wysokości. Piec w temperaturze 180ºC przez około 20 minut, do lekkiego zezłocenia i tzw. suchego patyczka. Wystudzić na kratce. Krem: 600 ml śmietany kremówki (36%), schłodzonej 250 g serka mascarpone, schłodzonego 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Śmietanę kremówkę, serek mascarpone, cukier puder i wanilię umieścić w misie miksera. Ubić do powstania gęstego, sztywnego kremu
Kubki smakuwykładamy papierem do pieczenia, przekładamy do niej ciasto i wyrównujemy. Pieczemy 30-35 minut w 170 stopniach (do suchego patyczka). Wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Masa kremowa: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 36% 1,5 łyżki cukru pudru 6 kiwi Serek mascarpone i śmietanę ubijamy na lekko sztywną masę, Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Wystudzone ciasto
Marder&Marder Manufacturepatyczka.Po upieczeniu wykładamy do ostudzenia. Do mufinów dodałam masę marcepanową.Składniki:200 ml śmietany do ubijania200 gr serka mascarpone2 łyżki cukru pudru.Wykonaie:Ubijamy śmietanę, dodając cukier puder. Na koniec serek mascarpone. Masa po ubiciu powinna być sztywna. Rękawem cukierniczym udekorowałam marchewkowe ciasteczka.Z masy marcepanowej zrobiłam marchewki :)Gotowe :) Smacznego
Smaki Edytyborówkami i kremem Składniki: Ciasto: 250 g mąki 150 g schłodzonego masła 1 jajko 3 łyżki cukru pudru Krem: puszka mleka słodzonego skondensowanego (200 g) (dobrze schłodzonego) 250 g serka mascarpone (dobrze schłodzonego) Dodatkowo: borówki amerykańskie masło/margaryna do wysmarowania formy Mąkę przesiewamy, dodajemy pokrojone w kostkę masło, jajko i cukier puder. Zagniatamy do uzyskania gładkiego ciasta. Formujemy z niego(...)pierwsze przez 20 minut. Później ściągamy papier do pieczenia i obciążenie i pieczemy kolejne 15 minut na złoty kolor. Gotową pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Dobrze schłodzone mleko skondensowane i serek mascarpone ubijamy (końcówkami do ubijania śmietany) do momentu, aż będzie gęsty i jednolity. Nie ubijajcie jedna zbyt długo bo serek może się zwarzyć. Krem przekładamy na tartę i rozprowadzamy równomiernie
PatiGotujeposiekanej na drobne cząstki czekolady mlecznej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta soli SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANKOWY: 250 ml śmietany kremówki szklanka cukru pudru 250 g serka mascarpone czerwony barwnik spożywczy DODATKOWO: posypka z akcentami wiosennymi np. kwiatki, motylki, pszczółki, itp. Przepis : BABECZKI: Nagrzewamy piekarnik do 180° C. W zagłębienia formy na babeczki, wkładamy papilotki(...)dużym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę z dodanym barwnikiem spożywczym ( Jeżeli macie barwnik w proszku- wystarczy troszkę na czubku łyżeczki). Gdy zaczyna ona gęstnieć- przerywamy miksowanie ,dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone ( ewentualnie jeszcze troche barwnika, jeżeli uważamy, że kolor jest zbyt mało wyrazisty). Rozdrabniamy serek na mniejsze kawałki za pomocą łyżki, następnie ponownie miksujemy, aż do uzyskania gęstej, kremowej masy
Domowe Tortymuszę więc go dobrze wykorzystać:) Były już najlepsze na świecie jagodzianki oraz przepyszna Tarta z jagodami. Dziś przyszła kolej na puszyste, miękkie muffinki z jagodami i kremem jagodowym z mascarpone. Chłopcy od razu sięgnęli po dwie muffinki:) Co tu dużo mówić, musicie je koniecznie zrobić! Składniki:200g mąki pszennej,175g cukru pudru, 2 jajka, łyżeczka proszku do pieczenia, 150ml gazowanej(...)jagody, krótko wymieszać. Foremkę na muffinki wyłożyć papilotkami, do 3/4 wysokości nałożyć ciasto. Piec ok. 25min w temp. 200st. Ostudzić.Krem jagodowy:150ml śmietanki 30%, łyżka cukru pudru, 100g serka mascarpone, 1/2 szklanki jagód. Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier puder. Dodać serek mascarpone i jagody. Zmiksować blenderem na gładką masę. Przełożyć do rękawa cukierniczego
Z miłości do słodkościPyszny czekoladowy sernik z gorzką czekoladą i mascarpone. Prosty w przygotowaniu bo bez pieczenia, zawsze się udaje i wszystkim smakuje.składniki:500 g serka mascarpone300 ml śmietanki 30 %300 g gorzkiej czekolady (ja dałam 60 % z biedronki)3/4 szklanki cukru2-3 garście mrożonych malinwiórki kokosowe do posypania150 g herbatników pełnoziarnistych100 g margarynyMargarynę rozpuścić w rondelku i przestudzić. Herbatniki wrzucić(...)zmielić. Dodać wystudzoną margarynę i razem zmiksować. Masę przełożyć do tortownicy o średnicy 24 cm i wyrównać. Czekoladę połamać na mniejsze kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej. Śmietankę ubić. Serek mascarpone utrzeć z cukrem, dodać roztopioną czekoladę i wymieszać. Potem dodać ubitą śmietankę i dokładnie wymieszać. Połowę czekoladowej masy przełożyć do tortownicy i nieco wyrównać, rozłożyć maliny i wyłożyć resztę
Monia miesza i gotujemaku 1 łyżka zmielonych na proszek migdałów 2 łyżki oleju aromat migdałowy szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia SKŁADNIKI NA KREM ORZECHOWO-MIGDAŁOWY: 500 ml. śmietany kremówki 250 g. serka mascarpone 3/4 szklanki cukru pudru 200 g. drobno posiekanych orzechów laskowych lub włoskich 2 łyżki zmielonych migdałów niecała szklanka mleka zwykłego bądź orzechowego ( szczególnie polecane!) 2 op. śmietan fix [ małe(...)zalewamy nim orzechy- tak aby wszystkie orzeszki znalazły sie pod powierzchnią mleka. Odstawiamy przynajmniej na dwie godziny – a najlepiej na całą noc. Do naszego mleka z orzechami dodajemy serek mascarpone i rozdrabniając go za pomocą łyżki- staramy się jak najlepiej wymieszać ze sobą serek z orzechowo- mleczną masą. W dużym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę. Gdy zaczyna ona gęstnieć- przerywamy miksowanie
Domowe Tortyprzez 35 minut. Po szczegółowe wykonanie ciasta, kremu i przełożenie zapraszam na youtube: Składniki na krem: ½ litra śmietany kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru 250 g serka mascarpone Wykonanie: Śmietanę ubić na sztywno. Dodać cukier puder i ubić. Ubijając partiami dodawać serek mascarpone. Dodatkowo: Marmolada z malin 1 rządek gorzkiej czekolady Przełożenie ciasta: Biszkopt przeciąć na połowę. Jedną
Przepisy Babciefekt ? Oceńcie sami Składniki:250 g serka mascarpone1 małe dojrzałe mango100 g herbatnikówokoło 1 łyżki cukru pudru3 łyżki soku z limonkiPrzygotowanie:Herbatniki pokruszyć (3 zostawić do dekoracji).Do serka mascarpone dodać sok z limonki i cukier puder.Mango obrać i zmiksować.Na dno kieliszków nakładamy pokruszone herbatniki, potem warstwę mascarpone, mango i cienką warstwę herbatników. Dekorujemy kawałkami herbatników i listkiem mięty
Oryginalny smaksernik zrobiłam na dużej, prostokątnej blaszce, dlatego nie jest zbyt wysoki. Jeśli chcemy, aby był wyższy możemy wykorzystać np. tortownicę. Składniki: 850 g serka homogenizowanego waniliowego 250 g serka mascarpone 2 galaretki pomarańczowe 1 płaska łyżka żelatyny 1 łyżka cukru pudru 100 g skórki pomarańczowej sok wyciśnięty z 1 pomarańczy 1 szklanka wrzątku Na spód: herbatniki ( umnie około(...)dowolną blaszkę) wykładamy papierem do pieczenia. Na nim układamy herbatniki. W miseczce rozpuszczamy galaretki wraz z żelatyną. Ostawiamy do przestygnięcia. W drugiej misce mieszamy ze sobą serek waniliowy, serek mascarpone oraz cukier puder. Kiedy galaretka przestygnie, ale jest jeszcze ciepła dodajemy do niej po łyżce serki mieszając trzepaczką. Na koniec dodajemy sok z pomarańczy oraz skórkę pomarańczową. Masę serową
Walijskie Pichcenienastepnie wymieszac.Ciasto przelac do tortownicy (24cm).Pieczemy w nagrzanym wczesniej piekarniku do 180°C przez 20 minut.Po wystudzeniu upieczonego biszkoptu nalezy przeciac go na dwa krazki.skladniki na mase: 500g serka mascarpone okolo 8 lyzek nutelli duza puszka gruszek w zalewie czekolada do dekoracji wykonanie:Serek mascarpone mieszamy z nutella.Gruszki odsaczamy z zalewy. Odkladamy czesc gruszek pokrojonych w cwiartki lub osemki
Przysmaki Karolkigdyby ktoś mógł potrzymać garnek, masa wymaga szybkiego mieszania, a to nie będzie łatwe) Masa powinna być gęsta. Krem tiramisu: 130 g śmietany 30% – schłodzonej 1 mały serek mascarpone 50 g cukru pudru Śmietanę 30% miksujemy na sztywno, dodajemy cukier puder i serek mascarpone- chwilę miksujemy. Biszkopt wykładamy z formy, usuwamy papier do pieczenia, wkładamy z powrotem
MojaQchnia.plstyl ewaluował i zdecydowanie rządzi teraz skromny ale jakże piękny minimalizm. Torcik jest śmietankowo – truskawkowy. Jasne biszkopty przełożone są musem truskawkowym i kremem na bazie śmietany kremówki i serka mascarpone. Torcik jest zdecydowanie lekki, smaczny i jak najbardziej dedykowany dzieciom. Bardzo polecam. Składniki na biszkopt: 5 jajek 180 g cukru kryształu 135 g mąki pszennej 45 g mąki ziemniaczanej(...)upuszczamy je (w formie) na podłogę a następnie studzimy w temperaturze pokojowej. Wystudzony przekrawamy na 3 blaty. Krem śmietankowy: 750 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Śmietanę ubijamy na sztywna pianę, uważając żeby jej nie przebić. Serek ucieramy z cukrem pudrem. Ubitą śmietanę dodajemy delikatnie partiami do utartego serka i mieszamy szpatułką do połączenia
Made By Mom And Sonpieczenia 1 lekko czubata łyżeczka sody oczyszczonej 1 średnie jajko 1 szklanka mleka 1 szklanka oleju np. rzepakowego 3 łyżki powideł śliwkowych lub dowolny dżem Krem: 2 x 250g serek mascarpone 600ml śmietany kremówki 4-5 łyżek cukru pudru Wykonanie kremu: wszystkie składniki czyli serek mascarpone, śmietankę kremówkę, cukier puder, wkładamy do miski i miksujemy do uzyskania gładkiego śmietanowego
Słodkie zapomnienie