Gdyby było chociaż jaśniej i bardziej zielono na dworze! Na szczęście słodkosci mają moc poprawiania nastroju ;) Takie muffinki świetnie sprawdzą się w sytuacji, gdy macie ochotę na sernik, ale nie chcecie piec całego ciasta. Przepis jest bardzo prosty Czytaj więcej
Kasia Sarnaniż poprzednie przepisy na serniki na zimno, gwarancją sukcesu jest jednak dobry serek na sernik. Ja używam serka ulubionego z Wielunia - szczerze polecam do serników na zimno, pieczonych i na kanapki!:) S kładniki na tortownicę o średnicy 24 cm : 650 gramów sera porządnie zmielonego lub dobrego "wiaderkowca" (używam "Mój Ulubiony
cucinareprzyjechać w odwiedziny to i sernik też musi być. Jem każde jego wersje – pieczone, parzone i na zimno. Szczególnie po ostatnim serniku na zimno z truskawkami bardzo spodobała mi się ta odmiana. Już […] Artykuł Jagodowy sernik na zimno pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink EnvelopeCiasto przygotowuje się w miarę szybko. Placki możecie upiec dzień wcześniej. Zapraszam do zakładki CIASTA, gdzie znajdziecie więcej przepisów na inne pyszne ciasta. Takie z kremem, serniki, drożdżowe i bez pieczenia. Jeśli przygotujecie Państwo coś z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Żródło Przepisy s.Anastazji Ciasto 250 g margaryny 6 jajek
O kuchni z uczuciempociąć w kostkę .Awokado umyte,osuszone obrać i pokroić w kostkę. Olej, miód i ocet wymieszać do uzyskania jednorodnej masy. Dodać chia ,dobrze wymieszać.:)) ps. ja piekłam swojego razem z sernikami ,zapachy nie przeszły
w mojej kuchniczas serników... Też tak macie, że na Waszym świątecznym stole muszą się pojawić choćby dwa rodzaje sernika? U nas jeden zawsze jest pieczony, drugi to pascha, ale w tym roku będzie jeszcze trzeci, czyli sernik na zimno z karmelizowanymi jabłkami. A ponieważ jabłka bardzo się lubią z korzennymi przyprawami, znajdziecie w serniku także cynamon i kardamon. Ciasto jest
Kulinarne przygody Gatitytylko plany, a je zawsze trzeba mieć 😎 Jeszcze taka stara nie jestem i może te marzenie kiedyś spełnię😇 Wracając do przepisu, dzisiaj będzie sernik na zimno bez pieczenia z daktylowym spodem. Śmiało możecie go wykonać bez niego. Ja dostałam w prezencie mnóstwo daktyli i musiałam je szybko spożytkować, bo nie miałam na nie miejsca😊 Składniki na formę
Zdrowie i pysznie na talerzuchleb podsuszyć na patelni, ale umówmy się, kto przy zdrowych zmysłach odpala w taki upał cokolwiek? Wyjątkiem była moja niedoszła teściowa, która z uporem maniaka rozpoczynała pieczenie ciasta drożdżowego i serników, jak na polu zaczynało być powyżej 30 stopni ciepła. Jej synuś, a mój ówczesny narzeczony, pasjami wymagał ode mnie smażenia mielonych, jak były tropiki za oknem. To się musiało
ladykitchenDla mnie najlepszym sposobem na zachowanie letnich smaków jest korzystanie z nich ile się da w sezonie, lub zamykanie w słoikach warzyw i owoców by
Cynamonowe szczęściechleb podsuszyć na patelni, ale umówmy się, kto przy zdrowych zmysłach odpala w taki upał cokolwiek? Wyjątkiem była moja niedoszła teściowa, która z uporem maniaka rozpoczynała pieczenie ciasta drożdżowego i serników, jak na polu zaczynało być powyżej 30 stopni ciepła. Jej synuś, a mój ówczesny narzeczony, pasjami wymagał ode mnie smażenia mielonych, jak były tropiki za oknem. To się musiało
ladykitchenzdążyłam pokazać mu całą siebie od maleńkości po dziewczynę z liceum, która nie miała już sposobności pochwalić mu się pięknym świadectwem maturalnym. Nie skosztował także mojego sernika, którego nauczyłam się piec od babci…W tym jednak danym nam razem czasie zdążyłam okazać mu wdzięczność za wszystko, kim dla mnie był. Zdążyłam przeprosić, jeśli zrobiłam coś nie tak, powiedzieć
Raj dla Podniebieniapszennej • 1 łyżka mąki ziemniaczanej • 4 jaja • 2/3 szkl. śmietany Wszystkie składniki dokładnie zmiksować, następnie wylać na masę orzechową, wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec ok. 1 godzinę, sernik w dotyku powinien być sprężysty i niezbyt wyrośnięty (bo masa nie była napowietrzana), studzimy przy uchylonym piekarniku. Gotowy udekorować orzechami, przechowywać w lodówce
KUCHNIA POLSKAPyszny sernik z książki Siostry Anstazji z powidłem śliwkowym i u mnie z dodatkiem płatków migdałów do Helio . Sernik pyszny, prosty, wszystko pieczemy razem, musimy tylko ponakładać odpowiednie warstwy na siebie i gotowe :-). Ja przepis zmodyfikowałam pod siebie :-). Polecam na pewno fajna propozycja na Święta :-). Miłego poniedziałku :-). Blaszka 24x34 cm Składniki ciasto: 200 g masła 3 szklanki
kruche babeczkipół szklanki cukru pudru 330 ml śmietany 30% Dodatkowo: herbatniki na spód sernika owoce ok 300g - użyłam czarnej porzeczki mrożonej . Można zastąpić je innymi owocami - maliny, jagody , borówki , truskawki ... 1 łyżka wiórków kokosowych do obsypania wierzchu sernika Wykonanie : Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia . Na spodzie ułożyć jedną warstwę herbatników. Wszystkie składniki na masę serową włożyć(...)cienką warstwą ) Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170'C. Na dół piekarnika dobrze jest wstawić dodatkową foremkę z wodą , która zapewni odpowiednią wilgotność. Pieczemy ok godziny ,aż masa serowa będzie zwarta. Po tym czasie zostawiamy sernik w piekarniku do wystudzenia , a następnie schładzamy kilka godzin w chłodnym miejscu. Mleko mieszamy z wiórkami kokosowymi i gotujemy 2-3 minuty
Malinowa KawiarenkaDziś na moim stole gości pyszny sernik na zimno bez pieczenia. Pracochłonny może nie jest tylko wymaga czasu by go przygotować. Myślę ze warto poświecić czas,efekt jest wspaniały.W dzisiejszym koszyku z owocami znalazły się truskawki, borówki i maliny.Te ostatnie wykorzystałam do przygotowania pysznego tortu na zimno bez pieczenia z kremem na bazie szampana i czekolady z kremem
Kulinarne pyszności Molkimąką ziemniaczaną- nie miksujcie długo- napowietrzona masa pięknie urośnie podczas pieczenia, a potem spektakularnie opadnie. Wymieszaną masę wylejcie na przygotowany spód i wstawcie do nagrzanego piekarnika. Pieczcie 1 godzinę. Upieczony sernik zostawcie w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Masę kajmakową rozsmarujcie na jeszcze lekko ciepłym serniku, posypcie solonymi orzeszkami. Sernik jest gotowy, ale najsmaczniejszy będzie po kilkunastu godzinach
OliveandThymeCzy wiecie że w sobotę było święto sernika? A czy wiecie że mamy wiele odmian tego pysznego smakołyku? Serniki tradycyjne, sernik na zimno, strudel
Życie zaczyna się w kuchniPyszny, lekko kokosowy sernik. Polecam:) Forma do pieczenia: 35 cm x 25 cm. Składniki na ciasto kruche: 250 g mąki pszennej; 120 g zimnego masła; 100 g cukru pudru; 1 łyżka smalcu (można pominąć, smalec jednak nadaje ciastu kruchości); 1 żółtko; 3 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 12% lub 18%; 1,5 łyżki kakao; 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
In my kitchenRewelacyjny słodko – kwaśny sernik o cytrynowym smaku. Pieczony w kąpieli wodnej bez spodu jest niezwykle delikatny i aksamitny. Aby przełamać smak cytryny wierzch oblany jest słodkim sosem wiśniowym z pokruszonymi maślanymi herbatnikami. Tortownica 20 cm 600 g twarogu sernikowego z wiaderka 3/4 szklanki cukru 16 g cukru waniliowego 3 jajka L Skórka z jednej cytryny Sok z jednej
VioletoweKucharzeniePuszysty i pyszny serniczek dla każdego:) SKŁADNIKI 1,40 kg sera białego śmietankowego ( już zmielonego) 4 żółtka 3/4 szklanki cukru sok z 1 cytryny 250 ml
harrisaTo ciasto jest wyjątkowo dobre, delikatne i orzeźwiające. Zniknęło w błyskawicznym tempie, goście byli zachwyceni Upiec mały biszkopt – białka z cukrem ubić na sztywną pianę
Kuchnia PokoleńA w zasadzie mój tort urodzinowy. Nie lubię za słodkich deserów, ciasta z kremem w takie upały to za duże ryzyko, a bezglutenowe spody trochę
gutfutCiasto grysikowe bez pieczenia Ciasto na maślance Sernik z bezą orzechową Sernik z kokosem i brzoskwiniami Zebra
Pychotkaaaskładniki na spód: 100g herbatników kakaowych 30 g masła wykonanie: Masło roztapiamy. Herbatniki rozdrabniamy, dodajemy masło i mieszamy. Następnie rozkładamy do 6 szklaneczek. składniki na masę
Domowy Smak Jedzenianiż poprzednie przepisy na serniki na zimno, gwarancją sukcesu jest jednak dobry serek na sernik. Ja używam serka ulubionego z Wielunia - szczerze polecam do serników na zimno, pieczonych i na kanapki!:) S kładniki na tortownicę o średnicy 24 cm : 650 gramów sera porządnie zmielonego lub dobrego "wiaderkowca" (używam "Mój Ulubiony
cucinareMieszamy z cukrem pudrem i polewamy sernik. Wstawiamy do rozgrzanego do 190 stopni piekarnika na 10 minut. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 125 stopni i pieczemy jeszcze 70-80 minut (sernik należy obserwować). Studzimy przy otwartych drzwiach piekarnika. Smacznego
ChilliJemymożna też jeść go na ciepło. Po schłodzeniu podawać z ulubionymi dodatkami, ja swój serniczek podałam z domowym syropem malinowym. Koniecznie spróbuj innych śniadań inspirowanych sernikiem! Kliknij w link :) pieczona sernikowa owsianka
tost z dżememWspaniały serniczek ,,odkurzony" z jakiejś starej ,,Claudii" i oczywiście przetestowany przez moją familię:) Składniki: 100 g biszkoptów 60 g masła Masa: 25 dag twarogu 1 szklanka
Ciasteczkowy PotwórPogoda iście butelkowa. Na działce nic praktycznie nie można zrobić, lecz w domu na pewno można upiec ciasto:) No, może moje raczej się studziło, niż piekło
Ciasteczkowy Potwórdokładnie wymieszać aby składniki się połączyły. Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Masę serową wyłożyć na podpieczone ciasto. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 50 minut. Sernik zostawić do wystudzenia w uchylonym piekarniku. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać masę kajmakową i dokładnie wymieszać aby składniki się połączyły. Gotową polewą posmarować wystudzony sernik
Monia miesza i gotujeJako wielka fanka cynamonowych słodkości i białego sera nie mogłam powstrzymać się przed zrobieniem powyższego sernika. Na zimno,bez pieczenia - na kruchym spodzie z owsianych ciasteczek, z masą z serków homogenizowanych i warstwą prażonych jabłek. Podwójnie cynamonowy, niezwykle lekki i pyszny - koniecznie do powtórzenia! Składniki (na tortownicę o średnicy ok. 23 cm) : spód - 150 g ciasteczek zbożowych (u mnie
Kuchnia EllieMiał być upieczony sernik z przepisu Margarytki, tak smakowicie wyglądał! Niestety ostatnie tygodnie były zdominowane przez pracę, i brak czasu spowodował, że poszłam na łatwiznę
Walijskie Pichceniejest wtedy niższy, ale jest go więcej), czasami w okrągłej tortownicy albo w formie tzw. keksówce - wtedy jest najwyższy. Musimy jednak pamiętać, że jeśli chcemy, aby nasz sernik był wysoki, musimy piec go na pewno trochę dłużej - wtedy mamy gwarancję, że się przepiecze. Dla upewnienia się czy ciasto jest przepieczone zawsze sprawdzam stan cienkim, drewnianym patyczkiem. Składniki
Walijskie Pichceniezawiera cukru można też je wykorzystać do wersji wytrawnej. Doskonale również smakują na zimno. Przetestowałam :) Placuszki dyniowe na słodko Składniki: 500 g białego sera na sernik 500 g g pieczonej dyni 3 jajka szczypta soli 13 czubatych łyżek mąki1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki mleka olej do smażenia cukier puder Wykonanie: Wszystkie składniki dokładnie ze sobą
Kulinarne przygody Gatitywylać na podpieczony spód, wyrównać- na dno piekarnika wstawić szerokie naczynie z gorącą wodą, dzięki parze wodnej sernik nie powinien pęknąć, będzie też równiej wyrastał- sernik wstawić do piekarnika i piec w 160 stopniach przez 50-60 minut do momentu ścięcia się masyPOLEWA ŚMIETANOWA- śmietanę rozmieszać z cukrem, upieczony sernik wyjąć na chwilę z piekarnika, na jego
Smakołyki BerenikiCzekoladowe muffiny z orzechami laskowymi i kremem piernikowym Święta zawsze kojarzyły mi się z makowcem, sernikiem... Nie piekliśmy nigdy piernika, nie przypominam sobie pierniczków :) Jednak bardzo lubię korzenne nuty - w ciastkach, kawie czy gorącej czekoladzie, dlatego chętnie zmieniam tą naszą, domową tradycję! A teraz zastanawiam się czy warto zrobić swoją własną przyprawę korzenną :) W klimacie już trochę świątecznym, ale jednak
Kraina Tysiąca SmakówNajpierw upały, więc ani gotować, ani jeść, ani tym bardziej siedzieć przy komputerze. Teraz z kolei prawie listopadowa aura, więc pomyślałam, że jak nie zjem sernika (w dodatku nie piekłam już baaardzo dawno), to nie przeżyję następnego dnia;) Padło na sernikobrownies z jagodami z tego przepisu , więc zanim na dobre zaczęło lać zdążyłam jeszcze pojechać na targ po świeże jagody
Zdrowa Kuchnia Sowysernika wykorzystałam wyjątkowy cukier z prawdziwą wanilią i kardamonem od Kamis. Polecam Wam produkty Kamis na święta. Niech i na Waszym stole nie zabraknie smaku i aromatów. Czekoladowo waniliowy sernik (bez spodu) Polecam produkty Kamis na święta Składniki: (na tortownicę 26 cm) 1 kg sera z wiaderka (nie wodnisty) 150 g masła lub margaryny 1 szklanka cukru 1 płaska(...)skończenia składników. Sernik wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (środkowy poziom, grzanie góra-dół). Pieczemy około 45-50 minut (ciasto należy obserwować, czas pieczenia może różny w zależności od piekarnika). Po tym czasie wyłączamy piekarnik i zostawiamy sernik przy uchylonych drzwiczkach piekarnika na około 15 minut. Wyciągamy, studzimy ciasto. Gdy ciasto przestygnie wkładamy je do lodówki, najlepiej
Słodkie okruszkiprzez około 50 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Tak około 8-10 minut przez końcem pieczenia przygotować bezę. Beza: 4. Do czystej, suchej miski przełożyć białka i ubić mikserem, ale nie na bardzo sztywno. Następnie powoli wsypać cukier ( patrz FILM ) i miksować przez około 5-6 minut, aż cukier się rozpuści. 5. Na gorący sernik, dopiero co wyjęty(...)żeby był nierówny, beza wtedy wygląda bardziej apetycznie. Sernik wstawić z powrotem do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 150C na funkcji góra – dół przez około 30 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. 6. Ostygnięty sernik wstawić na całą noc do lodówki. Schłodzony sernik ostrożnie wyjąć z blaszki, nożem oddzielić
Mała Cukierenka