sernik zagości na moim stolę Świątecznym. Spod i wierzch z ciasta piernikowego.Pięknie wygląda, wspaniale smakuje i ten zapach korzenny .Czuć zbliżające się Święta. Zapraszam kochani. Ciasto piernikowe: mąka pszenna 3 szklanki typ 500 Kłos-Pol błonnik kakaowy 3 łyżki Kłos-Pol ksylitol( cukier) 1/2 szklanki Kłos-Pol soda 1/2 łyżeczki śmietana 12% 4 łyżki masło 1 kostka(...)drugą połowę masy i posypujemy żurawiną. Ścieramy druga połowę ciasta na ser. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut po czym zmniejszamy temp do 160 stopni i pieczemy jeszcze koło godziny.Polecam sernik, rewelacyjny.Ciasto piernikowe nadało nowego znaczenia dla słowa SERNIK
Różowa kuchniacioci. Potrafiłam zjeść ich całą dużą miskę, są mono korzenne, słodkie i nie da się im powiedzieć nie:) haha moje uzależnienie. Przyznaję się moimi faworytami co do pieczenia są właśnie pierniczki, serniki i wszelkie wytwory z ciasta drożdżowego. Pochłaniam to w każdej ilości jakie tylko jest w stanie pomieścić mój żołądek. W tym roku postanowiłam trochę zmodyfikować przepis(...)wkładamy do lodówki na około godzinę. Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto na stolnicy (grubość około 3-5 mm) i wycinamy z niego pierniki. Gotowe ciasteczka układamy na blaszce i pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni przez 20 minut. Gotowe pierniczki gdy ostygną można udekorować lukrem według uznania:) Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodzieRosyjskie ciasto śmietanowe jest bardzo proste i efektowne – połączenie klasycznego ciasta drożdżowego ze śmietanowym nadzieniem wygląda i smakuje obłędnie. Wnętrze smetannika smakiem przypomina sernik, a konsystencją – sernik nowojorski lub bardzo gęsty budyń. To pyszny i prosty sposób na to, żeby pospolita, gęsta i kwaśna śmietana błyszczała jak gwiazdy na Soborze Wasyla. To ciasto można przygotować w formie(...)całe jaka, kwaśną śmietanę, cukier, skrobię i wanilię umieszczamy w misce i miksujemy na gładką, jednolitą masę do momentu rozpuszczenia cukru. Tak przygotowana masa podczas pieczenia nie rośnie – zostaje płaska i jasna, jak sernik lub bardzo gęsty, mocno kremowy budyń. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia i zapinamy na nim obręcz, a samą obręcz od środka smarujemy zimnym masłem
Karo in the KitchenRosyjskie ciasto śmietanowe jest bardzo proste i efektowne – połączenie klasycznego ciasta drożdżowego ze śmietanowym nadzieniem wygląda i smakuje obłędnie. Wnętrze smetannika smakiem przypomina sernik, a konsystencją – sernik nowojorski lub bardzo gęsty budyń. To pyszny i prosty sposób na to, żeby pospolita, gęsta i kwaśna śmietana błyszczała jak gwiazdy na Soborze Wasyla. To ciasto można przygotować w formie(...)całe jaka, kwaśną śmietanę, cukier, skrobię i wanilię umieszczamy w misce i miksujemy na gładką, jednolitą masę do momentu rozpuszczenia cukru. Tak przygotowana masa podczas pieczenia nie rośnie – zostaje płaska i jasna, jak sernik lub bardzo gęsty, mocno kremowy budyń. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia i zapinamy na nim obręcz, a samą obręcz od środka smarujemy zimnym masłem
Karo in the Kitchendostępne w zwykłych sklepach. Sernik na zimno Sernik na zimno to lekka i orzeźwiająca wersja popularnego deseru. Latem, kiedy nie masz czasu ani ochoty na pieczenie ciast, podaj swoim bliskim sernik na zimno z ulubionymi owocami zalanymi kolorową galaretką. Deser można udekorować wiórkami czekoladowymi, płatkami migdałów lub polać sosem waniliowym, który podkreśli smak delikatnego musu. Aby uzyskać
Kuchcik gotujeSezon truskawkowy w pełni, więc truskawkowe szaleństwo czas zacząć :) Dzisiaj proponoję sernik na bazie waniliowych serków homogenizowanych, wepełniony mnóstwem owoców i pokryty puszystym musem truskawkowym. Składniki na biszkopt: 2 jajka 1/4 szklanki cukru 45 g mąki tortowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 płaskiej łyżki kakao 1 łyżka oleju 1 łyżka mleka (w temperaturze pokojowej) Poncz do nasączenia
Świat CiastaLato w pełni, nie zawsze mamy ochotę piec, dlatego dziś zapraszam Was na kremowy sernik z limonkową nutą i nektarynkami (na zimno) . Pyszny, rozpływający się w ustach z orzeźwiającą limonką. Nic tylko jeść. A do tego naprawdę szybki w przygotowaniu. Mi w miksowaniu pomagała córeczka. Robienie słodkości z takim małym pomocnikiem, to sama radość Zapraszam Was na kremowy sernik(...)Emix 3/4 szklanki cukru 2 nektarynki 2 galaretki – u mnie poziomkowe Emix + 900 ml wody biszkopty do wyłożenia dna tortownicy Przygotowanie: Przygotowujemy blaszkę. Na dno wykładamy papier do pieczenia, zapinamy obręcz (papier powinien wystawać poza formę). Dno wykładamy biszkopcikami. Do małego garnuszka wsypujemy 2 łyżki żelatyny, zalewamy je minimalną ilością chłodnej wody (tylko do przykrycia żelatyny). Odstawiamy do napęcznienia
Słodkie okruszkiSernik, który nie wymaga pieczenia. Gotujemy jak budyń, ale tu moja uwaga. Ser należy gotować na bardzo małym ogniu i stale mieszając, bo bardzo łatwo można przypalić. Najlepiej smakuje na drugi dzień, kiedy ciastka staną się wilgotne, a całość można ładnie kroić nożem. Na blogu znajdziecie również przepisy na inne ciasta, które bardzo polecam. Ser 1 kg sera twarogu(...)wymieszać. Na blaszkę o wymiarach 24x24 cm wyłożyć warstwę herbatników i wlać na nie gorącą masę serową. Na wierzch ułożyć warstwę ciastek i polać polewą . Posypać posypką czekoladową. sernik gotowany
O kuchni z uczuciemPierwszy na blogu przepis na sernik, ale nie ostatni jaki upiekłam. Przepis dostałam od mamy. Sernik wychodzi bardzo delikatny i puszysty. Piekłam go już wiele razy i za każdym razem smakuje doskonale :) Składniki: Spód: 1/2 kostki margaryny 1/2 szklanki cukru 3 jajka 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju(...)proszkiem. Na koniec dodać olej i zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Masę przełożyć na blaszkę 22 x 37 cm wyłożona papierem do pieczenia i posypać delikatnie kakao (kakao można dodać także do ciasta i otrzymamy dwukolorowy sernik). 2. Masa serowa: Rodzynki sparzyć i ostudzić. 4 białka ubić na sztywno. 2 jajka i 4 żółtka ubić z cukrem i cukrem
Na Ciasteczkowych PapierachWylej ciemną masę do tortownicy, na nią wyłóż jasną masę serową następnie wyłóż na wierzch punktowo odłożone 4 łyżki ciemnej masy i rozprowadź po wierzchu widelcem. Włóż sernik do piekarnika i piecz przez 20 minut, po czy zmniejsz temperaturę do 170 oC i piecz kolejne 40 minut. Ostudź w uchylonym piekarniku. Smacznego! English version Vanilla chocolate cheesecake (14 servings(...)fork. Place cheesecake in the oven and bake for 20 minutes, next reduce the temperature to 170 oC and bake next 40 minutes. Cool in the oven. Enjoy! Artykuł Sernik waniliowo-czekoladowy / Vanilla chocolate cheesecake pochodzi z serwisu Karmelowy blog kulinarny
karmelowyśrodku nie ma sera, tylko kasza, to człowiek wyczuwa jakiś myk. Jednak gdy poczęstujemy nim gości, pochwalą nas za intensywny smak i ciekawą fakturę. Sernik malinowy jaglany bez pieczenia. Blaszka około 27x37 cm Składniki: 300 g herbatników pełnoziarnistych 100 g masła 500 g malin (mogą być także mrożone) 1 szklanka kaszy jaglanej 2 szklanki wody do kaszy(...)ciasteczkowy, wyrównać i wstawić do lodówki. Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki wrzątku, a gdy zacznie tężeć, wylać ją razem z pozostałymi 200 g malinami na wierzch naszego sernika. Przechowywać w lodówce. Smacznego
Poezja Smaków - blog kulinarnyserników 200g śmietanki 36% 200g chałwy waniliowej 1/3 szklanki cukru drobnego 1 żółtko 1 jajko skórka otarta z jednej cytryny 2 łyżki mąki pszennej Polewa kajmakowa 200 g kajmaku z puszki 60 ml śmietany 30% Herbatniki z rozpuszczonym masłem zmiel na gładką masę. Tortownicę o średnicy 18 cm wyłóż papierem do pieczenia. Masą wyłóż(...)wodą. Wstaw sernik do piekarnika, zmniejsz temperaturę do 160 o C i piec około 50 minut. Jeśli używasz piekarnika z funkcją pary nie wstawiaj naczynia z woda tylko ustaw parę na 25%, termoobieg i piecz 50 min 160 o C. Dobrze upieczony sernik jest ścięty na brzegach i lekko luźny w środku. Wyłącz piekarnik, pozostaw
kuron.com.plpołączyć z roztopioną czekoladą. Na dnie formy (wysłanej papierem do pieczenia) ułożyć warstwę herbatników i kolejno przelewać (średnim strumieniem, na zmianę) masę jasną i ciemną. Sernik wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec (**) (najlepiej z parą wodną) około 80-90 minut w 180 stopniach. (Na spodzie piekarnika ustawić blachę/naczynie żaroodporne z wodą. Dzięki temu ciasto będzie(...)Upieczone ciasto ostudzić przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika i następnie wstawić do lodówki - najlepiej na całą noc. Przed podaniem oprószyć kakao. (*) Jeśli użyjecie czekolady mlecznej - kolor sernika niekoniecznie będzie intensywny, więc w tym przypadku warto dodać (do masy już z czekoladą) 1 łyżkę ciemnego kakao. (**) W przypadku, gdy wierzch za bardzo się rumieni - należy przykryć go kawałkiem folii
Di gotujemalin świeżych do ozdoby - listki mięty do ozdoby Sposób wykonania : Zmielić herbatniki w mikserze ,roztopić masło ,połączyć te składniki ,konsystencja będzie jak suchy piasek , blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia ,owinąć szczelnie folią aluminiową , wyłożyć ciastka na blaszkę i dokładnie ugnieść spód ,wstawić do lodówki . Roztopić w kąpieli wodnej czekoladę. Nagrzać piekarnik do 180 stopni zagotować 1.5 litra wody(...)wymieszać . Masę wyłożyć na ciasteczkowy spód , na dużą blaszkę wlać wrzątek ,postawić na środku sernik i wstawić do piekarnika , zmniejszyć temperaturę do 120 stopni i piec 90 minut. Po tym czasie wystudzić sernik przy uchylonych drzwiczkach ,wystudzony wstawić do lodówki . Zabieramy się za mus malinowy , dwie galaretki rozrobić w 200 ml wrzątku ,wystudzić ,lekko rozmrożone maliny zmiksować
Wypieki Rene