sernik pieczony - 9248 przepisów (strona:165/617)

Sernik wiedeński 148

znalazłam  tutaj . Składniki: 1 kg zmielonego tłustego sera 10 jajek 250g masła 300g drobnego cukru lub cukru pudru 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka ekstraktu pomarańczowego Składniki na sernik powinny mieć temperaturę pokojową. Żółtka dokładnie oddzielić od białek. Miękkie masło ucierać przez ok. 5 minut. aż nabierze puszystości. Dalej cierpliwie ubijając dodawać stopniowo po łyżce żółtka wymieszane(...)wysmarować masłem. Wyłożyć masę serową i wstawić do piekarnika (na półkę niżej niż środkowa). Na dno postawić małą keksówkę i wlać do niej wrzącą wodę (do połowy). Piec 1godzinę i 5 minut. Sernik bardzo wyrośnie i zrumieni się, może miejscami popękać, ale wróci do poziomu wyjściowego i wszystkie nierówności się zniwelują. Po skończeniu pieczenia zostawić ciasto na 15 minut

kuchnia doski
Sernik daktylowo - waniliowy z musem żurawinowym ( bez pieczenia) 193

będzie nawiązywał do tematyki zbliżającego się wielkimi krokami Bożego Narodzenia i najogólniej mówiąc do klimatu zimy. Składniki proste, choć trochę zabawy było z przygotowaniem całości. Sernik jest na zimno nie wymaga więc pieczenia,ale trzeba na efekt końcowy trochę poczekać. Spód to połączenie pełnoziarnistych maślanych herbatników szczypty cynamonu oraz niewielkiej ilości masła. Masa w dwóch znakomicie współgrających ze sobą(...)również akcent estetyczny tak więc do mojej zimowej dekoracji użyłam Maczku Mango z serii Decorada Delecty, oraz płatków śniegu które kupiłam w ubiegłym roku. Nie wyobrażam sobie świąt bez sernika, więc co roku wymyślam nowy przepis i tym razem przedstawiam wam moje dzieło w iście zimowej odsłonie ...bo przecież nic tak nie kojarzy się z świętami jak kuchnia pachnąca cynamonem

vaniliowoczekoladowa
Sernik z kajmakiem na migdałowym spodzie brownie 119

Sernik z twarogu i sera mascarpone. Spód stanowi mocno czekoladowe brownie z migdałami. Warstwa kajmakowa jest bardzo słodka, dlatego do sera dodaję mało cukru. Sernik jest bardzo efektowny i wyróżnia się oryginalnym smakiem. Spód brownie: 120 g gorzkiej czekolady 120 g masła 1/3 szklanki cukru trzcinowego 2 jajka 70 g posiekanych płatków migdałowych 2 łyżki mąki pszennej(...)masę kajmakową oraz wysypać posiekane orzeszki. Wylać masę serową. Tortownicę wstawić do piekarnika nagrzanego do 175°C na 15 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 120°C i piec kolejne 90 minut. Sernik wyjąć i polać po wierzchu śmietaną wymieszaną z cukrem. Wstawić do piekarnika na kolejne 15 minut (w temperaturze 120°C). Upieczony sernik ostudzić i wstawić

Bullio
Sernik z kajmakiem na migdałowym spodzie brownie 138

Sernik z twarogu i sera mascarpone. Spód stanowi mocno czekoladowe brownie z migdałami. Warstwa kajmakowa jest bardzo słodka, dlatego do sera dodaję mało cukru. Sernik jest bardzo efektowny i wyróżnia się oryginalnym smakiem. Trochę zmodyfikowany przepis znaleziony na kwestiasmaku.com. Spód brownie: 120 g gorzkiej czekolady 120 g masła 1/3 szklanki cukru trzcinowego 2 jajka 70 g posiekanych płatków(...)masę kajmakową oraz wysypać posiekane orzeszki. Wylać masę serową. Tortownicę wstawić do piekarnika nagrzanego do 175°C na 15 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 120°C i piec kolejne 90 minut. Sernik wyjąć i polać po wierzchu śmietaną wymieszaną z cukrem. Wstawić do piekarnika na kolejne 15 minut (w temperaturze 120°C). Upieczony sernik ostudzić i wstawić

Bullio
Sernik z kajmakiem na migdałowym spodzie brownie 204

Sernik z twarogu i sera mascarpone. Spód stanowi mocno czekoladowe brownie z migdałami. Warstwa kajmakowa jest bardzo słodka, dlatego do sera dodaję mało cukru. Sernik jest bardzo efektowny i wyróżnia się oryginalnym smakiem. Trochę zmodyfikowany przepis znaleziony na kwestiasmaku.com. Spód brownie: 120 g gorzkiej czekolady 120 g masła 1/3 szklanki cukru trzcinowego 2 jajka 70 g posiekanych płatków(...)masę kajmakową oraz wysypać posiekane orzeszki. Wylać masę serową. Tortownicę wstawić do piekarnika nagrzanego do 175°C na 15 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 120°C i piec kolejne 90 minut. Sernik wyjąć i polać po wierzchu śmietaną wymieszaną z cukrem. Wstawić do piekarnika na kolejne 15 minut (w temperaturze 120°C). Upieczony sernik ostudzić i wstawić

Bullio
Sernik wiedeński 180

Sernik bez spodu, trzeba było sprawdzić jaki będzie w smaku. Sam ser dał zaskakująco dobry efekt, sernik jest puszysty. Ale koniec zachwalania - czas na wypróbowanie! Przepis został zaczerpnięty z Kwestii Smaku. Smacznego! Składniki: 1 kg zmielonego tłustego twarogu (najlepiej dwukrotnie w maszynce do mielenia) 10 jajek 250 g masła 300 g drobnego cukru 3 łyżki mąki pszennej kilka(...)posypujemy bułką tartą. Wykładamy masę serową i wstawiamy do piekarnika na półkę niżej niż środkowa półka. Na dno piekarnika wstawiamy małą formę do której wlewamy wrzącą wodę. Pieczemy około 60 minut. Sernik wyrośnie, jednak potem wróci do wyjściowej wysokości. Upieczony sernik trzymamy chwilę w zamkniętym piekarniku, potem stopniowo odchylając drzwiczki studzimy go, a następnie wyjmujemy z piekarnika

psgotujemy
Sernik na spodzie piernikowym -Idealny na Święta 153

sernik zagości na moim stolę Świątecznym. Spod i wierzch  z ciasta piernikowego.Pięknie wygląda, wspaniale smakuje i ten zapach korzenny .Czuć zbliżające się Święta. Zapraszam kochani. Ciasto piernikowe: mąka pszenna 3 szklanki typ 500 Kłos-Pol błonnik kakaowy 3 łyżki Kłos-Pol ksylitol( cukier) 1/2 szklanki Kłos-Pol soda 1/2 łyżeczki śmietana 12% 4 łyżki masło 1 kostka(...)drugą połowę masy i posypujemy żurawiną. Ścieramy druga połowę ciasta na ser. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut po czym zmniejszamy temp do 160 stopni i pieczemy jeszcze koło godziny.Polecam sernik, rewelacyjny.Ciasto piernikowe nadało nowego znaczenia dla słowa SERNIK

Różowa kuchnia
Pierniczki herbaciane 201

cioci. Potrafiłam zjeść ich całą dużą miskę, są mono korzenne, słodkie i nie da się im powiedzieć nie:) haha moje uzależnienie. Przyznaję się moimi faworytami co do pieczenia są właśnie pierniczki, serniki i wszelkie wytwory z ciasta drożdżowego. Pochłaniam to w każdej ilości jakie tylko jest w stanie pomieścić mój żołądek. W tym roku postanowiłam trochę zmodyfikować przepis(...)wkładamy do lodówki na około godzinę. Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto na stolnicy (grubość około 3-5 mm) i wycinamy z niego pierniki. Gotowe ciasteczka układamy na blaszce i pieczemy w nagrzanym piekarniku  na 180 stopni przez 20 minut. Gotowe pierniczki gdy ostygną można udekorować lukrem według uznania:) Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Rosyjskie ciasto smetannik – ciasto śmietanowe. Сметанник 447

Rosyjskie ciasto śmietanowe jest bardzo proste i efektowne – połączenie klasycznego ciasta drożdżowego ze śmietanowym nadzieniem wygląda i smakuje obłędnie. Wnętrze smetannika smakiem przypomina sernik, a konsystencją – sernik nowojorski lub bardzo gęsty budyń. To pyszny i prosty sposób na to, żeby pospolita, gęsta i kwaśna śmietana błyszczała jak gwiazdy na Soborze Wasyla. To ciasto można przygotować w formie(...)całe jaka, kwaśną śmietanę, cukier, skrobię i wanilię umieszczamy w misce i miksujemy na gładką, jednolitą masę do momentu rozpuszczenia cukru. Tak przygotowana masa podczas pieczenia nie rośnie – zostaje płaska i jasna, jak sernik lub bardzo gęsty, mocno kremowy budyń. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia i zapinamy na nim obręcz, a samą obręcz od środka smarujemy zimnym masłem

Karo in the Kitchen
Rosyjskie ciasto smetannik – ciasto śmietanowe. Сметанник 225

Rosyjskie ciasto śmietanowe jest bardzo proste i efektowne – połączenie klasycznego ciasta drożdżowego ze śmietanowym nadzieniem wygląda i smakuje obłędnie. Wnętrze smetannika smakiem przypomina sernik, a konsystencją – sernik nowojorski lub bardzo gęsty budyń. To pyszny i prosty sposób na to, żeby pospolita, gęsta i kwaśna śmietana błyszczała jak gwiazdy na Soborze Wasyla. To ciasto można przygotować w formie(...)całe jaka, kwaśną śmietanę, cukier, skrobię i wanilię umieszczamy w misce i miksujemy na gładką, jednolitą masę do momentu rozpuszczenia cukru. Tak przygotowana masa podczas pieczenia nie rośnie – zostaje płaska i jasna, jak sernik lub bardzo gęsty, mocno kremowy budyń. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia i zapinamy na nim obręcz, a samą obręcz od środka smarujemy zimnym masłem

Karo in the Kitchen
3 pomysły na wakacyjne desery ze świeżych owoców 176

dostępne w zwykłych sklepach. Sernik na zimno Sernik na zimno to lekka i orzeźwiająca wersja popularnego deseru. Latem, kiedy nie masz czasu ani ochoty na pieczenie ciast, podaj swoim bliskim sernik na zimno z ulubionymi owocami zalanymi kolorową galaretką. Deser można udekorować wiórkami czekoladowymi, płatkami migdałów lub polać sosem waniliowym, który podkreśli smak delikatnego musu. Aby uzyskać

Kuchcik gotuje
Sernik z musem truskawkowym 358

Sezon truskawkowy w pełni, więc truskawkowe szaleństwo czas zacząć :) Dzisiaj proponoję sernik na bazie waniliowych serków homogenizowanych, wepełniony mnóstwem owoców i pokryty puszystym musem truskawkowym. Składniki na biszkopt: 2 jajka 1/4 szklanki cukru 45 g mąki tortowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 płaskiej łyżki kakao 1 łyżka oleju 1 łyżka mleka (w temperaturze pokojowej) Poncz do nasączenia

Świat Ciasta
Kremowy sernik z limonkową nutą i nektarynkami (na zimno) 208

Lato w pełni, nie zawsze mamy ochotę piec, dlatego dziś zapraszam Was na kremowy sernik z limonkową nutą i nektarynkami (na zimno) . Pyszny, rozpływający się w ustach z orzeźwiającą limonką. Nic tylko jeść. A do tego naprawdę szybki w przygotowaniu. Mi w miksowaniu pomagała córeczka. Robienie słodkości z takim małym pomocnikiem, to sama radość Zapraszam Was na kremowy sernik(...)Emix 3/4 szklanki cukru 2 nektarynki 2 galaretki – u mnie poziomkowe Emix + 900 ml wody biszkopty do wyłożenia dna tortownicy Przygotowanie: Przygotowujemy blaszkę. Na dno wykładamy papier do pieczenia, zapinamy obręcz (papier powinien wystawać poza formę). Dno wykładamy biszkopcikami. Do małego garnuszka wsypujemy 2 łyżki żelatyny, zalewamy je minimalną ilością chłodnej wody (tylko do przykrycia żelatyny). Odstawiamy do napęcznienia

Słodkie okruszki
Sernik gotowany 266

Sernik, który nie wymaga pieczenia. Gotujemy jak budyń, ale tu moja uwaga. Ser należy gotować na bardzo małym ogniu i stale mieszając, bo bardzo łatwo można przypalić. Najlepiej smakuje na drugi dzień, kiedy ciastka staną się wilgotne, a całość można ładnie kroić nożem. Na blogu znajdziecie również przepisy na inne ciasta, które bardzo polecam. Ser 1 kg sera twarogu(...)wymieszać. Na blaszkę o wymiarach 24x24 cm wyłożyć warstwę herbatników i wlać na nie gorącą masę serową. Na wierzch ułożyć warstwę ciastek i polać polewą . Posypać posypką czekoladową. sernik gotowany

O kuchni z uczuciem

Proponowane wyszukiwania