serek mascarpone - 6416 przepisów (strona:67/428)

Deser z ciasteczkami amaretti i mascarpone 285

porcje:250 g serka mascarpone100 g cukru pudru200 g śmietany 30%likier amaretto100 g ciasteczek amaretticzekolada deserowa (roztopiona w kąpieli wodnej)Przygotowanie:Ciasteczka amaretti rozdrabniamy blenderem. Ubijamy śmietanę. Serek mascarpone ucieramy z cukrem na puszysty krem. Następnie delikatnie łączymy z bitą śmietaną (nie miksujemy, mieszamy łyżką). Pokruszone ciasteczka i krem nakładamy warstwami do szklanek lub kieliszków. Każdą warstwę amaretti skrapiamy

Smakowity Blog Kulinarny
Tarta z jeżynami i mascarpone 220

razem tarta z serkiem Mascarpone i jeżynami.    Delikatnie słodki ser i kwaskowaty smak jeżyn...zapach nieziemski a smak....nie do opisania... Polecam bo przepis szybki i łatwy a zaskoczy nawet najbardziej wybrednych gości:) Składniki na formę 26cm Ciasto: - 200g mąki krupczatki - 80g masła - 50g cukru pudru - 2 duże łyżki śmietanki 30% - 1 żółtko - kilka kropel olejku waniliowego Masa(...)serowa: - 500g serka mascarpone - 100g cukru pudru - 180g śmietanki 30% - 1 białko i 1 całe jajko - kilka kropel olejku waniliowego - 300g jeżyn u mnie mrożone Sposób wykonania Składniki na ciasto zagniatamy, owijamy w folię spożywczą i wkładamy na pół godziny do lodówki. Po tym czasie wałujemy, najlepiej miedzy foliami i wykładamy do formy wcześniej wysmarowanej masłem i posypanej bułka tarta

Wypieki Rene
Truskawki, truskawki i jeszcze raz truskawki... 208

postacią deseru, który moja córka nazwała 'truskawkowa fantazja'. Gdy chodzi o te właśnie owoce nie trzeba im wyszukanego towarzystwa, dlatego u mnie jest tylko bita śmietana i niezastąpiony serek mascarpone. Truskawkowa fantazja składniki: 500 g truskawek 1 łyżka miodu 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki cukier puder - opcjonalnie sok z cytryny Wykonanie: Truskawki obieramy z szypułek, myjemy(...)połowie ubijania dodajemy mascarpone i jeśli jest taka konieczność cukier puder. Powstałą masę dzielimy na dwie części. Do jednej z nich wlewamy 1/3 zmiksowanych truskawek oraz dodajemy kilka kropel soku cytrynowego do smaku. Na dno kieliszka lub szklanki kładziemy zmiksowane truskawki. Następnie na truskawki kładziemy różowa masę, a na to białą z bitej śmietany i serka. Na górze układamy pokrojone

Przysmaki Karolki
Makaron z mascarpone, suszonymi pomidorami i szynką parmeńską 240

Składniki: 350 g makaronu spaghetti; 80 g szynki parmeńskiej w plasterkach (5 plastrów); 250 g serka mascarpone; 80 g suszonych pomidorów z zalewy; 1 łyżka oleju ze słoika z pomidorami suszonymi; 1 duża cebula; 2 ząbki czosnku. 1 łyżka oleju; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Makaron ugotować w posolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić (zostawić szklankę wody z gotowania(...)pokrojoną szynkę parmeńską, chwilę razem podsmażać (około 4 minut) i dodać pokrojone pomidory. Wymieszać i podsmażać razem krótką chwilę. Następnie dodać czosnek, krótko podsmażyć (około 30 sekund) i dodać serek mascarpone oraz olej ze słoika z suszonymi pomidorami (1 łyżka) i  całość podsmażać, aż serek się rozpuści. W przypadku, gdyby sos był zbyt gęsty wlać niewielką ilość wody

Gospodyni Miejska
Miniserniczki brzoskwiniowe z borówkami 214

borówkami i jagodową galaretką na ciasteczkowym spodzie. Z podanych proporcji wyszły mi 24 serniczki. Składniki: Ciasteczkowy spód: 270 g ciasteczek owsianych 75 g masła Masa serowa: 250 g serka mascarpone 200 g sera twarogowego 200 g śmietany 30 % 1 brzoskwinia (1/2 szklanki) 2 galaretki brzoskwiniowe Galaretka: 2 galaretki jagodowe 400 g borówek Sposób przygotowania: 1. Spód: Masło roztapiamy i studzimy(...)muffinki wyłożonych papilotkami. 2. Masa serowa: Brzoskwinie obieramy, usuwamy pestkę i blendujemy na mus (powinniśmy uzyskać ok 1/2 szklanki musu). Galaretki rozpuszczamy w 2/3 szklanki wrzątku i studzimy. Serek mascarpone miksujemy ze śmietanką do uzyskania gładkiego kremu. Następnie dodajemy serek twarogowy, mus brzoskwiniowy oraz ostudzoną ale płynna galaretkę i dokładnie miksujemy. Na ciasteczkowe spody w papilotkach nakładamy po jednej pełnej

Na Ciasteczkowych Papierach
Torcik ala Snickers bez pieczenia 2784

batoników Snickers i nie tylko- bo ten wyjątkowy torcik smakuje każdemu! SKŁADNIKI NA TORCIK: 250 g. naturalnych, owsianych ciasteczek (najbardziej polecane to ciasteczka Digestive) 100 g. masła 250 g. serka mascarpone 500 g. śmietany kremówki 2 łyżeczki żelatyny pól szklanki cukru pudru 2/3 puszki masy krówkowej tabliczka czekolady mlecznej (polecana: Galaxy) DO OZDOBY: 3 batoniki Snickers Wykonanie torciku: PODSTAWA: Ciasteczka(...)lodówki. ŚMIETANKOWY ŚRODEK: Żelatynę rozpuszczamy w minimalnej ilosci (ok. 1/4 szklanki) przegotowanej, gorącej wody. Odstawiamy do przestygnięcia (ale nie do zastygnięcia! Warto od czasu do czasu zamieszać zawiesine łyżeczką). Serek mascarpone łączymy z curem pudrem. Używajac miksera mieszamy-aż serek nabierze puszystosci i połączy sie z cukrem. Następnie do masy serkowej wlewamy śmietanę. Za pomoca miksera łączymy śmietanę z serkiem

Domowe Torty
Tarta truflowo-malinowa z bakaliami 252

zdejmujemy, a ciasto pieczemy przez ok. 25-30 minut (w zależności od piekarnika), na złoty kolor.  Wyjmujemy do całkowitego wystudzenia. Składniki na masę truflowo-malinową: 340g serka mascarpone 250g czekolady (100 mlecznej, 150 ciemnej) 2 łyżki wódki 300g świeżych malin Dodatkowo: 100g bakalii  Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy. W tym czasie miksujemy na niskich obrotach(...)serek mascarpone przez ok. 3-4 minuty, dodając w trakcie 2 łyżki wódki. Do serka powoli wlewamy wystudzoną czekoladę i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Po zmiksowaniu masy dodajemy świeże maliny i wszystko delikatnie mieszamy łyżką (nie przejmujcie sie, jeśli maliny się rozpadną :). Całość wykładamy na wcześniej wystudzony spód, a wierzch posypujemy bakaliami (ja użyłam mieszanki  studenckiej wymieszanej

kuchnia do kwadratu
Beza z pomarańczą i granatem 166

średnicy 23 cm. Pieczemy około 20 minut w temp. 120 stopni Celsjusza, a następnie suszymy w temp. 100 stopni Celsjusza przez około 3 godziny. Składniki na krem: 250g serka mascarpone 250ml śmietanki 36% 100g cukru pudru Sposób wykonania: Serek mascarpone miksujemy ze śmietanką i cukrem pudrem, aż do uzyskania gładkiego i gęstego kremu. Przenosimy go na bezę i równomiernie rozsmarowujemy

Kuchnia Pani Wiosny
Kremowy Przekładaniec z Bezą i Malinami 138

łyżka po łyżce, ciągle ubijamy do otrzymania sztywnej, błyszczącej piany. Sztywną pianę wykładamy po równo na wierzch surowego ciasta, posypujemy migdałami i całość pieczemy (patrz wyżej). Krem: 250 g serka mascarpone 250 g śmietany kremówki 4 łyżki dżemu malinowego Serek mascarpone i śmietanę umieszczamy w misie miksera. Ubijamy na sztywno. Wykonanie: Na pierwszy blat ciasta rozsmarowujemy dżem malinowy. Na warstwę

Made By Mom And Son
Muffiny kawowe z krówką 150

żeby przestygły. Muffinki wyłożyć z formy i ozdobić. Ja roztopiłam kilka krówek i polałam muffinki, posypałam posiekanymi migdałami. Składniki na krem: 1 puszka masy krówkowej (około 560g); 500 g serka mascarpone; Wykonanie: Masę krówkową (o temperaturze pokojowej) zmiksować z serkiem mascarpone na jednolity krem. Gotowym kremem udekorować muffiny.  Odstawić do lodówki do lekkiego schłodzenia

In my kitchen
SZYBKIE MASCARPONE Z CZERWONĄ HERBATĄ 167

Przyznam nieskromnie, że przepis idealny, a zarazem niesamowicie delikatny. Zapraszam po prosty i pyszny przepis. Składniki: 2 opakowania okrągłych biszkoptów 2 szklanki zaparzonej czerwonej herbaty (niesłodzonej) 1 czekolada 250g serka mascarpone 500ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Biszkopty nasączyć w herbacie i położyć

Słodki Zakątek
ciasto Kubanka 764

dodajemy budyń, miksujemy na gładki kem. na koniec dodajemy kram czekoladowy. i miksujemy do połączenia się z kremem. składniki na krem śmietanowy: 400 ml śmietany kremówki, schłodzona 250 ml serka mascarpone, schłodzony 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 60 ml ciepłej wody wykonanie: Serek mascarpone miksujemy. W osobnym naczyniu ubijamy na sztywno śmietankę z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuszczamy

Domowy Smak Jedzenia
Tiramisu 156

Przepisów na tiramisu znam mnóstwo, ale myślę, że wybrałam jeden z lepszych :) Jest to deser składający się z nasączonych kawą biszkoptów i przełożonych kremem z serka mascarpone. Podaje się je mocno schłodzone i jest idealne na upalne dni. Bardzo polecam :) Tiramisu 6-7 łyżek amaretto 4 jajka 2/3 szklanki cukru 500 g serek mascarpone 2 paczki długich biszkoptów kakao dobrej

Biały fartuszek
Beza z kremem i owocami 146

świeże białka (dobrze oddzielone od żółtek) 3/4 szklanki (170 g) drobnego cukru do wypieków 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z cytryny mała szczypta soli Krem: 125 g serka mascarpone 1/2 szklanki (125 ml) dobrze schłodzonej śmietanki 30% 1/2 laski wanilii (ziarenka) Dodatkowo: sezonowe owoce Instructions Beza: Białka umieścić w metalowej misie miksera (może być również szklana(...)godziny (czas zależy od tego czy chcemy bardziej wypieczoną czy mniej). Bezę studzimy w wyłączonym piekarniku. Krem mascarpone: Schłodzoną śmietankę ubić na sztywną pianę. Dodać ziarenka wanilii oraz serek mascarpone i wymieszać mikserem. Gotową, dobrze wystudzoną bezą tuż przed podaniem udekorować kremem mascarpone i duża ilością ulubionych, sezonowych owoców. Artykuł Beza z kremem i owocami pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
Czekoladowe Ciasto z czerwonej fasoli (bezglutenowe) 258

Delikatne jak biszkopt, mocno czekoladowe i nikt kto wcześniej go nie jadł nie zgadnie z czego jest zrobione :)   Takie ciasto z niespodzianką! Oryginalny przepis urozmaiciłam o krem z mascarpone i bitej śmietany, całość polewając sosem z czarnych porzeczek. Jako ozdoby użyłam kwiatów nagietka które również są jadalne. Składniki na tortownicę o średnicy 26 cm 2 puszki czerwonej fasoli(...)Tortownice wykładamy papierem do pieczenia i pieczemy ciasto w 180 c ok 60 min do suchego patyczka , ciasto będzie w środku trochę wilgotne. krem: mała śmietana 36 % mały serek mascarpone 1 łyżka cukru pudru śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone i cukier puder. Krem wykładamy na wystygnięte ciasto i polewamy sosem z czarnych porzeczek. Sos: pół szklanki czarnych porzeczek

W kuchennej krainie

Proponowane wyszukiwania