Składniki na biszkopt: 3 jajka 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki tortowej 1 łyżka maki ziemniaczanej na czubku łyżki proszku do pieczenia Składniki na masę serową: 800 g. sera na sernik (użyłam Mój ulubiony z Wielunia) 500 ml. śmietanki 30 % 3 łyżki cukru pudru 2 galaretki przezroczyste 1 i 1/2 szklanki gorącej wody do rozpuszczenia galaretek Na posypkę(...)tabliczka białej czekolady (100 g.) Wykonanie: Biszkopt: Białka ubić z cukrem, dodać żółtka dalej ubijać. Wsypać obie mąki i proszek. Wymieszać łyżką. Wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni, 15 minut. Zostawić do wystudzenia. Na suchej patelni uprażyć wiórki kokosowe. Zostawić do przestudzenia. Czekoladę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Wsypać do wystudzonych
Agusiowe smakołykisię upiec ten sam dwa razy - wciąż wypróbowuję nowe przepisy i szukam nowych smaków. Ale ten serniczek zdecydowanie będę przygotowywała częściej, ponieważ jest... idealny! Zmodyfikowałam sobie pieczony kilka miesięcy temu sernik adwokatowy (który również polecam!) i wyszło istne niebo w gębie :) Konsystencja jak dla mnie idealna - kremowy, wilgotny, ale nie zbity i ciężki. A do tego ten cudowny(...)Całość wylać na spód z ciastek, piec ok 60 min w 180*C, przy czym polecam na spodzie piekarnika położyć blachę wypełnione do połowy wodą a na środkowej półce blachę z sernikiem (po prostu w piekarniku "gdzieś tam niżej" ma stać naczynie z parującą wodą - bo to para wodna sprawia, że sernik wyjdzie taki kremowy, nie wysuszony, nie urośnie
Kto ugości moich gości?spód widelcem. Na wierch wylej masę serową. Brzoskwinie pokrój w ósemki i ułóż na masie lekko dociskając. Powinny się lekko zanurzyć. Resztę ciasto pokrusz na brzoskwinie. Wstaw sernik do piekarnika i piecz przez około 40 minut. Wyjmij i dobrze ostudź przed krojeniem. The post Sernik brzoskwiniowy z kruszonką appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzeniaproszkiem do pieczenia, dodać masło i posiekać nożem na drobne kawałeczki. Dodać pozostałe produkty i zagnieść ciasto, wstawić do lodówki na około 20 minut. Formę 33 x 23 wyłożyć papierem do pieczenia. Dno formy wyłożyć płaskimi kółkami z połowy ciasta, pozostawiając między nimi niewielkie odstępy. Drugą część ciasta zostawić do wyłożenia na górę sernika. masa serowa: Miękkie masło utrzeć(...)papierem do pieczenia. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika, wystudzić, wyłożyć z formy obracając go tak by góra była jako spód sernika. Wierzch polać lukrem i wstawić do lodówki do zastygnięcia. lukier: Cukier puder dokładnie utrzeć z sokiem z cytryny i gorącą wodą. Lukier ma być gładki i lśniący. Zaraz po wykonaniu polać sernik, gdyż pozostawiony lukier zastygnie
Kuchcik gotujeUlubiony" z Wielunia. Już używałam go w sernikach, zachęcona wpisem koleżanki z forum kulinarnego, i byłam bardzo zadowolona - ten ser jest idealny! Wyłącznie naturalne składniki, żadnych ulepszaczy, zagęstników czy innych poprawiaczy smaku. Sami się przekonajcie :) Składniki: Spód: 1,5 szkl. mąki 1/2 kostki masła 1/4 szkl. cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera "Mój Ulubiony(...)budyniowy i obie mąki, miksujemy na wolnych obrotach do połączenia składników. Masę serową wylewamy na zapieczony spód, wstawiamy do piekarnika i pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach, a potem jeszcze 20 minut w 150 stopniach. Gdyby sernik zbytnio się przypiekł w ciągu godziny wstawiamy nad niego pustą brytfannę. Polewa: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z 1 łyżką śmietanki
Kolorowy PrzepisownikDelikatny, puszysty, pachnący. Choć czasochłonny w przygotowaniu, to jednak bardzo prosty. Wart każdej chwili czekania. 1,5 kg dyni 1 kg sera do serników 200 g płatków owsianych 200 g i 2-3 łyżki słodziwa 100 g masła klarowanego 6 łyżek mąki ziemniaczanej 3 pomarańcze 5 jajek 1,5 łyżki agaru (na 500 ml wody) Zacznij od przygotowania puree(...)podpiecz przez 15 minut w 180 st. C. Z 1 kg sera do serników odejmij 2-3 łyżki sera. Pozostałą część zmiksuj na puszystą masę z jajkami, słodziwem (200 g) i mąką. Dodaj przygotowane puree z dyni i zmiksowane pomarańcze. Masę przelej na przygotowany spód i piecz ok. 1,5 godziny w 160 st. C. 2/3 puree pomarańczowego zagrzej
Kucharzycatrójwarstwową, mleczną kawę “latte”, więc nie mogło zabraknąć kawowego akcentu – zbożowa kawa Inka dodana do ciemnych warstw doskonale równoważy słodycz. To deser idealny dla czekoladoholików. Co ważne – sernika latte macchiato nie trzeba piec. W pracy smak skomentowano: “to nie żaden sernik – to rajska pianka”. Zrobił furorę, a mąż podkradał go z lodówki. Choć musimy poświęcić mu nieco pracy
Poezja smakujakąś randkę, romantyczne spotkanie, ale nie tylko ! Czasem można zrobić coś od serca bez żadnej okazji, by na twarzach po prostu pojawił się uśmiech. Sernik jest bardzo prosty i nie wymaga pieczenia w piekarniku. Jest także lekko kwaskowy, orzeźwiający w sam raz na ciepłe dni albo na chłodne dni, aby komuś nagle zrobiło się przyjemniej :) SKŁADNIKI: spód(...)zmiksować do połączenia się składników. Żelatynę zalać zimną wodą, wymieszać i odstawić do napęcznienia. Podgrzać w rondelku lub mikrofalówce do całkowitego rozpuszczenia ( nie może dojść do wrzenia, bo sernik nie zastygnie się ). Odstawić, aż lekko ostygnie. Wlać do masy serowej cały czas miksując. Masę przelać na ciasteczkowy spód i całość umieścić w lodówce na co najmniej 3 godziny
Kuchnia Paulettesśmietanką - mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodajemy ubite białka z kakao. Całość przelewamy do formy i pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut następnie temperaturę zmniejszamy do 150 stopniu i pieczemy jeszcze ok 30 minut - patyczkiem sprawdzamy czy sernik(...)jest za wilgotny. Gdy sernik zacznie się rumienić nakładamy na niego ubitą pianę z 3 dodatkowych białek i cukru. Pieczemy do zarumienienia od góry. Pianę na górę sernika można zastąpić polewą czekoladowa lub owocami Sernik studzimy i wkładamy do lodówki na kilka godzin - ja oczywiście nie oparłam się pokusie i zjadłam połowę na ciepło - również szczerze polecam Smacznego
sierotka maRysia w kuchniWitam Kochani dziś zapraszam Was na rewelacyjny borówkowy sernik na zimno z pianką śmietankową-jest to ciasto bez pieczenia. Zachwyca pięknym fioletowym kolorem i wspaniałym smakiem. Zapraszam i gorąco polecam :) SKŁADNIKI blaszka 25x25cm -około 300g herbatników (mi na jedną warstwę wchodziło 20sztuk małych herbatników) -1 kg sera sernikowego z wiaderka -300 ml śmietany 30% -1,5 szklanki cukru
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuTradycyjny ciężki sernik z charakterystyczną kratką, do którego chętnie się wraca i się nie nudzi. Składniki: Ciasto: 250 g mąki pszennej 125 g cukru pudru 125 g masła cukier waniliowy 1 jajko Masa serowa: 1 kg twarogu tłustego 8 jajek 100 g miękkiego masła 250 g cukru pudru cukier waniliowy 3 łyżki mąki ziemniaczanej 100 g rodzynek Dodatkowo(...)serową. Na podpieczony spód wyłożyć masę serową. Pozostałe ciasto rozwałkować, pokroić w paski i ułożyć w kratkę na wierzchu sernika. Posmarować roztrzepanym żółtkiem i piec około 60 minut w temp. 170 stopni C. Wystudzony sernik polukrować. Smacznego
talerz przyjemnościKolejna propozycja sernikowa, według domowników najlepszy sernik, jaki do tej pory piekłam. Taki smak kojarzy mi się z dzieciństwem i smakiem sernika na wsi. Delikatne ciasto, które jest tylko na spodzie i dużo, dużo masy serowej, bez zbędnych dodatków, taki właśnie sernik klasyczny. Musiał być pyszny, bo duża blacha sernikowa zniknęła wciągu dwóch dni. Powoli dostrzegam ile się(...)łyżki mąki ziemniaczanej; – 3 jajka; – 2 łyżki oleju; – 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Margarynę i olej rozpuścić w garnku, nie gotować, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Wylać na dużą blachę sernikową wyłożoną papierem do pieczenia. Masa serowa: – 1,5 kg sera trzykrotnie zmielonego; – 6 jaj; – 40 dag cukru pudru
dom-agi.plotula marcepan pokryty gorzką czekoladą, a wierzch zdobią prażone migdały. Sernik godny wypróbowania - szczególnie w okresie świątecznym. Sernik Migdałowy z Marcepanem - Składniki: 200 g mąki pszennej 100 g masła (schłodzonego) 1/3 szklanki cukru 2 żółtka pół łyżeczki proszku do pieczenia cukier migdałowy szczypta soli Masa serowa: 700 g tłustego twarogu 200 g cukr u 6 jajek(...)20x28cm) smarujemy masłem lub margaryną ( zarówno boki, jak i spód ), dno wyścielamy papierem do pieczenia i równo wykładamy ciastem. Następnie wylewamy masę serową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 1 75 stopni. Pieczemy przez 1 h, po czym wyłączamy piec i pozostawi amy sernik w piekarniku na kolejną godzinę. Po tym czasie wyjmujemy ciasto i całkowicie studzimy. Masę
Słodka StronaWiaderko twarogu...ale co z nim zrobić? mam już wiele wypróbowanych i pysznych serników, ale nie lubię piec ponownie takiego samemu i wyszukuję nowych pomysłów..no i na taki nowy przepis trafiłam u Magdaleny .Sernik wyszedł pysznie ..jak dla mnie mało słodki, ale być może to wina kisielków , a może ja za mało dałam ..robiłam wtedy 2 ciasta(...)sumie mogłam dać barwniki dla zaostrzenia tychże kolorów, ale nie chciałam..Myślę, że nada się do akcji Zielono mi ?.. biszkopty [ u mnie herbatniki] 1 kg sera na sernik (może być z wiaderka) 5 jajek 100 g masła 3/4 szkl.cukru cukier waniliowy 1 kisiel jabłkowy [40g] 1 kisiel truskawkowy [40 g] Miękkie masło utrzeć z cukrem a następnie
Moje domowe kucharzeniePrzepyszny puszysty sernik na zimno o niebanalnym smaku: biała czekolada, cukierki Michałki, krówka i orzeszki ziemne solone - raj dla podniebienia. SKŁADNIKI
słodki bratek