drugim blatem biszkoptowym, nasączyć.Do pozostałej czekolady dodać resztę ubitej kremówki - delikatnie połączyć. Mus czekoladowy wyłożyć na biszkopt. Przykryć ostatnim blatem biszkoptowym i lekko nasączyć.Do dekoracji:* 250 g serka mascarpone* 200 g śmietanki kremówki 30 %* 2 łyżki cukru pudru Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno. Serek mascarpone wymieszać z cukrem pudrem. Do serka dodać ubitą śmietankę - wymieszać.Powstałym kremem
kolorowotorcikowobezy na blachach do całkowitego ostygnięcia. Bezy najlepiej upiec dzień wcześniej i zostawić do ostygnięcia na całą noc. Krem śmietankowy: 400 g schłodzonej śmietany kremówki 36% 250 g schłodzonego serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 laska wanilii oraz: około 600 g czerwonych porzeczek Śmietana i serek mascarpone powinny być mocno schłodzone, najlepiej przez 12 godzin w lodówce. Śmietanę
maniapieczeniabeze Pavlovej: 5 białek ( jajko "M") 300 g drobnego cukru do wypieków 1 łyżka soku z cytryny Składniki na krem mascarpone: 100 g śmietanki 30% 150 g serka mascarpone 1 pełna łyżka cukru pudru Przygotowanie bezy: Białka bardzo dokładnie oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę. Do ubitych białek, nie przerywając ubijania dodawać po łyżce cukru. Gdy piana stanie(...)czasie wyłączyć piekarnik, lekko uchylić drzwiczki i pozostawić beze w piekarniku do zupełnego ostygnięcia. Przygotowanie kremu mascarpone: Schłodzoną słodką śmietankę ubić z cukrem pudrem. Do ubitej śmietanki dodać serek mascarpone. Całość dobrze zmiksować na gładki krem. Krem wyłożyć w zagłębienie bezy. Na wierzchu ułożyć dowolne owoce lub polać musem owocowym ( np. z malin lub mango ) Smacznego
kolorowotorcikoworzucamy na ziemie ( rzucamy, aby nie powstal zakalec) Spowrotem wkladamy do piekarnika uchylonego i tam pozostawiamy do ostygniecia Masa: 250 g smietany kremowki ( 36%) 250 g serka mascarpone 3 lyzki cukru pudru Smietane ubijamy Do miski wrzucamy serek mascarpone i mieszmy go z cukrem pudrem Do serka wrzucamy ubita smietane i laczymy wszystko razem
Klaudynkowa kuchniamożemy szybko wyczarować pyszne danie na obiad lub kolację czy przekąskę do pracy/szkoły. Dziś zapraszam Was na szybki w wykonaniu i bardzo smaczny makaron z wędzonym łososiem i serkiem mascarpone z dodatkiem suszonych pomidorów i cukinii. Składniki na 2 duże porcje: 200 g makaronu tagliatelle Pół średniej cukinii, jeśli jest młoda, to ze skórką 2 ząbki czosnku(...)wędzonego łososia 6 dużych suszonych pomidorów 200 g serka mascarpone Sól, pieprz, świeży koperek Cukinię myjemy i kroimy w półplasterki. Łososia i suszone pomidory kroimy w cienkie paski, czosnek drobno siekamy. Cukinię podsmażamy na maśle ok. 3 min, aby delikatnie zmiękła. Przekładamy na talerz. Na rozgrzaną patelnię wylewamy 1-2 łyżki oliwy z suszonych pomidorów i podsmażamy krótko czosnek, uważając
Zawsze głodna!lekko rozwalając dynię łopatką lub łyżką doprowadź do odparowania i zgęstnienia dyniowo- mlecznego sosu. Gdy konsystencja sosu już nam odpowiada zdejmij patelnię z ognia i dodaj jedną łyżeczkę mascarpone. Serek rozpuści się pod wpływem temperatury sosu. Dokładnie wymieszaj i dodaj podsmażona szynkę parmeńską oraz ugotowany makaron. Ponownie wymieszaj i podawaj z dodatkową łyżeczką serka mascarpone na wierzchu. Kaloryczność: Cały obiad
Moja MichaMałe kawałki mięsa z indyka w kremowym sosie z dodatkiem suszonych pomidorów. Zamiast indyka można użyć piersi z kurczaka. SKŁADNIKI 500 g piersi z indyka 250 g serka mascarpone 1/2 słoiczka suszonych pomidorów w oleju (słoiczek o pojemności 300 ml) sól,pieprz 1 garść posiekanej natki pietruszki ok 5 łyżek wody 1 łyżka oleju z suszonych pomidorów WYKONANIE Mięso pokroić(...)Podsmażyć aby mięso zmieniło kolor, do smaku doprawić solą i pieprzem. Suszone pomidory osączyć z oleju i pokroić w paseczki. Gdy mięso zmieni kolor, dodać pokrojone pomidory i serek mascarpone. Smażyć wszystko razem aby serek się rozpuścił i smaki się wymieszały często mieszając. Jeśli sos wyjdzie za gęsty podlać wodą. Doprawić do smaku jeśli potrzeba. Na koniec dodać posiekaną
Mała w garnku mieszagórze. Zdejmuję energicznym ruchem papier i wzdłuż dłuższego boku zwijam ciasto razem ze ściereczką w rulon. Pozostawiam roladę do całkowitego wystudzenia. Krem z mascarpone i kasztanów 250 g serka mascarpone 125 g uprażonych i obranych kasztanów pół szklanki mleka pół szklanki wody 3 łyżki cukru pudru 2-3 łyżki stołowe ciemnego rumu Uprażone i obrane kasztany (można je kupić(...)jeszcze potrzebny. Miksuję kasztany na gładki, gęsty krem, jeśli jest zbyt suchy dodaję płyn w którym się gotowały. Powinien mieć konsystencję odrobinę bardziej gęstą niż nutella. Krem z kasztanów, serek mascarpone, cukier i rum miksuję końcówką do ubijania piany na jednolitą gładką masę. Do tego ciasta użyłam 125 g kasztanów, ale możecie zwiększyć ich ilość dwukrotnie. Krem czekoladowy Przygotowuję
Cztery Fajeryjest właśnie zaleta tego produktu. Sprzedawana w małych torebkach z długą datą ważności jest zawsze pod ręką. Czym zastąpić żelatynę? Żelatynę z powodzeniem można zastąpić serkiem mascarpone w proporcji 1:1. W tym celu należy wymieszać żelatynę z serkiem, schłodzić chwilę, a następnie całość ubić dodają po łyżce cukru pudru. Smak ten sam, a efekt też jest podobny(...)wystudzonym brownie rozsmaruj śmietanę. Na śmietanę połóż wysuszoną bezę. Całość schłodź w lodówce przynajmniej przez 2h. Najlepiej smakuje po 12h chłodzenia. Notes Śmietankę możesz również połączyć również z serkiem mascarpone w proporcji 1:1. (z dodatkiem cukru). Serka możesz użyć zamiast żelatyny. Takie połączenie sprawia, że ciasto jest szybciej gotowe do spożycia, ponieważ nie trzeba czekać na tężejącą żelatynę
SmartBake.plodpowiada zarówno smakiem jak i swoją "ciężkością." Polecam Wam mój ulubiony krem, sprawdzony i równie idealnie trzymający się - na bazie mascarpone i śmietany kremówki: 250 gramów serka mascarpone 150 gramów śmietany kremówki 36 % 1/2 opakowania galaretki owocowej o ładnym kolorze (można ją zastąpić barwnikiem spożywczym) Kremówkę należy ubić, następnie wymieszać z serkiem mascarpone, dodać galaretkę - gotowe! Prawda, że proste
Garniec Magaliesmakowa zapewniona - słodki, gorzki, słony - takie smaki w jednym małym śniadaniowym serku. Zapraszam! Czas przygotowania: 20 minut Dla 4 osób Składniki: 100ml wody 100g cukru 100ml mleczka kokosowego 100ml serka mascarpone łyżeczka soku z limonki skórka z połowy limonki szczypta soli himalajskiej lub kłodawskiej bez antyzbrylaczy i niejodowanej dodatki: truskawka, maliny, borówka amerykańska, szałwia, skórka pomarańczowa Przygotowanie: 1/ Cukier wraz(...)kuchenki i dodajemy spokojnie mleczko kokosowe i mieszamy do uzyskania sosu 3/ Dodajemy sok z limonki, jej skórkę oraz dokładnie mieszamy 4/Gęsty ostudzony syrop mieszamy cierpliwie z serkiem mascarpone 5/ Smarujemy dobre pieczywo serkiem, układamy plastry truskawki i połówki borówki na kanapkach, na talerzu kładziemy połówki malin i listki szałwii. Całość obsypujemy świeżo startą skórką pomarańczy, SMACZNEGO
Kuchnia PROzdrowotnacukierków Kukułek po te z czekoladą, biszkoptami, likierem i alkoholem. Moja Kukuła jest dość mocno zakrapiana alkoholem. Zdecydowanie wersja dla dorosłych Puszyste, delikatne, kakaowe biszkopty,krem śmietankowy z dodatkiem serka mascarpone, okrągłe biszkopciki nasączone likierem i dużooo alkoholu w czekoladzie Poezja. Wspaniałe ciasto.Jedynie mam sobie za złe, że tak długo zwlekałam z jego zrobieniem. Bardzo Wam polecam.Składniki na biszkopt(...)mnie taki się pojawił, jeśli u Was nie będzie to omijajcie tę czynność). Wystudzone ciasto przekrawamy wzdłuż, uzyskując dwa blaty.Krem śmietankowy:500 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudruSerek ucieramy z cukrem pudrem. Śmietanę ubijamy na sztywno. Do utartego serka dodajemy stopniowo ubitą śmietanę i mieszamy delikatnie łyżką.Czekolada:200 g czekolady mlecznej
Made By Mom And Sonamarettini) kilka łyżek likieru amaretto (może być też syrop bezalkoholowy - ok. 12 łyżek do nasączenia biszkoptu) Składniki na masę: 7 żółtek 2 jajka 7 łyżek cukru pudru 950g serka mascarpone Dekoracja: 70g gorzkiej czekolady (startej) kakao do posypania wierzchu kilka sztuk ciasteczek amaretti Wykonanie biszkoptu: Dno tortownicy pokryć papierem do pieczenia (tortownica o średnicy 26cm). Białka oddzielić od żółtek(...)szoku termicznego". Wykonanie masy: Żółtka i jajka ubić mikserem dodając cukier. Masa musi stać się jasna i puszysta (może to potrwać nawet 10minut). W drugiej większej misce rozmiksować serek mascarpone na gładką masę. Do serka dodać masę jajeczną i zmiksować tylko do połączenia się składników. Złożenie tortu: Ostudzony biszkopt przekroić na 3 części. Pierwszy blat ułożyć na paterze, skropić
Mania Wypiekaniamleka 100 g. brązowego cukru cukier waniliowy 80 g. roztopionego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANKOWY: 250 ml. śmietany kremówki 250 g. serka mascarpone pół szklanki cukru pudru DODATKOWO: tabliczka czekolady nadziewanej karmelem (polecam wyjątkowo karmelową Cadbury Caramel) Przepis: BABECZKI: Nagrzewamy piekarnik do 180° C. W zagłębienia formy na babeczki, wkładamy papilotki(...)chcą rozstać się z formą poruszajcie je delikatnie palcami. KREM ŚMIETANKOWY: W dużym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę. Gdy zaczyna ona gęstnieć- przerywamy miksowanie, dodajemy cukier puder i serek mascarpone. Za pomocą łyżki rozdrabniamy serek i delikatnie łączymy ze sobą wszystkie składniki. Następnie ponownie wszystko miksujemu, aż do uzyskania gęstej, kremowej konsystencji. Nakładamy krem na babeczki za pomocą rękawa
Domowe Tortyobjętości). Następnie na sitku odcedzić całość, zlać do miseczki i nasączyć obie warstwy biszkoptu. Pomiędzy warstwami znajduje się krem na bazie mascarpone, przepis poniżej. Składniki: 250 gramów serka mascarpone 250 gramów zimnej śmietany kremówki 36% 4 łyżki stołowe cukru pudru Wykonanie: Śmietanę należy ubić na sztywno, na koniec ubijania dodać cukier puder. Zmniejszyć obroty i dodać serek mascarpone
Garniec Magalie