pomocą łyżki drewnianej połączyć z ciastem. Piec w nagrzanej gofrownicy na jasnozłoty kolor. Podajemy np. bitą śmietaną i kwiatami jadalnymi składniki na krem: 250 g śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru garść świeżo zerwanych stokrotek wykonanie: Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy serek mascarpone i miksujemy dosłownie chwilkę. Gotowym krem nakładamy na gofry i posypujemy stokrotkami
Domowy Smak Jedzeniaśmietanki 36%, mieszamy i studzimy Tak przygotowanym ponczem nasączamy biszkopt jak i biszkopty. 3. Krem czekoladowy: - 150 g masła (o temp. pokojowej) - 2 łyżki cukru - 120 g serka mascarpone - 50 g masła czekoladowego Masło ucieramy na puch, dodajemy masło czekoladowe, cukier i na koniec serek mascarpone o temp. pokojowej. Wykładamy na dolny, wcześniej nasączony biszkopt. Przykrywamy biszkoptami, które
SMYKWKUCHNIUrocze kokardki w towarzystwie pysznego, kremowego sosu. Ten przepis znalazłam jakiś czas temu i odtąd regularnie go przygotowuję. Serek mascarpone kojarzy się raczej ze słodkimi daniami, wspaniale jednak komponuje się z makaronami różnego rodzaju. Lubicie świeży makaron, mięciutkiego kurczaka i aksamitne sosy? Jeśli - tak jak ja - jesteście amatorami kuchni włoskiej ten przepis z pewnością przypadnie Wam do gustu(...)stałe zagości na talerzach :) Używam dokładnie takiego sosu Składniki: opakowanie makaronu pełnoziarnistego kokardki (lub inne) 250 g serka mascarpone 1 puszka pomidorów włoskich, pokrojonych 1 cebula 400 g kurczaka 5 łyżek sosu słodkiego chili (lub więcej) sól pieprz Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Mięso umyć i osuszyć. Na patelni rozgrzać oliwę. Kurczaka pokroić na kawałki
Chocolate Muffin BlogLody z dodatkiem serka mascarpone o intensywnym, fioletowym kolorze i jagodowym smaku. Bez najmniejszych kawałków owoców i bez potrzeby użycia maszynki do lodów. 200 g jagód leśnych 3 łyżki cukru z ziarenkami wanilii 1/2 szklanki cukru białego 5 żółtek 400 g śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone Jagody wsypać do garnka i zasypać połową białego cukru. Podgrzewać, aż puszczą
https:KKuchniaMniamkilka minut. Składniki na dwie bezy: 12 białek 550 g drobnego cukru szczypta soli 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki octu jabłkowego Składniki na masę: 2 opakowania (250g )serka mascarpone 5 żółtek 4-5 łyżek cukru 2 małe opakowania śmietanki kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru 1 opakowanie suszonych fig 1 opakowanie suszonych daktyli 1/2 opakowania suszonych śliwek(...)wybrać najlepszą dla siebie. Masa. Chłodną śmietankę ubić z łyżeczką cukru pudru. Wstawić do lodówki. W tym czasie utrzeć żółtka z cukrem na gładką masę. Stopniowo dodawać do nich serek mascarpone. Połączyć w jednolity krem i dodać dosłownie łyżkę rumu z owoców. Na sam koniec dodać połowę ubitej śmietany i jak ktoś lubi odrobinę skórki z cytryny, żeby nie było
Jemy Pijemyjest lepszy, bo oba są przepyszne. Na dwie porcje: 150 g makaronu spaghetti omnomom Sos mango z krewetkami: 1 owoc mango 100 g krewetek 1/2 pomarańczy 100 g serka mascarpone 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku sól, pieprz Sos groszkow - serowy 1 szklanka świeżego lub mrożonego groszku (nie z puszki) 150 g serka mascarpone sól, pieprz Owoc mango(...)roztarty czosnek, sól, pieprz i smażyć nie dłużej niż 3 minuty, aby krewetki nie zrobiły się gumowe. Odstawić. Gdy mango będzie już miękkie dodać do niego usmażone krewetki i serek. Dokładnie wymieszać. Groszek ugotować w posolonej wody. Gdy będzie miękki, odcedzić i zmiksować blenderem na gładki mus (kilka kulek możemy odłożyć do dekoracji). Do masy groszkowej dodajemy
Jadło i czytadłosprzyja spędzaniu czasu w kuchni, ale liczę na to, że tym gofrom się nie oprzesz, bo robi się je ekspresowo, a smakują wyśmienicie. Zapraszam na przepyszne gofry na serku mascarpone :) Składniki (na 4 duuuże gofry lub 8 mniejszych): 200 g mąki 30 g cukru 4 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 250 g serka mascarpone 2 jajka 100 ml mleka
Domowa Cookierenka Agijednej z krakowskich restauracji. Uważam, że jest mistrzowski i wart podzielenia się nim z Wami :) SKŁADNIKI: Na deser dla 5 - 6 osób. 3 jajka 3 łyżki cukru 250 g serka mascarpone 1 podwójne espresso 40 ml likieru kawowego (np. Kahlúa) 12 podłużnych biszkoptów 500 g świeżych malin gorzkie kakao do dekoracji listki mięty do dekoracji SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Oddzielamy białka(...)żółtek. Do miski z żółtkami dodajemy 3 łyżki cukru. Ubijamy mikserem do czasu, aż cukier się rozpuści, a masa stanie się jaśniejsza i puszysta. 2. Do masy dodajemy porcjami serek mascarpone cały czas miksując. Pod koniec miksowania dodajemy likier kawowy. 3. Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy porcjami pianę do masy z żółtek i serka
W kuchni KatieTaka niby tarta. Smak zaskakujący a to zaledwie kilka składników. Pyyycha. Składniki: 350 ml śmietany 30% serek mascarpone 250 g 2 galaretki z owoców leśnych 1 opakowanie borówek (chyba 250 g) biszkopty okrągłe Rozpuszczam 1 galaretkę z owoców leśnych w 1,5 szkl gorącej wody. Ostawiam do wystygnięcia. Miksujemy śmietanę 30%, gdy jest już zmiksowana dodaję serek mascarpone. Miksuję krótko
MojaQchnia.plłatwy do przygotowania. Idealny na każdą imprezę. SKŁADNIKI (na 3 porcje): 12 sztuk okrągłych biszkoptów, 150 ml soku z owoców róży POLSKA RÓŻA , 1 szklanka śmietany 30%, 150g serka mascarpone, 1/2 łyżki cukru pudru, 1 kiść ciemnych winogron, 3 plastry ananasa z puszki, 3 łyżki płatków śniadaniowych kółek. PRZYGOTOWANIE: 1. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno. Dodaję cukier puder oraz serek
Tradycyjna kuchnia Kasiblaszki, przekładamy na ściereczkę papierem do góry, ostrożnie odrywamy ten papier, a roladę zwijamy razem ze ściereczką wzdłuż dłuższego boku. Krem: 250 g chałwy waniliowej 250 serka mascarpone 200 ml śmietany 30% 1 łyżeczka cukru pudru słoiczek konfitury pomarańczowej Chałwę kruszymy i miksujemy z serkiem mascarpone (jeśli chcemy by krem był idealnie gładki, proponuję użyć blendera). Zimną śmietankę
Cynamonowe szczęścieupieczonym cieście rozłożyć wydrylowane wiśnie i zalać tężejącą galaretką. Ciasto przełożyć do lodówki i poczekać aż galaretka całkowicie zastygnie. Masa śmietanowa 600 g śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone cukier puder według własnego smaku Śmietanę ubić na sztywno wraz z cukrem pudrem, a następnie dodać serek mascarpone i wymieszać. Masę wyłożyć na zastygniętą galaretkę z wiśniami. Schłodzić. Beza
O kuchni z uczuciemminut. Do tzw suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i odstawić do wystygnięcia Podzielić ciasto na dwa blaty. Krem 400 ml śmietany kremówki (36%) 250 g serka mascarpone 2 czubate łyżki kajmaku cukier według własnego smaku Mocno schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier, serek mascarpone, kajmak i chwilę ubijać do połączenia się składników. Polewa 200 g śmietany kremówki
O kuchni z uczuciemcukru szczypta soli Biszkopt mały 5 jajek 100 g mąki tortowej 35 g mąki ziemniaczanej 160 g cukru szczypta soli Krem chałowowy 800 ml śmietany kremówki 500 g serka mascarpone 500 g czekolady mlecznej 500 g chałwy waniliowej Krem waniliowy 400 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 6 łyżek cukru pudru 2 łyżeczka ekstraktu z wanilii Frużelina malinowa
Wędrówki po kuchni