musi się udać zawsze i każdemu!. Zabieramy się za pieczenie:) Składniki na ciasto: 3 szk mąki kostka margaryny pół szklanki cukru pudru 3 żółtka łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki oleju Ciasto zagnieść, podzielić na pół. Jedną część wykładamy spód blaszki, a drugą część ciasta przeznaczamy na zdobienie wierzchu sernika. Jeśli chcecie ozdobić swoje ciasta, zajrzyjcie na stronę(...)pianę z wszystkich białek i całość delikatnie mieszamy łyżką. Masę serową wylewamy do foremki na wyłożone na spód ciasto. Następnie resztę ciasta wałkujemy i tworzymy na wierzchu sernika kratkę. Temperatura pieczenie ok 200 stopni przez ok 1 i 1/2 godz, po upieczniu zostawiamy uchylone dzrzwiczka piekarnika aby spokojnie i powoli ciasto wystygło
Apetyczna babeczkaprzygotowaniu sernik cytrynowy z borówkami i frużeliną borówkową. Bardzo kremowy, kwaskowaty od owoców, delikatnie waniliowy. Wygląda fantastycznie z borówkową, błyszczącą masą . Do przygotowania sernika radzę użyć składników w temperaturze pokojowej, wtedy będzie się równiej piekł. Zamiast borówek możemy użyć malin lub jagód. Polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik cytrynowy(...)wymieszać ( patrz FILM ). 4. Około 2/3 masy serowej wylać na przygotowany spód w blaszce, do pozostałej dodać 200g borówek, wymieszać i wylać do blaszki, wyrównać. 5. Sernik wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w 150C na funkcji góra – dół przez około 70-75 minut. Po upieczeniu sernik pozostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach przez około 40 minut
Mała Cukierenkasmaki, chrupkość, lepkość, delikatność, symfonia smaków. W dodatku, jest bez pieczenia i całość jego przygotowania nie zajmie Wam więcej niż 45 minut(!) Moimi głównymi pomocnikami w sprawach smaku przy tym obłędnym serniku byli: olej arachidowy Oleofarm od Oleje Świata masło z nerkowców od Primavika Bez tych dwóch panów sernik nie byłby tak wyśmienity ;) Potrzebujemy: SPÓD: około 150 g herbatników
MamaOskarkamuszę przyznać, że te tegoroczne piernikowe biscotti udały mi się wyjątkowo! W moim rodzinnym domu pieczenie ciasteczek to własnie była moja rola. Mama robiła szarlotkę i sernik, a ja piekłam jakieś małe słodkości. Często długo przed Bożym Narodzeniem, aby obdarować nimi znajomych czy po prostu zajadać w czasie oczekiwania na świąteczny czas. Prawda jest taka, że ciasteczka piekę tylko
Chilli Czosnek i Oliwapieczenia i herbatnikami. Całe jaja miksujemy z cukrem ( masa potraja objętość).Dodajemy śmietanę z serem na przemian.Wsypujemy budyń waniliowy i wanilię "wyskrobaną" z laski wanilii .Przekładamy masę serową do tortownicy 24 cm. Pieczemy w kąpieli wodnej( dodatkowa blaszka z wodą na dnie piekarnika). Pieczemy w 230 stopniach koło 15 minut,teraz zmniejszamy do 150 i pieczemy(...)jeszcze godzinę.Sernik upieczony zostawiamy w piekarniku już wyłączonym przy lekko uchylonych drzwiczkach na 15 minut potem wyjmujemy . Kiedy ostygnie polewamy rozpuszczoną czekoladą i do lodówki na 30 minut do zastygnięcia. Z białka i cukru pudru robimy lukier i dekorujemy górę sernika jak chcecie,u mnie wyszła kratka
Różowa kuchniaMiędzynarodowy Dzień Sernika to nie mogło go u mnie zabraknąć :) A jeśli jest on w dodatku na tak czekoladowym spodzie to nie łatwo się od niego oderwać :) Składniki: Czekoladowy spód: 100 g czekolady mlecznej 100 g czekolady gorzkiej 200 g masła 1,5 szklanki cukru pudru 4 jajka 3/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa(...)reszty musu brzoskwiniowego i patyczkiem zrobić z nich "esy-floresy". Przez pierwsze 20 minut piec w 200 stopniach, po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec ok. 50 minut. Sernik ostudzić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami a następnie chłodzić w lodówce najlepiej przez noc. Smacznego
Na Ciasteczkowych Papierachczekoladą i zmiksować na gładka masę. 5. Dodać mąkę i zmiksować do połączenia się składników. 6. Wyłożyć na spód, piec przez ok. 9 minut, następnie studzić przez ok. 10 minut przed wyłożeniem masy. 7. Przygotować masę serową: składniki na sernik powinny być ogrzane do temperatury pokojowej. Piekarnik nagrzać do 175 stopni C (góra-dół bez termoobiegu). Do misy miksera(...)gładką masę. 10. Masę serową ostrożnie wylać na spód, wstawić do piekarnika i piec przez 15 minut. Następnie zmniejszyć temp. do 120 stopni C i piec jeszcze przez ok. 60-70 minut (lub dłużej jeśli masa nie jest jeszcze ścięta, również w środku sernika, można dotknąć palcem. Czas pieczenia może się różnić i zależy od rodzaju użytego sera. Sernik
W mojej kuchniwypróbujcie przepis koniecznie! Spód sernika: 300 g ciastek typu Oreo (ja dałam Hity) 60 g roztopionego masła Ciastka pokruszyć w malakserze lub włożyć do woreczka foliowego i rozgnieść dokładnie wałkiem do ciasta. Następnie wlać roztopione masło i mieszać całość, aż do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód wysypać masę ciasteczkową, wyrównać(...)waniliowej 7 łyżek cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny (następnym razem wezmę 6 - masa będzie bardziej ściągnięta) 70 ml wody Dodatkowo: kilka kostek roztopionej czekolady Wykonanie: W dniu poprzedzającym robienie sernika, kremówkę podgrzewamy w garnuszku uważając, aby nie doprowadzić jej do wrzenia. Do ciepłej śmietany dodajemy posiekaną chałwę, i mieszamy do jej maksymalnego rozpuszczenia. Następnie przecieramy ją przez sitko
Walijskie PichceniePiekłam już wiele różnych serników, ale ten z dynią po raz pierwszy. Od dziś mój ulubiony. Kremowy, wilgotny z lekko słonym spodem i sosem czekoladowo-miętowym . To prawdziwa uczta dla zmysłów :) Tak sobie myślę, że gdybym miała cukiernię to byłby w czołówce oferowanych tam wypieków. Dynia przez swój łagodny i delikatny smak zyskała miano nijakiej. I coś w tym jest(...)łyżka mąki pszennej laska wanilii Wykonanie: Ciastka pokruszyć (powinny mieć konsystencję mokrego piasku). Dodać rozpuszczone masło i dokładnie wymieszać. Spód tortownicy o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przesypać pokruszone ciasta i dokładnie rozprowadzić, również do połowy wysokości boków blaszki. Wstawić do lodówki (na ok. 20 minut). Upiec dynię i przygotować z niej mus. Do miski przełożyć twaróg, serek
zadanie-gotowanieprzy tym miksując. Całość przelać do tortownicy z ciasteczkowym spodem. Piec około 1 do 1,5 godziny, dopóki ser nie będzie porządnie ścięty od góry (nie pieczemy do suchego patyczka). Upieczony sernik schłodzić przez trzy godziny w lodówce, a najlepiej przez całą noc. Składniki na polewę czekoladową: 100 g gorzkiej lub deserowej czekolady; 60 g masła; Wykonanie: Składniki
In my kitchennajprostszy ! Sernik na zimno z porzeczkami. Uwielbiam serniki, ale te pieczone częściej opadają niż rosną, w moim obecnym piekarniku. Tak, więc nie pozostaje mi nic innego niż robienie serników na zimno. Pomysł na to żeby zrobić taki sernik przyszedł mi gdy stałam w sklepie w kolejce i zobaczyłam na półce galaretkę truskawkową. Sernik(...)dziecko go zrobi ;) Sernik na zimno z porzeczkami 2 opakowania herbatników ( 200 gram ) 60 gram masła 1 jogurt grecki 500 ml 1 opakowanie serka mascarpone 250 gram 45 dkg sera Mój Ulubiony 1 galaretka truskawkowa + 250 ml wody szklanka porzeczek czerwonych Okrągłą formę na ciasto wyłożyłam papierem do pieczenia. Herbatniki rozdrabniamy
Kuchnia na wzgórzuCiebie. Ale to nie wszystko, bo Chop&Blend doskonale sprawdza się do kruszenia herbatników, płatków kukurydzianych oraz rozdrabniania orzechów. Z Chop&Blend przygotowałam dla Was sernik, sernik o smaku chałwowym. Spód: 300 g herbatników kakaowych 170 g masła Masa serowa: 1 kg sera twarogowego w wiadereczku 1 szklanka cukru 5 jaj 200 g chałwy - smak(...)serową wyłożyć na kruchy spód. Sernik wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika, na dnie piekarnika ustawić naczynie z wodą. Po 10 minutach pieczenia, zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec 90 minut. Sernik studzić w uchylonym piekarniku. Ostygnięty przechowywać w chłodnym miejscu. Smacznego
kolorowotorcikoworazem sernik czekoladowy z białym musem . Niestety bomba kaloryczna ale przecież to deser więc nie liczymy kalorii :) W smaku choć tyle czekolady wcale nie jest za słodki :) no ale jeden kawałeczek w zupełności zaspokoi nasze pragnienie na słodkości ... Polecam bo walory smakowe i wrażenia wizualne zaskoczą najwybredniejszych gości ;) Składniki na blaszkę 26 cm : Spód : - 210 g ciastek(...)połączenia się składników i powoli dolewamy wystudzoną czekoladę. Masę serową wylewamy na spód z ciasteczek i wstawiamy sernik do piekarnika na blaszkę z wodą ,sernik będzie się piekł w kąpieli wodnej przez 90 minut , po wstawieniu zmniejszamy temperaturę do 120 stopni. Upieczony sernik studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Wystudzony wstawiamy na godzinę ,dwie żeby się schłodził
Wypieki Reneskładniki: 1000 g sera białego 200 ml śmietany kremówki 120 g cukru pudru 200 g miękkiego masła 4 żółtka 3 łyżki kakao 250 ml mleka 3
Domowy Smak Jedzeniamożna coś doskonałego jeszcze dodatkowo ulepszyć? Okazuje się, że tak - nawet constans zasługuje na tuning . Postawiłam na kolor ecru , dobrałam stosowne dodatki, tak aby sernik pasował do filiżanki ulubionego espresso i zabrałam się do pieczenia. I teraz następuje moment najtrudniejszy. Właściwie powinnam przestać pisać, bo czuję się niezręcznie. Zawsze miałam problem z zachwalaniem własnych sukcesów i wolę po prostu(...)doskonałości sernika nie mylę się i trudno będzie mnie przekonać - jeśli w ogóle to się uda - że jest jakaś lepsza wersja. A zatem bierzcie, pieczcie i dzielcie się dalej.... SERNIK FISTASZKOWY Z DULCE DE LECHE I SOLONYMI MIGDAŁAMI /przepis inspirowany sernikiem nowojorskim pochodzącym z tej strony - klik / 1 kg dobrego twarogu na serniki 5 jajek 1 szklanka masła
KUCHARNIA