wymieszać z roztopionym masłem. Równomiernie rozłożyć je do 8 niedużych szklaneczek i wstawić do lodówki. 2. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Dodać serek mascarpone i wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. Dodać barwniki spożywcze lub kakao, żeby nadać serkowi ciekawszą barwę i wymieszać (możemy pominąć dodawanie barwników). Masę serową równomiernie rozłożyć
Mała Cukierenkawersję. Beza, sos z mango, śmietanka z mascarpone i owoce sezonowe: wiśnie, maliny, jagody. Niezła zabawa i powiem szczerze i nieskromnie - smak obłędny! Składniki: Mango Śmietanka kremówka 30% - 300ml Serek mascarpone - 125g Napój kokosowy z cząstkami kokosa - 50ml Maliny, wiśnie, jagody Kilka liści mięty Przygotowanie: Mango obrać i wypestkować, a następnie zblenderować razem z napojem kokosowym. Śmietankę ubić, pamiętając(...)była mocno schłodzona, bo inaczej może być ciężko. Dodać do niej serek mascarpone i zmiksować. Pozostałe owoce umyć i osuszyć. Teraz czas na zabawę. Na bezę wykładamy bitą śmietanę i robimy w niej zagłębienie, do którego wlewamy mus z mango. Tyle ile nam się zmieści. Staramy się zakryć to miejsce śmietaną i układamy na wierzchu owoce. Krojąc Pavlową sos mango
Karczma HonoriettySKŁADNIKI: 200 g śmietanki 30% 2 łyżki mascarpone 3/4 szklanki wiórków kokosowych 1 łyżeczka miodu 2 marakuje- miąższ PRZYGOTOWANIE: Składniki przełożyć do miski. Dokładnie zmiksować blenderem lub w mikserze. Przełożyć do plastikowego naczynia i zamrozić. No u mnie mroziło się 4 godziny. Lody po nałożeniu do miseczek udekorowałam miąższem z marakui(...)ORYGINALNY PRZEPIS ZNAJDZIECIE TUTAJ: PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU BE ACTIVE, KTÓRY PROWADZI EWA CHODKAWOSKA. Składniki: 75 g płatków lub wiórków kokosowych 30 ml mleka kokosowego 24 g serka mascarpone 8 ml syropu z agawy 10 g pestek dyni 5 ml oliwy 1 g chili Przygotowanie: Wiórki, serek mascarpone oraz mleko zblenduj tak, by wyczuwalna była faktura kokosa
ClauditteMissCookingwizyty we Włoszech spróbowałam pizzy z ziemniakami i bardzo mi zasmakowała. To moja wersja - pizza z ziemniakami, lekko uprzednio podpieczonymi w piekarniku, żeby nie były surowawe, ułożonymi na warstwie serka mascarpone z parmezanem doprawionych skórką cytrynową i szczypiorkiem. Oryginalna wersja pizzy, wypróbujcie:) Pizza z ziemniakami i mascarpone Składniki: Ciasto: 200 g mąki 2 łyżeczki suchych drożdży 1/3 łyżeczki soli(...)ciepłej wody 2 łyżki oliwy Na wierzch: 4 ziemniaki 1 łyżka oliwy 150 g serka mascarpone 40 g parmezanu 2 łyżki oliwy skórka z połowy cytryny 1 ząbek czosnku sól, pieprz do smaku kilka gałązek szczypiorku W misce wymieszać mąkę z drożdżami i solą, dodać oliwę i wodę - wymieszać łyżką a potem za pomocą rąk ( lub w robocie kuchennym) wyrobić
Smaczny zeszytbitą śmietaną zasmakuje wszystkim łasuchom. Składniki: ok 200 g okrągłych biszkoptów szklanka mleka 50 g wiórków kokosowych skórka otarta z jednej pomarańczy sok wyciśnięty z jednej pomarańczy 250 g serka mascarpone 400 g śmietany 30% 3 łyżki drobnego cukru (może być cukier puder) garść ulubionych owoców (maliny, jagody, truskawki) Przygotowanie Pomarańczę zalewamy wrzątkiem, następnie dokładnie wycieramy. Skórkę ścieramy na tarce(...)Dodajemy ser mascarpone, sok i skórkę z pomarańczy i miksujemy. Na małej blaszce (moja ma wym. ok 23x23cm) układamy biszkopty najpierw zamoczone w mleku. Na biszkopty wykładamy masę z serkiem mascarpone, wygładzamy i układamy kolejną warstwę biszkoptów. Całość posypujemy wiórkami kokosowymi. Deser odkładamy do lodówki na kilka godzin. Podajemy z ulubionymi owocami. Deser Rajska Chmurka Artykuł Deser Rajska Chmurka pochodzi
e-PrzepisyKulinarneprzyprawy do piernika 200 g masła 50 g cukru 3 jajka 200 g płynnego miodu 250 g maślanki Składniki na krem maślany: 200 g miękkiego masła 500 g serka mascarpone 20 g cukru pudru skórka starta z 2 pomarańczy zirenka z pół laski wanilii Wykonanie piernikowych blatów: Do naczynia Thermomix zakładamy motylek. Dodajemy miękkie masło, cukier i miksujemy czas(...)piernika ponieważ piernik wymaga wtedy o wiele dłuższego czasu pieczenia i może nam w trakcie pieczenia uciec z tortownicy. Blaty zostawiamy do całkowitego wystudzenia. Wykonanie kremu pomarańczowego: Masło i serek mascarpone wyciągamy z lodówki i zostawiamy na ok 2-3 godziny. Bardzo ważne aby masło i serek miały jednakową pokojową temperaturę. Pomarańcze dokładnie myjemy, osuszamy i ścieramy skórkę pomarańczową
Themo przepisyTiramisu to pyszny deser z kremem z serka mascarpone i likieru amaretto. Przyznam szczerze że mam do niego ogromną słabość, może. Często go przyrządzam na szybko gdy nie mam czasu na przygotowanie ciasta. Składniki: 250 gram serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżki likieru amaretto Dodatkowo: 1 op. małe opakowanie biszkoptów Mamut Kakao 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej(...)Kawę rozpuszczalną wsypujemy do szklanki, zalewamy gorącą wodą i dodajemy cukier, odstawiamy do ostudzenia. Mascarpone przekładamy do miski, dodajemy cukier puder oraz likier amaretto i ucieramy. Biszkopty maczamy w ostudzonej kawie, układamy pierwszą warstwę w szklankach lub pucharkach. Na biszkopty układamy warstwę masy z serkiem, posypujemy kakao i układamy warstwę biszkoptów. Ponownie na biszkopty wykładamy krem i posypujemy kakao
Bajeczna Kuchniakrem i owoce – czy można chcieć czegoś więcej ? Rolada bezowa z mascarpone i owocami 5 białek + szczypta soli 250 g cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 125 gram serka mascarpone 250 ml śmietany 30 % + 4 łyżki cukru dowolne owoce – u mnie garść borówek i kilka truskawek ( świeżych nie mrożonych ) papier do pieczenia + 1 łyżeczka oleju rzepakowego(...)dół, tak żeby część z papierem na którym się piekła była od góry. Papier delikatnie ściągamy, a bezę zostawiamy do wystygnięcia. Krem : w misce do miksera mieszamy serek mascarpone + śmietanę + cukier, do konsystencji kremu. Jeśli dla Ciebie będzie za mało słodki nie dosładzaj go, beza jest wystarczająco słodka. Teraz na naszą bezę wykładamy krem na nim układamy
Kuchnia na wzgórzuszkl. cukru pudru 5 jajek 1 szkl. mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka proszku do pieczenia 200 gramów maku 50 gramów margaryny Kasi na masę 250 gramów serka mascarpone 1 szkl. śmietanki kremówki 30% 50 gramów cukru pudru słoiczek dżemu truskawkowego (mogą być dwa, wówczas ciasto będzie bardziej mokre) Ciasto: Margarynę rozpuścić i ostudzić Żółtka utrzeć z cukrem(...)podłogę (wówczas nie opadnie, ponieważ dostaje wstrząsu, który blokuje je przed zapadnięciem się) Wystudzić i przekroić na 3 krążki Masa: Śmietankę schłodzić w lodówce (minimum 12h) - ubić na sztywno Serek mascarpone wymieszać z cukrem pudrem, dodać do śmietanki, ubić Na dolny krążek wyłożyć dżem, na dżem serek, przykryć drugim krążkiem. Drugi krążek posmarować dżemem, serkiem i położyć trzeci krążek - posmarować
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comściereczce, usuwam papier. Zawijam biszkopt w rulon. Chcę, żeby uzyskał kształt rolady i tak wystygł. W tym czasie robię masę. Składniki na masę: 1/2 szkl. śmietanki 30% 1 opakowanie serka mascarpone (250g) 1 łyżka galaretki truskawkowej truskawki 1 opakowanie miechunki suszonej od HELIO Śmietanę miksuję, dodaję serek mascarpone, miksuję tylko chwileczkę. W kubku umieszczam 1 łyżkę galaretki, dodaję około
MojaQchnia.pldosmażone wsypać 3 galaretki zielone i jeszcze chwilę podsmażyć ,masę nakładamy jak jest zimna na biszkopt . 2 masę potrzebujemy śmietanę 30 procentowa 330 mililitrów i 1 serek 250 gram serka mascarpone i 3 łyżki cukru pudru . śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na chwilę potem dodajemy serek mascarpone i nakładamy na masę jabłkową .I ciasto gotowe .Można dodać żelatynę
Moje Wyrobysuszyć około 2 godzin, po czym wyłączyć piekarnik i studzić bezę przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Składniki na masę śmietanową: * 500 ml śmietany kremówki 36% * 250 g serka mascarpone * 3 łyżki cukru pudru Wykonanie: Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać serek mascarpone i cukier puder, wymieszać. Bezę wyłożyć na paterę do tortu, wyłożyć na nią masę
Zrób to smaczniełyżki soku z cytryny łyżeczka cukru wanilinowego Wszystkie składniki wrzucamy do garnuszka, doprowadzamy do wrzenia i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Krem śmietanowy: 200 ml śmietanki 36% 150 g serka mascarpone łyżeczka cukru wanilinowego 1-2 łyżki cukru pudru Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Serek mascarpone miksujemy z cukrami. Obie części delikatnie łączymy. Wystudzony biszkopt przekroić na 3 blaty
Anielskie wypiekisamo dno. Rozdzielamy ciasto po równo. Pieczemy w 170 stopniach około 30 minut, lub to tzw. suchego patyczka. Krem śmietankowo – karmelowy: 500 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyki cukru pudru 0,5 puszki karmelu (ok. 200 g) Śmietanę ubijamy z serkiem mascarpone i cukrem na sztywno. Do ubitej dodajemy karmel. Mieszamy całość do połączenia
Made By Mom And Son