sernik pieczony - 9248 przepisów (strona:175/617)

Sernik Amaretti - budyń z pieca 94

bez jajek i mąki pszennej. Jest słodki, lepki pierwszego dnia, następnego zaś zwarty i kremowy.. bardzo smaczny! Czas przygotowywania:  10 minut Czas pieczenia:  90 minut Ilość porcji:  sernik na 10 osób (średnica

AniaGotuje.pl
Borówkowy sernik na zimno 213

mojprzepisna.pl | Borówkowy sernik na zimno Sezon jagodowy w pełni, więc korzystam ile się da. Dziś przepis na borówkowy sernik na zimno. Jest to przepis

moj przepis na
SERNIK MIGDAŁOWY, NA BEZGLUTENOWYM SPODZIE Z CIASTECZEK AMARETTI 181

małżonek nie przepada za eksperymentami sernikowymi, to na szczęście obawy okazały się płonne. Bowiem tym był wprost zachwycony, powiedział nawet, że to najlepszy sernik jaki jadł... :-) A to niebywały komplement, tym bardziej, że to ciasto piekłam właśnie dla niego... :-) Inspiracją był przepis znaleziony w Kuchni Wyjątkowych Smaków, zmodyfikowałam go tylko na wymiary swojej formy (....i... i właśnie teraz odkryłam

Smaczne Zdrowe
Sernik czekoladowy z Nutellą 144

bardziej deser niż ciasto. I chociaż jest pieczony to wyglądem i smakiem przypomina sernik na zimno. Zachwycił nas od pierwszego kęsa. Dzięki odpowiednim proporcjom gorzkiej i mlecznej czekolady nie za słodki i nie za gorzki. Po prostu pyszny. Czytaj więcej

Wiem co jem
Sernik na herbatnikach 175

jajek  1 szklanka cukru  15 dag miękkiego masła  1 budyń waniliowy + 2 łyżki mąki pszennej+ łyżeczka proszku do pieczenia  1 łyżeczka cukru z wanilią  2 paczki herbatników ( 20 dag) Składniki na sernik mają mieć taką samą temperaturę, wyciągam je z lodówki wcześniej. Herbatniki wykładam na spód blaszki(...)23x28) , wyłożonej papierem do pieczenia. Masło ubijam z cukrem i cukrem z wanilią, aż podwoi objętość. Dodaję po jednym żółtku, dalej ubijam, następnie nie przerywając ubijania dodaję porcjami ser, na koniec mąkę wymieszaną z budyniem i proszkiem do pieczenia. Osobno ubijam białka ze szczyptą soli, i dodaję do masy, mieszam całość i wylewam na herbatniki. Piekłam godzinę

Takie tam pichcenie
Sernik gotowany z truskawkami 145

dodać łyżeczkę ekstraktu waniliowego aby nabrał ciekawego smaku. Biszkopt: 2 jajka 1/3 szkl cukru 1/4 szkl maki pszennej 1/4 szkl maki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Ser: 1kg sera na serniki z wiadereczka (u mnie waniliowy) 200 g masła 3/4 szkl cukru 4 jajka 2 duże budynie waniliowe 3/4 szkl mleka 1/2 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe Biszkopt(...)dodać cukier. Gdy piana będzie lśniąca i szklista dodawać po jednym żółtku. Mąkę przesiać z proszkiem do ubitych jajek i delikatnie wymieszać łyżką. Spód formy (21x21cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wylać biszkopt. Ciasto piec ok 20 minut w 170 stopniach. Ostudzić. Ser: w garnku rozpuścić masło, dodać ser, cukier i rozbełtane jajka. Podgrzewać, często mieszając aż masa zacznie bulgotać. Proszek

Smakołyki Asi
Chleb z garnka żeliwnego 249

upiec chleb w piekarniku parowym  Jak wiadomo najsmaczniejszy jest chleb z dobrze wypieczoną, chrupiącą skórką, a pieczenie  z funkcją pary (zwłaszcza chlebów pszennych) gwarantuje nam taki właśnie wypiek. Tego typu chleby piekę na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub na kamieniu. Ustawiam funkcję termoobieg + parowe i temperaturę 220 lub 230 stopni. Nagrzewam piekarnik przez około(...)minut, po czym na rozgrzaną blachę kładę uformowany bochenek. Po około 15-25 minutach zmniejszam temperaturą do 220 stopni i piekę chleb jeszcze około 20-30 minut. Czas pieczenia jest uzależniony od rodzaju chleba  i wielkości bochenka. Jeśli piekę chleb w garnku żeliwnym nagrzewam piekarnik z pustym naczyniem przez około 20-25 minut w temperaturze 220-240 stopni, grzałka

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
SERNIK Z MAKIEM 204

cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia MASA SEROWA 1 kg półtłustego twarogu 4 jajka 350 g cukru 4 łyżki mąki ziemniaczanej cukier waniliowy 200 g maku Do miski wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodać pokrojone masło, jajko i cukier. Szybko zagnieść ciasto. Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, a boki wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Przygotowanym ciastem(...)ciastem z lodówki i naprzemiennie wykładać na środku oba ciasta ( tak jak zebrę ), aż do wykończenia się składników. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 st i piec około 1 godz. Wystudzony sernik wstawić do schłodzenia do lodówki. Najsmaczniejszy chłodny :). Artykuł SERNIK Z MAKIEM pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Sernik na murzynku 266

Białka ubić ze szczyptą soli  , dodawać stopniowo do ciasta i mieszać łyżką.Blaszkę o wymiarach 30/ 30 wyłożyć papierem do pieczenia  .Przelać ciasto .Piec w temp. 180 st do suchego patyczka około 25 minut.Składniki na sernik :800 g sera białego półtłustego mielonego1 szkl cukru1 cukier wanilinowy1 budyń waniliowy z cukrem Dr . Oetkera6 jajek 1 łyżka(...)Dodawać stopniowo do sera i delikatnie wymieszać łyżką.Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia .Przełożyć upieczony murzynek .Na murzynek wyłożyć masę serową.Piec w temp 180 st około 50 minut. ( zaznaczam jednak że każdy piekarnik piecze inaczej więc czas pieczenia może być troszkę krótszy lub dłuższy , )Po upieczeniu sernik można polać  polewą lub polukrować tak jak ja , lukrem czekoladowym

Sama słodycz i szczypta chili
wykwintny sernik wielkanocny 1315

mleko, olej, budyń i ser, miksujemy na gładką masę. Białka ubijamy na pianę i łyżką drewnianą łączymy delikatnie z masą serową. Masę serową wykładamy na podpieczone ciasto kruche i pieczemy w piekarniku w temp. 160 -170 st. C ok. 50 min. składniki na masę kokosową: 7 białek niepełna szklanka cukru 100 g wiórek kokosowych 2 łyżki mąki 1 łyżeczka soku(...)dodajemy stopniowo cukier. Mąkę mieszamy z wiórkami kokosowymi dodajemy do ubitych białek i delikatnie mieszamy łyżką drewnianą. Dodajemy sok z cytryny. Masę kokosową wykładamy równomiernie na sernik, wkładamy do piekarnika i pieczemy w temp. 120 st. C ok. 1 godz. Uchylamy drzwiczki piekarnika i zostawiamy do ostygnięcia

Domowy Smak Jedzenia
przepyszny sernik z czereśniami na herbatnikach i kruszonką z herbatników... 149

wygładzić wierzch pozostałe herbatniki rozkruszać palcami nad sernikiem, delikatnie dłonią docisnąc do sernika, piekarnik elektryczny nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, piec około 60 minut, nastepnie na termoobiegu w 160 C 10 minut, sernik wystudzony schowac do lodówki na kilka godzin z cukru pudru, soku z cytryny przygotować nie za gęsty lukier, można dać ciut wody

W Mojej Kuchni Lubię
Szachownica – sernik siostry Anieli 316

wkładamy do nagrzanego do 180°C piekarnika. Biszkopt pieczemy około 15 – 20 minut. Po upieczeniu biszkopt wyjmujemy z pieca i pozostawiamy do wystygnięcia, po czym delikatnie odrywamy z papieru. Miękka margarynę ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami, następnie dodajemy po trochu zmielony twaróg, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i olejek cytrynowy (ilość wg uznania – ja dałam cały). Osobno ubijamy(...)wypełniamy masą serową. Czynność powtarzamy tak długo, aż zabraknie składników lub miejsca w blaszce. Po ułożeniu wszystkich warstw, ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 40 minut w temperaturze 180°C . Po upieczeniu, wyjmujemy sernik z piekarnika i po około 5 – 10 minutach, delikatnie wyjmujemy z blachy w której się piekło, na inną blaszkę lub metalową tacę

Smakowy Raj
Sernik obłędnie czekoladowy. 144

zimny wiatr, myślę, że takie ciacho powinno się pojawić u każdego z Was. Polecam! Składniki na sernik obłędnie czekoladowy na tortownicę o średnicy 26-28 cm KRUCHY, KAKAOWY SPÓD: 240 g mąki pszennej 10 g gorzkiego kakao 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru pudru (u mnie nierafinowany) 1/4 szklanki oleju 1 duże jajko(...)kolejno wszystkie składniki i miksujemy do połączenia i otrzymania gładkiej masy. Następnie przekładamy na kakaowy spód, wyrównujemy wierzch i wkładamy do nagrzanego do 175-180 stopni C. Pieczemy 50-60 minut. Jeśli sernik zbyt szybko się rumieni wierzch przykrywamy folią aluminiową. Ciasto po upieczeniu będzie dość rzadkie, ale to nic, takie ma być. Ciasto studzimy w uchylonym piekarniku

Rozpustne gotowanie
Sernik z dyni hokkaido 143

śmietanę. Na koniec dodajemy budyń (proszek). Masę serową przelewamy na spód z biszkoptów i pieczemy w temperaturze 180 stopni ok 70 minut. Masę serową wkładamy do nagranego piekarnika. Wierzch sernika powstał z gęstej polewy i posiekanych płatków migdałów i pestek dyni. Sernik ozdabiamy dopiero po przestudzeniu

Życie zaczyna się w kuchni
SERNIK NA MCHU 188

cytryny, przesiane budynie i chwilkę miksujemy. Następnie dodajemy nasz ser oraz ostudzone masło. Miksujemy tylko do połączenia składników. Wylewamy na herbatniki i pieczemy ok. 0,5 godziny tak żeby sernik nam się ściął. ZIELONE CIASTO: Szpinak rozmrażamy, umieszczamy na sicie i dobrze odciskamy. Miksujemy blenderem ( następnym razem zmiksuję z olejem, będzie łatwiej) Całe jajka ucieramy z cukrem na białą(...)szpinak. Delikatnie miksujemy. Mąkę, budyń, proszek i sodę przesiewamy. Dzieląc na 3 porcje dodajemy do ciasta i za pomocą szpatułki delikatnie mieszamy. Podpieczony sernik wyciągamy z piekarnika i wykładamy nasze zielone ciasto. Wygładzamy i pieczemy kolejne 30 minut ja tym razem ustawiłam piekarnik na grzanie góra dół 170-180 st.C. Po tym czasie sprawdzamy ciasto patyczkiem. Zostawiamy do wystygnięcia

Pani na deser