sernik pieczony - 9248 przepisów (strona:154/617)

Sernik z Kokosem Siostry Anastazji 534

rzadka - spokojnie - po upieczeniu sernik zgęstnieje ;) ). Na ciasto wylewamy przygotowaną masę serową. Umieszczamy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni i pieczemy ok. 40-50 minut w temperaturze ok. 180 stopni do momentu aż wierzch sernika wyraźnie "zgęstnieje". Wtedy wykładamy przygotowaną wcześniej warstwę kokosową: Pianka Kokosowa: Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie stopniowo, ciągle miksując wsypujemy cukier(...)końcu wsypujemy kokos i bardzo delikatnie mieszamy do połączenia składników (warstwę kokosową przygotowujemy tuż przed wyłożeniem jej na ciasto, bezę kokosową najlepiej wyłożyć na sernik bez wyciągania formy z piekarnika, a jedynie wysuwając ruszt.) Pieczemy jeszcze minimum 20 minut do zrumienienia kokosu i "suchego patyczka". Gdy ciasto całkowicie ostygnie (najlepiej na drugi dzień) możemy przygotować polewę: Polewa Czekoladowa: Śmietankę

Słodka Strona
Sernik marmurkowy z Nutellą / Nutella zebra cheesecake 263

zrobię bardziej wyraziste. Tak czy inaczej, jest pyszny. Nie za słodki i stosunkowo łatwy w przygotowaniu:) Polecam! Przepis pochodzi z bloga Słodkie fantazje Scroll down for recipe in English Sernik marmurkowy z Nutellą (12 porcji, tortownica o śr. 21 cm) Składniki na spód: 120 g ciasteczek digestive lub herbatników 3 łyżki k akao 100 g miękkiego masła Składniki(...)kilka ciemnej zaczynając od środka formy (im więcej łyżek na raz tym grubsze wyjdą paski). Ciasto rozleje się na boki i wyjdzie piękna zebra. Włóż sernik do nagrzanego piekarnika i piecz przez 60 minut. Następnie wyłącz piekarnik, uchyl drzwiczki i pozostaw do ostygnięcia. Wystudzony sernik wstaw na kilka godzin do lodówki. W celu przygotowania polewy, podgrzej nutellę

karmelowy
Sernik limonkowy bez pieczenia 140

ciastek – ciastka wrzucić do blendera i zmiksować lub dokładnie pokruszyć bardzo mocno. Masło rozpuścić i dodać do ciastek, wymieszać. Masę z ciastek wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Dokładnie przydusić. Wstawić do lodówki na godzinę. Przygotowanie masy serowej – kremówkę ubić na sztywno. Odstawić na później. Za pomocą miksera zmiksować serki mascarpone razem z mleczkiem skondensowanym. Mieszać(...)najmniej 4 godziny. Najlepiej na całą noc. Górę ciasta udekorować w dowolny sposób. Wykonanie sernika w thermomix Masa z ciastek pokruszone ciastka wrzucić do naczynia miksującego, zmiksować obroty 6, czas 50 sekund wlać roztopione masło, wymieszać, obroty 5, czas 10 sekund formę wyłożyć papierem do pieczenia i włożyć masę z ciastek. Przydusić i wstawić do lodówki na godzinę Masa serowa

Kuchnia Pokoleń
Sernik na czekoladowym spodzie z posypką 342

Sernik! Na kruchutkim, czekoladowym spodzie i z kruchą posypką, mniam! Jak na razie nie ustaliłam co jest lepsze, szarlotka czy sernik. A jak Wy uważacie? Zapraszam na Sernik na czekoladowym spodzie z kruchą posypką."Składniki:Na kruche ciasto:200 g masła500 g maki3 żółtka180 g cukru100 g czekolady deserowejMasa serowa:1 kg mielonego sera białego5 jaj3 białka150(...)ekstrakt i mieszamy. Na koniec, do masy należy dodać ubitą na sztywno pianę z białek.Ciasto przelewamy na kruchy upieczony spód, ciasto wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy 40 minut, następnie wierzch sernika posypujemy drugą częścią ciasta również startą na tarce o grubych oczkach. Pieczemy jeszcze przez około 20 minut. Studzimy w piekarniku, następnie wstawiamy do lodówki - najlepiej na noc.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Sernik wiedeński bez spodu.Z prawdziwego sera 756

blaszce klasycznej, prostokątnej, ale możesz go upiec również w tortownicy o średnicy 25 cm. Formę wyłóż papierem do pieczenia, wylej masę serową i piecz w 130 stopniach najpierw półtorej godziny, a następnie zwiększ do 150 stopni i piecz 15 minut. Zostaw sernik w formie na 2 godziny nie wyjmując go z piekarnika. Po tym czasie wyjmij i wyciągnij

Z Kuchni Do Kuchni
Sernik czekoladowy z daktylami 147

zostawić do posypania) . Daktyle pokroić na drobniejsze kawałki a na koniec dodać pianę ubitą z białek. Wylać masę czekoladowo serową na podpieczone ciasto i piec ok 45 min. Sernik wyjąć z piekarnika, przestudzić i na jeszcze ciepły zetrzeć czekoladę która się rozpuści a potem zastygnie . Udekorować truskawkami

Gotowanie jest łatwe
Serniczek z borówkami 160

był nieziemski! :) Składniki: 4 łyżki twarogu do sernika 2 jajka 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej 2 łyżki cukru trzcinowego aromat waniliowy borówki Składniki: Jajka z cukrem ubijamy na puszystą pianę. Dodajemy aromat waniliowy, skrobię ziemniaczaną i twaróg. Wszystko dokładnie miksujemy. Do natłuszczonej blaszki lub naczynia żaroodpornego przelewamy masę. Wrzucamy umyte i osuszone borówki. Pieczemy przez 25-30 minut w 180 stopniach

Truskawkowa Fiesta
Pyszny sernik Izaura 183

Sernik Izaura to połączenie czekoladowego ciasta i delikatnej masy serowej. Podczas pieczenia często powstają fantazyjne fale, które są jego ozdobą. Sernik jest dobry na wszystko, świetnie pasuje do popołudniowej kawy i na wyjątkowe okazje. Przepis pochodzi STĄD.     Składniki: Ciasto czekoladowe: 2 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru 3 łyżki kakao 4 jajka 200g masła 2 łyżeczki(...)proszku do pieczenia Masa serowa: 1kg sera białego z wiaderka lub 1kg 3-krotnie Czytaj dalej... Artykuł Pyszny sernik Izaura pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku
Sernik karmelowy z karmelizowanymi śliwkami 249

Sernik w jesiennej odsłonie, czyli - karmelowy ze śliwkami.Koniecznie wypróbujcie to połączenie ! Zapewniam, że warto.Sernik + kawa + przyjaciółka = zestawienie idealne ;)Składniki( na tortownicę średnicy 25-26 cm )Spód:200 g ciastek Oreo ( lub zamiennie innych, np zwykłych herbatników, bądź krakersów + 2 łyżki kakao )100 g masła2 łyżki cukru pudru – tylko w przypadku użycia słonych krakersówMasa serowa:1 kg sera twarogowego(...)serową. Wyłoży na ciasteczkowy spód.Na dno piekarnika wstawić blachę z wodą.Sernik wstawić do nagrzanego piekarnika, od razu zmniejszyć temperaturę do 150 stopni C i piec 90 minut. Po upieczeniu sernik pozostawić w uchylonym piekarniku do ostygnięcia. Śliwki umyć, wypestkować, pokroić w półplastry. Na patelni rozpuścić cukier, dodać śliwki – smażyć chwilę, aż lekko zmiękną.Śliwki wyłożyć

kolorowotorcikowo
Migdałowe ciasto amaretto 142

zwykle bywa. Piekłam je z polentą i agrestem , a nawet z rabarbarem . Migdały świetnie się komponują z kwaśnymi owocami. Ciasto migdałowe z serem z powodzeniem zastąpi tradycyjny sernik . W sezonie truskawkowym piekę migdałowe z truskawkami . Migdałowe ciasto a amaretto jest nie mniej pyszne. Bardzo je polecam. Migdałowe ciasto Składniki: tortownica o średnicy 23 cm 150 g cukru 1 łyżeczka

codojedzenia
Sernik z Ricottą i Polewą Truskawkową 406

sernik zniknął błyskawicznie. Sernik mało rośnie i po upieczeniu, może trochę opaść. Bardzo polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik z Ricottą i Polewą Truskawkową Składniki: Spód: 230g ciastek typu digestive 100g masła, roztopionego Masa serowa: 800g ricotty 250g serka mascarpone 220g cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią(...)wody, aby sięgała do połowy wysokości tortownicy. Tak przygotowany sernik wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180C na funkcji góra – dół przez około 60-65 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. 4. Ostygnięty sernik wyjąć z blaszki i zdjąć folię aluminiową. Sernik wstawić do lodówki na parę godzin

Mała Cukierenka
Sernik malinowo makowy 283

Prosty do zrobienia i każdemu uda się go zrobić. biszkopt makowy: 3 jajka wielkość M 40 g maku 3 łyżki mąki tortowej płaskie 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru Trzcinowego sernik malinowy: 1 kg serka homogenizowanego 350 g malin 1 galaretka malinowa 4 łyżeczki żelatyny pozostałe: 250 g malin 2 galaretki  u mnie przezroczyste, mogą być(...)przesiewam, dodaję mak. Wsypuję do jajek i mieszam delikatnie od spodu. Formę o wymiarach 24X24 cm wykładam jej dno papierem do pieczenia. Wylewam ciasto, i wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 180 stopni na 15 minut góra dół. Sernik: Galaretkę i żelatynę rozpuszczam w szklance gorącej wody. Maliny miksuję blenderem i przecieram przez sito, żeby pozbyć się pestek. Serki przekładam

wesoła kuchnia
Sernik z rodzynkami. 161

Pyszny, delikatny aromatyczny sernik z rodzynkami.Taki sernik mogła bym jeść na okrągło i by mi się nie znudził :) Prosty w przygotowaniu i nie potrzeba do niego dużo składników. Zapraszam do wypróbowania :) 1kg i 250 g sera białego chudego 3 krotnie milonego 1,5 szklanki cukru 2 cukry waniliowe 6 jajek 2 budynie waniliowe 100 g miękkiego masła(...)Białka ubijamy na sztywną pianę i porcjami dodajemy do sera delikatnie mieszając łyżką.Następnie wsypujemy rodzynki i jeszcze raz delikatnie mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, spód i boki wykładamy herbatnikami, przekładamy masę serową.Sernik można jeszcze z wierzchu posypać rodzynkami ale nie koniecznie. Piekarnik rozgrzewam do temperatury 175/180 stopni i pieczemy około 70 minut.Następnie wyłączamy piekarnik

Sama słodycz i szczypta chili
Sernik na krakersach 201

Sernik na krakersach wyszedł bardzo smaczny. Jest to sposób kiedy nie mamy herbatników.   Składniki na sernik:   5 jajek 2 opakowania krakersów solonych po 150 g Cukry Nyskie 1 kg mielonego twarogu zmielonego trzykrotnie ( Tłusty) 1 kostka masła 1 szklanka cukru 3 łyżeczki cukru waniliowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: czekolada mleczna(...)stopniach przez 15 minut( na dno formy wstawiamy naczynie z wodą, sernik będzie taki delikatny). Po 15 minutach zmieszamy do 170 stopni i pieczemy jeszcze godzinę.Po upieczeniu polewamy sernik czekoladą i posypujemy wiórkami kokosowymi         W grudniu dostałam od Cukry Nyskie paczuszkę ze słodyczami Postanowiliśmy wspólnie z rodziną, że paczuszkę oddamy dla ubogiej rodziny

Różowa kuchnia
Puszysty sernik waniliowy z wiśniami 173

masy. Dokładnie wymieszać. I teraz uwaga: zanim wyłożymy masę do formy (tortownica 24cm) warto zrobić w środku kołnierz z papieru do pieczenia, aby było dużo miejsca dla rosnącego sernika. Kołnierz powinien wystawać z tortownicy jeszcze ok 8cm (!) Sernik należy piez 1 godzinę w 170 stopniach z termoobiegiem.  Bardzo ważne, aby pozostawić sernik w piekarniku aż do wystygnięcia(...)później chłodzić go przez min. 5-6 godzin w lodówce.  Uwaga! Sernik w piekarniku wyrasta naprawdę wysoko - dlatego konieczny jest kołnierz z papieru do pieczenia. Po upieczeniu opada - taki jego urok. Może też trochę pękać, ale pęknięcia stają się niewidoczne, kiedy sernik ostygnie i opadnie:) Po ostygnięciu na środku ciasta utworzy się wgłębienie, które postanowiłam

Kulinarne Inspiracje

Proponowane wyszukiwania