kremem karmelowym autorka: kamilagro | blog: Vegazone Szybkie Bułeczki czekoladowe z żurawiną i sosem kajmakowym autorka: anusia181 | blog: ania-gotuje Sernik kajmakowy na kakaowym kruchym cieście autorka: anusia181 | blog: ania-gotuje Kostka alpejska autorka: lucyna | blog: Pyszna piecze... 455. Saturday / słodka rozpusta w wersji XXL - wspólne gotowanie! autorka: whiness | blog: Relish it Rogaliki drożdżowe z masą krówkową autorka: magma | blog(...)Gotowania Ile flottante - bezy pływająca wyspa autorka: magdaczekoladka | blog: Z miłości do słodkości Sernik kajmakowy autorka: sqaqanqa | blog: sqaqanqa gotuje ciasto maxi king II (bez pieczenia) autorka: 6niebo | blog: szóste niebo sernik "snikers" autorka: 6niebo | blog: szóste niebo Ciasto tortowe autorka: Aneta S | blog: Sprawdzone Przepisy Misiaczka Torcik Śmietankowy Snickers autorka: VerySweetPage | blog: Piernikowa Chata Bardzo Słodka Strona
Mania Gotowaniamasa „serowa” jest pomiędzy czekoladową kruszonką, a wieńczy go czekoladowy mus, w którym zanurzyłam śliwki- Misiek, który dotychczas twierdził, że nie jestem w stanie podrobić w 100 % sernika tym razem skapitulował i zwrócił mi honor. Absolutnie nikt Wam nie uwierzy, że nie dość że to bezglut to do tego wegański! Składniki (na standardowej wielkości tortownicę) kruszonka(...)rozetrzyj w palcach. Formę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia i przełóż połowę kruszonki formując spód ciasta. Podpiecz przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C. Gdy piecze się spód sernika masz wystarczającą ilość czasu aby przygotować masę serową. Zblenduj dokładnie tofu, banana, połowę jogurtu/mleka. Do powstałej masy przesiej mąki i dokładnie wymieszaj. Posiekaj wszystkie śliwki. Po podpieczony spód
greenscarfmasła rozpuszczonego. Całe ciasteczka zmielić (użylam malaksera) dodać rozpuszczone masło i wymieszać. Tortownice wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno) i wysypać ciasteczka, ugnieść i wyrównać łyżką. Wstawić do lodówki na 30 minut. Sernik 500 g twarogu zmielonego (użyłam quarku) 250 g ricotty 100 ml śmietany kremówki (double cream) 140 g cukru 3 łyżki mąki(...)połączenia. Nie miksujcie długo, aby nie napowietrzyć sernika. Masa będzie bardzo rzadka. Przelać na ciasteczkowy spód i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 160 stopni około 50 minut (upieczony sernik powinien być sprężysty na środku, jeśli nie jest wydłużcie pieczenie) Wylać polewę z kwaśnej śmietany i piec kolejne 7 minut. Studzić w uchylonym piekarniku, następnie
Piekarz-Kucharz-Garkotłukplacek, który nie kosztuje dużo wysiłku, ani też pieniędzy . Polecany dla osób, które nie chcą się trudzić z mieleniem sera, albo też nie mają jeszcze wprawy z pieczeniem, bądź też serniki im się nie udają . Placek jest na bazie śmietany , a upieczony smakuje jak sernik . Ja do wypieku użyłam blaszki o wymiarach 36 x 20 cm . Przygotowujemy produkty(...)ciasto : 3 szklanki mąki, 1 kostka margaryny „Kasia” 0,5 szklanki cukru, 4 żółtka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. kakao 1-1,5 łyżki , (ale nie koniecznie , bo z białym ciastem też jest smaczny ) Ciasto zagnieść tak jak na makaron, podzielić na dwie części. Włożyć do zamrażalnika na 30 min. Produkty na masę : 3 duże śmietany
Pysznosci Babci Basiz bananami i masłem orzechowym Składniki: Spód: 180g ciastek/herbatników w czekoladzie 50g orzechów włoskich 90-100g masła – roztopionego i ostygniętego Masa serowa: 1kg gotowego sera na sernik (użyłam z wiaderka) 3 jajka 1 budyń waniliowy bez cukru 1 łyżka mąki pszennej 4 kopiaste łyżki masła orzechowego (najlepiej o zawartości orzechów 100%) 220g cukru 1 opakowanie cukru(...)wyrównać. Na wierzch włożyć masło orzechowe i nożem zrobić marmurkowy wzór ( patrz FILM ). Sernik wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 160C na funkcji góra – dół przez około 65-70 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po upieczeniu sernik pozostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach na około 30 minut. Po tym czasie wyjąć sernik do całkowitego ostygnięcia
Mała CukierenkaSernik na zimno z mnóstwem truskawek, czyli sernik truskawkowy, bez pieczenia. Tegoroczne upały rozleniwiają totalnie. Do tego stopnia, że nie chciało mi się nawet uruchamiać piekarnika, poszłam tym razem na łatwiznę i wykorzystałam do przygotowania spodu gotowe herbatniki. I choć mnie osobiście nie przypasował trochę ten spód, to reszcie biesiadników smakował, więc można się nim posłużyć, zawsze(...)odpowiedniejsza, sernik będzie wówczas trochę niższy. Inspiracją był ten przepis , jednak jak to w życiu bywa lekko zmodyfikowany Składniki: spód ciasta: - 250g herbatników, u mnie czekoladowe (w wersji bezglutenowej używamy bezglutenowych) - 100g stopionego masła Herbatniki zblendować w malakserze, wlać stopione masło i wymieszać dokładnie do połączenia składników. Masę wyłożyć na spód tortownicy (wyłożony wcześniej papierem do pieczenia). Przycisnąć ręką
Smaczne ZdroweZostało mi jeszcze trochę borówek po pieczeniu drożdżówek. Zrobiłam więc sernik na zimno z przezroczystą galaretką. Ta galaretka ma to do siebie, że fajnie widać przez nią owoce. Oczywiście możecie dać owoce jakie tylko chcecie, nie musi być borówka. Na deser jak znalazł i bez pieczenia. Ten piękny talerzyk jest od Galeria Cuda Świata - antyki&design Rozwiń
Ewa w kuchniBoże Narodzenie :) Składniki na ciasto: 250 gramów mąki 125 gramów cukru 10 gramów przyprawy do piernika 2 jajka 100 gramów margaryny Kasi 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na sernik: 1 kg sera w wiaderku 4 jajka 2 czubate łyżki mąki pszennej 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżka cynamonu 200 gramów cukru 100 gramów czekolady(...)orzechami Masło, cukier, mąkę, proszek do pieczenia, przyprawę do piernika wymieszać. Powstaje kruszonka Dodać dwa jajka i zagnieść ciasto Owinąć w folię spożywczą i schłodzić 30 minut w lodówce Nastawić piecyk na 180 stopni Wyłożyć dno formy ciastem, nakłuć widelcem i piec 30 minut - wystudzić Piecyk nagrzać do 170 stopni Aby wykonać masę, należy jajka zmiksować z cukrem
Szczęśliwa kuchniaIdealne ciasto na weekend. Sernik czekoladowo - piernikowy. Przypominam Wam ten idealny przepis na ciasto;-) Autorski przepis SKŁADNIKI NA CIASTO PIERNIKOWE: - 200 g masła prosto z lodówki - 300 g mąki gryczanej - 100 g mąki krupczatki - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 żółtka prosto z lodówki - 2 łyżki śmietany 18% prosto z lodówki - opakowanie przyprawy do piernika - 2 łyżki czubate(...)piernikowego, za pomocą foremki do ciasta-gwiazdki, powycinaj gwiazdki. Ułóż je na wierzchu ciasta. Ciasto pieczemy w temp 170 stopni C. Pierwsze 10 minut dół + termoobieg. Potem 45 minut dół. Ostatnie 10 min dół i termoobieg. Łączny czas pieczenia 65 minut. Sernik całkowicie studzimy, nie wolno kroić ciepłego bo będzie się rozpadał, jak każdy sernik. Ciasto
SMYKWKUCHNIBoże Narodzenie :) Składniki na ciasto: 250 gramów mąki 125 gramów cukru 10 gramów przyprawy do piernika 2 jajka 100 gramów margaryny Kasi 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na sernik: 1 kg sera w wiaderku 4 jajka 2 czubate łyżki mąki pszennej 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżka cynamonu 200 gramów cukru 100 gramów czekolady(...)orzechami Masło, cukier, mąkę, proszek do pieczenia, przyprawę do piernika wymieszać. Powstaje kruszonka Dodać dwa jajka i zagnieść ciasto Owinąć w folię spożywczą i schłodzić 30 minut w lodówce Nastawić piecyk na 180 stopni Wyłożyć dno formy ciastem, nakłuć widelcem i piec 30 minut - wystudzić Piecyk nagrzać do 170 stopni Aby wykonać masę, należy jajka zmiksować z cukrem
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comUwielbiam wilgotne i kremowe serniki! Ten właśnie taki jest! Z migdałami i wiórkami kokosowymi, udekorowany połówkami Rafaello! Piekłam w tortownicy o średnicy 20 cm - jest bardzo wysoki, wypełnia formę po brzegi. Składniki na spód: 30 g rozpuszczonego masła 90 g ciasteczek* 30 g mielonych migdałów Ciasteczka mielimy na puch przy pomocy blendera. Roztopione masło mieszamy z ciasteczkami oraz(...)miksując jeszcze chwilkę całość. Masę serową wylewamy na przestudzony ciasteczkowy spód. Sernik przez pierwsze 15 min piekę w 170 stopniach, następnie zmniejszam temperaturę do 120 stopni i piekę jeszcze przez mniej więcej godzinę i piętnaście minut. Następnie wyłączamy piekarnik, ale sernik zostawiamy w zamkniętym piekarniku do całkowitego wystudzenia, po czym chłodzimy w lodówce. 330 g śmietanki kremówki
Plate of Joyekstraktu waniliowego Do odmierzania używam: szklanka - 250 ml, łyżka - 15 ml, łyżeczka - 5 ml. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak przygotować sernik zebra? Spód: Herbatniki rozkruszyć i wymieszać w blenderze z roztopionym masłem. Masą wyłożyć dno foremki pokrytej papierem do pieczenia. Masa serowa: Ser zmiksować z cukrem i serkiem mascarpone, w trakcie miksowania dodawać po jednym jajku. Miksować tylko do połączenia(...)nagrzanym (góra-dół) do 170 stopni C przez 20 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 160 stopni C i dalej piec jeszcze przez 40 minut. Po upieczeniu i wyłączeniu temperatury, piekarnik uchylić dopiero po 20 minutach i pozostawić w nim sernik do całkowitego wystudzenia. Sernik po upieczeniu nieco opadnie, ale tak ma być. Wstawić do lodówki, aby stężał. Zimny
Kuchcik gotujenaturalnego 1 budyń waniliowy ( proszek ) Przygotowanie sernika: 1 . Śliwki zalać wrzącą wodą - odstawić na 10 minut. Po tym czasie odsączyć śliwki. 2. W malakserze zmiksować płatki owsiane z wiórkami kokosowymi, śliwkami, olejem kokosowym i masłem orzechowym. Tak powstałą masą wylepić dno tortownicy ( o średnicy 25-26 cm ), uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia. 2. Do misy malaksera(...)minut. 3. Masę serową wylać na przygotowany spód. Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C, piec 15 minut. Po tym czasie temperaturę zmniejszyć do 150 stopni C i piec jeszcze 90 minut. Upieczony sernik pozostawić w uchylonym piekarniku, do ostygnięcia. Smacznego
kolorowotorcikowoPrzyjemne, delikatne ciasto bez pieczenia. Przygotowuje się je w zaledwie kilka chwil, później wystarczy schłodzić i można rozpocząć konsumpcję . W sam raz sprawdzi się w upalne
kuchniabellissima.wordpress.comumieścić w misie miksera i zmiksować do otrzymania gładkiej masy, nie dłużej, by niepotrzebnie nie napowietrzać masy serowej (napowietrzony sernik urośnie, a potem opadnie). Na podpieczony spód przelać masę serową, wyrównać, następnie na górę wysypać 2/3 przygotowanych jagód. Piec w temperaturze 160ºC, bez termoobiegu, przez około 20 minut. Po tym czasie otworzyć piekarnik, wyjąć foremkę i na wierzch sernika(...)wysypać równo resztę jagód. Z reszty odłożonego kruchego ciasta (1/3) zrobić wałeczki i wyłożyć na masę serową w postaci kratki. Zwiększyć temperaturę do 170ºC i piec dodatkowe 30 – 35 minut, do zezłocenia. Powierzchnia sernika po dotknięciu patyczkiem powinna być ścięta i lekko sprężysta. Wystudzić w lekko uchylonym piekarniku. Schłodzić przez noc w lodówce. Smacznego function load(url, callback
dom-agi.pl