pesteczek. Żelatynę

Healthy food explorer
Sernik na zimno z awokado 112

miękkie, gdyż takie gwarantuje kremową i jednolitą konsystencję sernika. Nasze twarde awokado zamknęliśmy razem z bananami w papierowej torbie, dzięki czemu po dwóch dniach były one gotowe do użycia. Sam pomysł na sernik z awokado może zaskakiwać, warto jednak się skusić i zrobić niezapomniane wrażenie zielonym sernikiem . Składniki na sernik na zimno z awokado Masa serowa(...)misy malaksera, zmiksować. Wlać rozpuszczone masło, ponownie zmiksować. Mieszankę wysypać na dno tortownicy (24 cm) wyłożone papierem do pieczenia, równomiernie ją rozłożyć i przygnieść. Wstawić do lodówki na 30 minut. Masa serowa: Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości wody (ok. 50 ml), pozostawić do napęcznienia, następnie rozpuścić w mikrofalówce. Odstawić do wystygnięcia. Awokado przepołowić, wyjąć pestkę, przy pomocy łyżeczki wydrążyć miąższ

niecodziennikpary
Pszczółka - sernik na zimno z nasionami chia 194

smaku, a zatem można je dodać absolutnie do wszystkiego, od potraw wytrawnych do słodkich. Po namoczeniu mają fajną galaretkowatą konsystencje i np. w serniku świetnie wyglądają takie mini kropeczki. Sernik brzoskwiniowy to doskonały deser na upalne lato.     Biszkopt: 3 jajka ½ szklanki cukru Sweet Family ½ szklanki mąki 2 płaskie łyżki kakao 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia(...)kakao przesiewamy i delikatnie łączymy z masą. Tortownice wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170 C  przez 20 – 25 minut.   Masa serowa z chia: Nasionka chia zalewamy szklanką zimnego mleka i wstawiamy na 1 godzinę do lodówki, mieszając co raz po raz. Żelatynę rozpuszczamy w pół szklanki wrzącej wod. Studzimy. Masę

Jadło i czytadło
Coś na kształt depresji i sernik herbaciany 214

delikatna i puszysta, o delikatnym zapachu i aromacie herbaty - doprawdy wyjątkowa. Do tego soczyste, orzeźwiające owoce i chrupiące ciasteczka, które wspaniale współgrają z kremową masą. Całość zdecydowanie godna polecenia.Herbaciany sernik z borówkami amerykańskimiSkładniki:(na tortownicę o średnicy 20 cm)spód:115 g ciastek digestive2 łyżki kakao75 g masłamasa serowa:3 torebki czarnej herbaty200 ml wrzątku200 g serka kremowego100(...)papierem do pieczenia, na to wyłożyć ciastka, dokładnie docisnąć palcami lub łyżką.Schłodzić w lodówce w czasie przygotowywania masy serowej.Herbatę zaparzyć w 200 ml gorącej wody. Po pięciu minutach wyjąć torebki, ostudzić.Serek zmiksować z cukrem, cukrem waniliowym, sokiem z cytryny i herbatą.Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, a następnie rozpuścić na parze. Wymieszać z kilkoma łyżkami masy serowej

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik na zimno z truskawkami 111

kosmiczne, ale już teraz warto zaopatrzyć się w kilka dobrych i sprawdzonych przepisów. Dzisiaj przepis na pyszny, lekki i delikatny w smaku sernik na zimno. Możecie go zrobić także z malinami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik na zimno z truskawkami Składniki 300 g twarogu śmietankowego 400 g jogurtu greckiego naturalnego 400 g waniliowego serka homogenizowanego 1 kg truskawek(...)chwilę i przelewamy na wyłożone biszkopty. Odstawiamy do lodówki na minimum 2 h. Truskawki bez szypułek kroimy na kawałki, (kilka zostawiamy do dekoracji) wrzucamy do garnka i podgrzewamy kilka minut, dodajemy brązowy cukier (tu również wszystko zależy od tego jak słodkie są truskawki i jaki smak Wam odpowiada). Całość blendujemy, dodajemy 5 łyżeczek rozpuszczonej żelatyny i dokładnie mieszamy. Przecedzamy przez

To co lubię - gotuję i polecam
Sernik na zimno "Mojito" 208

Nastały tropiki :)Dla ochłody polecam orzeźwiający sernik o smaku miętowo-limonkowy.Sernik zrobiłam na kruchym spodzie z płatków owsianych. Jeśli za nimi nie przepadacie, możecie zrobić spód z kruchych ciasteczek dodając tyle stopionego masła, żeby masą łatwo było wykleić dno formy. Masa jednak nie może ociekać tłuszczem - dodawajcie masło powoli.Składniki:na tortownicę średnicy około 26 cm Owsiany(...)malakserze.Masło stopić, odstawić by trochę przestygło.Rozdrobnione płatki owsiane wymieszać z cukrem, wlać płynne masło i połączyć składniki. Masą wykleić dno tortownicy, dokładnie dociskając.Spód piec 10 minut w 170 stopniach C. Ostudzić.Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, wlewając tyle płynu, żeby przykrył proszek.Obie galaretki rozpuścić w 1 szklance wrzątku, dodać namoczoną żelatynę - wymieszać do rozpuszczenia składników. Ostudzić

kolorowotorcikowo
Sernik jagodowy na zimno 207

proszę bardzo, co mi wyszło…. sernik jest delikatny, puszysty… nie za bardzo słodki… wspaniały. Zapraszam Was na sernik jagodowy/borówkowy na zimno Sernik jagodowy na zimnoSkładniki -na tortownicę o średnicy 26 cmSpód:250 g ciasteczek digestive (ciasteczka pełnoziarniste)125 g masła niesolonegoMasa:500 g jagód/borówek600 g serka kremowego /w temperaturze pokojowej/300(...)łyżkami zimnej wody i zostawić do napęcznienia.Jagody/borówki opłukać. Przełożyć do rondelka, dodać 2 łyżki cukru i 3 łyżki wody i sok z cytryny. Gotować 2-3 minuty. Najlepiej jeszcze gorące zmiksować i przetrzeć przez sito. Do ciągle gorącej masy (jeśli przestygła należy ją podgrzać na małym ogniu) dodać napęczniałą żelatynę i mieszać do jej rozpuszczenia. Zostawić do przestudzenia

UgotujmyTo.pl

Proponowane wyszukiwania