sernik pieczony - 9248 przepisów (strona:184/617)

sernik tiramisu 189

proszku do pieczenia masa serowa: 1 kg trzykrotnie zmielonego twarogu 200 g cukru 5 jaj budyń waniliowy krem: 400 ml śmietany kremówki 500 ml sera mascarpone 2 łyżki cukru pudru łyżeczka ekstraktu z wanilii ponadto: kilkanaście podłużnych biszkoptów kakao gorzkie 1/2 szkl mocnej, słodkiej kawy 100 ml amaretto Masło posiekać z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia. Dodać żółtka(...)posypać warstwą kakao (najlepiej za pomocą sitka). Wyłożyć masę serową. Wierzch przykryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni, piec ok 30 minut, po czym temperaturę obniżyć do 160 stopni i piec jeszcze ok 30 minut. Sernik po upieczeniu trzymać jeszcze ok godziny w uchylonym piekarniku, następnie wyjąć, wystudzić. Śmietanę ubić, pod koniec dodając cukier puder

6niebo
Sernik na owsianym spodzie 438

miski wrzucamy wszystkie supkie składniki, dodajemy pokrojone na kawałki masło i jajko, całość zagniatamy, a następnie przekładamy do kwadratowej formy wyłożonej papierem do pieczenia, lekko ugniatając i wyrównując.Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180`C i pieczemy około 15 minut - do zarumienienia.W tym czasie przygotowujemy masę serową. Ser mielimy, albo ucieramy za pomocą nożyków, następnie dodajemy cukier i cukier(...)budyniem i pod koniec miksowania, gdy masa będzie puszysta dodajemy ją do ciasta.Ciasto wylewamy na przygotowany owsiany spód i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 175`C i pieczemy około 50 minut.Gdy sernik ostygnie jego wierzch smarujemy równo masą kajmakową a następnie posypujemy uprażonymi płatkami owsianymi. Wstawiamy do lodówki. Najlepiej smakuje następnego dnia.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Piernik z suszoną śliwką. 138

zjedzony ;) Ja piekę wcześniej, a następnie mrożę. Ciasto zachowuje świeżość, a ja pewność, że ze wszystkim zdążę ;)  Makowiec zawijany  już zamrożony, teraz piernik, jeszcze sernik i miodownik. A Wy co pieczecie na Święta? Składniki na piernik z suszoną śliwką: na formę 24x28 cm 125 g miękkiego masła 50 g płynnego miodu 2 jajka w temperaturze pokojowej

Rozpustne gotowanie
Łatwy sernik waniliowy z brzoskwiniami z puszki 909

połączenia wszystkich składników. Formę o średnicy 26 cm wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy serową masę, na wierzchu układamy połówki brzoskwiń. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 70-75 minut, aż wierzch sernika będzie sprężysty. Sernik studzimy w lekko uchylonym piekarniku, a następnie wkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Przed podaniem możemy posypać cukrem pudrem

My Culinary Art
KRUCHE CIASTO – jak zrobić idealne? 404

rozwałkowywanie i zapobiegnie klejeniu się ciasta do wałka. Przed pieczeniem ( po wylepieniu formy ) nakłuwamy ciasto widelcem – zapobiegnie to wybrzuszaniu się ciasta w trakcie pieczenia. Jeżeli pieczemy kruche ciasto jako blaty pod sernik czy inne ciasto z masą to podpiekamy je wcześniej ok. 10 minut, a następnie studzimy – unikniemy w ten sposób zakalca. Jeżeli pieczemy spody do tart

Ostra na Słodko
PROSTY I PYSZNY SERNIK 168

gotowe...Ot cała filozofia, to zdecydowanie najprostszy sernik, jaki przygotowywałam. Pyszna jest też polewa z kwaśnej śmietany, to takie uzupełnienie całości. Przepis powstał na bazie różnych innych przepisów, z dostępnych w lodówce składników... Tym razem w wersji dietetycznej, cały na ksylitolu (oczywiście można użyć zamiennie cukier zwykły lub trzcinowy) Piekłam w tortownicy o śr. 25cm Składniki: kruchy spód(...)pieczemy ok.65-70 minut na programie z termoobiegiem , lub na programie góra-dół, bez termoobiegu w temp.160*C. Pieczemy do wypieczenia środka, tzn. przy poruszeniu formą środek nie powinien się trząść, serników nie sprawdzamy patyczkiem... Można na kilka minut zostawić sernik w uchylonym piekarniku, ja mam złe doświadczenie z pozostawianiem serników w piekarniku, zawsze mi potem pęka..., Sernik wyjmujemy

Smaczne Zdrowe
Sernik z musem śliwkowym 222

zrobić swój wypróbowany   SKŁADNIKI  Ciasto brownie 60 g gorzkiej czekolady 50 g mąki 60 g masła 60 g cukru 1 jajko Masa serowa 1 kg twarogu na sernik ( gotowy lub  zmielony dwukrotnie) 1 szklana cukru kryształ 3 łyżki mąki ziemniaczanej 5 jajek 1 laska wanilii lub cukier waniliowy  100 ml. śmietany kremówki Mus śliwkowy(...)kremówkę wanilię. 3/4 masy wykładamy na podpieczony spód brownie. Następnie łyżką układamy mus śliwkowy. Wierzch zalewamy resztą masy sernikowej. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika  180 stopni i pieczemy 1 godzinę. Po upieczeniu sernik zostawiamy do ostygnięcia, oczywiście piekarnik wyłączamy i lekko uchylamy drzwi. Sernik powinien być dobrze schłodzony, wtedy mus lepiej się trzyma. Jeśli sernik nam pęknie

W kuchennym oknie Ewy
Sernik krakowski 142

szklanka cukru pudru sok z cytryny Ciasto : Blachę o wymiarach wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Z podanych składników szybko zagnieść ciasto. Podzielić je na 2 części ( 1/3 i 2/3). Mniejszą część ciasta włożyć do lodówki. Natomiast większą częścią wyłożyć blachę do pieczenia, starając się jak najrówniej rozłożyć ciasto. Blachę z ciastem włożyć na 30 minut do lodówki(...)wcześniej podpieczony spód. Drugą część ciasta rozwałkować i pokroić w równe paski, które należy ułożyć na cieście pod skosem tworząc kratkę. Tak przygotowany sernik włożyć do piekarnika nagrzanego do 170-180 stopni i piec przez około 60 minut. Po tym czasie uchylić piekarnik i pozostawić w nim sernik na 10 minut do przestudzenia. Następnie wyjąć i całkowicie wystudzić

My simple kitchen
Sernik z brzoskwiniami 163

przypadnie Wam do gustu, szczególnie, że nie wymaga zbytnich umiejętności kulinarnych. Dzieciaki ale i dorośli go kochają Drukuj Sernik z brzoskwiniami window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Ciasto 5 żółtek 1 kostka masła 3 szkl mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki drobnego cukru Masa serowa 750 g sera tłustego, 1 jajko 1/2 szkl. cukru 1 budyń waniliowy(...)kształt blachy. Pieczemy ok 15-20 minut w 180 stopniach do lekkiego zrumienienia. Na upieczone ciasto wykładamy masę serową. Brzoskwinie kroimy i wykładamy na ser. Białka ubijamy z cukrem i 1 łyżką mąki ziemniaczanej. wykładamy na masę serową. Na górę ścieramy na tarce pozostałą część ciasta. Pieczemy jeszcze ok 1 h. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/desery/serniki/sernik-z-brzoskwiniami/ BosowKuchni Artykuł Sernik

Mieszam w Garnku
Sernik dla zapracowanych ze śliwkami na sucharkowym spodzie 189

Dzisiaj propozycja deserowa czyli sernik dla zapracowanych. Szybki w wykonaniu i  wystarczy do niego tylko z jedna kostka sera.Na spód sernika użyłam sucharków z rodzynkami Mamut. Zapraszam :) Składniki : 250 g sera białego 400 g kwaśnej śmietany 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 3 jajka 1 łyżka budyniu waniliowego 1 łyżka masła 2 kopiaste łyżki kaszy manny 6 sucharków(...)góry, podczas pieczenia nie wypłynie ser. Na spodzie układamy suchary namoczone na chwileczkę w mleku. Na suchary wykładamy ser. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy około 40 minut. Upieczony sernik odstawiamy do przestygnięcia. Wierzch smarujmy nutellą( można ją podgrzać w mikrofali ) i posypujemy wiórkami kokosowymi.  Sernik odstawiamy do przestygnięcia. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Jaglane serniczki . 235

cukru (ja używam brązowego) 1/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej(ew. budyń niesłodzony) 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika skórka otarta z 1 cytryny  proszek do pieczenia ( na czubku łyżeczki) mała garść drobnego kandyzowanego imbiru   Kaszę jaglaną przed ugotowanie podprażyć na suchej patelni. Ale sposób gotowania to już indywidualna sprawa, każdy ma swój sposób, ważne(...)Następnie: przyprawę do piernika, mąkę ziemniaczaną, pszenną oraz proszek do pieczenia. Na koniec dodajemy  partiami pianę z białek i delikatnie mieszamy masę. Sernik rozkładamy równomiernie do foremek (zostawiając margines bo ciasto urośnie).  Pieczemy 30minut w 180 stopniach, w dużej formie do 5- 7minut dłużej.  Gotowe :)  Oczywiście jeśli ktoś nie przepada za imbirem, może zastąpić

Farmażony
Sernik z kremem cytrynowym 168

Połączyć. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Przy pomocy łyżki lub szpatułki delikatnie połączyć pianę z masa serową. 4. Masę serową wylać na podpieczony spód. Piec ok. 80 min. Upieczony sernik pozostawić w wyłączonym i uchylonym piekarniku na pół godziny. Później dobrze ostudzić nie wyciągając z formy. 5. Przygotować krem. Wodę  (125 ml), cukier

Maślane ciasteczko
Sernik z brzoskwiniami 141

herbatników maślanych na spód ciasta Sposób wykonania : Odsączyć brzoskwinie z soku i pokroić ,blaszkę ( 36cm x 21cm) wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć herbatnikowy spód. Blaszka może być większa bo też już robiłam, wtedy sernik jest troszkę niższy. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą białą masę ,im lepiej utrzemy tym bardziej nam sernik wyrośnie :) zmniejszamy obroty i kolejno(...)nagrzanego na 180 stopni piekarnika i pieczemy 70 minut ( grzałka góra ,dół ) Sprawdzamy patyczkiem czy jest suchy i wyciągamy , czasem muszę dłużej dopiekać bo jeszcze jest mokry w środku dlatego warto sprawdzać bo nie każdy piekarnik piecze tak samo . Nie przejmować się , że ciasto wyrasta i pęka :)  Po wyjęciu jak to sernik trochę opadnie ale taki urok prawdziwych

Wypieki Rene
Sernik japoński-bajecznie lekki, piankowy, puszysty-najlepszy :) Japanese cheesecake 137792

całą stanowczością zgadzam się z tym.  Przygotowanie sernika jest dość proste, ale trzeba trzymać się dokładnie przepisu. Piecze się go w kąpieli wodnej, co zapewnia mu powolne rośnięcie i wspaniałą konsystencję. Zapraszam i gorąco polecam bo warto :) Ten sernik Was zachwyci :) SKŁADNIKI *przepis na tortownicę o średnicy 18cm -200g kremowego serka śmietankowego typu philadelphia (ja użyłam Wieluń(...)wlewamy do tego naczynia ugotowaną, wrzącą wodę. Do połowy wysokości tortownicy. Całość wkładamy do nagrzanego do 160 stopni piekarnika i pieczemy około 90 minut. Pod koniec można na chwilkę zwiększyć temp do 170 stopni.  Po wyłączeniu piekarnika sernik zostawiamy w nim na około 20 minut. Potem wyciągamy go, wylewamy wodę, i wyciągamy sernik delikatnie z tortownicy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Sernik bananowo-cytrynowy z borówkami. Sernik na zimno. 73

Mówię Wam! Niebo w gębie! Sernik cytrynowo-bananowy z borówkami – normalnie się w nim zakochałam. Najlepszy efekt uzyska się używająć bardzo dojrzałych bananów, które

Kulinarne Przeboje