Cytrynowy sernik na zimno (Cheesecake al limone) 192Od jakiegoś czasu marzył mi się sernik intensywnie pachnący cytrynami. I tak oto powstał cytrynowy sernik na zimno, delikatny
La grande e la piccola cuoca
TRUSKAWKOWY SERNIK NA ZIMNO NA  MASCARPONE I ŚMIETANIE 255Prosty, szybki, łatwy i ... naprawdę smaczny sernik na zimno. Właściwie nie wiem czy nazwa "sernik" nie jest tu zbyt wygórowana, bo z serka i
Walijskie Pichcenie
Sernikobrownie z musem truskawkowym 226nagrzanym do 170 stopni na 20 minut. Po upieczeniu wyciągamy formę, nie wyłączamy piekarnika. Masa serowa Wszystkie składniki miksuję, gotową masę wylewam na spód brownie i piekę całość przez 35 minut. Upieczony sernik studzę. Na chłodną masę serową wykładam tężejący mus truskawkowy i wstawiam do lodówki do całkowitego stężenia. Dekoruję truskawkami. Smacznego, Klaudia. *woda różana to dodatek opcjonalny, moim
Mango Papaja
Cheesecake z truskawkami (Cheesecake con fragole) 192biscotti al cioccolato 80 g di burro 250 g di ricotta 250 g di mascarpone 200 g di fragole 100 g di zucchero 2 uova PRZYGOTOWANIE Przygotowanie sernika rozpoczynamy od rozpuszczenia masła. Ciasteczka rozdrabniamy blenderem na piasek, mieszamy z rozpuszczonym masłem. Masę ciasteczkow ą wykładamy do kwadratowej formy o boku 20 cm, wyrównując wierzch(...)mascarpone. Ciasto miksujemy do uzyskania jednolitej, kremowej masy. Masę przelewamy do formy, wyrównując wierzch łyżką, na którym układamy kawałeczki truskawek. Cheesecake pieczemy ok. 35 - 40 minut. Upieczony sernik odstawiamy do wystygnięcia a następnie schładzamy w lodówce przynajmniej przez 4 godziny. Przed podaniem sernik dekorujemy truskawkami; oprószamy cukrem pudrem. **** PREPARAZIONE Per preparare
La grande e la piccola cuoca
Sernik na zimno bez cukru na spodzie bananowym 178odpalanie piekarnika jest raczej ostatnią rzeczą na jaką mamy ochotę. Najlepszą opcją wtedy okazują się desery na zimno przygotowywane bez pieczenia. Dlatego dziś zapraszam na orzeźwiający deser idealny na upalne letnie dni. Sernik na zimno z sezonowymi owocami. Sernik, jak wszystkie inne desery na moim blogu, przygotowany jest bez zbędnego dodatku białego cukru. Słodycz pochodząca z owoców(...)patelni w formie słodkiego omleta. Zajmuje to 15-20 minut i sprawdza się równie dobrze jak spód pieczony w piekarniku. Masa serowa przygotowana jest na bazie włoskiego twarożku jednak spokojnie można zamienić go na klasyczny twaróg tłusty lub półtłusty. SERNIK NA ZIMNO, ZDROWY DESER BEZ CUKRU Składniki na małą tortownicę 16 cm Spód Banan Jajko
HealthyCreations
Sernik konkursowy E. Wedel 233Masło rozpuścić w garnuszku, przelać do miski, lekko ostudzić i dodać rozdrobnione ciasteczka Amerykanki. Formę o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia w całości lub posmarować boki lekko masłem (u mnie na spodzie był papier do pieczenia, a boki wysmarowałam masłem). Na spód formy wyłożyć równomiernie masę z ciasteczek i docisnąć. Piekarnik nagrzać do temperatury 190 ° C. Białka oddzielić(...)czekoladę, wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli, dodać do pozostałej masy, delikatnie wymieszać i przelać do formy tortowej. Piec w nagrzanym wcześniej piekarniku przez 10 minut, po czym zmniejszyć temperaturę do 170 ° C i piec przez kolejne 50 minut. Gotowy sernik wyciągnąć z piekarnika i zostawić do całkowitego ostudzenia. Pianki Ptasie Mleczko podzielić na połówki, czekoladę gorzką zetrzeć. Posypać
Passions hobbies life
Mini serniczki na zimno 189chyba nikt nie zaprzeczy – ma to ogromne znaczenie w przypadku upałów W taką pogodę jak teraz ciasta bez pieczenia to jedyne wyjście Mini serniczki na zimno to propozycja dla wszystkich miłośników słodkości, a szczególnie tych, którzy uwielbiają serniki Mini serniczki na zimno przepis na 9 serniczków 250 g ciasteczek owsianych 80 g masła lub oleju kokosowego
365 dni dookoła kuchni
Sernik z jagodami 214silną wolę ;) W weekend wyczarowałam sernik jagodowy, który ma moim zdaniem obłędny kolor i smak wakacji ! Sernik jagodowy przepis na tortownicę 26 cm Składniki na spód: 3/4 szklanki mąki 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/5 kostki margaryny Składniki powinny być w temperaturze pokojowej Z podanych składników szybko zagniatamy ciasto. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia(...)miksujemy do uzyskania gładkiej masy, nie może być żadnych grudek sera. W razie potrzeby można sobie pomóc blenderem ;) Masę serową wylewamy na ciasto w tortownicy. Piec w temp 160 C ok 1 godzinę. Sernik jest upieczony gdy po dotknięciu patyczkiem sprężynuje. Studzimy w uchylonym piekarniku, następnie ostudzony wkładamy do lodówki na kilka godzin. Polewa czekoladowa: 150 g gorzkiej czekolady
W kuchennej krainie
Waniliowy sernik na zimno na czekoladowo-owsianym spodzie 309Sernik na zimno, to bardzo prosty deser/ciasto bez pieczenia więc nie może się nie udać!Wystarczy wymieszać składniki, schłodzić i na tym kończy się nasza praca :)Taki sernik można zrobić z serków homogenizowanych, z jogurtu czy kremówki, z owocami lub bez, z galaretką- co kto lubi :)Mój sernik jest na spodzie z płatków owsianych z czekoladą
Kraina Miodem Płynąca
Puszysty sernik 336Czas Przygotowania : 15 min Czas Pieczenia : 1 h Gotowe w : 1,15 h Wielkość blaszki : 30cm x 25cm Sernik sernikowi nie równy! Ten okazał się tak puszysty, że napewno zachwyci najbardziej wymagajacych smakoszy. Prosty w wykonaniu tak więc osoba, która twierdzi że nie potrafi piec, będzie mogła pochwalić sie udanym wypiekiem. Składniki Ser w wiaderku 1 kg Jajka(...)składników. 3 Białka ubijamy na sztywną piane dodając fix do śmietany. 4 Za pomocą łyżki delikatnie mieszamy masę serową z ubitymi białkami. 5 Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni, wkładamy sernik na 1 godz. 6 Należy pamiętać że sernik powinien pozostać w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach do czasu całkowitego wystudzenia. 7 Czekoladę rozpuszczamy w śmietance. W tzw. kąpieli
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Karkówka pieczona w serku kremowym. 196Czasem łamiemy sobie głowę w czym zamarynować karkówkę. Tym razem też tak miałem, po prostu nie miałem ani gęstej śmietany, ani przypraw, w których najczęściej
Kuchnia Łukasza
Karkówka pieczona w serku kremowym. 269Czasem łamiemy sobie głowę w czym zamarynować karkówkę. Tym razem też tak miałem, po prostu nie miałem ani gęstej śmietany, ani przypraw, w których najczęściej
Kuchnia Łukasza
Puszysty sernik śmietankowy 308polania ciasta *** Przygotowujemy spód ciasta: miękkie masło lub margarynę ucieramy wraz z cukrem. Dodajemy jajka i miksujemy. Wsypujemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy *** *** Prostokątną blaszkę wykładamy papierem do pieczenia (moja blaszka ma wymiary 32 x 20 cm ). Na spodzie blaszki równomiernie wykładamy ciasto *** *** Ciasto podpiekamy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez około(...)ponownie delikatnie mieszamy *** *** Masę serową wykładamy na podpieczony spód i wyrównujemy *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez 1 godzinę . Ciasto dość mocno rośnie podczas pieczenia ale później trochę opada. Po upieczeniu sernik studzimy w uchylonym piekarniku *** *** Po całkowitym wystygnięciu ciasta, polewamy je lukrem lub polewą czekoladową *** *** SMACZNEGO *** Polecam również: PRZEPISY
Blog z Apetytem
Sernik mleczno-cytrynowy z owocami 247jeden z najbardziej orzeźwiających serników mimo że, nie na zimno lecz pieczony, o mega cytrynowej nucie na kruchutkim spodzie z mąki krupczatki, całość dopełniają ulubione owoce i cytrynowa galaretka, wprost nie można się od niego oderwać. Mój ulubiony! Składniki: Spód: 20 dag mąki krupczatki 10 dag masła 50 g cukru pudru 1 żółtko 1 łyżeczka śmietany 18% Masa(...)kruchy spód, wygładzić, wierzch przykryć folią aluminiową , wstawić do nagrzanego do 180*c piekarnika, piec 50 minut, wierzch ma pozostać biały. Wystudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Galaretki rozpuszczamy w 700 ml wrzątku, gdy ostygnie mieszamy z ulubionymi owocami i tężejącą wylewamy na zimny sernik, wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Słodkich wypieków
Wanilia i Kardamon
SERNIK Z MASCARPONE I DŻEMEM MALINOWYM 183sokiem malinowym i przy pomocy wykałaczki narysować esy-floresy. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni. Po 15 minutach zmniejszyć temperaturę do 120 i piec jeszcze przez 90 minut. Po upieczeniu sernik zostawić jeszcze na około pół godziny w piekarniku z uchylonymi drzwiami. Po całkowitym przestygnięciu najlepiej schłodzić go przez noc w lodówce
Kuchnia w opałach