serek mascarpone - 6416 przepisów (strona:86/428)

Babeczki z ciasta francuskiego z kremowym nadzieniem 609

się już gotowym. Można zrobić takie sakiewki z wieloma nadzieniami, nie tylko słodkimi; moje będą miały delikatny kremowy środek. Babeczki z ciasta francuskiego z kremowym nadzieniemSkładniki:gotowe ciasto francuskie250g serka mascarpone 3-4 łyżki cukru2 łyżeczki mąki2 białkamąka do podsypania Wykonanie:- ciasto francuskie rozwijamy i wykrawamy duże kwadraty o boku około 13 cm- serek mascarpone mieszamy z mąką, cukrem

Smakołyki Bereniki
Naleśniki z dżemem i mascarpone 172

przygotować.  SKŁADNIKI: 2 szklanki mleka, 1 jajko, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1,5 szklanki mąki, szczypta soli, 1/2 słoika dżemu brzoskwiniowego DAGOMA , 150 ml śmietany 30%, 150g serka mascarpone, olej do smażenia. PRZYGOTOWANIE: 1. Mleko przelewam do wysokiego naczynia. Dodaję jajko, cukier waniliowy oraz sól. Mieszam. Stopniowo przesiewam mąkę. Dokładnie mieszam, aby nie było grudek. Na patelni z rozgrzanym(...)olejem smażę cienkie naleśniki. 2. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno. Dodaję serek mascarpone i razem miksuję. 3. Usmażone naleśniki smaruję dżemem. Następnie nakładam porcję kremu mascarpone i delikatnie go rozsmarowuję. Naleśniki zwijam w rulon i układam na talerzu.   Do przygotowania naleśników wykorzystałam dżem brzoskwiniowy , który otrzymałam do testowania od firmy DAGOMA . Dżem zachwycił mnie swoim smakiem. Już dawno

Tradycyjna kuchnia Kasi
Deser - Malinowy Król 165

narzędziem pieszczoty. I niech Wam dobrze będzie. Amen. Deser - Malinowy Król www.kuchniasmakow.blogspot.com Składniki kobiałka malin (mogą być mrożone lub ze słoiczka) 2 żółtka 2 + 4 łyżeczki cukru pudru 1 serek mascarpone 1 śmietana 30% 1 opakowanie herbatników odrobinkę startej gorzkiej czekolady Żółtka ubijamy z 4 łyżeczkami cukru pudru. Dodajemy do tej masy serek mascarpone i ponownie ubijamy. W osobnym naczyniu

Kuchnia smaków
Tort cytrynowy 222

dokładnie rózgą kuchenną, a następnie zagotować na wolnym ogniu stale mieszając. Gotować aż krem będzie gęsty w formie budyniu. (Około 2 minut) Ostudzić. 800 g śmietany kremówki 250 g serka mascarpone cytrynowy ugotowany krem (przepis powyżej) 3/4 szklanki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny Śmietanę z cukrem ubić na sztywno, dodać serek mascarpone, zmiksować, a następnie stopniowo dodawać krem cytrynowy

O kuchni z uczuciem
TRUSKAWKOWY SERNIK NA ZIMNO NA MASCARPONE I ŚMIETANIE 192

tortownicy wysmarować odrobiną oleju. Wyłożyć masę ciasteczkową i  delikatnie ją przycisnąć. Schłodzić w lodówce około 1h. Masa serowo-śmietanowa: 500 g schłodzonej śmietanki 30 % lub 36% 500 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru  sok wyciśnięty z 1/2 cytryny 3 czubate łyżki żelatyny Wykonanie : Śmietankę schłodzić. Ubić na sztywno. Serek mascarpone lekko ubić z cukrem pudrem i sokiem

Walijskie Pichcenie
Sernik na zimno 164

deser na lato to sernik na zimno na biszkoptach z sezonowymi owocami.   Składniki (duża tortownica): 2 op. sernika na zimno dr Oetkera 1 l mleka 0,5 kg serka mascarpone 2 śmietan-fix 2 galaretki truskawkowe maliny, jagody 1 op. biszkoptów Zawartość z opakowania miksujemy z mlekiem. Dodajemy serek mascarpone i śmietan-fix. Galaretki rozpuszczamy zgodnie z przepisem

Pyszności Słodkości
Mini deserki z masą kajmakową i białą czekoladą  2167

szybki deser z masą kajmakową w roli głównej. Inspiracją do powstania deserków była życzliwość marki Stovit, Helio oraz ePrezenty. Składniki: 50 g białej czekolady 250 g serka mascarpone 150 g masy krówkowej Helio 350 g śmietanki kremówki 30% Przygotowanie: Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, następnie studzimy. Serek mascarpone miksujemy, po czym dodajemy 100 g masy krówkowej oraz wlewamy przestudzoną

Podróż w kulinaria
Wiosenny tort naleśnikowy ombre. 632

powstało 5 odcieni zielonego. Po usmażeniu naleśników odstawiamy je do wystygnięcia. Krem 200 g cukru pudru 600 g śmietany słodkiej 200 ml mleka 20 g żelatyny 100 g serka mascarpone Żelatynę wsypać do ciepłego mleka, wymieszać i odstawić aż napęcznieje. W misce zmiksować śmietanę wraz z cukrem pudrem oraz serkiem mascarpone. Dodać żelatynę z mlekiem i ponownie zmiksować. Ustawiamy obręcz

O kuchni z uczuciem
Lukrowane pączki z ziemniakami bez nadzienia 124

niewielkimi zmianami, ponownie wykorzystałam przepis Doroty z Moich Wypieków . Polecam też inne przepisy na wypieki „tłustoczwartkowe” znajdujace się na blogu : Pączki z ziemniakami nadziewane marmoladą Lukrowane pączki z serka mascarpone nadziewane marmoladą Pączki hiszpańskie Pączki z budyniem Chrusty na winie Oponki z twarogu Churros z masą migdałową Pączki z serka mascarpone Pątysie Sycylijskie cannoli z ricottą Faworki robione mikserem Pudrowane

mojewypiekiinietylko
Jamajka- ciasto z bananami 334

wyłożonej papierem do pieczenia formy o wym. 25x36cm. Piec około 20-25 minut w temp. 170st. Ostudzić i przekroić na pół. Krem:  500 ml śmietanki 36%,  400g serka mascarpone,  4 czubate łyżki cukru pudru.  Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru, pod koniec ubijania dodawać po łyżce serka mascarpone. Miksować tylko chwilę, do momentu połączenia

Z miłości do słodkości
makowa wuzetka 125

temp. 170-180 C .         Krem   składniki 500 g śmietany kremówki 2-3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru z wanilią ok. 250 g serka mascarpone   do ubijania śmietany potrzebna jest śmietana zimna! Wykonanie Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodać cukier puder . Następnie dodać serek mascarpone .Miksować całość do połączenia składników. Dodatkowo dżem

w mojej kuchni
Babeczki z kremem malinowym 169

okazji, że coraz łatwiej dostać je w sklepach, postanowiłam upiec babeczki z malinami. Czekoladowe muffinki z kostką gorzkiej czekolady w środku świetnie komponują się z delikatnym kremem z serka mascarpone i malin - w dodatku są dziecinnie proste do zrobienia.Składniki na babeczki czekoladoweSkładniki na krem malinowy:500 g serka mascarpone0,5 szklanki malin2 łyżki cukru pudru1 łyżeczka cukru waniliowego3 łyżki

Ciastkozercy
Sernik Klaudyny 132

czesci 2/3 i 1/3 ciasta  Wkladamy do lodowki na ok 30 min za ten czas zajmiemy sie serem  Masa serowa 300 g sera bialego  250 g serka mascarpone  2 zoltka  70 g cukru pudru  50 g kaszy manny  Ser bialy wrzucamy do miski i blendujemy go  Dodajemy serek mascarpone i wszystko razem

Klaudynkowa kuchnia
Torcik truskawkowy – szybki, pyszny 106

pieczenia. Zakładamy obręcz i wykładamy masę. Pieczemy w 170 stopniach przez około 30 minut (do suchego patyczka).   Masa: 1 opakowanie śmietany 30% (330 ml) 1 małe opakowanie serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki żelatyny rozpuszczonej w 4 łyżkami gorącej wody Śmietanę miksujemy na puszystą pianę, dodajemy cukier puder, serek mascarpone, rozpuszczoną żelatynę i chwilę miksujemy dalej. Wrzucamy

MojaQchnia.pl