przepyszny SERNIK Z MUSEM CZEKOLADOWYM - po prostu NIEBO W GĘBIE! Nie ukrywając uwielbiam serniki , ale nigdy mi nie wychodzą, ale nie tym razem!! :D Sernik jest taki wyjątkowy, bo piecze się go w kąpieli wodnej. Przepis na to cudo znalazłam na stronie mojewypieki chyba nie muszę nikomu przedstawiać autorki tej strony :) Składniki: spód(...) po upieczeniu powinien być równy jak stół. - teraz wiem dlaczego moje serniki opadały! ;) Masę serową przelać na spód, następnie tortownice wsadzić w większą blachę, zalać wrzącą wodą ( można to zrobić po wsadzeniu ich do piekarnika). Piec w temperaturze 150 ºC przez około 45 - 50 minut w kąpieli wodnej. Wyjąć
Cukier&Puderjednej cytryny 2 łyżki mąki pszennej Sos wiśniowy na Sernik z białą czekoladą 450 g mrożonych wiśni 50 ml wody 3-4 łyżki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Herbatniki zmiel, dodaj rozpuszczone masło, następnie wymieszaj wszystko dokładnie blenderem. Tortownicę o średnicy 18 cm wyłóż papierem do pieczenia. Masą wyłóż dno, można delikatnie ubić szklanką. Podpiecz(...)piekarnika, zmniejsz temperaturę do 160 o C i piec około 50 minut. Jeśli używasz piekarnika z funkcją pary nie wstawia naczynia z wodą tylko ustaw parę na 25%, termoobieg i piecz 50 min 160 o C. Dobrze upieczony sernik jest ścięty na brzegach i lekko luźny
kuron.com.plCiasto: 1 jajko pół szklanki cukru pudru 1 szklanka mąki tortowej pół szklanki mąki krupczatki 15 dag masła lub margaryny 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( użyłam gotowy w wiadereczku ) 15 dag masła lub margaryny 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 5 jajek 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra(...)razy ), całość dokładnie ucieramy. Na koniec białka ubijamy na sztywną i pianę i delikatnie mieszamy z masą serową. 3. Pieczenie: Masę serową wykładamy równomiernie na ciasto i pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 60 - 70 minut do zrumienienia. Upieczony sernik dokładnie studzimy, najlepiej przez kilka godzin. 4. Pianka: Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody i studzimy. Powinna
Izabelawkuchnipiękny kolor i ładnie prezentuje się na stole. Jest aksamitnie kremowy, nie za słodki, ten sernik posmakuje każdemu. Prosty do upieczenia, a gdy masz upieczona dynię przygotowanie sernika nie zajmie wiele czasu. Przygotowany na spodzie z kruchego, bardzo chrupkiego ciasta. Idealny dla fanów i dynii i czekolady. Składniki na foremkę 24 cm: 120 g mąki orkiszowej pół na pół(...)rozpłyną się w piekarniku pod wpływem temperatury wstawić do nagrzanego piekarnika do 180`C i piec 15 minut, następnie zmiejszyć temperaturę do 150`C i piec kolejne 75 minut. Sernik jest upieczony, gdy boki są ścięte, środek pozostanie drżący. Początkowo studzić w uchylonym piekarniku, następnie na kratce. Podawać schłodzony przez noc w lodówce
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!jadłam tradycyjnego sernika, ale postanowiłam zrobić w nieco innym wydaniu. Wykorzystałam budyń oraz banana. Rozpuszcza się w ustach! Składniki: 2 jaja 2 łyżki ksylitolu 1/2 banana 40g (1 opakowanie) budyniu waniliowego 250g twarogu półtłustego aromat Sposób przygotowania: Wszystkie składniki umieszczamy w misce. Całość dokładnie blendujemy na gęstą masę. Surowe ciasto przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 30-35 minut
Truskawkowa Fiestamiksujemy. Ubijamy pianę z białek, dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy. Na dno prodiża układamy warstwę herbatników, wylewamy masę serową. Na wierzch gęsto układamy obok siebie maliny. Pieczemy 60 minut. Kiedy sernik ostygnie, posypujemy cukrem pudrem
Z Majeczką w kuchniDelikatna masa serowa, bita śmietana i świeża mięta nadają sernikowi wielkiego orzeźwienia w tak upalny dzień. Zachęcam do skuszenia się na ten przepis. Spód 200g orzechowych ciasteczek 10 dag masła Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka 350 ml kremówki Świeża mięta 3-5 łyżek cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny opcjonalnie 2 krople zielonego barwnika w żelu (jednak(...)używam) Do dekoracji: świeża mięta bita śmietana czekoladki kiwi Ciasteczka kruszymy na bardzo drobne kawałeczki. Masło roztapiamy i mieszamy z ciasteczkami. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, a na niego kładziemy ciasteczkowy spód. Wstawiamy do lodówki, aby się zespoliło. Miętę rozdrabniamy w malakserze. Taką ilość, aby otrzymać ½ szklanki. W 100ml wrzątku rozpuszczamy żelatynę i pozostawiamy do wystygnięcia. Śmietanę ubijamy z cukrem
Słodki Zakątekfasolowe: puszka odsączonej i przepłukanej czerwonej fasoli 1 dojrzały banan 1 jajko 2 łyżki karobu (można zastąpić kakao) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka cukru trzcinowego 1/3 szklanki płatków owsianych błyskawicznych aromat rumowy Sernik: 400g serka homogenizowanego naturalnego 2 jajka 2 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżeczka przyprawy do sernika (można ominąć) 1 łyżka mąki aromat(...)Sernik: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem i przyprawy do piernika na puszystą masę. Następnie dodajemy mąkę, serek i aromat pomarańczowy. Wszystko dokładnie miksujemy nie zbyt długo. Kolejno do masy serowej dodajemy ubite białka. Mieszamy drewnianą łyżką, aż do połączenia. Masę sernikową przelewamy na ciasto fasolowe. Pieczemy
Truskawkowa Fiestałyżką *** *** Blaszkę (moja ma wymiary 26×26 cm) wykładamy papierem do pieczenia i dno smarujemy masłem lub margaryną *** *** Na natłuszczonym dnie blaszki układamy herbatniki *** *** Gotową masę serową wykładamy na herbatniki. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez 1 godzinę *** *** Po upieczeniu sernik zostawiamy w uchylonym piekarniku do wystudzenia. Gdy ciasto ostygnie przygotowujemy polewę(...)lodówki, aby zastygła *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ Artykuł Puszysty sernik z mlekiem w proszku pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemsłodyczami nie przepadam, muszę mieć na nie naprawdę smaka, tak sernikowi nigdy nie odmówię. Wpadłam na pomysł, aby spód do sernika zrobić wafelkowy...i wiecie co? Eksperyment udany, sernik nabrał dodatkowego smaczka, jest przepyszny Składniki: 1 kg sera dwukrotnie zmielonego 6 jajek 1,5 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 kostka masła 1 budyń(...)budyniowym oraz mlekiem. Miksujemy. Dodajemy ostudzony tłuszcz, miksujemy. Ubijamy pianę z białek, dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy. Na dno prodiża układamy warstwę herbatników, wylewamy masę serową. Pieczemy 60 minut. Kiedy sernik ostygnie ubijamy kremówkę z cukrem pudrem, dodajemy sok z cytryny. Wykładamy na sernik, wyrównujemy. Na patelni podprażamy wiórki z cukrem, posypujemy wierzch sernika
Z Majeczką w kuchnimleczna i orzechy do dekoracji. Do wypieku użyłam tortownicę o średnicy 17 cm i trochę ograniczyłam ilość składników w porównaniu do pierwotnego przepisu. Najpierw zabieramy się za robienie spodu sernika. Do robota wrzucamy pokruszone herbatniki i chwilę miksujemy a potem dodajemy masło i miksujemy do momentu połączenia składników. Następnie wypełniamy dno tortownicy i podpiekamy w nagrzanym piekarniku do temperatury(...)cukier, mąkę, jajka, aromat i śmietanę. Wszystko razem miksujemy na gładką masę i wylewamy na masę orzechową. Całość wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 175 stopni i pieczemy przez godzinę. Upieczony sernik studzimy a następnie schładzamy w lodówce. Jeżeli ktoś chce sernik można oblać rozpuszczoną czekoladą ale warstwa czekolady nie powinna być za gruba bo potem będzie się
Kuchenne Wariacjepieczeniu ciast dopiero ,,raczkuję”. Sernik wyszedł przepyszny, a jego smaki chodziły za mną od dawna. Maślany spód o kokosowym smaku, ciasto z kawałkami batoników i gęsta czekoladowa polewa – palce lizać. Spód: 200 g ciasteczek maślanych Bonitki 100 g masła 2 łyżki wiórków kokosowych Masa serowa: 1 kg twarogu z wiaderka (ja użyłam Tesco) 250 g śmietany 18% (gęstej(...)kakao 3 łyżeczki mleka Spód: Ciasteczka umieszczamy w woreczku i rozbijamy tłuczkiem. Masło rozpuszczamy w rondelku. Łączymy pokruszone ciasteczka, wiórki kokosowe i masło. Wykładamy je na wyłożone papierem do pieczenia dno blaszki o wymiarach 24x29 cm. Wstawiamy na 30 minut do lodówki. Masa serowa: Do misy miksera przekładamy twaróg, śmietanę, cukier, budyń i jajka. Miksujemy na średnich obrotach (tylko
VioletoweKucharzenieSernik bez tłuszczu Bardzo smaczny sernik na zbożowych herbatnikach. Szybki w przygotowaniu, bez grama tłuszczu, cukier zastąpiony został miodem, można powiedzieć, że jest to sernik dla osób odchudzających się takich jak ja. Przepis zaczerpnięty z internetu. Ja robiłam w dużej tortownicy o wymiarach 28 cm, a przepis jest na 24 cm. Składniki serek naturalny(...)sztywno, dodać do masy serowej, delikatnie wymieszać łyżką. Na dnie tortownicy wyłożyć herbatniki, wylać masę serową, włożyć tortownicę z serkiem do nagrzanego piekarnika do 180stop. Piec przez 40 minut. Sernik po upieczeniu, zostawić w piekarniku do ostudzenia. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js
Kuchnia DanusiBardzo lubimy serniki dlatego dla ich miłośników mamy sernik kokosowy. Składniki na sernik: - 500 g sera białego - 1 szklanka cukru pudru - 100 g masła - 3 jajka - 1 łyżeczka cukru waniliowego - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 2 łyżki wiórków kokosowych Składniki na krem: - 1/2 szklanki śmietany 30% - 2 łyżki cukru pudru - 3 łyżki wiórków kokosowych - 1 opakowanie śmietan(...)sztywną pianę i delikatnie mieszamy z masą serową. Gotową masę przekładamy do tortownicy o średnicy 17 cm, wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 160 stopni i pieczemy 60 minut. Gdy sernik mamy upieczony i wystudzony zabieramy się za zrobienie kremu. Teraz robimy krem. Śmietanę ubijamy razem z cukrem i ze śmietan-fixem. Następnie dodajemy wiórka kokosowe i mieszamy
Kuchenne Wariacjepołączenia się składników. Masę serową wylać na herbatnikowy spód. Włożyć do piekarnika nagrzanego z termoobiegiem(góra-dół) na 170 stopni i piec około 70 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączyć, lekko uchylić drzwi piekarnika i pozostawić sernik jeszcze około godziny w piekarniku. Sernik wyjąć z piekarnika, odpiąć obręcz z tortownicy i ostudzić. Najlepiej całą noc. * Twaróg(...)sernika musi być raczej suchy nie mokry. Użyłam twaróg półtłusty tzw. "klinek" . Masy serowej nie miksujemy za długo ani na zbyt szybkich obrotach by nie zrobiła się puszysta. U mnie tortownica z ceramicznym dnem i silikonową obręczą więc nie smarowałam i nie sypałam mąką. W zwykłej tortownicy polecam dno wyłożyć papierem do pieczenia
Ala piecze i gotuje