Sernik inny od klasycznego? Zawsze warto spróbować innych smaków, bo człowiek poznaje świat całe życie. Składniki: 2 jaja 2 łyżki erytrytolu 1 łyżka oleju kokosowego 3 łyżki mąki np. gryczanej 2 łyżki sproszkowanych daktyli 250g (opakowanie) twarogu półtłustego aromat Sposób przygotowania: Żółtka oddzielamy od białka. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do żółtek dodajemy erytrytol. ubijamy na puszystą masę(...)ponownie miksujemy. Kolejno dodajemy mąkę, daktyle, twaróg i aromat. Całość dokładnie miksujemy. Na koniec szpatułką dodajemy ubite białka. Dokładnie mieszamy, ale nie za długo. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 40 minut w 180 stopniach. Smacznego
Truskawkowa FiestaOstatnio jako nowa fanka serników postanowiłam wypróbować nowe przepisy :) bo moja zasadą odkrywczą jest nie piec tego samego ciasta :) dlatego postanowiłam upiec Sernik Królewski i ponownie musiałam go nieco zmodyfikować bo moja obawa co do sera w wiaderku z biedronki niestety się sprawdziła ... ser jest zdecydowanie za rzadki i wymaga dwóch budyni , a nie jak przepis wymagał tylko jednego(...)Składniki Ciasto: 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru pudru 3/4 kostki masła 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kwaśnej śmietany 1 jajko Masa Serowa: 1 kg sera w wiaderku ( jeżeli macie ser z biedronki trzeba do przepisu dać dwa budynie) 5 jajek 1,5 szklanki cukru pudru 1 kostka masła 1 cukier waniliowy 1 budyń waniliowy
W Moim Magicznym Domupołączą.Dodajemy po trochu ser ciągle miksując. Wyciągamy połowę ciasta i ścieramy na dużych oczkach do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy- nie zapominajmy o podniesieniu brzegów tortownicy za pomocą papieru do pieczenia. Unikniemy stresu, związanego z "być może mi sernik wykipi". Nagrzewamy piekranik do 180 stopni. Na starte ciasto wylewamy masę, rozkładamy ją równo za pmocą łopatki(...)wierzch masy, bardzo delikatnie i z wyczuciem ścieramy druga porcję kakaowego ciasta. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut, potem zmniejszamy temperaturę do 150 i pieczemy dalej 60 minut. Wyłączamy piekarnik, uchylamy delikatnie drzwiczki i nie wyciągając sernika pozwalamy mu spokojnie wystygnąć.Wyciągamy już kompletnie przestudzony! Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnipiękne, dekoracyjne i ... no właśnie:) pracochłonne ciasta piec na szczególne okazje:) Poniższy sernik polecam, bo jest bardzo smaczny i dekoracyjny i ... Siostry Anastazji:) U mnie warstwy biszkoptów są ułożone odwrotnie aniżeli w książce "przepisy siostry Anastazji 100 nowych ciast"a to z powodu, że od nawału pieczenia i gotowania pokręciło mi się w głowie:) Ale co tam, ciasto(...)żółtku, ser, budyń w proszku, wszystko wymieszać. Na koniec dodajemy ubite na sztywną pianę białka. Lekko wymieszać. Masę serową przelać do wyłożonej papierem pergaminowym tej samej blaszki, co były pieczone biszkopty. Piec w 180 st.C około 40 minut do lekkiego zrumienienia na wierzchu. Wkładkę serową wystudzić i wyłożyć delikatnie z formy. Składniki na masę budyniową: 500 ml mleka
In my kitchenIdealnie na upalne dni, aby zaspokoić drobny głód. Doskonale nadaje się na przyjęcie dla gości. Bardzo delikatne i niskokaloryczne. Składniki: 2 jaja 4 łyżki erytrytolu 250g
Truskawkowa FiestaDoskonała alternatywa dla klasycznych gofrów. Idealne dla gości czy rodziny. Świetnie się komponuje z owocami. Składniki: 2 jaja 2 łyżki erytrytolu 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej
Truskawkowa FiestaOryginalny przepis „serniczki z kaszy gryczanej z imbirem” znajduje się w książce „Pascal kontra Okrasa”, którą jakiś czas temu można było otrzymać
KucharzycaŚnieżny puch to ciasto bez pieczenia, coś w stylu sernika na zimno. Warstwa herbatników, kwaskowata pianka ze śmietany, twarogu i galaretki a na wierzchu posypka z kokosu. Pyszne, lekkie ciasto do zrobienia w kilka chwil. Jestem pewna, że swoim smakiem oczaruje zarówno domowników jak i gości :) Słyszałam o tym cieście dość sporo, aż w końcu sama postanowiłam je zrobić
Zrób to smacznieMacie czasami tak, że widząc przepis przy którym widnieje słowo „najlepszy” macie ochotę skorzystać właśnie z tej propozycji, a nie innej? Najlepszy sernik. Najlepszy murzynek. Najlepsza pieczeń rzymska. Itd. Ja nie mam w swoich przepisach dań oznaczonych słowem „najlepsze”. Dlaczego? Czuję, że używając świadomie tego określenia musiałabym wcześniej przetestować kilka, jak nie kilkanaście
Smaki Na Talerzupociąć w kostkę .Awokado umyte,osuszone obrać i pokroić w kostkę. Olej, miód i ocet wymieszać do uzyskania jednorodnej masy. Dodać chia ,dobrze wymieszać.:)) ps. ja piekłam swojego razem z sernikami ,zapachy nie przeszły
mojej kuchniGdyby było chociaż jaśniej i bardziej zielono na dworze! Na szczęście słodkosci mają moc poprawiania nastroju ;) Takie muffinki świetnie sprawdzą się w sytuacji, gdy macie ochotę na sernik, ale nie chcecie piec całego ciasta. Przepis jest bardzo prosty Czytaj więcej
Kasia Sarnaniż poprzednie przepisy na serniki na zimno, gwarancją sukcesu jest jednak dobry serek na sernik. Ja używam serka ulubionego z Wielunia - szczerze polecam do serników na zimno, pieczonych i na kanapki!:) S kładniki na tortownicę o średnicy 24 cm : 650 gramów sera porządnie zmielonego lub dobrego "wiaderkowca" (używam "Mój Ulubiony
cucinareprzyjechać w odwiedziny to i sernik też musi być. Jem każde jego wersje – pieczone, parzone i na zimno. Szczególnie po ostatnim serniku na zimno z truskawkami bardzo spodobała mi się ta odmiana. Już […] Artykuł Jagodowy sernik na zimno pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink EnvelopeCiasto przygotowuje się w miarę szybko. Placki możecie upiec dzień wcześniej. Zapraszam do zakładki CIASTA, gdzie znajdziecie więcej przepisów na inne pyszne ciasta. Takie z kremem, serniki, drożdżowe i bez pieczenia. Jeśli przygotujecie Państwo coś z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Żródło Przepisy s.Anastazji Ciasto 250 g margaryny 6 jajek
O kuchni z uczuciem