sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:233/501)

Sos pomidorowy (Ketchup). 167

Składniki : 7 dużych pomidorów 2 ząbki czosnku 0,5 łyżeczki soli ziołowej 1/4 łyżeczki pieprzu1 łyżka octu Przygotowanie: Pomidory myjemy i kroimy w dużą kostkę. Układamy

Kuchnia Łukasza
Wykwintny sernik wg Aleex 432

wykwintny sernik z dodatkiem skórki pomarańczowej. Połączyłam w tym przepisie elementy dwóch innych receptur od Dorotus. Spód ciasta zrobiłam według sernika migdałowego z malinami , zaś wierzch to świąteczny sernik wykwintny . To połączenie sprawdziło się znakomicie. Koniecznie wypróbujcie je podczas świąt. Jestem przekonana, że będzie Wam smakowało. Składniki: Spód: • 150 g mąki pszennej • 2 łyżki drobnego cukru do wypieków(...)zagnieść gładkie ciasto. 4. Uformować z niego kulę, lekko spłaszczyć, owinąć folią i schłodzić w lodówce przez 30 minut. 5. Ciasto cieniutko rozwałkować w blaszce o wymiarach 23 x 35 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Podpiec w piekarniku przez 10 minut. 6. Masło utrzeć mikserem na puszystą kremową masę. Dodawać porcjami ser i dalej ucierać. 7. W oddzielnej misce utrzeć

W mojej kuchni
SERNIK GOTOWANY 174

pieczenia i zagniatamy wszystkie składniki. Ciasto dzielimy na 3 części. Do jednej części dodajemy kakao i ponownie zagniatamy. Każdą część pieczemy w 180 stopniach C przez ok. 30 minut. masa serowa: Ser przełożyć do garnka, dodać margarynę, cukry, mleko i rozpuścić na wolnym ogniu. Następnie jajka wymieszać z mąką ziemniaczaną i dodać do reszty składników. Na koniec wlać olejek cytrynowy(...)spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia kładziemy jasny blat ciasta i wylewamy 1/2 masy serowej. Przykrywamy kakaowym blatem i ponownie wylewamy 1/2 masy serowej, przykrywamy jasnym ciastem. Gotowe sernik odstawiamy najlepiej na całą noc aby ciasto zmiękło. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI (beza i kruszonka) - ciasto tradycyjne i bezglutenowe. 151

Serniki. Zna je każdy, kocha je większość. To chyba typowo polskie słodkości. Lądują na wielu stołach i powiększają rzeszę swoich fanów. Mają to do siebie, że każdy lubi inne - jedni zbite, inni puszyste, jeszcze inni przypominające piankę. Nasza miłość do serników (w wielu kombinacjach) rozpoczęła się wraz ze spróbowaniem sernika z brzoskwiniami. Od tamtej pory robimy go regularnie. Zawsze(...)pokrojone brzoskwinie, tak aby pokryły ser.Na brzoskwinie wykładamy białkową pianę.Wyciągamy drugą część ciasta z lodówki i ścieramy ją na wierzch.Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika.PIECZENIE:180 stopni (góra - dół, termoobieg), 60 minut.(Uwaga, jeśli się rumieni za bardzo - zmniejszamy temperaturę! Kontrolujemy ciasto, ale nie otwieramy co chwilę piekarnika, bo opadnie. Studzimy przy lekko otwartych drzwiczkach do piekarnika.)Jak smakuje? Gdybyśmy miały jednoznacznie

Wypisz Wymaluj
Sernik matcha / Matcha cheesecake 134

kawałki masło i zagnieć ciasto. Dno tortownicy o średnicy 20 cm. wyłóż papierem do pieczenia i wylep je ciastem. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika nakłuj podrośnięty spód widelcem, aby opadł. Ostudź. Przygotuj masę serową. Śmietankę wymieszaj z żelatyną. Podgrzewaj i cały czas mieszaj, aż będzie prawie wrząca, a żelatyna się rozpuści(...)sera i szybko miksuj. Wylej masę na ciasteczkowy spód i wyrównaj wierzch. Wstaw do lodówki na 1 godzinę. Śmietankę na wierzch wymieszaj z octem, a gdy zgęstnieje - rozsmaruj na serniku. Wstaw do lodówki na 3 godziny.  Przed podaniem posyp odrobiną herbaty. Ingredients: Bottom: 300 g digestive cookies 100 g butter Curd: 1 kg cheesecake curd from the bucket

Delicious Place
Sernik cytrynowy 307

Kruchy pełnoziarnisty spód, słodka, puszysta masa serowa i warstwa kwaskowego, mocno cytrynowego kremu to moja wiosenna wersja tradycyjnego sernika - bo kto powiedział, że sernik nie może swym smakiem pobudzać do działania? Polecam! Składniki: Spód: 250 g mąki razowej (np. pszennej, orkiszowej) 150 g zimnego masła 50 g cukru pudru Masło pokroić na mniejsze kawałki. Mąkę wsypać do miski, dodać(...)Ciasto wyjąć z lodówki, podzielić na dwie części. Większą część ciasta przeznaczyć na wylepienie cienko spodu tortownicy. Pozostałe ciasto zostawić na późniejsze wylepienie boków. Piec przez ok. 10-12 minut, aż ciasto lekko się zarumieni. Wyjąć z piekarnika, wystudzić. Masa serowa: 1000 g twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego dwukrotnie 250 g cukru pudru 100 g masła 50 g mąki ziemniaczanej

maniapieczenia
Sernik jagodowy z nutką cynamonu 289

masy serowej przenika się z kwaskowatością jagód, które dodatkowo dodają nadzieniu wilgoci, cynamon zaś podkreśla smak jagód. Poezja! Smak sernika z jagodami to czysta rozkosz dla podniebienia.  Schłodzony sernik to prawdziwa gratka na upały. Polecam! Składniki: Ciasto: 225 g mąki pełnoziarnistej np. pszennej, wielozbożowej 150 g zimnego masła 50 g cukru pudru 1 czubata łyżeczka cynamonu  Mąkę(...)Ciasto wyjąć z lodówki, podzielić na dwie części. Większą część ciasta przeznaczyć na wylepienie cienko spodu tortownicy. Pozostałe ciasto zostawić na późniejsze wylepienie boków. Piec przez ok. 15 minut. Wyjąć z piekarnika, wystudzić. Masa serowa: 500 g twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego trzykrotnie 440 g serka typu włoskiego (np. Capri, Capresi, Pilos) zmielonego trzykrotnie 400 g śmietany

maniapieczenia
Sernik chałwowy 85

słychać nic. W takie dni zjadłoby się coś przyjemnego dla podniebienia. Coś, co troszkę rozchmurzy nastroje. Na słodką przekąskę przy tv pod kocykiem i do filiżanki kawy mam sernik chałwowy. Chałwę uwielbiam a takie jej wydanie to….no pyszne to jest i tyle. Moim gościom bardzo smakował, więc nie bazuję tylko na mojej opinii jakby co. Składniki(...)cukru – opcjonalnie Herbatniki zblendowałam dość drobno. Masło rozpuściłam i połączyłam z ciastkami. Uzyskaną masą wylepiłam blaszkę ( 25×21 cm) wcześniej wyłożoną pergaminem do pieczenia. Spód podpiekłam 10 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Żółtka oddzieliłam od białek i utarłam je z cukrem na puszystą masę. Dodałam kolejno ser, chałwę, budyń i śmietankę. Po dodaniu śmietanki miksowałam chwilkę

Pieprzyć z Fantazją
Sernik na zimno z ciasteczkami (Sernik Oreo) 227

Ciasteczkowy zawrót głowy, czyli sernik na bogato, który podbije serce każdego łasucha. Koniecznie spróbujcie. Składniki (tortownica o średnicy 26 cm): Masa serowa: 750 g twarogu sernikowego dwukrotnie zmielonego 1,5 szklanki (370 ml) śmietanki kremówki 30% 1 szklanka (200 g) drobnego cukru 1 opakowanie (16 g) cukru z wanilią 3,5 łyżki (35 g) żelatyny 0,75 szklanki(...)Przygotować spód: ciasteczka zblendować, dodać rozpuszczone masło i dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masę przełożyć do formy, wyrównać i ugnieść np. grzbietem łyżki, a następnie odłożyć do lodówki na kilka minut. 2) Do misy miksera dodać twaróg, cukier oraz cukier waniliowy i mieszać przez 2-3 min. 3) Śmietankę kremówkę ubić na sztywno i dodać, miksując na małych obrotach. 4) Żelatynę

Fitsweet.me
SERNIK MIĘTOWY W GALARETCE 107

miętowy sernik na bazie spodu sernika florentyńskiego . Składniki: Spód: 25 g posiekanych wiśni kandyzowanych 25 g posiekanej skórki pomarańczowej 25 g posiekanej suszonej żurawiny 100 g zblendowanych płatków migdałowych 25 g mąki pszennej 50 g masła 60 g cukru 25 ml śmietany kremówki 30% 1 łyżeczka kakao Ciasto: 1 kg twarogu do sernika 200 g cukru 6 łyżeczek żelatyny(...)kakao mieszamy. Dodajemy do bakalii przestudzone masło z cukrem i mieszamy. Bakaliami z masłem wykładamy spód tortownicy i ugniatamy łyżeczką. Pieczemy spód 1 temp 160 st przez ok. 10 minut.  Studzimy spód. Przygotowujemy ciasto: 100 ml śmietany kremówki gotujemy z 1 garścią mięty i zostawiamy pod przykryciem aż mięta odda smak i kolor. Odcedzamy śmietanę od mięty. Ser miksujemy

Kuchnia w oparach
WIŚNIOWY SERNIK Z KRUCHYM CIASTEM KOKOSOWYM I KRUSZONKĄ /bezglutenowy. 197

kuchni(ach) "chlewik". Nie ważne, że byłyśmy zmęczone, wściekłe i zagubione. Ważne było, że już go mamy i możemy otworzyć. Otworzyłyśmy... zapach skusił. Skosztowałyśmy... i przepadłyśmy. Powstała pierwsza propozycja - sernik wiśniowy w kokosowym cieście z towarzystwem bezy.SKŁADNIKI:/ CIASTO KOKOSOWE:- mąka kokosowa, 3/4 szklanki- mąka bezglutenowa, 1/4 szklanki- masło, pół kostki- żółtka, 2- łyżka śmietany,- cukier, 3/4 szklanki- łyżeczka(...)jajka z cukrem (pół szklanki).- Łączymy masy delikatnie mieszając.- Wykładamy na ciasto i pieczemy 45 minut w temp 180 stopni./BEZABeza - białka ubijamy mikserem, powoli dodajemy cukier cały czas ubijając.Wylewamy na podpieczony ser i posypujemy kruszonką z którą dopiekamy całość jeszcze 15 minut./KRUSZONKAmasło i pozostałe składniki wyrabiamy bardzo krótko (nie dodajemy jajka), robimy kulę, zawijamy w folię

Wypisz Wymaluj
sernik chałwowy 181

słychać nic. W takie dni zjadłoby się coś przyjemnego dla podniebienia. Coś, co troszkę rozchmurzy nastroje. Na słodką przekąskę przy tv pod kocykiem i do filiżanki kawy mam sernik chałwowy. Chałwę uwielbiam a takie jej wydanie to....no pyszne to jest i tyle :D Moim gościom bardzo smakował, więc nie bazuję tylko na mojej opinii jakby co :D Składniki(...)wody * 2 łyżki cukru - opcjonalnie Herbatniki zblendowałam dość drobno. Masło rozpuściłam i połączyłam z ciastkami. Uzyskaną masą wylepiłam blaszkę ( 25x21 cm) wcześniej wyłożoną pergaminem do pieczenia. Spód podpiekłam 10 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Żółtka oddzieliłam od białek i utarłam je z cukrem na puszystą masę. Dodałam kolejno ser, chałwę, budyń i śmietankę. Po dodaniu śmietanki miksowałam chwilkę

Pieprzyć z Fantazją
Cóż za kolor, cóż za smak! Czyli syrop z owoców czarnego bzu 176

albo do sernika z figami... Ale o nim innym razem. Syrop z owoców czarnego bzu Składniki: (na 500 ml syropu) 500 g owoców czarnego bzu (waga bez gałązek) 250 g cukru 125 ml wody sok z 1/2 cytryny Owoce przełożyć do garnka, dodać cukier, wodę i sok z cytryny, zagotować. Gotować bez przykrycia przez około 20 minut, a następnie przetrzeć

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik Lion – bez pieczenia 32301

około 10 minut. Po tym czasie żelatynę podgrzewamy do rozpuszczenia ( np w mikrofali ). Dodajemy do masy serowej i ponownie miksujemy. Masę wylewamy na warstwę z ryżu preparowanego. Mleko podgrzewamy. Dodajemy masę krówkową, cały czas mieszając trzepaczką, aż się rozpuści. Dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do wystygnięcia. Na koniec dodajemy posiekane orzechy. Całością zalewamy masę serową. Sernik owinięty folią

Smaki Na Talerzu
Ciasto bez cukru, masła i mąki pszennej, czyli bardzo zdrowy sernik z żurawiną w polewie daktylowo-kakaowej 159

spód sernika Przy pomocy widelca zgnieć banana. Do miseczki z pogniecionym bananem wsyp płatki i wszystko wymieszaj. Wyłóż niedużą blaszkę (małą okrągłą lub kwadratową – moja blaszka – śr. 22 cm, poj. 2.2 l) papierem do pieczenia i wyłóż na niego bananową masę. Wyrównaj masę i wstaw ją do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza na 10 minut. Teraz zajmij

Eat me! Fit me!

Proponowane wyszukiwania