serek mascarpone - 6416 przepisów (strona:81/428)

Lody jagodowe na mascarpone 243

Lody z dodatkiem serka mascarpone o intensywnym, fioletowym kolorze i jagodowym smaku. Bez najmniejszych kawałków owoców i bez potrzeby użycia maszynki do lodów. 200 g jagód leśnych 3 łyżki cukru z ziarenkami wanilii 1/2 szklanki cukru białego 5 żółtek 400 g śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone Jagody wsypać do garnka i zasypać połową białego cukru. Podgrzewać, aż puszczą

https:KKuchniaMniam
Tort bezowy Pavlova z daktylami, figami i gruszką 254

kilka minut. Składniki na dwie bezy: 12 białek  550 g drobnego cukru szczypta soli 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki octu jabłkowego Składniki na masę: 2 opakowania (250g )serka mascarpone 5 żółtek  4-5 łyżek cukru 2 małe opakowania śmietanki kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru 1 opakowanie suszonych fig 1 opakowanie suszonych daktyli 1/2 opakowania suszonych śliwek(...)wybrać najlepszą dla siebie. Masa. Chłodną śmietankę ubić z łyżeczką cukru pudru. Wstawić do lodówki. W tym czasie utrzeć żółtka z cukrem na gładką masę. Stopniowo dodawać do nich serek mascarpone. Połączyć w jednolity krem i dodać dosłownie łyżkę rumu z owoców. Na sam koniec dodać połowę ubitej śmietany i jak ktoś lubi odrobinę skórki z cytryny, żeby nie było

Jemy Pijemy
Spaghetti two colors 137

jest lepszy, bo oba są przepyszne. Na dwie porcje: 150 g makaronu spaghetti omnomom Sos mango z krewetkami: 1 owoc mango 100 g krewetek 1/2 pomarańczy 100 g serka mascarpone 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku sól, pieprz Sos groszkow - serowy 1 szklanka świeżego lub mrożonego groszku (nie z puszki) 150 g serka mascarpone sól, pieprz Owoc mango(...)roztarty czosnek, sól, pieprz i smażyć nie dłużej niż 3 minuty, aby krewetki nie zrobiły się gumowe. Odstawić. Gdy mango będzie już miękkie dodać do niego usmażone krewetki i serek. Dokładnie wymieszać. Groszek ugotować w posolonej wody. Gdy będzie miękki, odcedzić i  zmiksować blenderem na gładki mus (kilka kulek możemy odłożyć do dekoracji). Do masy groszkowej dodajemy

Jadło i czytadło
Gofry na serku mascarpone z bitą śmietaną i truskawkami 704

sprzyja spędzaniu czasu w kuchni, ale liczę na to, że tym gofrom się nie oprzesz, bo robi się je ekspresowo, a smakują wyśmienicie. Zapraszam na przepyszne gofry na serku mascarpone :) Składniki (na 4 duuuże gofry lub 8 mniejszych): 200 g mąki 30 g cukru 4 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 250 g serka mascarpone 2 jajka 100 ml mleka

Domowa Cookierenka Agi
Tiramisu z malinami 285

jednej z krakowskich restauracji. Uważam, że jest mistrzowski i wart podzielenia się nim z Wami :) SKŁADNIKI: Na deser dla 5 - 6 osób. 3 jajka 3 łyżki cukru 250 g serka mascarpone 1 podwójne espresso 40 ml likieru kawowego (np. Kahlúa) 12 podłużnych biszkoptów 500 g świeżych malin gorzkie kakao do dekoracji listki mięty do dekoracji SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Oddzielamy białka(...)żółtek. Do miski z żółtkami dodajemy 3 łyżki cukru. Ubijamy mikserem do czasu, aż cukier się rozpuści, a masa stanie się jaśniejsza i puszysta. 2. Do masy dodajemy porcjami serek mascarpone cały czas miksując. Pod koniec miksowania dodajemy likier kawowy. 3. Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy porcjami pianę do masy z żółtek i serka

W kuchni Katie
Ciasto z borówkami i galaretką bez pieczenia 225

Taka niby tarta. Smak zaskakujący a to zaledwie kilka składników. Pyyycha. Składniki: 350 ml śmietany 30% serek mascarpone 250 g 2 galaretki z owoców leśnych 1 opakowanie borówek (chyba 250 g) biszkopty okrągłe Rozpuszczam 1 galaretkę z owoców leśnych w 1,5 szkl gorącej wody. Ostawiam do wystygnięcia. Miksujemy śmietanę 30%, gdy jest już zmiksowana dodaję serek mascarpone. Miksuję krótko

MojaQchnia.pl
Deser z kremem mascarpone i owocami 152

łatwy do przygotowania. Idealny na każdą imprezę. SKŁADNIKI (na 3 porcje): 12 sztuk okrągłych biszkoptów, 150 ml soku z owoców róży POLSKA RÓŻA , 1 szklanka śmietany 30%, 150g serka mascarpone, 1/2 łyżki cukru pudru, 1 kiść ciemnych winogron, 3 plastry ananasa z puszki, 3 łyżki płatków śniadaniowych kółek. PRZYGOTOWANIE: 1. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno. Dodaję cukier puder oraz serek

Tradycyjna kuchnia Kasi
Rolada piernikowa z kremem chałwowym 124

blaszki,  przekładamy na ściereczkę papierem do góry, ostrożnie odrywamy ten papier, a roladę zwijamy razem ze ściereczką wzdłuż dłuższego boku.  Krem: 250 g chałwy waniliowej 250 serka mascarpone 200 ml śmietany 30% 1 łyżeczka cukru pudru słoiczek konfitury pomarańczowej Chałwę kruszymy i miksujemy z serkiem mascarpone (jeśli chcemy by krem był idealnie gładki, proponuję użyć blendera). Zimną śmietankę

Cynamonowe szczęście
Wiśniowa chmurka -ciasto 307

upieczonym cieście rozłożyć wydrylowane wiśnie i zalać tężejącą galaretką. Ciasto przełożyć do lodówki i poczekać aż galaretka całkowicie zastygnie. Masa śmietanowa 600 g śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone cukier puder według własnego smaku Śmietanę ubić na sztywno wraz z cukrem pudrem, a następnie dodać serek mascarpone i wymieszać. Masę wyłożyć na zastygniętą galaretkę z wiśniami. Schłodzić. Beza

O kuchni z uczuciem
Tort czekoladowy z truskawkami 132

minut. Do tzw suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i odstawić do wystygnięcia Podzielić ciasto na dwa blaty. Krem 400 ml śmietany kremówki (36%) 250 g serka mascarpone 2 czubate łyżki kajmaku cukier według własnego smaku Mocno schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier, serek mascarpone, kajmak i chwilę ubijać do połączenia się składników. Polewa 200 g śmietany kremówki

O kuchni z uczuciem
Piętrowy tort komunijny 153

cukru szczypta soli Biszkopt mały 5 jajek 100 g mąki tortowej 35 g mąki ziemniaczanej 160 g cukru szczypta soli Krem chałowowy 800 ml śmietany kremówki 500 g serka mascarpone 500 g czekolady mlecznej 500 g chałwy waniliowej Krem waniliowy 400 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 6 łyżek cukru pudru 2 łyżeczka ekstraktu z wanilii Frużelina malinowa

Wędrówki po kuchni
SZARLOTKA KRÓLEWSKA 162

dobrze wymieszać by galaretka się rozpuściła. Poczekać aż mus wystygnie i zimny przełożyć na biszkopt. Wstawić do lodówki. Składniki na masę śmietanową: * 300 ml śmietany kremówki 36% * 250 g serka mascarpone * 3-4 łyżki cukru pudru Wykonanie: Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać serek mascarpone i cukier puder. Wszystko ze sobą połączyć. Masę śmietanową przełożyć

Zrób to smacznie
Tort śmietankowo - śliwkowy 181

blat do wystudzenia. Przekroić na 3 blaty biszkoptowe. Uwaga: boki biszkoptu oddzielać nożykiem od formy dopiero jak biszkopt będzie  wystudzony. Krem śmietankowy z nutą cytrynową: 250 g serka mascarpone, schłodzonego 600 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej 2 łyżki cukru pudru sok wyciśnięty z połowy cytryny Serek mascarpone i śmietanę kremówkę umieścić w misie miksera i ubić (końcówkami miksera

Zasmakuj Kuchni
Biszkopt z masą z mleka skondensowanego i owocami w galaretce 616

wymieszać. Wystudzić. Zimną włożyć do lodówki (jeśli nam się spieszy do zamrażalki) i poczekać aż galaretka zacznie lekko tężeć (trzeba pilnować). MASA: puszka mleka skondensowanego słodzonego (400g) 500 g serka mascarpone 3 łyżeczki żelatyny + 1/3 szklanki wrzątku Żelatynę rozpuścić we wrzątku. Mleko skondensowane chwilę zmiksować, następnie dodać serek mascarpone, miksować aż masa stanie się gładka (bez grudek) Do rozpuszczonej żelatyny

coolinarny
Tort kokosowy z okazji Chrztu Świętego 217

się spodobał, że postanowiłam przy najbliższej okazji go wykonać. A, że okazja się natrafiła to i torcik powstał. Inspiracja Alessandra Frisoni.  Składniki: 200 ml śmietany kremówki 625 g serka mascarpone 2/3 szklanki cukru pudru  szklanka wiórek kokosowych 4 łyżki likieru kokosowego (ja użyłam syrop kokosowy) Wykonanie: Serek mascarpone i kremówkę przełożyć do miseczki i ubić na sztywną masę

Krakowskie smaki Ani
Makaron z mascarpone 204

Serek mascarpone zazwyczaj używamy do kremów i słodkich wypieków. Warto pamiętać o nim również przy obiedzie, zwłaszcza makaronach, bo np. sosy z jego udziałem są bardzo smaczne. :-) Tutaj jest jeszcze prościej, bo cały obiad mamy w kilkanaście minut. Zapraszam na makaron penne z mascarpone i mielonym mięsem. Pychota! 500g mięsa mielonego 300g makaronu penne 200g żółtego sera 2 cebule 200g(...)serka mascarpone 1/2 pęczka pietruszki sól, pieprz olej 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy mascarpone, pokrojoną natkę pietruszki, starkowany ser, doprawiamy solą i pieprzem.  3. Łączymy wszystko z ugotowanym makaronem, mieszamy dokładnie do połączenia składników. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki, i serem

Szefowa kuchni