sernik pieczony - 9248 przepisów (strona:143/617)

ROMANTYCZNY SERNIK MALINOWY ( BEZ PIECZENIA ) 188

jakąś randkę, romantyczne spotkanie, ale nie tylko ! Czasem można zrobić coś od serca bez żadnej okazji, by na twarzach po prostu pojawił się uśmiech.  Sernik jest bardzo prosty i nie wymaga pieczenia w piekarniku. Jest także lekko kwaskowy, orzeźwiający w sam raz na ciepłe dni albo na chłodne dni, aby komuś nagle zrobiło się przyjemniej :)  SKŁADNIKI: spód(...)zmiksować do połączenia się składników. Żelatynę zalać zimną wodą, wymieszać i odstawić do napęcznienia. Podgrzać w rondelku lub mikrofalówce do całkowitego rozpuszczenia ( nie może dojść do wrzenia, bo sernik nie zastygnie się ). Odstawić, aż lekko ostygnie. Wlać do masy serowej cały czas miksując.  Masę przelać na ciasteczkowy spód i całość umieścić w lodówce na co najmniej 3 godziny

Kuchnia Paulettes
Z miłości do czekolady i … sera 238

śmietanką - mieszamy do uzyskania jednolitej masy.  Następnie dodajemy ubite białka z kakao. Całość przelewamy do formy i pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut następnie temperaturę zmniejszamy do 150 stopniu i pieczemy jeszcze ok 30 minut - patyczkiem sprawdzamy czy sernik(...)jest za wilgotny. Gdy sernik zacznie się rumienić nakładamy na niego ubitą pianę z 3 dodatkowych białek i cukru. Pieczemy do zarumienienia od góry. Pianę na górę sernika można zastąpić polewą czekoladowa lub owocami Sernik studzimy i wkładamy do lodówki na kilka godzin - ja oczywiście nie oparłam się pokusie i zjadłam połowę na ciepło - również szczerze polecam Smacznego

sierotka maRysia w kuchni
Borówkowy sernik bez pieczenia ze śmietankową pianką-na herbatnikach 198

Witam Kochani dziś zapraszam Was na rewelacyjny borówkowy sernik na zimno z pianką śmietankową-jest to ciasto bez pieczenia. Zachwyca pięknym fioletowym kolorem i wspaniałym smakiem. Zapraszam i gorąco polecam :) SKŁADNIKI  blaszka 25x25cm -około 300g herbatników (mi na jedną warstwę wchodziło 20sztuk małych herbatników) -1 kg sera sernikowego z wiaderka -300 ml śmietany 30% -1,5 szklanki cukru

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Sernik krakowski 177

Tradycyjny ciężki sernik z charakterystyczną kratką, do którego chętnie się wraca i się nie nudzi. Składniki: Ciasto: 250 g mąki pszennej 125 g cukru pudru 125 g masła cukier waniliowy 1 jajko Masa serowa: 1 kg twarogu tłustego 8 jajek 100 g miękkiego masła 250 g cukru pudru cukier waniliowy 3 łyżki mąki ziemniaczanej 100 g rodzynek Dodatkowo(...)serową. Na podpieczony spód wyłożyć masę serową. Pozostałe ciasto rozwałkować, pokroić w paski i ułożyć w kratkę na wierzchu sernika. Posmarować roztrzepanym żółtkiem i piec około 60 minut w temp. 170 stopni C. Wystudzony sernik polukrować. Smacznego

talerz przyjemności
Sernik klasyczny 321

Kolejna propozycja sernikowa, według domowników najlepszy sernik, jaki do tej pory piekłam. Taki smak kojarzy mi się z dzieciństwem i smakiem sernika na wsi. Delikatne ciasto, które jest tylko na spodzie i dużo, dużo masy serowej, bez zbędnych dodatków, taki właśnie sernik klasyczny. Musiał być pyszny, bo duża blacha sernikowa zniknęła wciągu dwóch dni. Powoli dostrzegam ile się(...)łyżki mąki ziemniaczanej; – 3 jajka; – 2 łyżki oleju; – 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Margarynę i olej rozpuścić w garnku, nie gotować, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Wylać na dużą blachę sernikową wyłożoną papierem do pieczenia. Masa serowa: – 1,5 kg sera trzykrotnie zmielonego; – 6 jaj; – 40 dag cukru pudru

dom-agi.pl
Sernik Migdałowy z Marcepanem 180

otula marcepan pokryty gorzką czekoladą, a wierzch zdobią prażone migdały. Sernik godny wypróbowania - szczególnie w okresie świątecznym. Sernik Migdałowy z Marcepanem - Składniki: 200 g mąki pszennej 100 g masła (schłodzonego) 1/3 szklanki cukru 2 żółtka pół łyżeczki proszku do pieczenia cukier migdałowy szczypta soli Masa serowa: 700 g tłustego twarogu 200 g cukr u 6 jajek(...)20x28cm) smarujemy masłem lub margaryną ( zarówno boki, jak i spód ), dno wyścielamy papierem do pieczenia i równo wykładamy ciastem. Następnie wylewamy masę serową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 1 75 stopni.  Pieczemy przez 1 h, po czym wyłączamy piec i pozostawi amy sernik w piekarniku na kolejną godzinę. Po tym czasie wyjmujemy ciasto i całkowicie studzimy. Masę

Słodka Strona
Sernikowa zebra 203

Wiaderko twarogu...ale co z nim zrobić? mam już wiele wypróbowanych i pysznych serników, ale nie lubię piec ponownie takiego samemu i wyszukuję nowych pomysłów..no i na taki nowy przepis trafiłam u Magdaleny .Sernik wyszedł pysznie ..jak dla mnie mało słodki, ale być może to wina kisielków , a może ja za mało dałam ..robiłam wtedy 2 ciasta(...)sumie mogłam dać barwniki dla zaostrzenia tychże kolorów, ale nie chciałam..Myślę, że  nada się do akcji Zielono mi ?.. biszkopty [ u mnie herbatniki] 1 kg sera na sernik (może być z wiaderka) 5 jajek 100 g masła 3/4 szkl.cukru cukier waniliowy 1 kisiel jabłkowy [40g] 1 kisiel truskawkowy [40 g]  Miękkie masło utrzeć z cukrem a następnie

Moje domowe kucharzenie
BIAŁY MICHAŁEK - SERNIK NA ZIMNO 143

 Przepyszny puszysty sernik na zimno o niebanalnym smaku: biała czekolada, cukierki Michałki, krówka i orzeszki ziemne solone - raj dla podniebienia.     SKŁADNIKI  

słodki bratek
Sernik bananowo-cytrynowy z borówkami. Sernik na zimno. 265

The post Sernik bananowo-cytrynowy z borówkami. Sernik na zimno. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
WARSTWOWE KOKO SERNICZKI NA ZIMNO (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu, laktozy, jajek i cukru) 210

Deser idealny na letnie dni, czyli lekkie kokosowe mini serniczki. Bardzo łatwe i szybkie do przygotowania a efekt zarówno wizualny, jak i smakowy znakomity. Kombinacji smakowych

Ola la LCHF
Sernik wiosenny.... z cytrynowym musem, kandyzowaną skórką i pokruszoną bezą 180

Serników nigdy mi dosyć. Lubie je ja, i moje dzieci, lubią przyjaciele i znajomi, więc jest dla kogo piec i wymyślać nowe kombinacje.  Ten dzisiejszy sernik śmiało można nazwać świątecznym, bo taki właśnie jest w smaku.  Wielkanocny chciałoby się powiedzieć. Lekki, orzeźwiający, łączący w sobie wiele smaków. Spód jest z ciasteczek oreo, które nadają mu delikatnej(...)kukurydzianej 2 łyżeczki mąki pszennej 1 łyżeczkę kaszy manny Wszystkie produkty połączyć ze sobą, nie miksując aby nie napowietrzyć . Sernik nie powinien urosnąć. Wlać na ciasteczkowy spód. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Półkę niżej wstawić naczynie wypełnione gorącą wodą. Piec około 50 minut w 160 stopniach.  Studzić w uchylonym piekarniku. Następnie wstawić do lodówki na całą noc. Mus cytrynowy

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Sernik krówka z orzeszkami 10928

blenderze. Połączyć z masłem i wyrobić na jednolitą masę. Dno tortownicy o średnicy 21 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Masą z ciasteczek i masła wyłożyć spód blaszki, dokładnie wyrównując. Wstawić blaszkę do lodówki na ok. 60 minut. Sernik Krówka – masa serowa – jak zrobić? Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Ważne jest również, by użyć dobrego jakościowo(...)opadnie. Takiej sytuacji powinno się unikać, sernik po upieczeniu powinien być równy jak stół. Masę serową wylać na schłodzony spód ciasteczkowy, wyrównać. Piec w temperaturze 160 st.C przez około 60 – 70 minut. Gotowy sernik powinien być ścięty i sprężysty na wierzchu. Po upieczeniu zostawić sernik w piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami na około godzinę. Następnie wyciągnąć

Kulinarne Przeboje
Sernik z brzoskwiniami 163

białka ze szczyptą soli. Ubite białka dodać do masy serowej i wymieszać delikatnie szpatułką. Całość przelać do formy, wyrównać wierzch i włożyć do piekarnika (ja pieczę sernik na jednej półce poniżej środkowej). Piec 55 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, ale go nie otwierać przez kolejne 20 minut. Po tym czasie lekko uchylić drzwi piekarnika i tak studzić sernik przez kolejną godzinę. Ostudzony sernik włożyć do lodówki. Gdy odpowiednio stężeje zdjąć obręcz z formy i wyciągnąć papier do pieczenia. Brzoskwinie odsączyć z zalewy i pokroić w plasterki. Zalewę przelać do garnuszka i dodać tyle wody, aby całość płynu ważyła 700 ml. Wodę z sokiem zagotować, wyłączyć palnik, wsypać obie galaretki i dobrze wymieszać. Zostawić do ostudzenia

Passions hobbies life
Sernik z pianką 175

wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkowujemy i za pomocą wałka przenosimy na blaszkę. Ciasto posypujemy cienką warstwą bułki tartej. Masa: Wszystkie składniki masy oprócz rodzynek i mąki umieszczamy w wysokim naczyniu i miksujemy do połączenia. Rodzynki mieszamy z mąką i dodajemy do masy serowej. Masę wylewamy równomiernie na ciasto i blaszkę wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy(...)cukier i nie przerywamy ubijania. Piana powinna być błyszcząca.  Sernik wyciągamy z piekarnika, na wierzch nakładamy ubitą pianę i równomiernie ją rozsmarowujemy na cieście. Sernik ponownie wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 15 min. Ciasto chłodzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.  Sernik najbardziej smakuje mi na drugi dzień.  Smacznego

kulinarne odsłony pati
Sernik z pianką 203

wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkowujemy i za pomocą wałka przenosimy na blaszkę. Ciasto posypujemy cienką warstwą bułki tartej. Masa: Wszystkie składniki masy oprócz rodzynek i mąki umieszczamy w wysokim naczyniu i miksujemy do połączenia. Rodzynki mieszamy z mąką i dodajemy do masy serowej. Masę wylewamy równomiernie na ciasto i blaszkę wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy(...)cukier i nie przerywamy ubijania. Piana powinna być błyszcząca.  Sernik wyciągamy z piekarnika, na wierzch nakładamy ubitą pianę i równomiernie ją rozsmarowujemy na cieście. Sernik ponownie wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 15 min. Ciasto chłodzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.  Sernik najbardziej smakuje mi na drugi dzień.  Smacznego

kulinarne odsłony pati